d2 wrote:mene recimo zanima da li bi neko od vas stvarno nazvao tipa na telefon koji je dat na taj nacin, nezananc iz trole ti dao broj telefona...
mozda ne posmatram stvari na pravi nacin ali cisto sumnjam da bi neko zaista i nazvao taj broj ...
za mene je ovo suvise nekonkretno i pomalo kukavicki

ali da mi lik da svoj broj telefona nazvala bih

kao sto i jesam

ako ti neko vec ponudi broj posebno jos na neki upecatljiv, orginalan nacin pa to zasluzuje barem jedan poziv

ili barem SMS poruku....
jednom s jednim vecim i zaista bucnim drustvom u kafani (slavilo se nesto) desilo mi se da u po frke prilazi lik koji upravo napusta ustanovu sa svojom ekipom

niotkud lik najednom stoji kraj mene i pruza ruku - ali ne da se rukuje

svi gledaju kuda je ruka krenula, jaranica samo promumlja - mobitel

valjda je kraljica kontala da je tip posao da mi mazne telefon naocigled sviju

zbog moje sve ucestalije rasijanosti mobitel je bio "okacen" na jedan od onih fazona koji idu oko vrata

tako da sam se i ja maksimalno zbunila kad mu je ruka krenula u tom pravcu

nema nikakve price, tip utipka svoj broj u moj telefon, izmaknu se da konobar spusti bocu votke ispred mene (i tu je dobio bod za to sto je obratio paznju sta pijem

), fino se pozdravio s cijelim drustvom, pozelio nam ugodan ostatak veceri i izvinio se na kratkoj smetnji....sve po protokolu
ja sam se poslije naravno satrala da skontam pod kojim imenom je spasio broj

a tek kasnije me on obavijestio da je on s mog telefona nazvao svoj, tako da je imao moj broj - za svaki slucaj

muda + orginalnost

kod mene to pije vode