Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- helo
#26 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Zar ne postoji neki zakon da se kazi takav klub, koji daje mito ?
-
LSD
#27 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
OK,sucuvali jesmo obraz ova godine,bar po pitanju eventualne prodaje bodova-to si u pravu i to je cinjenica.elSaik wrote:Na početku govoriš kako Hercegovci znaju da su nam u Upravi "hulje i moralni nitkovi", a u sredini pišeš kako smo sačuvali obraz i kako smo pobijedili sve konkurente, iako smo mogli da ne pobijedimo sve, jer "nismo Manchester". Javna je tajna da smo namjestili utakmice protiv Žepča, Leotara, Budućnosti... ali mislim da je to vrijeme prošlo, a ako ne vjerujete, pitajte ljude iz Čelika.LSD wrote:Pa jarane,jesam li šta ili slagao?? hajde realan budi,na stranu sad navijacke strasti prema klubu.elSaik wrote:@LSD - jarane, bez uvrede, ali ti ne znaš bil srao ili pišao...
Ali haveru,cinjenica je i da i dan-danas noge hulje i moralni nitkovi sjedu u upravi našeg kluba sa izraženom tendencijom da nikad ne odstupe sa tih funkcija (čast izuzetcima poput predsjednika i još par ljudi
Valjda smo se sad shvatili.
-
LSD
#28 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Izvini,ali ti ko da si sa Marsa pao izgleda...valjda znaš da nema nikakvih zakona o sportu,a znamo kakvo nam pravodudje radi po pitanju mnogo težih kriminalnih djela...pa kakvi crni zakoni,covjece dragi...mito i korupcija su normalna pojava u našoj državi,a fudbal je najplodnije tlo za takvo nešto.helo wrote:Zar ne postoji neki zakon da se kazi takav klub, koji daje mito ?
- husref
#29 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Ma kakvih 5000KM, pa oni bi se za te pare i naguzili!
-
laku noć
#30 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
U Rumuniji pred poslednje kolo kod gazde Steaue su u jednoj kafani našli blizu 2 miliona eura u kešu koje je bilo namjenjeno protivniku Cluja u zadnjem kolu rumunskog prvenstva.Valda da im "otkinu" bodove.Nisu uspjeli i Cluj( većinski mađarski klub)ide direktno u ligu šampiona a Steaua mora kroz kvalifikacije.Toliko o podmićivanju u Rumuniji i BiH
A nekad.....
-
Fordas
#31 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Tacno, vi ne radite kao oni vi zavrsavate 'domace' utakmice. Sve domace plus bodovi protiv zepca i eto utrke za titulu. Pusti pricu malacMobile_Disco wrote:Koliko trazite?Fordas wrote:A vi majstore? Koliko vi nudite?Mi barem ne kupujemo tekme kao oni.. Da smo mogli kupili bi onu u Travniku.. ili kod Zelje.. Ili u Laktasima.. ili bilo gdje.. Ali nismo.. Tako da.. Ono sto sam vam ja pricao vec od one Hajke na FK Celik.. poslije tekme u Zenici.. je bilo skretanje teme sa njihovih prevara i lazi.. Sad vam je to valjda svima jasno!
-
arze
#32 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
mozda su im nudili po 50 KM pa su zeljovci odbili:)))
haha pa za 5.000 zeljo citav zivi mjesec
---nemojte ovo shvatit kao provokaciju neam nista protiv kluba
haha pa za 5.000 zeljo citav zivi mjesec
- stulic
#33 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Neznam kako to onda Zeljo nije u utrci za titulu?Fordas wrote:Tacno, vi ne radite kao oni vi zavrsavate 'domace' utakmice. Sve domace plus bodovi protiv zepca i eto utrke za titulu. Pusti pricu malac
-
elSaik
#34 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Pa niti smo pobijedili sve domaće niti smo kupovali bodove na strani...stulic wrote:Neznam kako to onda Zeljo nije u utrci za titulu?Fordas wrote:Tacno, vi ne radite kao oni vi zavrsavate 'domace' utakmice. Sve domace plus bodovi protiv zepca i eto utrke za titulu. Pusti pricu malac
-
Fordas
#35 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
zato sto su zijanili od zepcastulic wrote:Neznam kako to onda Zeljo nije u utrci za titulu?Fordas wrote:Tacno, vi ne radite kao oni vi zavrsavate 'domace' utakmice. Sve domace plus bodovi protiv zepca i eto utrke za titulu. Pusti pricu malac
- fantom slobode
#36 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Liejpo ja rekoh da su ih oni iz Modrice pogurali ( ovo zvanicno) , a zijanili su od Zepca, jer niko nije htio da plati premiju.
citat:
Nakon pisanja našeg lista kako su igrači Željezničara odbili ponudu od Širokog Brijega, kada im je ponuđen novac (5.000 KM po igraču) za poraz u subotnjoj utakmici, naš list došao je do novih informacija koje do kraja rasvjetljavaju dešavanja oko susreta Željezničar - Široki Brijeg.
Naime, ništa se protivzakonito nije desilo, ali kristalno je jasno da se Željo ranije dogovorio s Modričom, te da su Modričani zapravo dali premije igračima tima s Grbavice.
Dok se Željin direktor Samir Ahmedbegović diči podijeljenim plaćama i premijama i tvrdi da on ne zna da je bilo ko pozivao klub kako bi ponudio sredstva za igrače, predsjednik Modriče Žarko Vujnić jasan je k'o dan.
- To je normalno svugdje u svijetu. Volio bih da smo imali više da im damo, a ovako to je bila neka sića. U svakom slučaju stvar je završena korektno. Igrači su odradili svoj dio posla, a koliko ja znam Željo im je isplatio onoliko koliko smo dali - kaže za "as" Vujnić.
Prema našim saznanjima Modriča je Željezničar premirala sa 1.000 KM po igraču, ali nije jasno zašto rukovodstvo sarajevskog premijerligaša krije tu činjenicu, iako to dozvoljava i UEFA. Stimulacija za fer i poštenu igru je dozvoljen.
Ostaje još jedan detalj. Kako "as" saznaje i Široki je premirao Želju u utakmici s Modričom, u kojoj su izabranici Sime Krunića također slavili. Tada je navodno igračima podijeljeno po 300 KM. Dilema je, prema našem izvoru, je li Široki samo toliko novca dao ili je njegov dio otišao u "druge svrhe".
citat:
Nakon pisanja našeg lista kako su igrači Željezničara odbili ponudu od Širokog Brijega, kada im je ponuđen novac (5.000 KM po igraču) za poraz u subotnjoj utakmici, naš list došao je do novih informacija koje do kraja rasvjetljavaju dešavanja oko susreta Željezničar - Široki Brijeg.
Naime, ništa se protivzakonito nije desilo, ali kristalno je jasno da se Željo ranije dogovorio s Modričom, te da su Modričani zapravo dali premije igračima tima s Grbavice.
Dok se Željin direktor Samir Ahmedbegović diči podijeljenim plaćama i premijama i tvrdi da on ne zna da je bilo ko pozivao klub kako bi ponudio sredstva za igrače, predsjednik Modriče Žarko Vujnić jasan je k'o dan.
- To je normalno svugdje u svijetu. Volio bih da smo imali više da im damo, a ovako to je bila neka sića. U svakom slučaju stvar je završena korektno. Igrači su odradili svoj dio posla, a koliko ja znam Željo im je isplatio onoliko koliko smo dali - kaže za "as" Vujnić.
Prema našim saznanjima Modriča je Željezničar premirala sa 1.000 KM po igraču, ali nije jasno zašto rukovodstvo sarajevskog premijerligaša krije tu činjenicu, iako to dozvoljava i UEFA. Stimulacija za fer i poštenu igru je dozvoljen.
Ostaje još jedan detalj. Kako "as" saznaje i Široki je premirao Želju u utakmici s Modričom, u kojoj su izabranici Sime Krunića također slavili. Tada je navodno igračima podijeljeno po 300 KM. Dilema je, prema našem izvoru, je li Široki samo toliko novca dao ili je njegov dio otišao u "druge svrhe".
-
elSaik
-
Mobile_Disco
#38 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Ooo sta ima Presjednice Celika.. Hvala sto se javljas na forum i objasnjavas nam kako to ide kod nas u klubuFordas wrote:Tacno, vi ne radite kao oni vi zavrsavate 'domace' utakmice. Sve domace plus bodovi protiv zepca i eto utrke za titulu. Pusti pricu malacMobile_Disco wrote:Koliko trazite?Fordas wrote:A vi majstore? Koliko vi nudite?Mi barem ne kupujemo tekme kao oni.. Da smo mogli kupili bi onu u Travniku.. ili kod Zelje.. Ili u Laktasima.. ili bilo gdje.. Ali nismo.. Tako da.. Ono sto sam vam ja pricao vec od one Hajke na FK Celik.. poslije tekme u Zenici.. je bilo skretanje teme sa njihovih prevara i lazi.. Sad vam je to valjda svima jasno!
Najgore je kad ti neko ko pojma nema pocne pricati kako "mi funkcionisemo"
-
Fordas
#39 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Pardon, pogrijesio sam - i bodovi protiv Slavije. U zadnjih 7-8 godina uzeli ste ukupno 15-ak bodova na strani i nesto nam ovdje pricate. Pitam se sta bi se dogodilo da jednom u zivotu...... izadjete u Evropu
mogu mislit
-
Mobile_Disco
#40 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Ajde reci nam gdje kupujes "robu" Daj da i mi imamo takve tripoveFordas wrote:Pardon, pogrijesio sam - i bodovi protiv Slavije. U zadnjih 7-8 godina uzeli ste ukupno 15-ak bodova na strani i nesto nam ovdje pricate. Pitam se sta bi se dogodilo da jednom u zivotu...... izadjete u Evropumogu mislit
-
Fordas
#41 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
A gdje ste ih inace uzeli? Zepce, Slavija....ima li jos? 
-
Mobile_Disco
#42 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Siroki-Celik 0:0 sta mislis koliko smo im para dali za te bodove?Fordas wrote:A gdje ste ih inace uzeli? Zepce, Slavija....ima li jos?
Jedinstvo - Celik 1:1
Travnik-Celik 0:0
-
Fordas
#43 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Eto ekstra, imali ste tri nerjesene utakmice gdje ste, da pogadjam, dva puta sutnuli na gol. Ne bitno. I sad dolazite sa pricom da je 'normalno' pobjediti na Kosevu - pa dajte malo realnosti. Treba vama jos 3-4 ovakve sezone da bi vas se uzelo za ozbiljno, polako 
- Vaso
#44 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
široki ce dobit kurac, a ne bodove na grbavici.
prije koju god. leotar im je dao 300.000. KM ( 100% tacno) da nas dobiju u zadnjem kolu..i tako smo popusili titulu, gol je pao nakon greske hasagica. prethodno su nasi bili dogovorii, ali je mijo non-stop dizao cijenu, da bi na kraju reko da niposto neda.
2000 manijaka u listici
mijo je bio pripremio kesu, ali pamti pa vrati.
...na zapadnoj tribini su ga zesce mezili 
prije koju god. leotar im je dao 300.000. KM ( 100% tacno) da nas dobiju u zadnjem kolu..i tako smo popusili titulu, gol je pao nakon greske hasagica. prethodno su nasi bili dogovorii, ali je mijo non-stop dizao cijenu, da bi na kraju reko da niposto neda.
2000 manijaka u listici
mijo je bio pripremio kesu, ali pamti pa vrati.
-
LSD
#45 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Teško ce Čelik do bodova na Koševu,vrlo teško...ali opet se ne zna,najviše ce zavisiti od toga kako ce pitari uci u utakmicu (tj.hoce li igrati 100%) jer citam u novinama da igraci Sarajeva nisu trenirali zbog neisplacenih premija i Musemic stao na stranu igraca.Fordas wrote:Eto ekstra, imali ste tri nerjesene utakmice gdje ste, da pogadjam, dva puta sutnuli na gol. Ne bitno. I sad dolazite sa pricom da je 'normalno' pobjediti na Kosevu - pa dajte malo realnosti. Treba vama jos 3-4 ovakve sezone da bi vas se uzelo za ozbiljno, polako
- Layne
#46 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Ja načuh da je i samo odigravanje utakmice pod znakom pitanja. Al haj možda nam Čelik plati 5000, pa taman da isplatimo igrače 
-
LSD
#47 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
Znaš šta...trebali smo mi uzeti pare od kamenjara (svakako ih imaju ko kamenja),a onda ih dobro polomiti na terenu i naravno pobjediti što vecom razlikom...pa nek onda onaj Jelic kuka kod Dominkovica...jest da bi ispali najveci smradovi,ali protiv ovakvih ekipa i treba biti takav ili po mogucnosti još gori.Vaso wrote:široki ce dobit kurac, a ne bodove na grbavici.
2000 manijaka u listici
mijo je bio pripremio kesu, ali pamti pa vrati....na zapadnoj tribini su ga zesce mezili
- PasHon1
#48 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
mIRCerka wrote:Ako tako nastavis, mogao bi ti u sojenicama forumati...Saraybosna wrote:Mrtve im jebem. Kad su Željo i Sarajvo po europi igrali, ovi u sojenicama živjeli
Smjesno...Ne mogu naci teme da se ne prijeti
A za namjestanje...pa sta vi ocekujete,da su pametni uzeli bi lovu
- Meho Kodro
#49 Re: Široki za bodove nudio po 5.000 KM igračima Željezničara!?
A brate i malo je 5000 kMkaranana wrote:Dokazi gospodo, dokazi! Imate mobitele za snimanje razgovora i slika, imate diktafone...
Sad ko fol zeljo fin pa odbili uzeti pare. Ili nije istina, ili su trazili vise pa im siroki nije dao i sad ih otkucavaju.
A kofer love koji je Zepche donio prije dvije godine im je bio dovoljan da izgube od Zepcha 1:2, tad se nisu razmisljali o timu koji je ispao mjesto Zepcha, a sad ko fini, razmisljaju o modrici pa ne daju sirokom.