Hodidjed wrote:Koliko ja znam, da film jos nije zavrsen, vec su poslali nesto nabrzaka smontirano da da probaju. I eto, posrecilo im se.
Film je garant jedna velika kurcina kao sto je i Grbavica, Nebo iznad Krajolika, Kod Amidze Idriza, Armin i sl.
jedino je NICIJA ZEMLJA najbolji film i zasluzio je Oskara 100%. Taj film je i uzrok navale BIH kinematografije koja je jebanje prazne slame. Svaki film je niskobudzetan, scenarij zadnje smece, glumci jedni te isti, bezvezni. FUJ.
REMAKE-u je malo falilo da bude ODLICAN film. Uglavnom je bolji od svog tog smeca zajedno.
Svako nas novi film zeljno iscekujem u nadi da ce ponuditi nesto dobro kao sto je ponudio NICIJA ZEMLJA, ali uzalud. Evo cekam, JEBENIH 8 GODINA.
Vidim javlja se neki ozbiljni ekspert. Moj savjet decko kupi sebi neki casopis za odrasle i nagradi sebe i okolinu. Prvo sto svojim postom dokazujes da veze nemas sa vezom, a kao drugo ocigledno ti treba neko drugi opaliti etiketu na nesto, pa da ti klimnes glavom, Coca Cola jedinstveeen osjecaj...Omalovazavanje filmova sto su nastali zadnjih godina s tvoje strane je samo tvoje preseravanje i praznjenje. Nicija zemlja je odlican film i to je neupitno, ali reci da je jedini dobar film je dokaz ne samo da si laik, nego master of laiks. Kao prvo, moze se reci da postoje propusti, da se glumacke ekipe ne mijenjaju dovoljno, da ima dovoljno prostora da se unaprijedi ali da napomenem vec dobra baza. BiH moze biti ponosna na svoje filmske radnike koliko na malo sta u zadnjih deceniju i vise. Da idem sada redom i da te obrazujem mi ne pada na pamet, samo neki postovi su vrijedni automatske DELETE-funkcije. Uzmi sebi paket skupocjenih holivudskih blokbustera, kupi kesu cipsa i misli da si kadar nesto kritikovati. A ujedno vidim koliko si objektivan i strucan kada unaprijed kritikujes nesto ne samo sto nisi gledao, nego o cemu nemas ni blaga blagosti od veze. Kupi sebi cips i neki casopis sa oskudno obucenim zenama, pa se javi, imati ces bolji uvid garantujem ti!