sta vas najvise nervira kod policajaca?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
d2

#26 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by d2 »

zandar wrote:
Meshtar wrote:Najviše me nervira kad lopov od drota ucijeni mi starog sa navodnim prolaskom kroz crveno svjetlo jučer na M.dvoru. Ucjeni ga sa 50 Km zato što zna da mu je auto sredstvo za rad i da ne smije izgubiti vozačku na 3 mjeseca. Sve bi to bilo ok da nisam vidio starog poslije 100 godina sa očima punim suza, zbog takve bijedne nepravde. Još mi više smeta što mi stari nije zapamtio ime dotičnog idiota, da mu napakujem jednu predivnu sačekušu i naljepim 50 Km na čelo.
i mene to nervira :x
mene su tako prije 2 godine isto bukvalno ucjenili jer mi je lola prisio cak tri prekrsaja - pricanje na mobitel (naslonio se bio na ruku, nigdje mobitela zglave), pogresno prestrojavanje u raskrsnici (istina, isao srednjom jer je bila manja guzva da prodjem semafor pa se prestrojio lijevo), prolazak kroz crveno (laz jer inace ne bih isao srednjom da prodjem prije crvenog)...

nakon pola sata prepiranja i ubjedjivanja da je od svega toga istina samo pogresno prestrojavanje supak i sam na kraju to prizna... pa reko kolika je kazna za to, kaze cvaja. Evo ti cvaja i daj mi potvrdu. Mrš.
zandar

#27 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

Sociolog wrote:Zivim blizu predsjednika Komsica, i kad se vracam kuci, oko 1-2 ujutro, gotovo uvijek vidim policajca kako u onoj maloj kabini, spava, boli njega briga, konto, sam ga slikati,i staviti na Net, medjutim ne zelim, moze izgubiti posao, ko zna, ali zaista izgleda smijesno... zavaljen u stolici, hrce, nema jedva 3 prednja zuba, obavezno dnevna ponuda kladionice pored njega..

:lol:

zalosno :roll:
vjesticanametli

#28 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by vjesticanametli »

ti si otvorio temu o policiji a ne o med. sestrama
uostalom bezze rasprava kad je sve sto oni rade OK i ma hajde sta ima veze

jos nijednom nisam vidjela policajca koji je koristio pojas za vezanje u sluzbenom autu
Sociolog

#29 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Sociolog »

zandar wrote:
vjesticanametli wrote:pa ne bih rekla da je prica bezze ali nema veze samo ti opravdavaj sjedaljke i nocne smjene po garazama

i drugi ljudi idu na posao pa ne sjede u garazama i ne gledaju utakmice

bas me zanima sta npr. medicinska sestra u 3.smjeni citavu noc radi? da li mislis da zaista ima posla cijelu noc ili mozda gleda malo i TV...

Imao sam praksu 4 godine, nagledao se sve i svacega. Naslusao se xxxx prica.. uglavnom su slicne, ovako nesto.. povremeno obicu pacijenta, i uglavnom sjede u svojoj sobici, gledaju tv.. a nerijetko je slucaj flert s doktorom, ako je mladji..

za Drzavnu bolnicu ne znam.. mada mislim, da su tamo vise angazovani
zandar

#30 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

vjesticanametli wrote:ti si otvorio temu o policiji a ne o med. sestrama

jos nijednom nisam vidjela policajca koji je koristio pojas za vezanje u sluzbenom autu

napisao sam npr. medicinska sestra :roll:

btw, da li ti na svom poslu radis u toku citave smjene bez predaha? sve se bojim... :D :roll:
CLIO

#31 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by CLIO »

zandar wrote:
CLIO wrote:- Nervira me sto sjede u kaficu (to nema nigdje na svijetu).
- Nervira me kad mi kaze: "Nije do mene" (Pa do koga je m.... ti j....)
- Nervira me kad me zaustavi iz suprotnog pravca.
- Nervira me kad iskoci iz grmlja ili iz kafica i zaustavlja me.
- Nervira me kad ispred mene vozi neko brze a on ga pozdravi a mene zaustavi.
- Nervira me kad izgleda ko spadalo.
- Nervira me kad nece otvoreno da kaze da hoce "na kafu"
- Nervira me sto mi na ispravnom autu trazi tehnicku neispravnost dok krntije u tom momentu zvrndaju pored nas.
- Nervira me sto imaju male plate pa svoj bijes iskaljuju na nama.

Cast izuzecima (rijetkim) koji imaju kucni odgoj na nivou.

Znate onaj:
Molio policajac komandira da ga prebaci na magistralu da radi.
Komandir ga upita: a zasto magistrala
Policajac odgovara:
Znas tamo ima puno onih koji me ne poznaju i dosta stranaca i dijaspore prolazi.
Kakve to veze ima - kaze komandir.

Policajac:
Ima veze kako nema veze, pravim kucu zena mi treba da se porodi, imam kredit a trebao bi mi jos jedan. :lol: :lol: :lol:

i mene nerviraju takvi kao ti... cuj smeta mu sto policajac sjedi u kaficu :-)
Pa moj je posao da te nerviram. :dance:
Asana

#32 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Asana »

Ne spominji ni medicinske sestre :x

svaka cast izuzecima, ali koliko tu ima bezobrazluka, neznanja, povrsnosti ...

No ocigledno je da je kvalitet usluga u tim javnim sluzbama adekvatan placama. Da im damo place parlamentaraca, i jednima i drugima, da vidis kakva bi se selekcija mogla napraviti :!:
Sociolog

#33 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Sociolog »

komsija moj je uzeo Toyotu rav 4, a obicni ulicni policajac, zena cistacica u skoli, a 2 male djece.. pitajte se kako??? :-) :-) :-)
zandar

#34 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

CLIO wrote:
zandar wrote:
CLIO wrote:- Nervira me sto sjede u kaficu (to nema nigdje na svijetu).
- Nervira me kad mi kaze: "Nije do mene" (Pa do koga je m.... ti j....)
- Nervira me kad me zaustavi iz suprotnog pravca.
- Nervira me kad iskoci iz grmlja ili iz kafica i zaustavlja me.
- Nervira me kad ispred mene vozi neko brze a on ga pozdravi a mene zaustavi.
- Nervira me kad izgleda ko spadalo.
- Nervira me kad nece otvoreno da kaze da hoce "na kafu"
- Nervira me sto mi na ispravnom autu trazi tehnicku neispravnost dok krntije u tom momentu zvrndaju pored nas.
- Nervira me sto imaju male plate pa svoj bijes iskaljuju na nama.

Cast izuzecima (rijetkim) koji imaju kucni odgoj na nivou.

Znate onaj:
Molio policajac komandira da ga prebaci na magistralu da radi.
Komandir ga upita: a zasto magistrala
Policajac odgovara:
Znas tamo ima puno onih koji me ne poznaju i dosta stranaca i dijaspore prolazi.
Kakve to veze ima - kaze komandir.

Policajac:
Ima veze kako nema veze, pravim kucu zena mi treba da se porodi, imam kredit a trebao bi mi jos jedan. :lol: :lol: :lol:

i mene nerviraju takvi kao ti... cuj smeta mu sto policajac sjedi u kaficu :-)
Pa moj je posao da te nerviram. :dance:

onda nije ni cudo sto te svaki dan lupaju po usima :lol:
vjesticanametli

#35 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by vjesticanametli »

a covjeka :D ja forumam s posla kad god mogu ali nisam na drzavnoj sisi :D od mog posla ne ovisi nicija sigurnost
nemoj vise te suplje kako se jadni sturiste pa imate pravo na predah

pa covjece ti otvorio temu da pravdas policiju za sve njihove postupke i predahe.

aferim
ja cu slikati gospodu iz slavne garaze pa nacelniku pu novi grad poslati slike :D
zandar

#36 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

vjesticanametli wrote:a covjeka :D ja forumam s posla kad god mogu ali nisam na drzavnoj sisi :D od mog posla ne ovisi nicija sigurnost
nemoj vise te suplje kako se jadni sturiste pa imate pravo na predah

pa covjece ti otvorio temu da pravdas policiju za sve njihove postupke i predahe.

aferim
ja cu slikati gospodu iz slavne garaze pa nacelniku pu novi grad poslati slike :D

ne pravdam ja nikoga, nego jednostavno nisi realna... a ti bujrum, slikaj i salji :D :roll:
CLIO

#37 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by CLIO »

zandar wrote:

btw, da li ti na svom poslu radis u toku citave smjene bez predaha? sve se bojim... :D :roll:
Policajac i medicinska sestra ne obalvljaju isti posao.
ne znam zasto te nerviraju ovakvi kao ja, jos ce ispasti da si glup.
Pa ja sam samo rekao da policajci nisu adekvatno placeni i da ne rade ono sto bi trebali raditi.
Ko nije skonto? Zna se ... ko nije skonto.
photo

#38 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by photo »

Sociolog wrote:komsija moj je uzeo Toyotu rav 4, a obicni ulicni policajac, zena cistacica u skoli, a 2 male djece.. pitajte se kako??? :-) :-) :-)
sta mi smeta:
- to sto ne tretiraju sve jednako
- sto nemaju hrabrosti da se suprostave onome ko ih pocne provocirati
- sto ne dolaze i ne reaguju na vrijeme, vec kada sve prodje
- sto ne vade pistolje kad treba, vec samo kada ih treba ocistiti
- sto ne nose uniforme svoje velicine
- sto se ne prodrazvaju pravila, osim kada intervenisu
- sto su im vaznije prijateljske i rodbinske relacije od sprovodjenja zakona
i sto je najgore, znam ih masu.
ProbuseniDolar

#39 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by ProbuseniDolar »

zandar wrote:
ProbuseniDolar wrote:
zandar wrote:ocigledno je da narod ne voli policiju... mislim, nije je nikad ni volio, ali ovo danas je dno dna...
da li su sami policajci krivi zbog loseg odnosa građana prema njima ili mozda politicari koji su im "svezali ruke", pa u mnogim situacijama policajci ispadaju smijesni, misevi,...jer ne zele da rizikuju pokretanje disciplinskog postupka ili eventualno gubitak posla...

sta vas najvise nervira kod policajaca, sta bi trebalo poduzeti da se vrati nekadasnje povjerenje građana u policiju,...?

zelim da diskutujemo otvoreno o tome, jer ovo sve sto se danas desava ima veze sa losim imidzom policajaca u sarajevu
Kako bi se ponasao???

pojasni :roll:

Bez obzira koliko nas oni nervirali, nije ni njima lako ... Uvijek se nadje konjina da pljune drota, ili ga izvrijedja, a ovom ovlasti ne dozvoljavaju da reaguje ... I onda gradjani ocekuju da policija bude ljubazna prema njima ... Nije im lako nimalo ... Tesko je sa stokom ...
zandar

#40 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

CLIO wrote:
zandar wrote:

Policajac i medicinska sestra ne obalvljaju isti posao.
ne znam zasto te nerviraju ovakvi kao ja, jos ce ispasti da si glup.
Pa ja sam samo rekao da policajci nisu adekvatno placeni i da ne rade ono sto bi trebali raditi.
Ko nije skonto? Zna se ... ko nije skonto.

mali, aj na dernek.ba :lol:
CLIO

#41 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by CLIO »

photo wrote:
Sociolog wrote:komsija moj je uzeo Toyotu rav 4, a obicni ulicni policajac, zena cistacica u skoli, a 2 male djece.. pitajte se kako??? :-) :-) :-)
sta mi smeta:
- to sto ne tretiraju sve jednako
- sto nemaju hrabrosti da se suprostave onome ko ih pocne provocirati
- sto ne dolaze i ne reaguju na vrijeme, vec kada sve prodje
- sto ne vade pistolje kad treba, vec samo kada ih treba ocistiti
- sto ne nose uniforme svoje velicine
- sto se ne prodrazvaju pravila, osim kada intervenisu
- sto su im vaznije prijateljske i rodbinske relacije od sprovodjenja zakona
Nije to nista ja znam jednog ima dva dzipa, dva kombija i jednog golfa( Doduse trojka). Ovo ostalo je sve novije.
CLIO

#42 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by CLIO »

mali, aj na dernek.ba :lol:[/quote]

TIPICNI KOMENTARI POLICAJACA KAD NISU NA DUZNOSTI (tj. Kad nisu u poziciji da dominiraju)
CLIO

#43 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by CLIO »

Hajd ba nemojte se nervirat nisu svi kao ovaj zandar. :lol: :lol: :lol:
zandar

#44 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

photo wrote:
sta mi smeta:
- to sto ne tretiraju sve jednako - ima mjesta
- sto nemaju hrabrosti da se suprostave onome ko ih pocne provocirati - mozda da i sam pokusas da ih provociras
- sto ne dolaze i ne reaguju na vrijeme, vec kada sve prodje - hmmm
- sto ne vade pistolje kad treba, vec samo kada ih treba ocistiti - o tome bi se dalo polemisati...
- sto ne nose uniforme svoje velicine - to definitivno nije do policajaca
- sto se ne prodrazvaju pravila, osim kada intervenisu - ???
- sto su im vaznije prijateljske i rodbinske relacije od sprovodjenja zakona - kao i kod svakog drugog

sta mi smeta:
- sto nemaju hrabrosti da se suprostave onome ko ih pocne provocirati - mozda da i sam pokusas da ih provociras
- sto ne vade pistolje kad treba, vec samo kada ih treba ocistiti - o tome bi se dalo polemisati...
- sto su im vaznije prijateljske i rodbinske relacije od sprovodjenja zakona - kao i kod svakog drugog
downtoearth

#45 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by downtoearth »

Ukratko: nervira me što ne radi+e svoj posao. Milicije se nisam bojao ali zato što je radila svoj posao pa (sa malim izuzecima) ko nije bio kriv nije morao ni da se boji. A sad kad vidim drota :run: jer eto nevolje za mene iako nisam ništa krivo a mafijaši :zzzz:
photo

#46 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by photo »

zandar wrote:
sta mi smeta:
hocemo li sada poceti diskusiju?

evo, da pojasnim:
- prvo je jasno samo po sebi
- drugo: da se policajac postavi autoritetom prema bilo kome ko ga provocira, ne bi bilo toliko pljuvanja po policiji i njima samima. pitanje: zasto niko ne smije da provocira policajca u rs-u? otidji tamo, pokusaj da ga provociras pa da vidis kako se sprovodi zakon.
trece: SVAKI put kada se desi nesto, policija dodje kada se sve zavrsi. zizim na dobrinji, na bivsoj liniji razgranicenja stalno stoji patrola (i drago mi je sto je tu), nedavno su otvorili stanicu na dobrinji (u kojoj vec tri mjeseca nisam vidio nikoga) ali se nikada nije desilo da je policajac reagovao dok se nesto sedi vec kada se avrsi. znam da ne mogu biti svuda u svako vrijeme, ali ako ima rotaciju, kola i "ovlastenje da uspotrijebi silu po potrebi" kako to da se pojave 15-20 minuta nakon pucnjave a ne dvije minte nakon pucnjave?
cetvrto: iskreno, do sada nikada nisam vidio da je policajac izvukao pistolj kada je neko krenuo autom na njega (sto se, ako si zandar trebao bi da znas, tretira kao upotreba smrtonosne sile) ili izvukao noz ili slicno. doduse, nisu nikada bili u toj situaciji ali sta ces.
peto: svaki dio odjece se da prepraviti, skratiti ili bar zamijeniti. a i oprati
sesto: ovo jeste malo nejasno, pa zasluzuje objasnjenje. masa policajaca se ne prodrzava pravila ni kada samo patroliraju. to mi smeta. OK ako intervenisu pa mu se zuri pa krsi pravila. to se slazem. ali se ne slazem sa time da parkira na trotuaru ispred kafane pa sjedne u bastu (znaci, nije na intervenciji)
sedmo: jeste kao i kod svakog drugog, ali meni kao gradjaninu je sasvim svejedno da li mu je to jaran ili riodjak. ako je rodbinski vezan, neka se povuce i prepusti kolegu da radi posao. kao policajac, trebao bi da znas da zakon ne poznaje ovakve veze (bar ne zvanicno)
KuRbLa_

#47 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by KuRbLa_ »

Najvise me nervira kad vozim skuter od 49ccm a policajac me zaustavi i trazi mi A1 kategoriju...a ja mu pokazem da je moped koji prije nije spadao u A1 nego u neku "KLJ" kategoriju za koju su bili dovoljni samo testovi pa se on malo zbuni zbog nedovoljnog poznavanja zakona pa mi kaze da ne zna i da pitam u nekoj auto skoli da li trebam polagati ili ne ALI svakako on hoce da mi napise kaznu. Uredu...prema novom zakonu moram imati A1 ali on ne naglasava da je to novi zakon koji je izasao prije par mjeseci prema kojem jos nije stampana knjiga i da je izaslo u sluzbenom listu ciju kopiju naravno nemaju kod sebe. Pa necu ja svaki dan ici i citati sluzbeni list. Kada trazim objasnjenje zasto me kaznjava valjda bi mi trebali dati crno na bijelo da vidim a ne onako iz glave.
aidaa_princess90

#48 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by aidaa_princess90 »

Policajaca mi je zao jer su cesto marionete politicara.Policajcu u Sa su vise mane ok!
Ali takodjer imam jedno ruzno iskustvo s jednim policajcem.Prije par mjeseci sam isla sa drustvom u Mostar.Drug je vozio do Jablanice,a ja od nje,tacnije pocela sam da vozim tamo gdje je onaj restoran sa pecenjem.Normalno ukljucila sam se iza jednog golfa i nije proslo ni 500m policajac zaustavlja nas i golfa ispred nas!
U taj golf ulazi putnik,ocito stoper,a predpostavljam prijatelj lii rodjak policajca jer su se poljubili!Golf odlazi i policajac dolazi do mene.Trazi vozacku !!Naravno dajme mu !Onda pocinje mi pricu kako sam brzo vozila ,a bas nisam jer sam vozila 50 km/h koliko je i ogranicenje a i svo vrijeme sam vozila iza golf.Onda mi on pocinje svoju ocito uvjezbanu pricu,kako me radar uhavatio itd..Tada sam mu ja rekla da on moze da mi slobodno napise kaznu,platit cu mu je,ali da zelim mu znati ime ,prezime , ko mu je nadlezni itd. I Naravno odmah je rekao gospodjice mozete napustiti put,jer je vidio da me ne moze pilati :-D :-D

p.s. zato pazite kako vozite kod Jablanice jer cete mozda naici na tog policajca koji ce Vam reci da ste vozili puno brze nego sto ste
zandar

#49 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

photo wrote:
zandar wrote:
sta mi smeta:
hocemo li sada poceti diskusiju?

evo, da pojasnim:
- prvo je jasno samo po sebi
- drugo: da se policajac postavi autoritetom prema bilo kome ko ga provocira, ne bi bilo toliko pljuvanja po policiji i njima samima. pitanje: zasto niko ne smije da provocira policajca u rs-u? otidji tamo, pokusaj da ga provociras pa da vidis kako se sprovodi zakon.
trece: SVAKI put kada se desi nesto, policija dodje kada se sve zavrsi. zizim na dobrinji, na bivsoj liniji razgranicenja stalno stoji patrola (i drago mi je sto je tu), nedavno su otvorili stanicu na dobrinji (u kojoj vec tri mjeseca nisam vidio nikoga) ali se nikada nije desilo da je policajac reagovao dok se nesto sedi vec kada se avrsi. znam da ne mogu biti svuda u svako vrijeme, ali ako ima rotaciju, kola i "ovlastenje da uspotrijebi silu po potrebi" kako to da se pojave 15-20 minuta nakon pucnjave a ne dvije minte nakon pucnjave?
cetvrto: iskreno, do sada nikada nisam vidio da je policajac izvukao pistolj kada je neko krenuo autom na njega (sto se, ako si zandar trebao bi da znas, tretira kao upotreba smrtonosne sile) ili izvukao noz ili slicno. doduse, nisu nikada bili u toj situaciji ali sta ces.
peto: svaki dio odjece se da prepraviti, skratiti ili bar zamijeniti. a i oprati
sesto: ovo jeste malo nejasno, pa zasluzuje objasnjenje. masa policajaca se ne prodrzava pravila ni kada samo patroliraju. to mi smeta. OK ako intervenisu pa mu se zuri pa krsi pravila. to se slazem. ali se ne slazem sa time da parkira na trotuaru ispred kafane pa sjedne u bastu (znaci, nije na intervenciji)
sedmo: jeste kao i kod svakog drugog, ali meni kao gradjaninu je sasvim svejedno da li mu je to jaran ili riodjak. ako je rodbinski vezan, neka se povuce i prepusti kolegu da radi posao. kao policajac, trebao bi da znas da zakon ne poznaje ovakve veze (bar ne zvanicno)

nemam vremena za vecu diskusiju, uglavnom citam odgovore forumasa :)

btw, tvoji argumenti su sasvim na mjestu.
kirby

#50 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by kirby »

policajac kad je na duznosti ne smije uci u kafanu, sem ako nije pozvan u istu radi intervencije.samo kod nas ima da sjede u kaficima,iraju igrica u internet klubi i spavaju u autu na duznosti.
ja jos nisam vidio ovdje policajca da sjedi u kaficu i pije kafu.
Post Reply