Ovakvi... se vise ne radjaju

Fair Life

#26 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by Fair Life »

sekspir wrote:...
Neko ovdje prozva Faira i Vodenjaka kao nesto ekstremno jugo-komunisticko,evo,i ja se dobrovoljno "turam" na taj spisak,ako doticnima to ne smeta.
Bujrum Williame !
WizzardFromBOZ

#27 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by WizzardFromBOZ »

Fair Life wrote:
Sociolog wrote:ovo nesto iz Drugog svjetskog rata ili?
:shock:

Stjepan Filipovic i Mira Cikota... oboje objeseni.
pohadjao sam skolu koja je nosila ime jedno od njih.

slava im!
WizzardFromBOZ

#28 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by WizzardFromBOZ »

Air Ramiz:
Nastranu ironija, postoji fanatizam i kod komunista. Meni se zivo jebe za komuniste od prije 60 godina, kad danas svako suta borce Armije BiH kad i kako zeli, jer ja sam zivio u ovom vremenu agresije na BiH, a nisam u vrijeme II svjetskog rata...
ovakvim od ovog odgovora boljeg nema:
d2 wrote:kaze jedna - oni koji ne nauce nista od istorije su osudjeni da je ponavljaju
turban

#29 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by turban »

Fair Life wrote:
Neko ovdje prozva Faira i Vodenjaka kao nesto ekstremno jugo-komunisticko,evo,i ja se dobrovoljno "turam" na taj spisak,ako doticnima to ne smeta.
Bujrum Williame !
Kad pravi te drzavu i gdje????

Tema:
Hiljade golobradih Bosanski mladica su Heroji nad Herojima.Suprostavili su se JNA te cetnicima naoruzanim do zuba.To su heroji.
Heroj je a.s Mustafa Mujkanovic koga su cetnici mucili u fiskulturnoj sali "O.S Vuk Karadzic"(Bratunac)i kome su mozak palijom prosuli.Prije toga su ga nagonili da pjeva cetnicke pjesme i da dize tri prsta.Dobri moj efendija je umjesto tri digao dva prsta,tada su mu mozak prosuli.To je heroj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ako neko razumije a nadam se pozitivnom?!
popajic

#30 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by popajic »

@turban
Tema:
Hiljade golobradih Bosanski mladica su Heroji nad Herojima.Suprostavili su se JNA te cetnicima naoruzanim do zuba.To su heroji.
Heroj je a.s Mustafa Mujkanovic koga su cetnici mucili u fiskulturnoj sali "O.S Vuk Karadzic"(Bratunac)i kome su mozak palijom prosuli.Prije toga su ga nagonili da pjeva cetnicke pjesme i da dize tri prsta.Dobri moj efendija je umjesto tri digao dva prsta,tada su mu mozak prosuli.To je heroj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Turban,heroji iz onog vremena ne ponistavaju heroje iz proteklog rata.Da nije bilo onih ko zna bi li smo i ti i ja postojali.
Ne pocinje istorija ovih krajeva 1992.Zar trebaju tvoja djeca zaboraviti tvoje heroje u ime nekoh novih?
Nije ljudski.
Vodenjak

#31 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by Vodenjak »

Air Ramiz wrote:
Vodenjak wrote:Pojedini (kao npr. pokretac ove teme) opet pokrecu komunisticku propagandu!
Pa dokle vise???
Nastranu ironija, postoji fanatizam i kod komunista. Meni se zivo jebe za komuniste od prije 60 godina, kad danas svako suta borce Armije BiH kad i kako zeli, jer ja sam zivio u ovom vremenu agresije na BiH, a nisam u vrijeme II svjetskog rata...
Na ovom sam forumu nebrojeno mnogo puta izrazavao svoje zgrazanje nad svim onim kroz sta prolaze borci Armije BiH nakon rata...
Najvecu i jedinu zaslugu za to imaju oni koji su im uvalili puske u ruke! I to ne uvalili nego dobrom dijelu PRODALI!
I vidis, razlika izmedju pomena na njihovu borbu i borbu ovo dvoje mladih ljudi iz WWII je u tome sto sam ja kao dijete na borbu ovo dvoje gledao s divljenjem i postovanjem, dok se danasnja djeca sprdaju sa invalidima proslog rata a njihove baabe iznajmljuju iste na npr. Trgu mishica u jednoj maloj kasabi da im rade od jutra do sutra za pisljivih 30-40 maraka!

Onaj koji danas shuta borca Armije BiH ne shuta ga sto mu je cejf vec zato sto je tako odgojen, tako usmjeren. Njegovi su ga treneri obucili da to radi!
Mene su moji naucili da mi suza zaiskri u ocima svaki put kad procitam Mirino pismo njenoj majci!

I hvala im na tome pa makar to radili samo zbog toga da me zatruju bratstvom i jedinstvom.... :oops:
DaysleepeR

#32 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by DaysleepeR »

čitav svijet se ponosi i slavi svoje učešče u antifašističkoj borbi samo je za naše pametnjakoviće to komunistička propaganda pa bi radije slavili ravnogorski četnički pokret, ustaše i handžar diviziju

e pa moje dede su bile partizani i ponosan sam na to dok sam živ!

i kud nisu pobili više četnika i ustaša danas nam nebi ovako bilo
DiplomataSaSela

#33 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by DiplomataSaSela »

popajic wrote:
@turban
Tema:
Turban,heroji iz onog vremena ne ponistavaju heroje iz proteklog rata.Da nije bilo onih ko zna bi li smo i ti i ja postojali.
Ne pocinje istorija ovih krajeva 1992.Zar trebaju tvoja djeca zaboraviti tvoje heroje u ime nekoh novih?
Nije ljudski.
Niko i ne ponistava...a istorija nasih krajeva ne pocinje ni 92' a ni 41' nego puno prije...a radjaju se heroji i onakvi i veci,itekako...a sto se tice djece nastojacu da pamte ove...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 35&start=0
feral.tribune

#34 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by feral.tribune »

Vodenjak wrote:
Air Ramiz wrote:
Vodenjak wrote:Pojedini (kao npr. pokretac ove teme) opet pokrecu komunisticku propagandu!
Pa dokle vise???
Na ovom sam forumu nebrojeno mnogo puta izrazavao svoje zgrazanje nad svim onim kroz sta prolaze borci Armije BiH nakon rata...
Najvecu i jedinu zaslugu za to imaju oni koji su im uvalili puske u ruke! I to ne uvalili nego dobrom dijelu PRODALI!
I vidis, razlika izmedju pomena na njihovu borbu i borbu ovo dvoje mladih ljudi iz WWII je u tome sto sam ja kao dijete na borbu ovo dvoje gledao s divljenjem i postovanjem, dok se danasnja djeca sprdaju sa invalidima proslog rata a njihove baabe iznajmljuju iste na npr. Trgu mishica u jednoj maloj kasabi da im rade od jutra do sutra za pisljivih 30-40 maraka!

Onaj koji danas shuta borca Armije BiH ne shuta ga sto mu je cejf vec zato sto je tako odgojen, tako usmjeren. Njegovi su ga treneri obucili da to radi!
Mene su moji naucili da mi suza zaiskri u ocima svaki put kad procitam Mirino pismo njenoj majci!

I hvala im na tome pa makar to radili samo zbog toga da me zatruju bratstvom i jedinstvom.... :oops:
feral.tribune

#35 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by feral.tribune »

DaysleepeR wrote:čitav svijet se ponosi i slavi svoje učešče u antifašističkoj borbi samo je za naše pametnjakoviće to komunistička propaganda pa bi radije slavili ravnogorski četnički pokret, ustaše i handžar diviziju

:thumbup:
sarajovasi

#36 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by sarajovasi »

turban wrote:
Fair Life wrote:
Bujrum Williame !
Kad pravi te drzavu i gdje????

Tema:
E to su heroji i to pravi
Better Man

#37 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by Better Man »

Mirino pismo je jako tužno i dirljivo. Iz pisma se vidi da je bilo riječ o jednoj veoma hrabroj ženi koja je svoj život dala za bolje sutra kako svoje kčerke tako i druge djece koja su odrastala u vrijeme strašnog drugog svjetskog rata. Zato nek je vječna slava Miri i svim drugim herojima koji su dali svoje živote za slobodu zemlje od fašističkog okupatora pomognutog domaćim izdajnicima, četnicima i ustašama i nek je vječna slava svim herojima koji su dali svoje živote za našu slobodu u vom zadnjem nesretnom ratu.
Last edited by Better Man on 20/05/2008 09:20, edited 1 time in total.
sarajovasi

#38 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by sarajovasi »

feral.tribune wrote:
DaysleepeR wrote:čitav svijet se ponosi i slavi svoje učešče u antifašističkoj borbi samo je za naše pametnjakoviće to komunistička propaganda pa bi radije slavili ravnogorski četnički pokret, ustaše i handžar diviziju

:thumbup:
Gdje si vi da se ikad bastinila Handzar divizija kod Muslimana.Muslimani su potpisali samo da znas peticiju i to ugledni ljudi i intelektualci protiv progona SRBA i JEVREJA i to u okupiranoj Evropi!!
sarajovasi

#39 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by sarajovasi »

Image
ISTINSKI HEROJI!!!!!!!
Fair Life

#40 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by Fair Life »

sarajovasi wrote:Image
ISTINSKI HEROJI!!!!!!!
Heroji na ovoj temi su heroji bez oruzja u rukama.

Vidim... nisi primijetio.
sarajovasi

#41 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by sarajovasi »

Eto mi smo bili heroji sa tonama oruzija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sarajovasi

#42 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by sarajovasi »

Image
Evo jos ISTINSKIH HEROJA!!!
popajic

#43 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by popajic »

Postao/la DiplomataSaSela dana 20/05/2008 08:39

popajic je napisao/la:

@turban
Tema:

Nije ljudski.

Niko i ne ponistava...a istorija nasih krajeva ne pocinje ni 92' a ni 41' nego puno prije...a radjaju se heroji i onakvi i veci,itekako...a sto se tice djece nastojacu da pamte ove...
I ja cu ,naravno.To uopste nije u pitanju.
Ali necu propustiti da im pricam i o partizanima,jer kojim nam putem skolstvo ide taj dio istorije ce biti zaturen u neke arhive.Pa ce odrastati misleci da su BiH heroji oduvijek bili podijeljeni na muslimanske,srpske,hrvatske i da nikad nisu bili jednostavno BiH heroji.A bili su.
Atrus

#44 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by Atrus »

sarajovasi wrote:Image
Evo jos ISTINSKIH HEROJA!!!
To nisu heroji, nego nevine zrtve.
sarajovasi

#45 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by sarajovasi »

To su moj brate HEROJI isto ko sto spominjete partizane samo sto su partizani ubijani zbog koministicke ideologije ,a ovi HEROJI zbog toga sto su MUSLIMANI!
feral.tribune

#46 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by feral.tribune »

sarajovasi wrote:To su moj brate HEROJI isto ko sto spominjete partizane samo sto su partizani ubijani zbog koministicke ideologije ,a ovi HEROJI zbog toga sto su MUSLIMANI!
:thumbup: :dance:
Atrus

#47 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by Atrus »

Vjerovatno ti nije poznato sta znaci rijec heroj:
Heroj (muski rod) i heroina (zenski rod) su osobe koje u trenutku opasnosti pokazuju hrabrost i samopozrtvovanje, dakle heroizam, zrtvuju se SVJESNO za opste dobro.
Ljudi ubijeni u Srebrenici, nisu se samozrtvovali, vec su bili ubijeni.
sarajovasi

#48 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by sarajovasi »

Znaci po tebi su partizani heroji jer su se sami zrtvovali, a u Srebrenici su ubijeni.Ma daj mi pokazi covjeka koji se ne boji smrti i koji ce se samozrtvovati. Komunisti se sami predavali Njemcima da bi se zrtvovali sa opste dobro!!!!!!!!!!!Pa da su tako radili gdje bi bili sada :shock: :shock:
sarajovasi

#49 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by sarajovasi »

Znaci po tebi je 6.000.000 Jevreja nisu heroji nego ubijeni,nego su se SVJESNO zrtvovali za opste dobro!!
Atrus

#50 Re: Ovakvi... se vise ne radjaju

Post by Atrus »

Po toj tvojoj, naopakoj, logici onda su SVI ubijeni ljudi heroji. 6 miliona ubijenih Jevreja u II Svj. ratu su heroji, zrtve World Trade Centra su heroji...Ti ljudi se nisu SVJESNO zrtvovali, ubijeni su!!! Nisu isli u borbene akcije, ubijeni su u vlastitoj kuci, ispred vlastitog praga. Tvoja logika negira znacenje rijeci heroj. Nemam namjeru odgovarati na buduci post, posto jasnije od ovoga ne moze. Valjda vas vise ne uce u skoli, nego po dzamijama.
Post Reply