Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Pocela gradnja Djamije na Ciglanama

Post by mIRCerka »

luciferino wrote:
mIRCerka wrote:
luciferino wrote:Ja patim od benzinofobije, izbunarimefobije i zbodimefobije, a postajem neuračunljiva usljed nedostatka adekvatnih kazneno-popravnih ustanova. :oops:
Ozbiljno razmisljam da krenemo sa hum.akcijom za prikupljanje sredstava za izgradnju zatvora za maloumnomalodobne kriminalce.
Evo ja cu prva s njima raditi volonterski.
Kao prvo...neka preusmjere sredstva kojima su sebi mislili nabiti plate. Dalje, neka konačno usmjere i novac od poreza u nešto produktivno i nadasve neophodno, u ovom trenutku PUNO PRIORITETNIJE od guranja vjeronauke znamo već gdje.
A u ovom trenutku sam toliko bijesna da jedino mogu volonterski dijeliti šamare, a jednom humanitarcu represivne mjere i nasilje nikako ne priliče.

I znam da sam skrenula s teme...
evo tema http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... 3#p1867263 da ne skrecemo ovu...
ja ne skontahu ovoj temi jel grade na prvobitnoj lokaciji ili nekoj novoj :D
gradjani svijeta

#27 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by gradjani svijeta »

neka dzamija, neka...a dal iko zna koliko uopce ljudi dolazi u dzamije. Sem u Begovu gdje se prikazuju da ih Carsija vidi. Postojeca dzamija napravljena na Kosevu im nije dovoljna pa kazu bice jos jedna. A napravljena je u djecijem vrticu, al koga briga, zene ionako treba da sjede u kuci i brinu o djeci i rucku. A niko ne kaze da u tu dzamiju dolazi slovom i brojem osam (8) vjernika!!!! Beli ce i u ciglansku dolazit vise, sem ako ne bude 5-6 kratkopantalonasa dobiti zadatak da odilaze da ne zvrji prazna.
Jos kad izumre ovo malo gradjana na sta ce liciti nase Sarajevo??? Strasno....sram ih i stid bilo
popajic

#28 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by popajic »

Uvijek bile popularne ove teme o dzamijama.I uvijek ispadnes neprijatelj No.1 ako zucnes da postaje neukusna njihova tolika gradnja.I kad kazes da bi kudikamo vaznije bilo napraviti dom za ove ubice sto se sepure gradom,jer im ocito niko nista ne moze,dobijes odgovor-ma,to nije drzavna lova.Donacije su,shut up vi nevjernici!
I dok mi klanjamo ovi nas spaljuju...nelogicno-nikad vise vjernika i nikad vise kriminalaca.
Puna mi vise kapa i dzamija i crkava i hodza i popova...nek su zivi i zdravi,ali da mi je da malo dahnem dusom od njih i da pohvatam ove maloljetne kabadahije!
vox-populi

#29 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by vox-populi »

Neka dzamija, kad ljudi nemaju od cega da zive, kada ih na ulici spaljuju i bodu nozevima, kada ima stanovi idu u zrak, kada im bacaju bombe na autobuska stajalista, kada sve cijene idu u p.m. a plate stoje, neka dzamija. Bar ce imati gdje da se mole.

Zivjele dzamije.
Alhemicarkaa

#30 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by Alhemicarkaa »

Naravno, kad budu na ivici nervnog sloma od ubleha koje cuju na vijestima i u Parlamentu, spasice ih molitva i odlazak u dzamiju. Stoga je neophodno uz svaki stambeni objekat izgraditi vjerski, da sto prije stignemo do mjesta gdje cemo se moliti, da ne bi ostali bez i ovo malo zdrave pameti.
chuchumbamayumbe

#31 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by chuchumbamayumbe »

Koja je procedura za iseljenje za Kanadu ili Australiju? Porodica, dvoje djece, jeste da nismo fakultetski obrazovani, ali smo vrijedni i pametni.
Prodam stan i lagano se isparim jer ovo ovdje postaje sve samo ne multi-kulti Sarajevo.
Volim Sarajevo, ali u zadnje vrijeme pocinje lagano da mi se gadi.
johnnybravo

#32 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by johnnybravo »

ne mogu da vjerujem da su poceli, fakat ne znam sta treba da uradim kako bih mogao da nastavim da zivim u BiH.
Gradani hajde da organzijumo demonstracije, legnemo tamo i pokazemo svima da smo protiv ovih sranja i ostavljanja pecata nekim novim generacija koji ce slusat koje i kad sagradio dzamiju,crkvu, katedralu u emisijama "dogodilo se na danasnji dan".

MOLIM VAS DA NESTO ORGANIZUJEMO
uvjek dobar gost

#33 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by uvjek dobar gost »

chuchumbamayumbe wrote:Koja je procedura za iseljenje za Kanadu ili Australiju? Porodica, dvoje djece, jeste da nismo fakultetski obrazovani, ali smo vrijedni i pametni.
Prodam stan i lagano se isparim jer ovo ovdje postaje sve samo ne multi-kulti Sarajevo.
Volim Sarajevo, ali u zadnje vrijeme pocinje lagano da mi se gadi.
Kad spoznaš procedure... javi kako je za raju koja nemaju djeca ali bi voljela imati istu, jer sve više se bavim mišlju da se zbog te djece koju još nemam ispalim odavde....
pets

#34 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by pets »

ma ko narod pita? Taj isti narod se izjasnio da je protiv izgradnje, pa opet ništa. Ceriću je prahnulo da tako bude, pa se tako i radi. Dva puta je vjetar rušio ogradu oko placa za izgradnju, možda im je to signal od Svevišnjeg da to što rade nije u redu.Doduše ni to ih ne bi puno dirnulo, oni bi opet po Cerićevom signalu!
Last edited by pets on 16/05/2008 14:50, edited 1 time in total.
madner

#35 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by madner »

Mah, sve dok tu ide 6-12 ljudi nisam previše zabrinut.

Da je procedura ista kao i za druga pravna lica, ne bi me opšte tangiralo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#36 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by hrasno38 »

"A hoce li ikada prestati ta prica o jadnim i ugrozenim muslimanima u gradu Sarajevu kada se god spomene pogresno mjesto izgradnje dzamije. Pa kome ti vise supljiras sa tom pricom. Niko ovdje nije protiv dzamija kojih uzgred receno ima oko 100-injak u Sarajevu, u gradu gdje je prije rata otprilike bilo bare bare stanovnistva islamske vjeroispovjesti i onih koji to nisu, i imas otprilike sve ukupno oko 10 crkava sto katolickih sto pravoslavnih. Tek toliko o ugrozenosti dzamija. Ali zato imas na stotine porusenih dzamija sirom Bosne koje i te kako treba izgraditi ali ne moze svugdje Reis svojom silom i bahatoscu jednostavno da naredi. Ja konstatno spominjem dvije dzamije i to one u Sopingu i onu na Otoci jer je jedna izgradjena upravo na djecijem igralistu i pored dvije skole i doma kulture (Soping) a druga tik uz tek napravljeni Omladinski centar. Zamalo da zaboravim i trecu na Grbavici i gle slucajnosti opet pored skole, doma kulture i ispred obdanista. I sad ces mi ti ispricati pricu kako je to slucajno jer nije bilo nigdje drugo mjesta. Naravno nepotrebno je i spominjati da su sva ta mjesta gusto naseljena i da se samo desetke metara od munare nalaze prozori stanova. I opet je nepotrebno spominjati da su gradjani svojim potpisima bili protiv izgradnje na tim mjestima kao sto su i protiv izgradnje crkve u Sopingu gdje bi se unistila jedna predivna i rijetka travnata povrsina. Ili recimo na Breci gdje je dzamija bukvalno okruzena zgradama. Kako se to zove po tvom????? Potreba!!!!!! Ili ona suplja prica o srusenoj dzamiji u Presernovom parku od strane "komunista". Pricao sam sa puno izuzetno straih ljudi, starosjedioca u ovome gradu i niko se ne sjeca te dzamije sto znaci da je ona srusena jako jako davno. I isti ti starosjedioci nikada nece otici niti u jednu od ovih novih dzamija jer kod ljudi istinskih vjernika postoji nesto sto se zove tradicija i po toj tradici oni destinama godina idu u one prave bosanske dzamije a ne u ove sto lice na sve a samo ne na neki vjerski objekat. Zasto katolici mahom idu na ponocku u katedralu dok su crkve na Marin Dvoru, Novom sarajevu, Bistriku prazne. Jer je to stvar tradicije.
Ovakva gradnja je nasilje nad ovim gradom, njegovim starosjediocima, to je pokazivanje sile jednog covjeka kojem je rodno mjesto Veliko Cajno kod Visokog a ne ovaj grad, covjeka koji na ustrb svojih vjernika lagodno zivi u svojih skromnih 237 kvadrata a ljudi oko Srebrenice zive jos uvijek u supama bez vode i struje, covjeka koji ne postuej volju vecine gradjana ali zato je skupio oko sebe dovoljan broj muhadzera za potporu svojim gradjevinskim poduhvatima. I naravno sad mu jos ostaje da samo pokrije i predskolsko obrazovanje i da slobodno kaze "Ja sam kralj ovoga grada".
Koga vise ti i slicni tebi pokusavate da ubjedite u ispravnost svega toga. Mene necete nikada jer ja se nisam borio za ovakav grad nego grad u kojem cu da cujem razdraganu vrisku djecijih glasova sa 1000 igralista, sretne i zaposlene ljude koji sa osmjehom idu na posao, vjerske vodje koje ce se sazivjeti sa svojim stadima, prazne zatvore i sigurnost svakog gradjanina ane samo puste ezane sa svakoga coska ovoga grada iz polupraznih ili totalno praznih dzamija."

Citirat cu sam sebe jer mislim da nisam apsolutno nista pogresno napisao. Laktasi imaju Milorada Dodika a Sarajevo IZ sa Cericem na celu. Zajednicka im je stavka da im niko ne moze nista i da mogu da rade apsolutno sta hoce. I Sarajevo i Laktasi su postali privatni gradovi dvojice mocnika.
Sarayman

#37 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by Sarayman »

Treba obavijestiti Guinness-ovu knjigu rekorda o najvecoj, najbrzoj i najbespotrebnijoj izgradnji dzamija na svijetu! U nasem lijepom Sarajevu.
*mima*

#38 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by *mima* »

Jedan001 wrote:Jutros u ranim satima pocelo se sa kopanjem zemlje, mjerenjem, razvaljivanjem asfalta .....Svaki komentar je suvisan ovo ce izgradit za nedelju dana, a centar za maloljetnike nikad... :x nek je bog na pomoci ovoj jadnoj Bosni....

A vidje li one silne janjce sto ih poklase na istom zom gradilistu?
uvjek dobar gost

#39 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by uvjek dobar gost »

hrasno38 wrote:"A hoce li ikada prestati ta prica o jadnim i ugrozenim muslimanima u gradu Sarajevu kada se god spomene pogresno mjesto izgradnje dzamije. Pa kome ti vise supljiras sa tom pricom. Niko ovdje nije protiv dzamija kojih uzgred receno ima oko 100-injak u Sarajevu, u gradu gdje je prije rata otprilike bilo bare bare stanovnistva islamske vjeroispovjesti i onih koji to nisu, i imas otprilike sve ukupno oko 10 crkava sto katolickih sto pravoslavnih. Tek toliko o ugrozenosti dzamija. Ali zato imas na stotine porusenih dzamija sirom Bosne koje i te kako treba izgraditi ali ne moze svugdje Reis svojom silom i bahatoscu jednostavno da naredi. Ja konstatno spominjem dvije dzamije i to one u Sopingu i onu na Otoci jer je jedna izgradjena upravo na djecijem igralistu i pored dvije skole i doma kulture (Soping) a druga tik uz tek napravljeni Omladinski centar. Zamalo da zaboravim i trecu na Grbavici i gle slucajnosti opet pored skole, doma kulture i ispred obdanista. I sad ces mi ti ispricati pricu kako je to slucajno jer nije bilo nigdje drugo mjesta. Naravno nepotrebno je i spominjati da su sva ta mjesta gusto naseljena i da se samo desetke metara od munare nalaze prozori stanova. I opet je nepotrebno spominjati da su gradjani svojim potpisima bili protiv izgradnje na tim mjestima kao sto su i protiv izgradnje crkve u Sopingu gdje bi se unistila jedna predivna i rijetka travnata povrsina. Ili recimo na Breci gdje je dzamija bukvalno okruzena zgradama. Kako se to zove po tvom????? Potreba!!!!!! Ili ona suplja prica o srusenoj dzamiji u Presernovom parku od strane "komunista". Pricao sam sa puno izuzetno straih ljudi, starosjedioca u ovome gradu i niko se ne sjeca te dzamije sto znaci da je ona srusena jako jako davno. I isti ti starosjedioci nikada nece otici niti u jednu od ovih novih dzamija jer kod ljudi istinskih vjernika postoji nesto sto se zove tradicija i po toj tradici oni destinama godina idu u one prave bosanske dzamije a ne u ove sto lice na sve a samo ne na neki vjerski objekat. Zasto katolici mahom idu na ponocku u katedralu dok su crkve na Marin Dvoru, Novom sarajevu, Bistriku prazne. Jer je to stvar tradicije.
Ovakva gradnja je nasilje nad ovim gradom, njegovim starosjediocima, to je pokazivanje sile jednog covjeka kojem je rodno mjesto Veliko Cajno kod Visokog a ne ovaj grad, covjeka koji na ustrb svojih vjernika lagodno zivi u svojih skromnih 237 kvadrata a ljudi oko Srebrenice zive jos uvijek u supama bez vode i struje, covjeka koji ne postuej volju vecine gradjana ali zato je skupio oko sebe dovoljan broj muhadzera za potporu svojim gradjevinskim poduhvatima. I naravno sad mu jos ostaje da samo pokrije i predskolsko obrazovanje i da slobodno kaze "Ja sam kralj ovoga grada".
Koga vise ti i slicni tebi pokusavate da ubjedite u ispravnost svega toga. Mene necete nikada jer ja se nisam borio za ovakav grad nego grad u kojem cu da cujem razdraganu vrisku djecijih glasova sa 1000 igralista, sretne i zaposlene ljude koji sa osmjehom idu na posao, vjerske vodje koje ce se sazivjeti sa svojim stadima, prazne zatvore i sigurnost svakog gradjanina ane samo puste ezane sa svakoga coska ovoga grada iz polupraznih ili totalno praznih dzamija."

Citirat cu sam sebe jer mislim da nisam apsolutno nista pogresno napisao. Laktasi imaju Milorada Dodika a Sarajevo IZ sa Cericem na celu. Zajednicka im je stavka da im niko ne moze nista i da mogu da rade apsolutno sta hoce. I Sarajevo i Laktasi su postali privatni gradovi dvojice mocnika.
Uz sve navedeno želim reći još samo sljedeće, tužno je da se svaka kritika upućena ka lokaciji tumači kao ugroženost vijernika... to je ista ona priča koju sam čuo od gospođe koja je "gurala" vjeronauku u obdaništa odnosno u javnu ustanovu djeca Sarajeva.... pričala je neke priče o ugroženosti vijernika...
Mislim da su ovdje itekako ugroženi ljudi koji na ne agresivan i ne nametljiv način ispoljavaju svoja vjerska ubjeđenja...
Ugroženi su svi oni koji vjeru i njeno ispoljavanje nisu shvatili kao profesiju....
sesalmir

#40 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by sesalmir »

Bas super sto se pravi, :dance: to mi je bio jedan od dva razloga sto nisam htjeo u tom naselju zivjeti. Haj sad ima dzamija, jos mi samo treba jedno 300 000 km da kupim stan. Moram vidjet s brankovicem, mozda mi je ''legalno'' proda za 500 km koliko imam, kako skontah ni njega nije nista skuplje kostalo.
jasco74

#41 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by jasco74 »

Moje skromno misljenje (nadam se da se necu ogrijesiti) je da su i u ovom slucaju motivi ljudi iz IZ-a vrlo prizemni, nedostojni funkcija koje obavljaju:moc i novac.
IZ je podrzala (ako ne i osnovala) Islamsku pedagosku akademiju u Zenici. Na toj visokoobrazovnoj ustanovi se svake godine odskoluje i izbaci odredjeni kadar, koji je osposobljen za vrlo uski krug zanimanja. Broj onih koji zavrse medrese i koji ne nastave skolovanje je takodjer nezanemariv. Ovaj kadar se sada treba negdje zaposliti a koliko ja znam (opet dozvoljavam da grijesim) oni nisu kvalifikovani da rade u skolama, cisto sumnjam da su trazen kadar u firmama gdje se zahtjevaju konkretna znanja i zvanja. IZ je iz tog razloga primorana da "izmislja" posao ovom kadru. Svjedoci smo uvodjenja vjeronauke u predskolske ustanove kao i gradjenja sve veceg broja dzamija. Sa "stancanjem" ovog kadra, IZ dobija veliki broj istomisljenika koji im u konacnici osiguravaju moc manipulisanja politicarima.
Takodjer, ne treba zaboraviti slucaj sa kurbanom, gdje je IZ uzela sebi za pravo da bude monopolista u prodaji kurbana i to po mnogo visoj cijeni od konkurencije - Merhameta. Fetve koje se izdaju tim povodom, necu detaljno pominjati. Odlazak na Hadz je posebna prica, gdje IZ opet monopolistickim ponasanjem odabire prevoznike i odredjuje cijenu puta.
Znaci, po mom misljenju, sve se ovo svodi na pare i moc koje te pare osiguravaju. As simple as that. Nema tu nacionalnih i inih pretenzija, mada se ne smije zanemariti ni takav uticaj koji je posljedica ovog o cemu pricam.
Ako grijesim, meni na dusu, ali bojim se da je svjetovno i duhovno vodstvo, u vecini slucajeva i kod svih naroda u BiH, sastavljeno od prilicno lose japije.
Na kraju, ja nisam protiv gradjenja dzamija, naprotiv, ali ja koliko razumijem islam, u svemu je najbitnija namjera. Musliman sve sto radi mora biti sa iskrenom i pravilnom namjerom, a ja je ovdje ne vidim (opet dozvoljavam da je do mene). Ima mnogo mjesta u RS-u gdje je potrebnije izgraditi dzamiju, ima mnogo mjesta gdje se moze novac namjenjen za ove svrhe, upotrijebiti da se pomogne Muslimanima u nevolji, kojima je pomoc neophodna.
Nek nam je Bog svima na pomoci.
klif

#42 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by klif »

Trčećim korakom nazad u srednji vijek.
fgr

#43 Re: Pocela gradnja Djamije na Ciglanama

Post by fgr »

nokia6170 wrote:
Gradi se još jedna džamija na koševskom kod škole tako da će u 200 metara vazdušne linije biti dvije džamije

mozda lift na ciglanama preimenuju u "allahov svod"
a mozda da tebe preimenujemo u "najveci debil na forumu" ?
fgr

#44 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by fgr »

gradjani svijeta wrote:neka dzamija, neka...a dal iko zna koliko uopce ljudi dolazi u dzamije. Sem u Begovu gdje se prikazuju da ih Carsija vidi. Postojeca dzamija napravljena na Kosevu im nije dovoljna pa kazu bice jos jedna. A napravljena je u djecijem vrticu, al koga briga, zene ionako treba da sjede u kuci i brinu o djeci i rucku. A niko ne kaze da u tu dzamiju dolazi slovom i brojem osam (8) vjernika!!!! Beli ce i u ciglansku dolazit vise, sem ako ne bude 5-6 kratkopantalonasa dobiti zadatak da odilaze da ne zvrji prazna.
Jos kad izumre ovo malo gradjana na sta ce liciti nase Sarajevo??? Strasno....sram ih i stid bilo
A oni koji idu u dzamiju nisu gradjani?
Ta tvoja konstatacija je strasna!!!!
karanana

#45 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by karanana »

ma ovo je prokleta zemlja. treba bjezat odavde sto prije.
testament

#46 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by testament »

karanana wrote:ma ovo je prokleta zemlja. treba bjezat odavde sto prije.
Nije prokleta zemlja već LJUDI!!!
alen_zenica

#47 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by alen_zenica »

Evo i u Zenici počela izgradnja velikog islamskog centra.
Kopa li se kopa.
nokia6170

#48 Re: Pocela gradnja Djamije na Ciglanama

Post by nokia6170 »

fgr wrote:
nokia6170 wrote:
Gradi se još jedna džamija na koševskom kod škole tako da će u 200 metara vazdušne linije biti dvije džamije

mozda lift na ciglanama preimenuju u "allahov svod"
a mozda da tebe preimenujemo u "najveci debil na forumu" ?
jesi se to nasao uvrijedjen sto ce jedan tako lijep lift povezivati dvije tako lijepe dzamije pa da ne zasluzuje da nosi takvo ime...dvije bozije kuce spojene bozijim imenom...sta je lose u tome...sto se grade dvije bespotrebne dzamije ili preimenovanje lifta? mozda da sagrade i dzamijsku zicaru i otvore u sklopu dzamije frizerski salon, video klub, internet klub i slicno kao sto je uradjeno sa dzamijom na grbavici.....

islamska vjerska zajednica je danas najklasicniji oblik baliluka inkorporirana kriminogenim elementima...vrlo opasna drustvena organizacija spremna da beskrupulozno napravi drustveni linc (u saradnji sa svojim vjernim medijima i politickim partijama) prema svakome ko poslusno ne klima glavom i kojim slucajem javno suprotstavi svoj stav nazivajuci ga automatski islamofobom i protivnikom slobode vjeroispovjesti...redovno pozivajuci na Evropsku konvenciju za ljudska prava...demagogija zatrovana netrpeljivoscu prema svakoj kritici...a da ih upitamo mozda sta je sa pravom na slobodu izrazavanja takodje demokratskim pravom zagarantovanim tom istom Evropskom konvencijom, pa pravom na mirno uzivanje doma, pravom na privatni zivot i mnogim drugim pravima.

p.s. molicu administratora da malo prati pisanje pojedinaca i vrijedjanja na licnoj osnovi uz ove divne epitete tipa "debil"
sarajevac071

#49 Re: Pocela gradnja Djamije na Ciglanama

Post by sarajevac071 »

/quote]p.s. molicu administratora da malo prati pisanje pojedinaca i vrijedjanja na licnoj osnovi uz ove divne epitete tipa "debil"[/quote]
isto važi i za tebe
ako ne želiš da te vrijeđaju nemoj ni ti vrijeđati druge
delightful

#50 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by delightful »

oh da, prati se :zzzz:
i uskoro ce nastupiti sankcionisanje 8-)
Locked