Do godine ce te imati Zvijezdu u Premijerki.
Ako hocete da gledate Zvijezdu, doce vam na noge i poderat vas na vasem stadionu...
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Fali ti klubova sa srpskim predznakomJEDRILICA wrote:Mislim da je nama bolje da skratimo ligu na max 10 klubova pa onda 4 najbolja igraju za sampiona! Da se ja pitam ne bi dao nego 8 klubova
To bi smanjilo troskove klubovima i ostali bi oni najuredjeniji i najbolji. Zbog nase nacionalne raznolikosti svaka utakmica bi bila derbi!
Zamislite ligu sa:
1.Sarajevo
2.Velez
3.Zeljo
4.Sloboda
5.Celik
6.Borac BL.
7.Zrinjski
8.Siroki B.
Ovdje bi svaka utakmica bila derbi!
Prvo što bi takva liga značila određeni play-off po završetku sezone, što je besmisleno u fudbalu. Jedan loš dan da odluči prvaka, niđe veze.JEDRILICA wrote:Mislim da je nama bolje da skratimo ligu na max 10 klubova pa onda 4 najbolja igraju za sampiona! Da se ja pitam ne bi dao nego 8 klubova
To bi smanjilo troskove klubovima i ostali bi oni najuredjeniji i najbolji. Zbog nase nacionalne raznolikosti svaka utakmica bi bila derbi!
Zamislite ligu sa:
1.Sarajevo
2.Velez
3.Zeljo
4.Sloboda
5.Celik
6.Borac BL.
7.Zrinjski
8.Siroki B.
Ovdje bi svaka utakmica bila derbi!
Taman jos dva kluba iz RS i bice 10...Samo koja dva???Šibicar wrote:Fali ti klubova sa srpskim predznakomJEDRILICA wrote:Mislim da je nama bolje da skratimo ligu na max 10 klubova pa onda 4 najbolja igraju za sampiona! Da se ja pitam ne bi dao nego 8 klubova
Zamislite ligu sa:
1.Sarajevo
2.Velez
3.Zeljo
4.Sloboda
5.Celik
6.Borac BL.
7.Zrinjski
8.Siroki B.
Ovdje bi svaka utakmica bila derbi!Osim ako Celik ne racunamo u njih
Svidja mi se ta ideja.JEDRILICA wrote:Dobro znaci ovako!
Velez
Sarajevo
Zeljo
Sloboda
Celik
Zrinjski
Siroki
Modrica
Borac BL.
Leotar
Prva cetiri igraju play off za sampiona i zadnja cetiri igraju play off za opstanak u ligi!
5 i 6 su samo rahat.![]()
Zamislite onda da prve cetiri budu Sarajevo, Zeljo, Zrinjski i Velez! Uhhh pa zar ne bi bilo 10000 po utakmici!
Kakav ba crni play-off, pa nije košarka. Šta treba, da na kraju 4. iz prvenstva koji je uzeo 30 bodova manje od prvog da bude šampion države.max_power wrote:Svidja mi se ta ideja.JEDRILICA wrote:Dobro znaci ovako!
Velez
Sarajevo
Zeljo
Sloboda
Celik
Zrinjski
Siroki
Modrica
Borac BL.
Leotar
Prva cetiri igraju play off za sampiona i zadnja cetiri igraju play off za opstanak u ligi!
Zamislite onda da prve cetiri budu Sarajevo, Zeljo, Zrinjski i Velez! Uhhh pa zar ne bi bilo 10000 po utakmici!![]()
Deset ekipa je sasvim dovoljno. Samo, koliko bi se kola igralo prije play off-a? To jest, koliko bi bilo medjusobnih susreta izmedju klubova?
Vjeruj mi i ja vise volim taj klasicni sistem i tabele ali nasem fudbalu su potrebne neke drasticne mjere. A ovaj sistem sa play off-om i nije tako los kad razmislis i pogledas sve argumente. I do sada su se skoro svake sezone u Premijer ligi izdvajale po 3-4 ekipe koje su objektivno imale sansu za titulu dok se ostatak uglavnom borio za opstanak. Cetiri prvoplasirane ekipe bi igrale play off a te utakmice bi se prenosile na tv uz malo vecu paznju medija, a to bi znacilo i da bi bilo manje prostora za namjestanje. Prvak bi bio stvarno onaj ko je bio najbolji i najkvalitetniji kad je najvise znacilo, kao sto i treba biti, u neku ruku. Ne kosta nista probati jednu sezonu. Gore ne moze biti nego sto je sadaelSaik wrote:Kakav ba crni play-off, pa nije košarka. Šta treba, da na kraju 4. iz prvenstva koji je uzeo 30 bodova manje od prvog da bude šampion države.max_power wrote:Svidja mi se ta ideja.JEDRILICA wrote:Dobro znaci ovako!
Velez
Sarajevo
Zeljo
Sloboda
Celik
Zrinjski
Siroki
Modrica
Borac BL.
Leotar
Zamislite onda da prve cetiri budu Sarajevo, Zeljo, Zrinjski i Velez! Uhhh pa zar ne bi bilo 10000 po utakmici!![]()
Deset ekipa je sasvim dovoljno. Samo, koliko bi se kola igralo prije play off-a? To jest, koliko bi bilo medjusobnih susreta izmedju klubova?
10 klubova - 36 kola, i to je to. Bez mnogo filozofije.
Kasnimo i sa 30 kola za većinom evropskih liga, a tek sa 36...elSaik wrote:10 klubova - 36 kola, i to je to. Bez mnogo filozofije.
Ovi su oduvijek bili najjači argumenti protiv bilo čega sportskog u BiH...Edin H. wrote:Odlicna ideja ta balkanska liga, taman da se besposlena omladina ima cime zabavljati, a i da murija ne prima platu bez veze. Medjutim ne znam koji bi bosansko-hercegovacki klub mogao da se takmici.
Zeljo fasuje seticu od grobara, kao i Zrinjski.
Bilo bi kao Jadranska liga - jedan ili nijedan klub iz BiH
da naravno to je način na koji on radi,od ovoga nema ništa piši propalo...Epitop wrote:Platini na taj način dobija glasove za svoje projekte. Postao je predsjednik zahvaljujuči obečanju da će Poljska i Ukrajina dobiti EURO. Prodaje maglu malim fudbalskim zemljama.
Ima smilsa, možeš biti bolji samo u jačoj konkurenciji.elSaik wrote:Ovi su oduvijek bili najjači argumenti protiv bilo čega sportskog u BiH...Edin H. wrote:Odlicna ideja ta balkanska liga, taman da se besposlena omladina ima cime zabavljati, a i da murija ne prima platu bez veze. Medjutim ne znam koji bi bosansko-hercegovacki klub mogao da se takmici.
Prva sezona: Željezničar - Partizan 0:6; uvijek pun stadion, para od marketinga, navijača, takmičenja. Ulaganje u infrastrukturu i pojačanja;
Druga sezona: Željezničar - Partizan 1:3; Bolji igrači, bolji rezultati. Bolji stadion, više navijača, marketing, poslovni prostor na novom stadionu, veća zarada, veće ulaganje u stadion i igrače;
Treća sezona: Željezničar - Partizan 2:2, veoma dobri igrači dovedeni uz sredstva zarađena u prve dvije sezone, ekipa se može napokon nositi i sa najjačim u regionu, naravno, opet pun stadion, više para itd...
Četvrta sezona: Željezničar - Partizan 2:0, napokon europski tim.
Otprilike tako, samo na duže staze...![]()
Nemojte tako usko razmišljati, tipa "ma šta će nama to, samo da šestice primamo". Pa, jbg, od nečega se mora početi, a siguran sam da niko ne bi imao ništa protiv da sutra naš neki tim prima šestice u Ligi prvaka, zar ne?
ima ovdje istine..elSaik wrote:Ovi su oduvijek bili najjači argumenti protiv bilo čega sportskog u BiH...Edin H. wrote:Odlicna ideja ta balkanska liga, taman da se besposlena omladina ima cime zabavljati, a i da murija ne prima platu bez veze. Medjutim ne znam koji bi bosansko-hercegovacki klub mogao da se takmici.
Prva sezona: Željezničar - Partizan 0:6; uvijek pun stadion, para od marketinga, navijača, takmičenja. Ulaganje u infrastrukturu i pojačanja;
Druga sezona: Željezničar - Partizan 1:3; Bolji igrači, bolji rezultati. Bolji stadion, više navijača, marketing, poslovni prostor na novom stadionu, veća zarada, veće ulaganje u stadion i igrače;
Treća sezona: Željezničar - Partizan 2:2, veoma dobri igrači dovedeni uz sredstva zarađena u prve dvije sezone, ekipa se može napokon nositi i sa najjačim u regionu, naravno, opet pun stadion, više para itd...
Nemojte tako usko razmišljati, tipa "ma šta će nama to, samo da šestice primamo". Pa, jbg, od nečega se mora početi, a siguran sam da niko ne bi imao ništa protiv da sutra naš neki tim prima šestice u Ligi prvaka, zar ne?
Sta ba nijedan... dejtonski sporazum, ustav i viskoki predstavnik garantuju najmanje 3 nasa klubaEdin H. wrote: Bilo bi kao Jadranska liga - jedan ili nijedan klub iz BiH
A i ovaj Borac je puko skroz...Šibicar wrote:Fali ti klubova sa srpskim predznakomJEDRILICA wrote:Mislim da je nama bolje da skratimo ligu na max 10 klubova pa onda 4 najbolja igraju za sampiona! Da se ja pitam ne bi dao nego 8 klubova
Zamislite ligu sa:
1.Sarajevo
2.Velez
3.Zeljo
4.Sloboda
5.Celik
6.Borac BL.
7.Zrinjski
8.Siroki B.
Ovdje bi svaka utakmica bila derbi!Osim ako Celik ne racunamo u njih
Ja se bojim da bi bilo:elSaik wrote: Prva sezona: Željezničar - Partizan 0:6; uvijek pun stadion, para od marketinga, navijača, takmičenja. Ulaganje u infrastrukturu i pojačanja;
Pa boj se i dalje, a nas navijače pusti da punimo stadion.gulas wrote:Ja se bojim da bi bilo:elSaik wrote: Prva sezona: Željezničar - Partizan 0:6; uvijek pun stadion, para od marketinga, navijača, takmičenja. Ulaganje u infrastrukturu i pojačanja;
Prva sezona: Željezničar - Partizan 0:6; pun stadion
Druga sezona: Željezničar - Partizan 0:6 polupun stadion
Treca sezona: Željezničar - Partizan 0:6 poluprazan stadion
Cetvrta sezona: Željezničar - Partizan 0:6 prazan stadion i komentari "ma jebo ovu ligu"