dobro,kako ti kažeš[/quote]b@tto wrote: Bosna, iskljucivo zahvaljujuci njima broji zadnje dane svog postojanja.
Izgleda da tebi to odgovara!
dobro,kako ti kažeš[/quote]b@tto wrote: Bosna, iskljucivo zahvaljujuci njima broji zadnje dane svog postojanja.
Izgleda da tebi to odgovara![/quote]ZivotJeLijep wrote:dobro,kako ti kažešb@tto wrote: Bosna, iskljucivo zahvaljujuci njima broji zadnje dane svog postojanja.
u pravu si,ja sam iz snsd[/quote]b@tto wrote:Izgleda da tebi to odgovara!ZivotJeLijep wrote:dobro,kako ti kažešb@tto wrote: Bosna, iskljucivo zahvaljujuci njima broji zadnje dane svog postojanja.
Bi li ti imao ista protiv da jednog dana drzava BiH na isti nacin napravi Republiku Bosnjacku u sandzaku i diktira nekoj oslabljenoj Srbiji neki slican dejtonski Ustav. Ako su mogli Albanci i Albanija, mozemo i mi.[/quote]b@tto wrote:u pravu si,ja sam iz snsd
ma zezam se ,kakav snsd,iz zenice sam.[/quote]ZivotJeLijep wrote:Bi li ti imao ista protiv da jednog dana drzava BiH na isti nacin napravi Republiku Bosnjacku u sandzaku i diktira nekoj oslabljenoj Srbiji neki slican dejtonski Ustav. Ako su mogli Albanci i Albanija, mozemo i mi.b@tto wrote:u pravu si,ja sam iz snsd
Nije to pljuvanje po svima, a postoji i rjesenje.vox-populi wrote:Najlakse je pljuvati po svima a ne nuditi ama bas nikakvo rijesenje.
Zar nije bolje shvatiti gorku istinu, bar se mozemo pripremiti da kupimo cergu, naucimo stil zivota danasnjih Roma i pokusamo da zivimo na njihov nacin. Nazalost, ovo je rezultat neke nevidjene planetarne gluposti usadjene u svakom Bosnjaku/Bosancu, pa ne mogu da vide golu cinjenicu da Tihic, Silajdzic i Lagumdzija daju velikosrpskom projektu sve ono sto nisu mogli osvojiti tenkovima. Zastupnici iz njihovih stranaka glasaju onako kako im oni kazu inace lete iz stranke (kao napr. Zilic u Aprilu 2006). Ono sto ja nikada necu moci shvatiti da i pored genocida, zlocina, ocite agresije u sred Sarajeva sjede trojica ljudi (sa svojim pajdasima) koji otvoreno i beskruplozno rade direktno za Karadzica-i to nikome ne smeta. To je zamene presedan planetarnih razmjera-isto kao kada bi svaki dan isao na rucak sa samim Hitlerom i uzivao u tome. Ja mislim da se radi o vrsti teske kolektivne bolesti.vox-populi wrote:I sta, ako nema opcije, rjesenje je da se ne glasa nikako? Mislim, neko mora biti na vlasti i neko ce sigurno biti. Sta god mi mislili o SDA, SBIH i SDP-u, te stranke imaju ogromnu podrsku stanovnistva. Dakle, tesko je ocekivati da u blizoj buducnosti (pa i relativno daljoj) ove stranke nece biti u vlasti. A nisam nesto ni siguran da su bas ove tri stranke najveca prijetnja za BiH. Neki ljudi u ovim strankama, mozda da, same stranke sigurno ne. Politika SDP-a, bar na papiru, je izrazito probosanska i dosta realna. SDA je tu negdje blizu a SBiH pise program pred izbore i iskljucivo u svrhu obezbjedjivanja fotelja, mada i u toj stranci (vise DJL-u) ima par dobrih ljudi. Siguran sam da oni nisu veci neprijatelji BIH od recimo SNSD-a, SDS-a, PDP-a, Radikala. Pa i nekih dijelova HDZ-a.
Ipak ti meni djelujes ko Seferov mali. Samo BPS iskljucivo pljuje po strankama iz FBiH i samo BPS iskljucivo ne nudi ama bas nikakvo rijesenje, osim "vraticemo mi Republiku", sto ce valjda odmah donijeti blagostanje, mir i suzovit.
Izvini, ali takvu izjavu moze dati ili neko ko pojma nema o zivotu ili neko ko ima sicara (koristi, da ti prevedem) od pada bilo koje od tri navedene stranke....ZivotJeLijep wrote: U redu. Medjutim ako pripadas GO SDA, SBiH, SDP onda si opasniji po opstanak drzave BiH od ovih is SNSD-a. Realno govoreci!
Pripadam BPS, je li to grijeh?mIRCerka wrote:Izvini, ali takvu izjavu moze dati ili neko ko pojma nema o zivotu ili neko ko ima sicara (koristi, da ti prevedem) od pada bilo koje od tri navedene stranke....ZivotJeLijep wrote: U redu. Medjutim ako pripadas GO SDA, SBiH, SDP onda si opasniji po opstanak drzave BiH od ovih is SNSD-a. Realno govoreci!
Sad fino priznaj ko siI kako ti mislis da nam doneses zlatne kasike (pa da opet "kusamo vnago") u ovaj haos od zemlje?
PS Budi konkretan, znas da s vama nemam strpljenja, ama bas ni sekunde.
Znaci BPS smatra da je SNSD bezbjedan, dok je SDA ili SDP opasna po BiH?ZivotJeLijep wrote:Pripadam BPS, je li to grijeh?mIRCerka wrote:Izvini, ali takvu izjavu moze dati ili neko ko pojma nema o zivotu ili neko ko ima sicara (koristi, da ti prevedem) od pada bilo koje od tri navedene stranke....ZivotJeLijep wrote: U redu. Medjutim ako pripadas GO SDA, SBiH, SDP onda si opasniji po opstanak drzave BiH od ovih is SNSD-a. Realno govoreci!
Sad fino priznaj ko siI kako ti mislis da nam doneses zlatne kasike (pa da opet "kusamo vnago") u ovaj haos od zemlje?
PS Budi konkretan, znas da s vama nemam strpljenja, ama bas ni sekunde.
ne ja nisam nnjihov glasnogovornik, vec samo clan. Po mom misljenju SNSD je manje opasan jer se njegove nerealne zelje za rusenjem BIH drzave mogu blokirati u parlamentu. Medjutim, gole cinjenice govore da su GO SDA, SDP, SBIH u razlicitim vremenskim intervalima davali velikosrpskom projektu sve sto je trazio u parlamentu BIH. Oni, koji de jure predstavljaju one koji su napadnuti, de facto rade za one koji su rusili ovu drzavu. Evo samo nekoliko primjera:mIRCerka wrote:Znaci BPS smatra da je SNSD bezbjedan, dok je SDA ili SDP opasna po BiH?
da, samo onda nemoj kukati da ti je lose, da drugi uzivaju prosperitet, privredni razvoj, stabilnost i td, samo BIH ne moze iz da makne sa dna. To je zato jer se ti i tebi slicni na sve ove gore cinjenice spradte. To je jedini razlog i nema drugog. imamo onoliko drzave i boljitka koliko smo pametni da prepoznamo stvarnost i planiramo buducnost.Prpa.ba wrote:Domaci izdajnici su uvijek opasniji od neprijatelja. Pogotovo kada izdajnici cine 103% stanovnistva
Pogledaj malo u svoju licnu kartu pa ces vidjeti zasto BiH ne moze da se makne sa mrtve tacke.ZivotJeLijep wrote:da, samo onda nemoj kukati da ti je lose, da drugi uzivaju prosperitet, privredni razvoj, stabilnost i td, samo BIH ne moze iz da makne sa dna. To je zato jer se ti i tebi slicni na sve ove gore cinjenice spradte. To je jedini razlog i nema drugog. imamo onoliko drzave i boljitka koliko smo pametni da prepoznamo stvarnost i planiramo buducnost.Prpa.ba wrote:Domaci izdajnici su uvijek opasniji od neprijatelja. Pogotovo kada izdajnici cine 103% stanovnistva
Nisam znao da ste prpa i ti iste osobe. Pa da ti (vam) pojasnim, ako dozvolis.mIRCerka wrote:Pogledaj malo u svoju licnu kartu pa ces vidjeti zasto BiH ne moze da se makne sa mrtve tacke.ZivotJeLijep wrote:da, samo onda nemoj kukati da ti je lose, da drugi uzivaju prosperitet, privredni razvoj, stabilnost i td, samo BIH ne moze iz da makne sa dna. To je zato jer se ti i tebi slicni na sve ove gore cinjenice spradte. To je jedini razlog i nema drugog. imamo onoliko drzave i boljitka koliko smo pametni da prepoznamo stvarnost i planiramo buducnost.Prpa.ba wrote:Domaci izdajnici su uvijek opasniji od neprijatelja. Pogotovo kada izdajnici cine 103% stanovnistva
Sad mi fino napisi kakva sam to ja i kakvi su to meni slicni ljudi?
Dozvoli mi da nazovem zamjenu teza, uzroka i posljedica toga sto si naveo. Da, politika SDA, SDP i SBIH vodi rusenju drzave BIH, a samim time i svodjenja Bosnjaka/Bosanaca na drumski narod. kako i taj sam narod vec 16 godina ne moze to da shvati, to ce se i desiti, sto znaci da ja licno ( ane BPS) savjetujem taj narod pocne uciti od Roma kako da zivi na drumu. To je posledica politicke nezrelosti jednog naroda a ne program stranke.vox-populi wrote:Znaci, prijedlog tebe kao clana BPS-a je da napravimo cergu i naucimo da zivimo kao Romi. Moram priznati, vrlo ozbiljna politicka platforma, no, vise od BPS-a nisam ni ocekivao.
Da odgovorim na tvoje polu-pitanje, ne smatram da je Sefer negativac. Politicki diletant i nesposobnjakovic, mozda, ali ima svoje zasluge u odbrani BiH i zbog toga ga postujem. Vec sam negdje na ovom forumu rekao, smatram da mu je politicki domet clan nekog opcinskog vijeca.
I nije grijeh sto si ti clan BPS-a, ljudi u BiH imaju pravo da se politicki organizuju pa samim time i ti uzivas to pravo. Jedino sto mi kod BPS-a smeta je sto pljuju po svima koji nesto rade (ne kazem da je to sto rade dobro i dovoljno), a za uzvrat nude cergu. Kao sto rekoh, jako ozbiljno.
NAvedi dokaze.ZivotJeLijep wrote:
A cisto probosanske opcije su izrazene sa svega 1% i one su banirane iz svih medija, svih foruma, svih organa vlasti. Zbog toga je BiH na dnu i ni zbog cega. Ovo je relanost, statisticki dokazana. Tu ste jer to svaki dan sve vise i vise trazite.
I dalje ne nudis ama bas nikakvo rjesenje (svojestveno clanu BPS-a), osim sto navodis gomilu problema i teorija zavjere (opet svojstveno clanu BPS-a). Pokusaj kad navedes problem da ispod toga napises i neki prijedlog kako bi se taj problem mogao rijesiti.ZivotJeLijep wrote:
A cisto probosanske opcije su izrazene sa svega 1% i one su banirane iz svih medija, svih foruma, svih organa vlasti. Zbog toga je BiH na dnu i ni zbog cega. Ovo je relanost, statisticki dokazana. Tu ste jer to svaki dan sve vise i vise trazite.
Da, moj rodjak ima slicno vidjenje politicke situacije u BiH, sve sto pocinje sa S pripada u S, sve sto pocinje sa H pripada u H i sve sto pocinje sa B pripada u B.ZivotJeLijep wrote:
Jos jedan dokaz;:
-Koliko ima stranaka u danasnjoh BiH cisto gradjanskih, ciji su ciljevi stvarnje demokratske pravne dzrave: odgovor: LDS i jos neki, oko 9%
-Koliko ima onih sa "S" kao predznakom: Odgovor: SDS, SDA, SRS, SNSD, SDP, SBIH - oko 80% populacije
-Koliko ima onih sa "H" kao predznakom: Odgovor: HDZ, HDZ-1990, HSS i td, oko 10%
-Koliko ima onih sa "B" predzankom: Odgovor: BPS, BOSS, oko 1%
Pa to je to. Ja stalno tvrdim da nas vode 4-godisnja djeca, cija svijest jos nije izvitoperena, daleko bi bolje prosli. Taj tvoj rodjak ispravno rezonuje, kao i moj sin koji se 91 izjasnio u skoli kao Bosanac. Na to su svi stariji od 9 godina prasnuli u smijeh. A on je bio pravu. U pravu je i danas, ali nazalost nema publiku.vox-populi wrote:I dalje ne nudis ama bas nikakvo rjesenje (svojestveno clanu BPS-a), osim sto navodis gomilu problema i teorija zavjere (opet svojstveno clanu BPS-a). Pokusaj kad navedes problem da ispod toga napises i neki prijedlog kako bi se taj problem mogao rijesiti.ZivotJeLijep wrote:
Da, moj rodjak ima slicno vidjenje politicke situacije u BiH, sve sto pocinje sa S pripada u S, sve sto pocinje sa H pripada u H i sve sto pocinje sa B pripada u B.ZivotJeLijep wrote:
Jos jedan dokaz;:
-Koliko ima stranaka u danasnjoh BiH cisto gradjanskih, ciji su ciljevi stvarnje demokratske pravne dzrave: odgovor: LDS i jos neki, oko 9%
-Koliko ima onih sa "S" kao predznakom: Odgovor: SDS, SDA, SRS, SNSD, SDP, SBIH - oko 80% populacije
-Koliko ima onih sa "H" kao predznakom: Odgovor: HDZ, HDZ-1990, HSS i td, oko 10%
Moj rodjak ima 4 godine.
ZivotJeLijep wrote:Dozvoli mi da nazovem zamjenu teza, uzroka i posljedica toga sto si naveo. Da, politika SDA, SDP i SBIH vodi rusenju drzave BIH, a samim time i svodjenja Bosnjaka/Bosanaca na drumski narod. kako i taj sam narod vec 16 godina ne moze to da shvati, to ce se i desiti, sto znaci da ja licno ( ane BPS) savjetujem taj narod pocne uciti od Roma kako da zivi na drumu. To je posledica politicke nezrelosti jednog naroda a ne program stranke.vox-populi wrote:Znaci, prijedlog tebe kao clana BPS-a je da napravimo cergu i naucimo da zivimo kao Romi. Moram priznati, vrlo ozbiljna politicka platforma, no, vise od BPS-a nisam ni ocekivao.
Da odgovorim na tvoje polu-pitanje, ne smatram da je Sefer negativac. Politicki diletant i nesposobnjakovic, mozda, ali ima svoje zasluge u odbrani BiH i zbog toga ga postujem. Vec sam negdje na ovom forumu rekao, smatram da mu je politicki domet clan nekog opcinskog vijeca.
I nije grijeh sto si ti clan BPS-a, ljudi u BiH imaju pravo da se politicki organizuju pa samim time i ti uzivas to pravo. Jedino sto mi kod BPS-a smeta je sto pljuju po svima koji nesto rade (ne kazem da je to sto rade dobro i dovoljno), a za uzvrat nude cergu. Kao sto rekoh, jako ozbiljno.
Jos jedan dokaz;:
-Koliko ima onih sa "S" kao predznakom: Odgovor: SDS, SDA, SRS, SNSD, SDP, SBIH - oko 80% populacije-Koliko ima onih sa "H" kao predznakom: Odgovor: HDZ, HDZ-1990, HSS i td, oko 10%
To je otprilike odnos snaga 90% za rusenje BIH drzave i protiv oko 10%