Hajmo malo o Suljici

ZivotJeLijep

#26 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by ZivotJeLijep »

b@tto wrote: Bosna, iskljucivo zahvaljujuci njima broji zadnje dane svog postojanja.
dobro,kako ti kažeš[/quote]

Izgleda da tebi to odgovara!
b@tto

#27 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by b@tto »

ZivotJeLijep wrote:
b@tto wrote: Bosna, iskljucivo zahvaljujuci njima broji zadnje dane svog postojanja.
dobro,kako ti kažeš
Izgleda da tebi to odgovara![/quote]

u pravu si,ja sam iz snsd
ZivotJeLijep

#28 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by ZivotJeLijep »

b@tto wrote:
ZivotJeLijep wrote:
dobro,kako ti kažeš
Izgleda da tebi to odgovara!
u pravu si,ja sam iz snsd[/quote]

Bi li ti imao ista protiv da jednog dana drzava BiH na isti nacin napravi Republiku Bosnjacku u sandzaku i diktira nekoj oslabljenoj Srbiji neki slican dejtonski Ustav. Ako su mogli Albanci i Albanija, mozemo i mi.
b@tto

#29 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by b@tto »

u pravu si,ja sam iz snsd[/quote]

Bi li ti imao ista protiv da jednog dana drzava BiH na isti nacin napravi Republiku Bosnjacku u sandzaku i diktira nekoj oslabljenoj Srbiji neki slican dejtonski Ustav. Ako su mogli Albanci i Albanija, mozemo i mi.[/quote]

ma zezam se ,kakav snsd,iz zenice sam.
ZivotJeLijep

#30 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by ZivotJeLijep »

b@tto wrote:u pravu si,ja sam iz snsd
Bi li ti imao ista protiv da jednog dana drzava BiH na isti nacin napravi Republiku Bosnjacku u sandzaku i diktira nekoj oslabljenoj Srbiji neki slican dejtonski Ustav. Ako su mogli Albanci i Albanija, mozemo i mi.[/quote]

ma zezam se ,kakav snsd,iz zenice sam.[/quote]

U redu. Medjutim ako pripadas GO SDA, SBiH, SDP onda si opasniji po opstanak drzave BiH od ovih is SNSD-a. Realno govoreci!
b@tto

#31 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by b@tto »

ZivotJeLijep wrote:
b@tto wrote:u pravu si,ja sam iz snsd
Bi li ti imao ista protiv da jednog dana drzava BiH na isti nacin napravi Republiku Bosnjacku u sandzaku i diktira nekoj oslabljenoj Srbiji neki slican dejtonski Ustav. Ako su mogli Albanci i Albanija, mozemo i mi.
ma zezam se ,kakav snsd,iz zenice sam.[/quote]

U redu. Medjutim ako pripadas GO SDA, SBiH, SDP onda si opasniji po opstanak drzave BiH od ovih is SNSD-a. Realno govoreci![/quote]

nisam ni u jednoj stranci,a ako ti kažeš da su ove tri opasnije od snsd ok,neka ti bude
vox-populi

#32 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by vox-populi »

Najlakse je pljuvati po svima a ne nuditi ama bas nikakvo rijesenje.
ZivotJeLijep

#33 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by ZivotJeLijep »

vox-populi wrote:Najlakse je pljuvati po svima a ne nuditi ama bas nikakvo rijesenje.
Nije to pljuvanje po svima, a postoji i rjesenje.

Opus ove tri stranke je katastrofalan, protudrzavni sa nesagledivim posljedicama. Naravno, agresija nebi bila izbjegnuta i da je neko drugio bio na vlasti, ali bi posljedic bile daleko manje, a ni genocid nebi bio moguc.

Rjesenje smo imali do 1992, isti gradjanski Ustav kakav imaju sve ex-yu drzave. I one su multi-etnicke i multi-vjerske, vise-partijske. Jedina je razlika sto tamo nije bilo nokoga da poziva susjede na podjelu vlastite drzave.

nazalost u danasnjoj Bih nema te politicke opcije da i razmislja na taj nacin, sto znaci da ce situacija biti sve gora i gora.
vox-populi

#34 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by vox-populi »

I sta, ako nema opcije, rjesenje je da se ne glasa nikako? Mislim, neko mora biti na vlasti i neko ce sigurno biti. Sta god mi mislili o SDA, SBIH i SDP-u, te stranke imaju ogromnu podrsku stanovnistva. Dakle, tesko je ocekivati da u blizoj buducnosti (pa i relativno daljoj) ove stranke nece biti u vlasti. A nisam nesto ni siguran da su bas ove tri stranke najveca prijetnja za BiH. Neki ljudi u ovim strankama, mozda da, same stranke sigurno ne. Politika SDP-a, bar na papiru, je izrazito probosanska i dosta realna. SDA je tu negdje blizu a SBiH pise program pred izbore i iskljucivo u svrhu obezbjedjivanja fotelja, mada i u toj stranci (vise DJL-u) ima par dobrih ljudi. Siguran sam da oni nisu veci neprijatelji BIH od recimo SNSD-a, SDS-a, PDP-a, Radikala. Pa i nekih dijelova HDZ-a.

Ipak ti meni djelujes ko Seferov mali. Samo BPS iskljucivo pljuje po strankama iz FBiH i samo BPS iskljucivo ne nudi ama bas nikakvo rijesenje, osim "vraticemo mi Republiku", sto ce valjda odmah donijeti blagostanje, mir i suzovit.
ZivotJeLijep

#35 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by ZivotJeLijep »

vox-populi wrote:I sta, ako nema opcije, rjesenje je da se ne glasa nikako? Mislim, neko mora biti na vlasti i neko ce sigurno biti. Sta god mi mislili o SDA, SBIH i SDP-u, te stranke imaju ogromnu podrsku stanovnistva. Dakle, tesko je ocekivati da u blizoj buducnosti (pa i relativno daljoj) ove stranke nece biti u vlasti. A nisam nesto ni siguran da su bas ove tri stranke najveca prijetnja za BiH. Neki ljudi u ovim strankama, mozda da, same stranke sigurno ne. Politika SDP-a, bar na papiru, je izrazito probosanska i dosta realna. SDA je tu negdje blizu a SBiH pise program pred izbore i iskljucivo u svrhu obezbjedjivanja fotelja, mada i u toj stranci (vise DJL-u) ima par dobrih ljudi. Siguran sam da oni nisu veci neprijatelji BIH od recimo SNSD-a, SDS-a, PDP-a, Radikala. Pa i nekih dijelova HDZ-a.

Ipak ti meni djelujes ko Seferov mali. Samo BPS iskljucivo pljuje po strankama iz FBiH i samo BPS iskljucivo ne nudi ama bas nikakvo rijesenje, osim "vraticemo mi Republiku", sto ce valjda odmah donijeti blagostanje, mir i suzovit.
Zar nije bolje shvatiti gorku istinu, bar se mozemo pripremiti da kupimo cergu, naucimo stil zivota danasnjih Roma i pokusamo da zivimo na njihov nacin. Nazalost, ovo je rezultat neke nevidjene planetarne gluposti usadjene u svakom Bosnjaku/Bosancu, pa ne mogu da vide golu cinjenicu da Tihic, Silajdzic i Lagumdzija daju velikosrpskom projektu sve ono sto nisu mogli osvojiti tenkovima. Zastupnici iz njihovih stranaka glasaju onako kako im oni kazu inace lete iz stranke (kao napr. Zilic u Aprilu 2006). Ono sto ja nikada necu moci shvatiti da i pored genocida, zlocina, ocite agresije u sred Sarajeva sjede trojica ljudi (sa svojim pajdasima) koji otvoreno i beskruplozno rade direktno za Karadzica-i to nikome ne smeta. To je zamene presedan planetarnih razmjera-isto kao kada bi svaki dan isao na rucak sa samim Hitlerom i uzivao u tome. Ja mislim da se radi o vrsti teske kolektivne bolesti.

BTW: Ako je za tebe Sefer negativac, pod uslovom da si lojalan gradjanin ove drzave, onda ocito gornja konstatacija se odnosi i na tebe.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#36 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by mIRCerka »

ZivotJeLijep wrote: U redu. Medjutim ako pripadas GO SDA, SBiH, SDP onda si opasniji po opstanak drzave BiH od ovih is SNSD-a. Realno govoreci!
Izvini, ali takvu izjavu moze dati ili neko ko pojma nema o zivotu ili neko ko ima sicara (koristi, da ti prevedem) od pada bilo koje od tri navedene stranke....
Sad fino priznaj ko si :D I kako ti mislis da nam doneses zlatne kasike (pa da opet "kusamo vnago") u ovaj haos od zemlje?
PS Budi konkretan, znas da s vama nemam strpljenja, ama bas ni sekunde.
ZivotJeLijep

#37 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by ZivotJeLijep »

mIRCerka wrote:
ZivotJeLijep wrote: U redu. Medjutim ako pripadas GO SDA, SBiH, SDP onda si opasniji po opstanak drzave BiH od ovih is SNSD-a. Realno govoreci!
Izvini, ali takvu izjavu moze dati ili neko ko pojma nema o zivotu ili neko ko ima sicara (koristi, da ti prevedem) od pada bilo koje od tri navedene stranke....
Sad fino priznaj ko si :D I kako ti mislis da nam doneses zlatne kasike (pa da opet "kusamo vnago") u ovaj haos od zemlje?
Pripadam BPS, je li to grijeh?
mIRCerka

#38 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by mIRCerka »

ZivotJeLijep wrote:
mIRCerka wrote:
Pripadam BPS, je li to grijeh?
Znaci BPS smatra da je SNSD bezbjedan, dok je SDA ili SDP opasna po BiH?
ZivotJeLijep

#39 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by ZivotJeLijep »

mIRCerka wrote:Znaci BPS smatra da je SNSD bezbjedan, dok je SDA ili SDP opasna po BiH?
ne ja nisam nnjihov glasnogovornik, vec samo clan. Po mom misljenju SNSD je manje opasan jer se njegove nerealne zelje za rusenjem BIH drzave mogu blokirati u parlamentu. Medjutim, gole cinjenice govore da su GO SDA, SDP, SBIH u razlicitim vremenskim intervalima davali velikosrpskom projektu sve sto je trazio u parlamentu BIH. Oni, koji de jure predstavljaju one koji su napadnuti, de facto rade za one koji su rusili ovu drzavu. Evo samo nekoliko primjera:

-Potpisivanje Washingtonskog sporazuma, bez prava i mandata da to urade.
-Potpisivanje dejtonskog sporazuma, koji ukljucuje rusenje tadasnjeg ustava, bez prava i mandata da to urade
-ukidanje postojeceg izbornog zakona i uvodjenje onog koji su ponudili Krajisnik i Petric
-Pokusaj legalizacije ostvarenih Milosevicevih ciljeva u Parlamentu biH u aprilu 2006
-legalizacija policije RS, za koju je Medjunarodni sud pravde donio presudu da je odgavorna za genocid. dakle SBiH i SDA su suodgovorni jer su se stavili na njihovu stranu.
-Izbacivanje iz drzavljanstva prognanih (clan 17)
-prodaja oruzja Izraelu (rusenje ugkeda bIH medju prijateljima BiH)
-deprtacija naturalizovanih gradjana BiH u Guantanamo, mimo odluke suda
-Ukidanje odluke ustavnog suda BIH da su sva tri naroda konstitutivna na podrucju RS (lagumdzija)
-Sabotiranje Tuzbe iznutra i uskracivanje dokaza Sudu (Tihic)

Ovo je samo mala lista nedjela ove tri starnke, a da o krimogenoj privatizaciji i ne govorimo.

Zbog toga mislim da su ove tri starnke milion puta opasnije po opstanak dzrave BiH od SNSD-a, koji samo moze traziti. Daleko opasniji su oni koji te zahtjeve ispunjavaju u Parlamentu BiH.

Nadam se da sam ti pojasnio neke stvari i da ces imati dovoljno intelekta da to shvatis.
Last edited by ZivotJeLijep on 12/05/2008 11:57, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#40 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by Prpa.ba »

Domaci izdajnici su uvijek opasniji od neprijatelja. Pogotovo kada izdajnici cine 103% stanovnistva :D
ZivotJeLijep

#41 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by ZivotJeLijep »

Prpa.ba wrote:Domaci izdajnici su uvijek opasniji od neprijatelja. Pogotovo kada izdajnici cine 103% stanovnistva :D
da, samo onda nemoj kukati da ti je lose, da drugi uzivaju prosperitet, privredni razvoj, stabilnost i td, samo BIH ne moze iz da makne sa dna. To je zato jer se ti i tebi slicni na sve ove gore cinjenice spradte. To je jedini razlog i nema drugog. imamo onoliko drzave i boljitka koliko smo pametni da prepoznamo stvarnost i planiramo buducnost.
mIRCerka

#42 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by mIRCerka »

ZivotJeLijep wrote:
Prpa.ba wrote:Domaci izdajnici su uvijek opasniji od neprijatelja. Pogotovo kada izdajnici cine 103% stanovnistva :D
da, samo onda nemoj kukati da ti je lose, da drugi uzivaju prosperitet, privredni razvoj, stabilnost i td, samo BIH ne moze iz da makne sa dna. To je zato jer se ti i tebi slicni na sve ove gore cinjenice spradte. To je jedini razlog i nema drugog. imamo onoliko drzave i boljitka koliko smo pametni da prepoznamo stvarnost i planiramo buducnost.
Pogledaj malo u svoju licnu kartu pa ces vidjeti zasto BiH ne moze da se makne sa mrtve tacke.

Sad mi fino napisi kakva sam to ja i kakvi su to meni slicni ljudi?
ZivotJeLijep

#43 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by ZivotJeLijep »

mIRCerka wrote:
ZivotJeLijep wrote:
Pogledaj malo u svoju licnu kartu pa ces vidjeti zasto BiH ne moze da se makne sa mrtve tacke.

Sad mi fino napisi kakva sam to ja i kakvi su to meni slicni ljudi?
Nisam znao da ste prpa i ti iste osobe. Pa da ti (vam) pojasnim, ako dozvolis.

neki ljudi su nas upozoravali jos 90-tih sta ce se desiti 92. Bili su u pravu, to sto su nam govorili se i desilo. Vama slicni ljudi su to ignorisali i stradali. Sada se ista stvar desava, nazalost. Nadam se da sam ti (vama) uspio objasniti.
vox-populi

#44 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by vox-populi »

Znaci, prijedlog tebe kao clana BPS-a je da napravimo cergu i naucimo da zivimo kao Romi. Moram priznati, vrlo ozbiljna politicka platforma, no, vise od BPS-a nisam ni ocekivao.

Da odgovorim na tvoje polu-pitanje, ne smatram da je Sefer negativac. Politicki diletant i nesposobnjakovic, mozda, ali ima svoje zasluge u odbrani BiH i zbog toga ga postujem. Vec sam negdje na ovom forumu rekao, smatram da mu je politicki domet clan nekog opcinskog vijeca.

I nije grijeh sto si ti clan BPS-a, ljudi u BiH imaju pravo da se politicki organizuju pa samim time i ti uzivas to pravo. Jedino sto mi kod BPS-a smeta je sto pljuju po svima koji nesto rade (ne kazem da je to sto rade dobro i dovoljno), a za uzvrat nude cergu. Kao sto rekoh, jako ozbiljno.
ZivotJeLijep

#45 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by ZivotJeLijep »

vox-populi wrote:Znaci, prijedlog tebe kao clana BPS-a je da napravimo cergu i naucimo da zivimo kao Romi. Moram priznati, vrlo ozbiljna politicka platforma, no, vise od BPS-a nisam ni ocekivao.

Da odgovorim na tvoje polu-pitanje, ne smatram da je Sefer negativac. Politicki diletant i nesposobnjakovic, mozda, ali ima svoje zasluge u odbrani BiH i zbog toga ga postujem. Vec sam negdje na ovom forumu rekao, smatram da mu je politicki domet clan nekog opcinskog vijeca.

I nije grijeh sto si ti clan BPS-a, ljudi u BiH imaju pravo da se politicki organizuju pa samim time i ti uzivas to pravo. Jedino sto mi kod BPS-a smeta je sto pljuju po svima koji nesto rade (ne kazem da je to sto rade dobro i dovoljno), a za uzvrat nude cergu. Kao sto rekoh, jako ozbiljno.
Dozvoli mi da nazovem zamjenu teza, uzroka i posljedica toga sto si naveo. Da, politika SDA, SDP i SBIH vodi rusenju drzave BIH, a samim time i svodjenja Bosnjaka/Bosanaca na drumski narod. kako i taj sam narod vec 16 godina ne moze to da shvati, to ce se i desiti, sto znaci da ja licno ( ane BPS) savjetujem taj narod pocne uciti od Roma kako da zivi na drumu. To je posledica politicke nezrelosti jednog naroda a ne program stranke.

Jos jedan dokaz;:

-Koliko ima stranaka u danasnjoh BiH cisto gradjanskih, ciji su ciljevi stvarnje demokratske pravne dzrave: odgovor: LDS i jos neki, oko 9%
-Koliko ima onih sa "S" kao predznakom: Odgovor: SDS, SDA, SRS, SNSD, SDP, SBIH - oko 80% populacije
-Koliko ima onih sa "H" kao predznakom: Odgovor: HDZ, HDZ-1990, HSS i td, oko 10%
-Koliko ima onih sa "B" predzankom: Odgovor: BPS, BOSS, oko 1%

To je otprilike odnos snaga 90% za rusenje BIH drzave i protiv oko 10%

A cisto probosanske opcije su izrazene sa svega 1% i one su banirane iz svih medija, svih foruma, svih organa vlasti. Zbog toga je BiH na dnu i ni zbog cega. Ovo je relanost, statisticki dokazana. Tu ste jer to svaki dan sve vise i vise trazite.
mIRCerka

#46 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by mIRCerka »

ZivotJeLijep wrote:
A cisto probosanske opcije su izrazene sa svega 1% i one su banirane iz svih medija, svih foruma, svih organa vlasti. Zbog toga je BiH na dnu i ni zbog cega. Ovo je relanost, statisticki dokazana. Tu ste jer to svaki dan sve vise i vise trazite.
NAvedi dokaze.
vox-populi

#47 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by vox-populi »

ZivotJeLijep wrote:
I dalje ne nudis ama bas nikakvo rjesenje (svojestveno clanu BPS-a), osim sto navodis gomilu problema i teorija zavjere (opet svojstveno clanu BPS-a). Pokusaj kad navedes problem da ispod toga napises i neki prijedlog kako bi se taj problem mogao rijesiti.
ZivotJeLijep wrote:
Jos jedan dokaz;:

-Koliko ima stranaka u danasnjoh BiH cisto gradjanskih, ciji su ciljevi stvarnje demokratske pravne dzrave: odgovor: LDS i jos neki, oko 9%
-Koliko ima onih sa "S" kao predznakom: Odgovor: SDS, SDA, SRS, SNSD, SDP, SBIH - oko 80% populacije
-Koliko ima onih sa "H" kao predznakom: Odgovor: HDZ, HDZ-1990, HSS i td, oko 10%
Da, moj rodjak ima slicno vidjenje politicke situacije u BiH, sve sto pocinje sa S pripada u S, sve sto pocinje sa H pripada u H i sve sto pocinje sa B pripada u B.

Moj rodjak ima 4 godine.
mIRCerka

#48 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by mIRCerka »

Touche!
ZivotJeLijep

#49 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by ZivotJeLijep »

vox-populi wrote:
ZivotJeLijep wrote:
I dalje ne nudis ama bas nikakvo rjesenje (svojestveno clanu BPS-a), osim sto navodis gomilu problema i teorija zavjere (opet svojstveno clanu BPS-a). Pokusaj kad navedes problem da ispod toga napises i neki prijedlog kako bi se taj problem mogao rijesiti.
ZivotJeLijep wrote:
Jos jedan dokaz;:

Da, moj rodjak ima slicno vidjenje politicke situacije u BiH, sve sto pocinje sa S pripada u S, sve sto pocinje sa H pripada u H i sve sto pocinje sa B pripada u B.

Moj rodjak ima 4 godine.
Pa to je to. Ja stalno tvrdim da nas vode 4-godisnja djeca, cija svijest jos nije izvitoperena, daleko bi bolje prosli. Taj tvoj rodjak ispravno rezonuje, kao i moj sin koji se 91 izjasnio u skoli kao Bosanac. Na to su svi stariji od 9 godina prasnuli u smijeh. A on je bio pravu. U pravu je i danas, ali nazalost nema publiku.

na primjer ovi sto pocinju sa "S" su ukinuli finasiranje Tuzbe i jedna od njih SDA je 100% sabotirala optuznicu iznutra trazeci da iznosenje dokaza traje 4 sedmice i uskarcujuci dokaze sudu, te skracujuci optuznicu na nebitne detalje. Ovih 1%, koji pocinju sa "B" i poneko od onih ostalih su se bunili, ali od grohota smijeha ostalih odraslih nisu se uopste culi, a i pristup medijima im je bio zabranjen, cak i na forumima.

Ista je stvar i sa legalizacijom policije RS, a uskoro cete vi odrasli uz gromoglasan smijeh ozakoniti u Paralamentu i ostvarene ciljeve Milosevica, tj legalizovati cete RS za vijeke vjekova. Mi 4-godisnja djeca, kojih ima oko 1-2% nista tu ne mozemo uraditi.

I kako 1-2% djece da ponudi rjesenje ostalima i odraslima. Nemoguce. Mi jedino znamo kuda to vodi i savjetujemo vas da bar ne skapate kada ostanete na drumu. Postoje narodi koji su jednom prosli kroz taj proces samoubistva, grohotom se smijuci svima dobronamjernima, pa su razvili metode prezivljavanja pod satorima, ostrnje makaza, popravljanja kisobrana, prikupljanja starog gvozdja, kopanja po kontejnerima i td. To su sve savjeti kako na kraju se moze prezivjeti. Jeste da ce smijeh zamrijeti, ali i to je nesto.
piskerernest

#50 Re: Hajmo malo o Suljici

Post by piskerernest »

ZivotJeLijep wrote:
vox-populi wrote:Znaci, prijedlog tebe kao clana BPS-a je da napravimo cergu i naucimo da zivimo kao Romi. Moram priznati, vrlo ozbiljna politicka platforma, no, vise od BPS-a nisam ni ocekivao.

Dozvoli mi da nazovem zamjenu teza, uzroka i posljedica toga sto si naveo. Da, politika SDA, SDP i SBIH vodi rusenju drzave BIH, a samim time i svodjenja Bosnjaka/Bosanaca na drumski narod. kako i taj sam narod vec 16 godina ne moze to da shvati, to ce se i desiti, sto znaci da ja licno ( ane BPS) savjetujem taj narod pocne uciti od Roma kako da zivi na drumu. To je posledica politicke nezrelosti jednog naroda a ne program stranke.

Jos jedan dokaz;:

-Koliko ima onih sa "S" kao predznakom: Odgovor: SDS, SDA, SRS, SNSD, SDP, SBIH - oko 80% populacije-Koliko ima onih sa "H" kao predznakom: Odgovor: HDZ, HDZ-1990, HSS i td, oko 10%

To je otprilike odnos snaga 90% za rusenje BIH drzave i protiv oko 10%

ovo boldirano,hoćeš reći da su to sve prosrpske stranke,pitam jer si nabrojao S,H I B stranke,znači srpske ,hrvatske i bošnjačke.
"probosanske" stranke,bps i boss u srpskom i hrvatskom narodu imaju koliku podršku,pitam zato što ako ih zoveš "probosanskim" onda bi trebale imati podršku u sva tri naroda
Post Reply