Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Topla voda

#26 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Topla voda »

skupa turska ,sto je prosle godine bilo 17 stoja ,sad je 22.
egipat jeftin..el guna,makadi bey..
a i more je bolje 7 puta...mada je usluga u egiptu za tursku..hrvatska...lose do bola..ne onog na bracu :D
Topla voda

#27 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Topla voda »

ja ..i ne idite u alanju..tamo je uzasno toplo,za razliku od kemera i onih mjestasaca pored,beleka,kirisa i to...kemer je u zelenilu i vlaga je sasvim drugacija..u alanji je uzas..50 u kemeru i 50 u alanji...ogromna razlika :roll:
Pikova-dama

#28 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Pikova-dama »

hehe Ma da ti pravo kazem, nisam iz dijaspore, ali radim ko konj u kancelariji bez radnog vremena i vala cu od toga sto sam skupila otici u Tursku u hotel sa 4*. Uvijek idem u Hr ili CG i isto mi na kraju dodje, Budva skupa, Makarska ciganluk, a pritom i skupa...ne mozes sad ni dole naci krevet ispod 17Eura ako vas je dvoje, a ne vrijedi. U Turskoj bar vrijedi svakog eura...bar tako kazu. Ja sam isla van sezone, i odlicno je bilo. Zato, ako mozete ustediti, bolje se malo strpiti i pravac Turska!
Topla voda

#29 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Topla voda »

ko moze nek ide ovu kruznu turu u egipat,nema bolje varijante...oko 1400 km,sa relaxom...7-8 dana hurgade i 4-5 dana krstarenja nilom,luxor,dolina kraljeva i to..ubjedljivo najisplativija ponuda ove godine.al samo jedan termin,u junu...ne kontam sto nema vise termina..
sapati srca

#30 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by sapati srca »

bandit wrote:Hajd u redu ovi dijasporci al' odakle pare 'nedijasporcima' za hotele s 4-5 * u Turskoj .... odakle vam pare frajeri, ha .... :-?
Zaposlen, a nesto i stedio u toku godine...Kad sam isao u Hrvatsku skoro isto sam trazio za desetak dana...Ovako bar za iste pare ostajem duze, a o plazama, usluzi, estetskom dozivljaju da ne govorim...Sa 5* zaista je prkupo, ali sa cetri mogu se naci pogodni aranzmani sa uslugom All incluzive, a popust je isao i do 150 Km po osoi ako se upplati do cetvrtog i petog mjeseca...Cini mi se da jedino sto i pamtim od ovih ljetovanja jesu putovanja u inostranstvo...
I ove godine je jos i jeftino kako ce biti iduce godine uzimajuci u obzir globalno poskupljene energenata, sto povlaci sa sobom poskupljenje karata, avionske takse, hrane i svega ostalog...
sapati srca

#31 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by sapati srca »

Pikova-dama wrote:hehe Ma da ti pravo kazem, nisam iz dijaspore, ali radim ko konj u kancelariji bez radnog vremena i vala cu od toga sto sam skupila otici u Tursku u hotel sa 4*. Uvijek idem u Hr ili CG i isto mi na kraju dodje, Budva skupa, Makarska ciganluk, a pritom i skupa...ne mozes sad ni dole naci krevet ispod 17Eura ako vas je dvoje, a ne vrijedi. U Turskoj bar vrijedi svakog eura...bar tako kazu. Ja sam isla van sezone, i odlicno je bilo. Zato, ako mozete ustediti, bolje se malo strpiti i pravac Turska!
Ma ne moze ni u jednom segmentu se porediti ljetovanje u Turskoj i ljetovanje na Hr. ili Cg...od samog puta gdje za 1:45' sletis, odes u hotel, a plaze pod nosom sa lezaljkama, suncobranima, barovima...Ma vidjeces, pisaces na ovom forumu kako ti je lijepo bilo:)))
semmy

#32 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by semmy »

@sapati srca ne kontam sta se kome pravdas...oni koji kazu da u bosni nema posla nek se pitaju odakle nam lova da putuemo i nek i dalje sjede u strosmarjevoj i cekaju da im kane s neba dok kafice ispijaju...
sapati srca

#33 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by sapati srca »

semmy wrote:@sapati srca ne kontam sta se kome pravdas...oni koji kazu da u bosni nema posla nek se pitaju odakle nam lova da putuemo i nek i dalje sjede u strosmarjevoj i cekaju da im kane s neba dok kafice ispijaju...
:-D Ma ne pravdam, covjek pita, a kad neko pita jasmatram da treba mu odgovorim :-D I znam kada se vratim da mi opet par mjeseci valja sttegnuti kais, ali drukcije se i ne moze zar ne :-D :-D :-D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 25/04/2015 14:57, edited 2 times in total.
sapati srca

#35 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by sapati srca »

dzemmo wrote:ja sam bio sa AvioExpresom dva put u Turskoj po 15 dana, priajtelj je vlasik :)

bio sam u Kemeru, Alanyi, Antalyi i Lari,
mogu da kazem da mi je super bilo na svim mjestima, u Lari su samo hoteli od 5 zvjezdica, Antalya je nekako guzva al eto i to se nekome svidja,
u Alanyi sam bio u septembru tako da ne mogu da pricam o klimi, jel tad je bas bilo ugodno, jeftinije a nema guzve

Ako neko ide sa djecom, ili slucajno sa roditeljima, ja bih preporucio Kemer,
posto je mirniji i nekako ususniji, ima jos par malih mjesta okolo Kemera koji su super (samo treba racunati na prevoz ako zelite do Kemera kupiti nesto ili na kafu otici)
jos nesto vezano za Kemera, kad sletite na aerodrom treba putovati do Kemera mozda nekih 40 minuta a do Alanye skoro dva sata, tako da raji to tesko padne,
pogotovo starijima i djeci (bebama)

Da ja sad nebih pretjero i da nekazete da reklamiram firmu od jarana toliko od mene :)
Ne pretjerujes, u Antaliji je skoro osam mjeseci Ljeto :-D
Topla voda

#36 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Topla voda »

zar nije zena vlasnik avio expressa...sestra gazde relaxa?
ma svejedno..al su ofalili zadnjih godina ,a poslije rata su oni vodili 99% turista u tursku,a sad ,mislim,da ne drze ni 20 % trzista za tursku
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 25/04/2015 14:56, edited 2 times in total.
Pikova-dama

#38 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Pikova-dama »

sapati srca wrote:
Pikova-dama wrote:hehe Ma da ti pravo kazem, nisam iz dijaspore, ali radim ko konj u kancelariji bez radnog vremena i vala cu od toga sto sam skupila otici u Tursku u hotel sa 4*. Uvijek idem u Hr ili CG i isto mi na kraju dodje, Budva skupa, Makarska ciganluk, a pritom i skupa...ne mozes sad ni dole naci krevet ispod 17Eura ako vas je dvoje, a ne vrijedi. U Turskoj bar vrijedi svakog eura...bar tako kazu. Ja sam isla van sezone, i odlicno je bilo. Zato, ako mozete ustediti, bolje se malo strpiti i pravac Turska!
Ma ne moze ni u jednom segmentu se porediti ljetovanje u Turskoj i ljetovanje na Hr. ili Cg...od samog puta gdje za 1:45' sletis, odes u hotel, a plaze pod nosom sa lezaljkama, suncobranima, barovima...Ma vidjeces, pisaces na ovom forumu kako ti je lijepo bilo:)))
hehe Jedva cekam! Ja sam se spakovala prije 2 mjeseca:)
savrseni krug

#39 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by savrseni krug »

lahor wrote:
inspire_me wrote:
lahor wrote:Ja redovno idem u Marmaris.Jednostavno ko jednom ode u taj grad on mora doci opet.Imaju divnu obalu,izvrsne nocne klubove u starom djelu grada,a izleti su posebna prica.Kleopatrina ostrva su nesto sto treba dozivjeti jer je pjesak na plazi takav da se na suncu nemoze zagrijati.Ko ima priliku treba posjetiti i Pamukalle i vidjeti cudo prirode.Turska je svakako lijepa zemlja i vjerujem da su i drugi gradovi na moru lijepi i zanimljivi....sretno ljetovanje svima koji idu dole...ja tek u septembru.. :thumbup:
Preko koje agencije ides u Marmaris?? Nisam nesto vidjela da neko ima Marmaris u ponudi :roll: :roll:
I jos ako moze tvoja preporuka za hotel, hvala :wink: :wink:
Ne idem iz Bosne nego odavdeiz Finske....Tesko je bas dobiti svake godine isti hotel jer agencije mjenjaju hotele ali uglavnom svi su dobri.Ove godine sam izabro hotel na samoj plazi...http://www.poseidonhotel.com/gallery.html#
jako dobar izbor hotela
uzivat ces :thumbup:
Centurion

#40 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Centurion »

River_isle wrote:http://www.fibula.ba

:-D
sto neko forsira fibulu, da nije u pitanju nesto ozbiljno?
River_isle

#41 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by River_isle »

Centurion wrote:
River_isle wrote:http://www.fibula.ba

:-D
sto neko forsira fibulu, da nije u pitanju nesto ozbiljno?
Ostanite mladi sa nama :wink:
Orbini

#42 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Orbini »

Turska je super. Preporucujem Bitez kod Bodruma, fino mirno mjestasce koje ima sve sto treba, a Bodrum je pred nosom za one koji zele provod. Pjescanih plaza imas diljem Sredozemlja, ali Turska je jedino mjesto gdje kao Bosanac imas respekt i privilegije. Gdje god drugdje da kazes da si iz Bosne, ljudi te gledaju ili sazaljivo ili sa oprezom. U Turskoj kad kazes Bosna-Herceg, to otvara sva vrata, ljudi jednostavno reaguju sa tolikim respektom i toliko srdacno, da jednostavno imponuje i cini odmor ljepsim. Desilo mi se da sam poslije dva dana dobio na koristenje luksuzni predsjednicki apartman umjesto obicne sobe, za iste pare, jer je bio slobodan i naravno samo zato sto sam Bosna-Herceg. :-D Lako se je i sporazumjeti sa poslugom jer su : pare, jastuk, carsaf, rakija, baksis, bujrum, corba, pirinac, sundjer, sirce, jogurt, caj... sve turske rjeci. Ostaviti baksis u kutiju za baksis umjesto nekom licno, i odmah si popularan i imas sve usluge preko reda. Najbolje je jesti tamo gdje Turci jedu jer su izbirljivi i odmah znas da je tu hrana kvalitetnija. Eh koju oni skembe corbu prave,... :-) Lokalne ascinice su znaci daleko bolje od napucanih restorana. Meni je bilo super otici ujutro na lokalni pijacu, kupiti par vocki, popiti njihv caj i posmatrati ljude svih rasa i kultura a sve Turci. Trgovci nisu nametljivi, .. ma sve je jednostavno super. Naravno - ne piti njihovu vodu osim kupovne, cak odbiti i led u picima.
Orbini

#43 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Orbini »

bandit wrote:
Orbini wrote:Turska je super. Preporucujem Bitez kod Bodruma, fino mirno mjestasce koje ima sve sto treba, a Bodrum je pred nosom za one koji zele provod. Pjescanih plaza imas diljem Sredozemlja, ali Turska je jedino mjesto gdje kao Bosanac imas respekt i privilegije. Gdje god drugdje da kazes da si iz Bosne, ljudi te gledaju ili sazaljivo ili sa oprezom. U Turskoj kad kazes Bosna-Herceg, to otvara sva vrata, ljudi jednostavno reaguju sa tolikim respektom i toliko srdacno, da jednostavno imponuje i cini odmor ljepsim. Desilo mi se da sam poslije dva dana dobio na koristenje luksuzni predsjednicki apartman umjesto obicne sobe, za iste pare, jer je bio slobodan i naravno samo zato sto sam Bosna-Herceg. :-D Lako se je i sporazumjeti sa poslugom jer su : pare, jastuk, carsaf, rakija, baksis, bujrum, corba, pirinac, sundjer, sirce, jogurt, caj... sve turske rjeci. Ostaviti baksis u kutiju za baksis umjesto nekom licno, i odmah si popularan i imas sve usluge preko reda. Najbolje je jesti tamo gdje Turci jedu jer su izbirljivi i odmah znas da je tu hrana kvalitetnija. Eh koju oni skembe corbu prave,... :-) Lokalne ascinice su znaci daleko bolje od napucanih restorana. Meni je bilo super otici ujutro na lokalni pijacu, kupiti par vocki, popiti njihov caj i posmatrati ljude svih rasa i kultura a sve Turci. Trgovci nisu nametljivi, .. ma sve je jednostavno super. Naravno - ne piti njihovu vodu osim kupovne, cak odbiti i led u picima.
Mozel' se kad si solo tako lijepo provesti ili je Turska ipak za duete .... :|
Zavisi u koji grad ides. Turisticke agencije znaju koja mjesta su za duete a koja za slobodne strjelce. Preporucujem kamp u Zaostrogu, na osnovu licnog iskustva. :-D
sapati srca

#44 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by sapati srca »

Orbini wrote:Turska je super. Preporucujem Bitez kod Bodruma, fino mirno mjestasce koje ima sve sto treba, a Bodrum je pred nosom za one koji zele provod. Pjescanih plaza imas diljem Sredozemlja, ali Turska je jedino mjesto gdje kao Bosanac imas respekt i privilegije. Gdje god drugdje da kazes da si iz Bosne, ljudi te gledaju ili sazaljivo ili sa oprezom. U Turskoj kad kazes Bosna-Herceg, to otvara sva vrata, ljudi jednostavno reaguju sa tolikim respektom i toliko srdacno, da jednostavno imponuje i cini odmor ljepsim. Desilo mi se da sam poslije dva dana dobio na koristenje luksuzni predsjednicki apartman umjesto obicne sobe, za iste pare, jer je bio slobodan i naravno samo zato sto sam Bosna-Herceg. :-D Lako se je i sporazumjeti sa poslugom jer su : pare, jastuk, carsaf, rakija, baksis, bujrum, corba, pirinac, sundjer, sirce, jogurt, caj... sve turske rjeci. Ostaviti baksis u kutiju za baksis umjesto nekom licno, i odmah si popularan i imas sve usluge preko reda. Najbolje je jesti tamo gdje Turci jedu jer su izbirljivi i odmah znas da je tu hrana kvalitetnija. Eh koju oni skembe corbu prave,... :-) Lokalne ascinice su znaci daleko bolje od napucanih restorana. Meni je bilo super otici ujutro na lokalni pijacu, kupiti par vocki, popiti njihv caj i posmatrati ljude svih rasa i kultura a sve Turci. Trgovci nisu nametljivi, .. ma sve je jednostavno super. Naravno - ne piti njihovu vodu osim kupovne, cak odbiti i led u picima.
Veoma si lijepo opisao svoje iskustvo :-D A narocito mi se svidjelo sto si napisao o odlasku na bazar jer to zaista jeste dozivljaj...I meni je uzitak bio otici na bazar i nestati u raznolikosti mirisa, boja i okusa onog sto nude...I u onom redu u neredu kojim oni bitisu... :-D
Maystor

#45 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Maystor »

E jebi ga ljudi, vi to toliko nahvaliste da sam i ja odlučio da idem u Tursku na godišnji odmor. Sutra ću otići da vidim aranžmane, trebalo bi mi nešto od 10-tak dana. Sedam mi prekratko, a 14 ne mogu ostati zbog posla. Malo sam pogledao Avioexpres i čini mi se da oni nude samo 7 i 14 dana. Valjda Fibula ima nešto što mi više odgovara.
inspire_me

#46 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by inspire_me »

Maystor wrote:E jebi ga ljudi, vi to toliko nahvaliste da sam i ja odlučio da idem u Tursku na godišnji odmor. Sutra ću otići da vidim aranžmane, trebalo bi mi nešto od 10-tak dana. Sedam mi prekratko, a 14 ne mogu ostati zbog posla. Malo sam pogledao Avioexpres i čini mi se da oni nude samo 7 i 14 dana. Valjda Fibula ima nešto što mi više odgovara.
Mislim da Fibula ima aranzmane od 8, 15, 11 i 12 dana.....koliko se ja sjecam tako je bilo prosle godine.
karanana

#47 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by karanana »

ima li sta do 1000 km da valja?
Pikova-dama

#48 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by Pikova-dama »

karanana wrote:ima li sta do 1000 km da valja?
Zavisi da li ides u sezoni, u koji grad ides, kakav hotel hoces. Ako ides u sezoni, mozes naci solidan hotel sa 3 zvjezdice za te pare. Mozda i neki bolji. Imaju cini mi se hoteli u Kemeru koja nudi Avio express da su all inclusive, 4* i da kostaju malo jace od 1000 KM, sad ne znam sta sve nude...Ali sve u svemu, moze se naci za te pare solidan aranzman!
karanana

#49 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by karanana »

Pikova-dama wrote:
Zavisi da li ides u sezoni, u koji grad ides, kakav hotel hoces. Ako ides u sezoni, mozes naci solidan hotel sa 3 zvjezdice za te pare. Mozda i neki bolji. Imaju cini mi se hoteli u Kemeru koja nudi Avio express da su all inclusive, 4* i da kostaju malo jace od 1000 KM, sad ne znam sta sve nude...Ali sve u svemu, moze se naci za te pare solidan aranzman!
eh hvala, i interesovo me je kemer u sezoni, dakle sredina jula. odoh pogledati avio express.
River_isle

#50 Re: Ljetovanje 2008 u Antaliji, Turska

Post by River_isle »

prihod od mene

http://www.solimhotel.com.tr 8dana=972KM
http://www.asdem.com 8dana=1123KM
http://www.anatolia-beach.com 8dana=1095KM
Post Reply