sport na ftv i bht

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

campa_xxx

#26 Re: sport na ftv i bht

Post by campa_xxx »

Vaso wrote:
Area_51 wrote:Dobro receno, nisu prenosili tekme nasih klubova. Dragi prijatelju, kao da ne znas da tamo neki Belmin Karamehmedovic vodi sportsku redakciju, a ovamo Baho, sto znaci da jednostavno NASI nisu igrali Euro meceve, vec NJIHOVI. Jako jednostavno i ocito. A tamo bagra se steli da ide u Peking, nicim izazvani, da ne kazem nezasluzeno. Neka, nije bas ni cija do zore gorila.
zanimljivo. nisam znao da ni FK.Sarajevo nije "nase", posto ih lani nije bilo u prenosu javnih emitera.

odjebite s teorijama zavjere i ugrozenoscu. :wink:
Nije bilo iz jako jednostavnog razloga...Hayat imao prava...

takodje :wink:
Vaso

#27 Re: sport na ftv i bht

Post by Vaso »

ta prava je mogao i javni servis imati, ali je hayat dao vise love. libo me kita, ali su te prenose morali raditi bht ili ftv.

siroki i zrinjski su prenoseni svake god., cak lani i kombinovano sa nekih vukojebina na gostovanju...
to sto đeneral nije dao prenos, nema veze s uzgozenoscu koja se provlaci..dosadno i pateticno
campa_xxx

#28 Re: sport na ftv i bht

Post by campa_xxx »

Vaso wrote:ta prava je mogao i javni servis imati, ali je hayat dao vise love. libo me kita, ali su te prenose morali raditi bht ili ftv.

siroki i zrinjski su prenoseni svake god., cak lani i kombinovano sa nekih vukojebina na gostovanju...
to sto đeneral nije dao prenos, nema veze s uzgozenoscu koja se provlaci..dosadno i pateticno
Opet nisi u pravu ali nema veze, bitno je da su to supci i da nas ne interesuju utakmice TUDJE reprezentacije kada NASI klubovi igraju u Euro kupovima...
b@tto

#29 Re: sport na ftv i bht

Post by b@tto »

in33sa wrote:
b@tto wrote:vidim na txt bht sutra u 18 sati prenos košarke hrvatska -njemačka,kvalifikacije za olimpijadu.glavna informativna tog javnog servisa se zbog tog prenosa pomjera za čitav sat.podsjećam,u pitanju su kvalifikacije za olimpijadu,ne neko polufinale ili finale evropskog ili svjetskog prvenstva ili olimpijade.
šta mislite o tome.
Belmin je lijepo objasnio (u intervjuu za portal kosarka.hr) ovaj turnir su dobili u paketu sa pravima prijenosa sljedeceg EP-a za zene i muskarce.

Ne vidim u cemu je problem. Mislim, vidim, ali cemo se praviti da "to" nije problem, vec eto, informativna emisija ce kasniti, pa ovaj, ima li to smisla.

znam za taj paket utakmica i vidio sam tu belminovu izjavu,i to je ok,ali pazi,ovo je javni servis jedne države,ne neka lokalna tv stanica i zbog jedne na baš bitne utakmice se glavna informativna emisija tog javnog servisa pomjera za jedan sat.da li znaš da se u nekoj drugoj državi to dešava,ovo nije prvi put.šta će kad krene olimpijada,ukinuti dnevnik,šta li
elk

#30 Re: sport na ftv i bht

Post by elk »

vi izgleda ne znate gdje zivite. hrvati zive ovdje, navijaju za tu reprezentaciju nazalost(znam, neka idu u hrvatsku :-) ), bhrt pokusava da bude servis valjda i tih gradjana i to je tako u ovoj jadnoj zemlji. nemojte reci da niste primjetili da sa svih velikih takmicenja prioritet u prijenosima imaju sportisti i reprezentacije srbije i hrvatske, jer barem pola drzave hoce bas to da gleda. uostalom, draze mi je sto puta gledati njemacka-hrvatska, nego bht vijesti. jednostavno je zanimljivije i nesjebavajuce.
van Basten

#31 Re: sport na ftv i bht

Post by van Basten »

in33sa wrote:
b@tto wrote:vidim na txt bht sutra u 18 sati prenos košarke hrvatska -njemačka,kvalifikacije za olimpijadu.glavna informativna tog javnog servisa se zbog tog prenosa pomjera za čitav sat.podsjećam,u pitanju su kvalifikacije za olimpijadu,ne neko polufinale ili finale evropskog ili svjetskog prvenstva ili olimpijade.
šta mislite o tome.
Belmin je lijepo objasnio (u intervjuu za portal kosarka.hr) ovaj turnir su dobili u paketu sa pravima prijenosa sljedeceg EP-a za zene i muskarce.

Ne vidim u cemu je problem. Mislim, vidim, ali cemo se praviti da "to" nije problem, vec eto, informativna emisija ce kasniti, pa ovaj, ima li to smisla.
1. koliko utakmica a da nije igrala Hrvatska se prenosilo sa ovog turnira kojeg dosimo "usput, u paketu"?
2. zašto se zbog utakmice Njemačka - Brazil nije pomjerao dnevnik?
b@tto

#32 Re: sport na ftv i bht

Post by b@tto »

elk wrote:vi izgleda ne znate gdje zivite. hrvati zive ovdje, navijaju za tu reprezentaciju nazalost(znam, neka idu u hrvatsku :-) ), bhrt pokusava da bude servis valjda i tih gradjana i to je tako u ovoj jadnoj zemlji. nemojte reci da niste primjetili da sa svih velikih takmicenja prioritet u prijenosima imaju sportisti i reprezentacije srbije i hrvatske, jer barem pola drzave hoce bas to da gleda. uostalom, draze mi je sto puta gledati njemacka-hrvatska, nego bht vijesti. jednostavno je zanimljivije i nesjebavajuce.
ja se slažem sa tobom,ja sam prvi koji će gledati bilo koju košarkašku utakmicu nego dnevnik,osobito kad igra hrvatska ali zar se ne može ta tekma pustiti u snimci,ja ne znam da se u nekoj drugoj državi pomjera večernji dnevnik na javnom servisu zbog prenosa kvalifikacione utakmice reprezentacija posve drugih država koje nemaju veze sa tom zemljom,u ovom slučaju hrvatska i njemačka,a prenos tekme je u bih
da ne bude zabune i zadnjih primisli,ja sam hrvat,meni ne smeta što se prenose tekme hrvatske sa ovih kvalifikacija,nego mi nije jasno da se dnevnik zbog toga pomjera,jebeš takvu državu u kojoj se na javnom servisu zbog takve tekme pomjera večernji dnevnik,izvinite na psovci.
in33sa

#33 Re: sport na ftv i bht

Post by in33sa »

Sve se to lako rijesi, treci (hrvatski) tv kanal i nema pomjeranja dnevnika.

Medjutim, klub Bosnjaka u parlamentu povukao pitanje ugrozenosti nacionalnih interesa... do tada, pomjera se dnevnik.
scooter21ba

#34 Re: sport na ftv i bht

Post by scooter21ba »

je*i ga sada sta ako ja hocu da gledam talijane
cetvrti talijanski kanal al na nasem jeziku jer mi se nesto ne svidja slusati talijane kako pricaju
van Basten

#35 Re: sport na ftv i bht

Post by van Basten »

večeras Njemačka - Portoriko igraju odlučujuću utakmicu za popunu zadnjeg mjesta na olimpijskom košarkaškom turniru.
Da li će se prenositi ova, nadasve zanimljiva, utakmica na našem bhtv1? Da li će zbog nje dnevnik kasniti sat vremena? Ili će biti emitovana u snimci nekada iza ponoći? Ili možda ni to?
dvostruki standardi...
elk

#36 Re: sport na ftv i bht

Post by elk »

pobunice sa portorikanska manjina iz miljevine i sipova. cuj nema prijenosa.
b@tto

#37 Re: sport na ftv i bht

Post by b@tto »

van Basten wrote:večeras Njemačka - Portoriko igraju odlučujuću utakmicu za popunu zadnjeg mjesta na olimpijskom košarkaškom turniru.
Da li će se prenositi ova, nadasve zanimljiva, utakmica na našem bhtv1? Da li će zbog nje dnevnik kasniti sat vremena? Ili će biti emitovana u snimci nekada iza ponoći? Ili možda ni to?
dvostruki standardi...
to je utakmica koja je posljednja na ovom turniru a bht je ne prenosi,a tekma odlučuje ko je posljednji putnik za peking,nema čak ni snimke
scooter21ba

#38 Re: sport na ftv i bht

Post by scooter21ba »

a mozda i ne pomenu rezultat utakmice u dnevniku :D
van Basten

#39 Re: sport na ftv i bht

Post by van Basten »

b@tto wrote:
van Basten wrote:večeras Njemačka - Portoriko igraju odlučujuću utakmicu za popunu zadnjeg mjesta na olimpijskom košarkaškom turniru.
dvostruki standardi...
to je utakmica koja je posljednja na ovom turniru a bht je ne prenosi,a tekma odlučuje ko je posljednji putnik za peking,nema čak ni snimke
znao sam ja to... nego pitam onako... ne bi li mi odgovorili oni koji govore kako bht turnir prenosi radi interesantnosti turnira, zašto onda ne prenose zadnju utakmicu. Ne bih dalje o tome
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#40 Re: sport na ftv i bht

Post by Truba »

jednom su simsonove prekinuli 5 minuta prije kraja zbog dnevnika i reklama... naravno to je bilo u vrijeme kad su mi oni bili jedini izvor simsona... jer nije bilo neta kablovskog

riječ je o epizodi milenijumska buba
LongDong

#41 Re: sport na ftv i bht

Post by LongDong »

Ne mogu da vjerujem da niko nece prenositi sutrasnju tekmu Modrice. :x
b@tto

#42 Re: sport na ftv i bht

Post by b@tto »

LongDong wrote:Ne mogu da vjerujem da niko nece prenositi sutrasnju tekmu Modrice. :x
vjeruj,istina je.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#43 Re: sport na ftv i bht

Post by -LIBERO- »

Bruka je da ne prenose ni jednu utakmicu nasih klubova koji se takmice u predkolima lige prvaka i kup uefa..bruka je to.

Sve drzavne televizije prenose utakmice svojih ekipa,sveeeeeeeee!!!!

Sta je od one neke price i kao pregovora da se prenosi svako kolo nase premijer lige po derbi utakmicu tog kola!!!?????
Area_51

#44 Re: sport na ftv i bht

Post by Area_51 »

Post by -LIBERO- on 23/07/2008 20:09
Bruka je da ne prenose ni jednu utakmicu nasih klubova koji se takmice u predkolima lige prvaka i kup uefa..bruka je to.

Sve drzavne televizije prenose utakmice svojih ekipa,sveeeeeeeee!!!!

Sta je od one neke price i kao pregovora da se prenosi svako kolo nase premijer lige po derbi utakmicu tog kola!!!?????
Kad ja rekoh da ocito ima selekcija kod »nasih« klubova, pa su nasi samo ovi iz Sarajeva, a ostale se ne prenosi, neki nas pozvase na ugrozenost. Tacno, ugrozeni smo od indijanaca koji rade na drzavnim televizijama.

Mislim kao zestoki navijac FK Sarajevo, koji bi volio da se sto vise utakmaica tog kluba prenosi, bilo bi ipak korektno od sportskih redakcija BHT1 i FTV da su pronasli nacina da se prenosi Modrica ili Siroki. Valjda su i oni trenutno nasi klubovi u evropskim takmicenjima. Drugih nema. Od Belmina Karamehmedeovica sa BHT1 nista ne ocekujem, klasicni SDA kadar, koji je posao dobio preko stele, dok sam od Bahe sa FTV ipak vise ocekivao.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#45 Re: sport na ftv i bht

Post by -LIBERO- »

90% njih je bilo sada u Svicarskoj i Austriji ,skoro pa mjesec dana..naravno uz placene putne troskove i dnevnice i sve to.
Sada su vjerovatno vecinski na godisnjim odmorima,valja se odmoriti od teske turneje .

I naravno,spremaju se za olimpijske igre,dakako ce barem njih 5 ici gore sa lica mjesta da nam docaraju sve to.

A klubovi sto igraju evropska tamicenja..to nije dovoljno straktivno,niti se uzimaju dnevnice za to..... :thumbup:
Torentte

#46 Re: sport na ftv i bht

Post by Torentte »

Mislim da državna i entitetske televizije nisu prenosili nastupe naših klubova u Europi jer su klubovi tražili puno novca za prava prijenosa, pa im se ne isplati prenosit, jer ako su mogli prošle godine prenositi sve utakmice, zašto ne bi i ove. Dakle, krivci su klubovi jer imaju nerealna potraživanja.
A to što je dnevnik pomaknut za sat vremena zbog te utakmice, iako sam Hrvat, mislim da nije fer jer zbog takve utakmice ni HRT ne bi pomjerio dnevnik. U stvari, te kvalifikacijske utakmice niko od hrvatskih državnih televizijskih operatera nije uopće ni prenosio, stoga nema smisla da se tako nešto dešava u BiH. Mislim da to ima veze sa medijskim dodvoravanjem Hrvatima u BiH koji teže hrvatskom kanalu, pa su ti postupci isključivo napravljeni da Hrvati u BiH malo popuste s tim trećim kanalom, ma politizacija obična.
elk

#47 Re: sport na ftv i bht

Post by elk »

1. od bahe nisam nista ocekivao. korumpirani tip sa sss na mjestu urednika javnog emitera, koji je godinama u talu sa savezom, ne budi nikakva ocekivanja u tom pravcu.
2. iskreno me ne zanimaju nastupi modrice, zrinjskog itd. mozda zeljo, cisto zbog tradicije, navijanja od malih nogu, iako je to sada jedna velika gromada nekvaliteta, gdje se nema sta vidjeti. i ja mislim da klubovi traze previse para. iz godine u godinu sve su gori, sve manje konkrentni, a ponasaju se kao da su bayern.
3. dodvoravanje hrvatima vjerovatno da,mada vise da se pokaze samom hrt-u kako i kod nas nesto ima, a kod njih nema. hrt ima dva kanala, tako da se kod njih dnevnici ne pomjeraju, valjda je to jasno. iako ja barem protiv pomjeranja dnevnika nemam apsolutno nista.
4. prica se da ce premier liga biti na programu bht1 naredne sezone. kakva ce to patnja da bude....
belafonte

#48 Re: sport na ftv i bht

Post by belafonte »

Sinoc Mustafa Radoncic komentarise tekmu SAD - Kina, Lebron zalijepi bananu s dvije ruke, baci loptu u kontru Kobe-u, ovaj zakuca, kad Mujo kloc "...tako to rade Amerikanci, jedan-dva i gotovo, k'o srcani udar :roll: :skoljka: :run: Treba biti degen da ti to padne na um.
Osnovni moto ovih nasih komentatora je svima isti - samo nek gubica puca :(
belafonte

#49 Re: sport na ftv i bht

Post by belafonte »

Hahahhah, Koliko sam samo kritikovao one nase mamlaze koji prenose Premiership za izgovor JJB, ne da me je zivciralo nego :x :x uhhh, i gledam u nedjelju, prenosi Suko, izgovori pravilno levat, reko wtf, nije moguce, kako - sta - gdje, kad lutka u sljedecoj recenici govori 'Bol' (za Bale-a), auuuuuuu, auuuuuu, zemljo otvori se, kontam mozda je lik tek krenuo na kurs engleskog pa je tek savladao prvu lekciju ili spelovanje :D

Vezano za ovaj izgovor engleskih prezimena, izgovara isti taj Suko za igraca City-ja Ball - 'Bejl' - tragikomicno :-) :-)
rado_vidjen

#50 Re: sport na ftv i bht

Post by rado_vidjen »

belafonte wrote:Hahahhah, Koliko sam samo kritikovao one nase mamlaze koji prenose Premiership za izgovor JJB, ne da me je zivciralo nego :x :x uhhh, i gledam u nedjelju, prenosi Suko, izgovori pravilno levat, reko wtf, nije moguce, kako - sta - gdje, kad lutka u sljedecoj recenici govori 'Bol' (za Bale-a), auuuuuuu, auuuuuu, zemljo otvori se, kontam mozda je lik tek krenuo na kurs engleskog pa je tek savladao prvu lekciju ili spelovanje :D

Vezano za ovaj izgovor engleskih prezimena, izgovara isti taj Suko za igraca City-ja Ball - 'Bejl' - tragikomicno :-) :-)
suki hitno treba plati kurs engleskog. makar taj prvi stepen. kaze neki dan : HJUDZIS :lol: (hughes)
bale- bol... ospem se. :x

problem je sto on dozivljava prenos utakmice kao tezgu, a u privatnom zivotu GARANTUJEM uopste ne prati fudbal. jer nema boga da dosad nije cuo za marka hjuza, ako je ikad pogledao top-gol, neku utakmicu, bbc, sky... ect. da ne pominjem neko ozbiljnije spremanje za utakmicu. kako ga nije stid godinama prenosit premiership i onda zapomagat "ne vide se dobro brojevi na dresu", kao, ne raspoznaje igrace u facu??? :shock:

dajte covjeku neka vodi dnevnik, ili ga gonite iz sivog doma!
Post Reply