Dokumenti za pasos?
-
vs84sa
#26 Re: Dokumenti za pasos?
na mup-ovoj stranici stoje brojevi raznih ziro racuna za uplatu dok na licu mjesta ima samo jedan broj, uzmes stari pasos i u mup, tamo svu papirologiju obavis za 5 min, ispunis uplatnicu, uplatis i onda ti je cekanje, to se ne moze izbjeci, slikanje naravno kad predas i to je to. ja sam predao 15.01. al mi nije frka tako da necu prije 15.2 ici da gledam jel gotov, a i receno mi je mjesec dana, ne znam kako su vama govorili za 15 dana da dodjete? mada ima i opcija da bude gotov za 2-3 dana, naravno 200km kosta ta sala 
- alibaba_i_30_godina
#27 Re: Dokumenti za pasos?
Ja sam vadio ovaj novi pasos u oktobru prosle godine i bio je gotov za 15 dana. Ne znam kako je sada, vjerovatno se duzhe ceka zbog vece guzve.vs84sa wrote:na mup-ovoj stranici stoje brojevi raznih ziro racuna za uplatu dok na licu mjesta ima samo jedan broj, uzmes stari pasos i u mup, tamo svu papirologiju obavis za 5 min, ispunis uplatnicu, uplatis i onda ti je cekanje, to se ne moze izbjeci, slikanje naravno kad predas i to je to. ja sam predao 15.01. al mi nije frka tako da necu prije 15.2 ici da gledam jel gotov, a i receno mi je mjesec dana, ne znam kako su vama govorili za 15 dana da dodjete? mada ima i opcija da bude gotov za 2-3 dana, naravno 200km kosta ta sala
-
todd_smith
#28 Re: Dokumenti za pasos?
i meni su rekli mjesec dana, ali posto sam putovao slijedeci dan van zemlje, rekao sam da za svaku slucaj odem i pitam kad pasos zavrsenvs84sa wrote:na mup-ovoj stranici stoje brojevi raznih ziro racuna za uplatu dok na licu mjesta ima samo jedan broj, uzmes stari pasos i u mup, tamo svu papirologiju obavis za 5 min, ispunis uplatnicu, uplatis i onda ti je cekanje, to se ne moze izbjeci, slikanje naravno kad predas i to je to. ja sam predao 15.01. al mi nije frka tako da necu prije 15.2 ici da gledam jel gotov, a i receno mi je mjesec dana, ne znam kako su vama govorili za 15 dana da dodjete? mada ima i opcija da bude gotov za 2-3 dana, naravno 200km kosta ta sala
-
miki27A
#29 Re: Dokumenti za pasos?
Za one koji su slucajno ili namjerno mijenjali licnu kartu (CIPSOVU) prije 2011 godine a hoce da izvade biometrijski pasos.
Predala 19.1. za pasos, koji se sad ceka mjesec dana, da bi mi prosle sedmice javili da imam dvije aktivne licne karte??? i da kad to sredim u CIPSu mogu dobiti pasos...
Odem u CIPS gdje gospodja objasnjava da su "geniji" koji su kreirali CIPS tek osam godina nakon kreiranja sistema skontali da kad se izda nova karta a ova stara preda nema automatskog brisanja stare, tako da i stara ostaje aktivna u sistemu dok licno ne dodjes i kazes da je treba izbrisati!!!? Ja zamijenila kartu u 2007 godini, znaci 4 godine pisalo da imam svije aktivne licne karte! Hajde, ona to izbrise iz CIPS baze, ja nazad u pasosko na informacije da se javim, dam onaj bar kod papir, pita cura a gdje ti je papir iz CIPSa, neki dokument, rjesenje???
Ja objasnjavam da mi nisu nista dali, nego tamo u sistemu izbrisali i rekli da je OK, ona nesto sumnjicava dok joj kolegica ne dobaci da je to OK i da dodjem za 10 dana. Znaci ako ti sta fali od dokumenata zovu tek 20. dan nakon sto predas za pasos... ma divota...
Predala 19.1. za pasos, koji se sad ceka mjesec dana, da bi mi prosle sedmice javili da imam dvije aktivne licne karte??? i da kad to sredim u CIPSu mogu dobiti pasos...
Odem u CIPS gdje gospodja objasnjava da su "geniji" koji su kreirali CIPS tek osam godina nakon kreiranja sistema skontali da kad se izda nova karta a ova stara preda nema automatskog brisanja stare, tako da i stara ostaje aktivna u sistemu dok licno ne dodjes i kazes da je treba izbrisati!!!? Ja zamijenila kartu u 2007 godini, znaci 4 godine pisalo da imam svije aktivne licne karte! Hajde, ona to izbrise iz CIPS baze, ja nazad u pasosko na informacije da se javim, dam onaj bar kod papir, pita cura a gdje ti je papir iz CIPSa, neki dokument, rjesenje???
Ja objasnjavam da mi nisu nista dali, nego tamo u sistemu izbrisali i rekli da je OK, ona nesto sumnjicava dok joj kolegica ne dobaci da je to OK i da dodjem za 10 dana. Znaci ako ti sta fali od dokumenata zovu tek 20. dan nakon sto predas za pasos... ma divota...
todd_smith wrote:i meni su rekli mjesec dana, ali posto sam putovao slijedeci dan van zemlje, rekao sam da za svaku slucaj odem i pitam kad pasos zavrsenvs84sa wrote:na mup-ovoj stranici stoje brojevi raznih ziro racuna za uplatu dok na licu mjesta ima samo jedan broj, uzmes stari pasos i u mup, tamo svu papirologiju obavis za 5 min, ispunis uplatnicu, uplatis i onda ti je cekanje, to se ne moze izbjeci, slikanje naravno kad predas i to je to. ja sam predao 15.01. al mi nije frka tako da necu prije 15.2 ici da gledam jel gotov, a i receno mi je mjesec dana, ne znam kako su vama govorili za 15 dana da dodjete? mada ima i opcija da bude gotov za 2-3 dana, naravno 200km kosta ta sala
- vesela_sveska
#30 Re: Dokumenti za pasos?
Ja sam novi pasos dobila krajem prosle god.,za desetak dana je bio gotov,a jaranica mi rece da je predala neki dan i kaze za 20-ak dana su joj rekli da navrati.
- South Blue Mama
#31 Re: Dokumenti za pasos?
da li neko zna do koliko sati radi mup u sa? ja sam cula do 18h se mogu predati papiri za pasos, al' mi nesto shuhveli
unaprijed hvala
unaprijed hvala
-
Alkos
#32 Re: Dokumenti za pasos?
Ima li guzvi?
U kojem periodu je najbolje otici?
- Ady88
#33 Re: Dokumenti za pasos?
Ja jutros cini mi se bio oko 9, pola deset i sve zavrsio za 15-20 minuta. Jedino je guzva tamo gdje preuzimaju gotove pasose. Dakle preporuka da odes u jutarnjim satima 
- South Blue Mama
#34 Re: Dokumenti za pasos?
nemam nikakvu shansu da odem u jutarnjim satima a radim do 4, ako neko bude ishao molila bih da provjerite do koliko radeSouth Blue Mama wrote:da li neko zna do koliko sati radi mup u sa? ja sam cula do 18h se mogu predati papiri za pasos, al' mi nesto shuhveli![]()
unaprijed hvala
-
Alkos
#35 Re: Dokumenti za pasos?
Ady88 wrote:Ja jutros cini mi se bio oko 9, pola deset i sve zavrsio za 15-20 minuta. Jedino je guzva tamo gdje preuzimaju gotove pasose. Dakle preporuka da odes u jutarnjim satima
-
EnergyStar
#36 Re: Dokumenti za pasos?
Evo i moje iskustvo:
Nije gužva, bila sam u utorak oko 14h. Iako na prvi pogled djeluje da nikad nećete doći na red, ipak sve ide brzo.
MEĐUTIM, jedna stvar koje me je nevjerovatno iznervirala: NE PRIMAJU UPLATE E-BANKINGOM BILO KOJE BANKE, iako sam prethodno iz banke pribavila i "zvaničnu" uplatnicu sa pečatom banke, koja sadrži apsolutno sva polja i podatke kao i bilo koja poštanksa ili bankovna uplatnica. Odgovor je bio: primaju SAMO PRVI PRIMJERAK ORIGINALNE UPLATNICE!!!
Tražila sam nekog od rukovodećih službenika da mi daju bilo kakvo objašnjenje ZAŠTO, ali nisam uspjela. Samo su mi iz finansija MUP-a rekli da "kod nas to još nije zaživjelo" i da im treba "dozvola" kako bi mogli prihvatiti i taj papir kao dokaz o izvršenoj uplati. Smiješno! Novac im je bio na računu isti dan, imali su validini dokaz sa pečatom banke, neučuveno!
Elem, morala sam ponovo uplatiti 80 KM (za dva pasoša), i sad moram tražiti povrat novca. Izvodivo, kažu.
Uglavnom, dopis o ovom pećinskom načinu poslovanja sam uputila ministru, direktoru i relevantim nadležnim organima.
Pozdrav svima
Nije gužva, bila sam u utorak oko 14h. Iako na prvi pogled djeluje da nikad nećete doći na red, ipak sve ide brzo.
MEĐUTIM, jedna stvar koje me je nevjerovatno iznervirala: NE PRIMAJU UPLATE E-BANKINGOM BILO KOJE BANKE, iako sam prethodno iz banke pribavila i "zvaničnu" uplatnicu sa pečatom banke, koja sadrži apsolutno sva polja i podatke kao i bilo koja poštanksa ili bankovna uplatnica. Odgovor je bio: primaju SAMO PRVI PRIMJERAK ORIGINALNE UPLATNICE!!!
Tražila sam nekog od rukovodećih službenika da mi daju bilo kakvo objašnjenje ZAŠTO, ali nisam uspjela. Samo su mi iz finansija MUP-a rekli da "kod nas to još nije zaživjelo" i da im treba "dozvola" kako bi mogli prihvatiti i taj papir kao dokaz o izvršenoj uplati. Smiješno! Novac im je bio na računu isti dan, imali su validini dokaz sa pečatom banke, neučuveno!
Elem, morala sam ponovo uplatiti 80 KM (za dva pasoša), i sad moram tražiti povrat novca. Izvodivo, kažu.
Uglavnom, dopis o ovom pećinskom načinu poslovanja sam uputila ministru, direktoru i relevantim nadležnim organima.
Pozdrav svima
- HomeSweetHome
#37 Re: Dokumenti za pasos?
Sta ba nije zazivjelo!? Nista im ja ne bi placala niti se zaje*** oko povrata para, pare su uplacene na legalan nacin, ne zanima me sto vi ne "zazivljavate" vazece drzavne zakone...
ZAKON
O ELEKTRONSKOM PRAVNOM I POSLOVNOM PROMETU
Član 12.
Pravno djelovanje podataka u elektronskoj formi i njihova upotreba kao dokaznog sredstva ne može se isključiti
zbog činjenice da su u elektronskoj formi.
ZAKON
O ELEKTRONSKOM PRAVNOM I POSLOVNOM PROMETU
Član 12.
Pravno djelovanje podataka u elektronskoj formi i njihova upotreba kao dokaznog sredstva ne može se isključiti
zbog činjenice da su u elektronskoj formi.
-
amy85
#38 Re: Dokumenti za pasos?
a meni zanima je li za djecu još ono da ide zajedno sa roditeljima na pasoš ili djetetu posebno se vadi......
- South Blue Mama
#39 Re: Dokumenti za pasos?
vec par godina djeca imaju svoj pasos, koji naravno vrijedi 2 godineamy85 wrote:a meni zanima je li za djecu još ono da ide zajedno sa roditeljima na pasoš ili djetetu posebno se vadi......
- HomeSweetHome
#40 Re: Dokumenti za pasos?
Da li se djeci mora ili moze izvaditi poseban pasos?
-
EnergyStar
#41 Re: Dokumenti za pasos?
HomeSweetHome wrote:Da li se djeci mora ili moze izvaditi poseban pasos?
Djeca moraju imati svoje pasoše. Prilikom predavanja potrebno je donijeti njihov rodni list, uplatnicu, stari pasoš (ako ga imaju). Jedan roditelj može dovesti dijete, a drugi podići gotov pasoš. Čeka se 30 dana
- HomeSweetHome
#42 Re: Dokumenti za pasos?
Uh, hvala ti na info
Znas li mozda da li je cijena pasosa za dijete niza obzirom da pasos vrijede dvije godine?
Znas li mozda da li je cijena pasosa za dijete niza obzirom da pasos vrijede dvije godine?
-
EnergyStar
#43 Re: Dokumenti za pasos?
Ista cijena, nažalost....HomeSweetHome wrote:Uh, hvala ti na info![]()
- HomeSweetHome
#44 Re: Dokumenti za pasos?
hvala mnogo na info, ali ovo je fakat strasno...
cijela ova drzava je lopovska 
- jazmin
#45 Re: Dokumenti za pasos?
pozdrav!
Treba li Cips prijava ili je dovoljna samo lična za punoljetne, hvala
Treba li Cips prijava ili je dovoljna samo lična za punoljetne, hvala
- Comrad
#46 Re: Dokumenti za pasos?
Ne treba.
- stari pasos
- licna karta
- uplatnica
+ strpljenje

- stari pasos
- licna karta
- uplatnica
+ strpljenje
-
miki27A
#47 Re: Dokumenti za pasos?
I moli boga da te ne nazovu i kazu ti da im je ipak potreban/no :
1. rodni list tamo gdje ste rodjeni
2. uvjerenje o drzavljanstvu
3. da ti je ime /dio imena. JMBG napisano pogresno
...
1. rodni list tamo gdje ste rodjeni
2. uvjerenje o drzavljanstvu
3. da ti je ime /dio imena. JMBG napisano pogresno
Comrad wrote:Ne treba.
- stari pasos
- licna karta
- uplatnica
+ strpljenje
-
Agradable
#48 Re: Dokumenti za pasos?
Moze li mi neko reci kako ide ovo sa ostajanjem tamo, je li istina da odes 3 mjeseca i moras se vratiti u BIH pa cekati 6 mjeseci kako bi opet otisao 3 mjeseca? Ili ide 3 tamo 3 vamo 3 tamo 3 vamo
Hvala!
- J.P.Montoya
#49 Re: Dokumenti za pasos?
može li nemo reci do kad rade šalteri za predaju dokumenata...jel do 4 ili do 6
- Optimist
#50 Re: Dokumenti za pasos?
Jutros oko pola 10 dosao, u redu bio nekih 50-ak min i predao. Stari pasos, licna na uvid i uplatnica. Po pasos za mjesec dana, tako mi je rekla doticna gospodja. Bila je povelika guzva i na preuzimanju pasosa, vjerovatno je i to sada postalo normalno.