skorpija1S wrote:Da li taj datum budi u vama emocije? U meni da,i to tuzne,kraj nekog bezbriznog,sretnog vremena..mladjim generacijama nije jasno da je neko bio toliko omiljen,da se plakalo za jednim drzavnikom,jer danas ovdje zaista ne postoji niko za kim bi plakali...
Ja se sjecam kao da je bilo prije mjesec dana. Bila nedelja popodne i mi djeca se igrali u komsiluku kad je dosao komsijin brat i rekao nam da je umro Tito. Ja dijete, sta cu, odmah trci kuci i, onako, s vrata ljetne kuhinje, gdje su bili mama i rehmetli dedo, kazem Ljudi umro Tito. Rahmetli dedo skoci, mama isto, i danas se sjecam kako su pobijelili obadvoje odjednom. Mama I ja bili u posjeti, kod dede i majke, u Bijeljini, i cijeli komsiluk izletio na ulicu. Plac, vriska, i nasa komsinica place i vice Dragi ljudi sad ce pocet' rat! Sta cemo sad jadna li nam majka. A ja mala, ne kontam, pa pitam mamu kako moze rat bit' kad nema Njemaca?!? I znam da se mama trebala negdje javiti, da li u mjesnu zajednicu, TO, posao, ne sjecam se tacno ali znam da je satima sjedila na telefonu i zvala Tuzlu (tamo smo zivjeli) i nije mogla dobiti jer je sve bilo zauzeto.
I sjecam se, ja mislim da je dnevnik bio ili neka emisija, prikazivali onu njegovu (Titovu) sliku kad se brije. Ne znam zasto ali taj imidz mi se urezao u pamcenje.
A ti, nacionalisto ispranog mozga (znas ti ko si), ovaj dogadjaj i moja sjecanja nemaju veze ni sa cim osim sa cinjenicom da je to bio, do tada, u mom zivotu NAJVAZNIJI i NAJVECI dogadjaj. Meni je bilo 6 godina. I nema se tu sta porediti niti upletati politku. Normalno da cu se svega sjecati. Kao sto su mi u sjecanje urezani dogadjaji iz ’92 i kasnije.
Ti nekom govoris o kultu lika?!? Ti koji konstanto pricas na ovom forumu da je Alija heroj i da je “odbranio” BiH. Nisi u stanju najnormalniju raspravu da vodis od opsejdnutosti tim likom. Ti nama ovdje nesto da pricas o kultu lika?!?