Da li SDP koristi...

Post Reply
CLIO

#26 Re: Da li SDP koristi...

Post by CLIO »

Maraschino wrote:
jai wrote:Antifasizam u predizborne svrhe zarad ostvarivanja jeftinih politickih poena?
ko god da koristi antifashizam u predizborne ili postizborne svrhe, treba da bude podrzan

mi imamo i previshe fashizma na nashim prostorima protiv koga se treba boriti
To nisi trebao spominjati. :oops:
Sad ce nacionalne stranke poceti da nam pricaju o antifashizmu pa ce ovi sto ih biraju biti zbunjeni.Kuku nama.
Zamisli onda tu zbunjenu masu. :lol: :lol: :lol:
skorpija1S

#27 Re: Da li SDP koristi...

Post by skorpija1S »

CLIO wrote:
Maraschino wrote:
jai wrote:Antifasizam u predizborne svrhe zarad ostvarivanja jeftinih politickih poena?
ko god da koristi antifashizam u predizborne ili postizborne svrhe, treba da bude podrzan

mi imamo i previshe fashizma na nashim prostorima protiv koga se treba boriti
To nisi trebao spominjati. :oops:
Sad ce nacionalne stranke poceti da nam pricaju o antifashizmu pa ce ovi sto ih biraju biti zbunjeni.Kuku nama.
Zamisli onda tu zbunjenu masu. :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
jai

#28 Re: Da li SDP koristi...

Post by jai »

Nije valjda da smatrate SDA i SBiH fasistickim strankama?
Odnosno mislite da ne gaje anitfasisticke aspiracije?

ps:Naravno uz pretposatvku da pod "nacionalnim strankama" podrazumijevate navedene...
skorpija1S

#29 Re: Da li SDP koristi...

Post by skorpija1S »

jai wrote:Nije valjda da smatrate SDA i SBiH fasistickim strankama?

ps:Naravno uz pretposatvku da pod "nacionalnim strankama" podrazumijevate navedene...
Ja smatram,lopovsko -fasistickim.
jai

#30 Re: Da li SDP koristi...

Post by jai »

skorpija1S wrote:

Onda ja ne smatram tvoj sud validnim...

ps:predlazem politicku edukaciju,kao i sirenje totalitairistickog pogleda na svijet ---izadji iz :skoljka:
Maraschino

#31 Re: Da li SDP koristi...

Post by Maraschino »

skorpija1S wrote:

koja sam ja budala pa se uopste kacim na neke komentare al' neda djavo mira :D

po cemu su oni fasisti :shock:

da su lopovi, mozda jesu a da su fasisti sigurno nisu ;-)

pogledaj samo 15 god. unazad i samo ce ti se kazati, ko jeste a ko nije fasista
zlatan01

#32 Re: Da li SDP koristi...

Post by zlatan01 »

Umjetnik a wrote:
zlatan01 wrote:
Umjetnik a wrote:jadni mi kad nam je SDP neka opozicija
Slazem se i imam jedan prijedlog. Osnuj jednu bolju opozicionu stranku od SDP!

nije ovo švedska
Sjo komentara...
Ti ne kontas moj post. Ako ti nesto ne valja, ti to promjeni, barem pokusaj. Usput, u Svedskoj postoji 7 parlamentarnih stranaka podijeljenih u dva jasna bloka, dakle ili si vlast ili opozicija. Nemaju ovdje SBiH da je i vlast i opozicija istovremeno.
b@tto

#33 Re: Da li SDP koristi...

Post by b@tto »

dobro poznata činjenica je da je se s. tihić na posljednjim kongresima sda zalagao da u program rada i statut sda uđe i očuvanje antifašističke borbe,a da je imao oponente u h. čengiću i još nekoliko osoba.
malo ko će tvrditi da je sda fašistička stranka,ali da ima članova i to uticajnih u sda kojima iz nekog razloga smeta zalaganje za antifašizam ,ima
skorpija1S

#34 Re: Da li SDP koristi...

Post by skorpija1S »

b@tto wrote:dobro poznata činjenica je da je se s. tihić na posljednjim kongresima sda zalagao da u program rada i statut sda uđe i očuvanje antifašističke borbe,a da je imao oponente u h. čengiću i još nekoliko osoba.
malo ko će tvrditi da je sda fašistička stranka,ali da ima članova i to uticajnih u sda kojima iz nekog razloga smeta zalaganje za antifašizam ,ima
Jedan od njih je i babin sin Bakir.
jai

#35 Re: Da li SDP koristi...

Post by jai »

skorpija1S wrote:
b@tto wrote:dobro poznata činjenica je da je se s. tihić na posljednjim kongresima sda zalagao da u program rada i statut sda uđe i očuvanje antifašističke borbe,a da je imao oponente u h. čengiću i još nekoliko osoba.
Garantujem za sve njih da su cisti antifasisti,veci od pola "bagre" iz SDP-a koja se dici toboze antifasizmom.FASIZAM JE KORISTITI IMOVINU KP-a,kao partije koja je "bila" manifestacija drustva...
zlatan01

#36 Re: Da li SDP koristi...

Post by zlatan01 »

jai wrote:
skorpija1S wrote:
Garantujem za sve njih da su cisti antifasisti,veci od pola "bagre" iz SDP-a koja se dici toboze antifasizmom.FASIZAM JE KORISTITI IMOVINU KP-a,kao partije koja je "bila" manifestacija drustva...
Ako ti kazes, nema nam druge nego da to i prihvatimo...Salu na stranu, ja vjerujem da je vecina clanova SDA antifasisticki raspolozena ali stranka je bila u koaliciji sa SDS-om i prije ali i poslije rata. Recimo 1996 su glasali da onaj bivsi ministar informisanja iz SDS-a (zaboravio mu ime, sjedio u prvoj Vladi BiH 1990, mislim da je iz Foce rodom) udje u komisiju za ljudska prava!? Moze se dakle deklaristati protiv fasizma a saradjivati sa takvom strankom? A tek suplja o "jednakom odstojanju od fasizma i komunizma"?! Pa nisu se ni Amerikanci i Englezi jednako odmakli od ta dva pokreta nego su jasno izabrali manje zlo! Taj Komunizam, ili bolje receno Boljsevizam jeste "ubijao" na ideoloskoj osnovi ali nije kao nacizam ili fasizam na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj pa cak i na zdravstvenoj i sexualnoj i Bog zna kojoj vise osnovi...
b@tto

#37 Re: Da li SDP koristi...

Post by b@tto »

jai wrote:
skorpija1S wrote:
pa što su onda pojedinci bili protiv uvrštavanja tekovina antifašizma u statut sda,smetalo im.
b@tto

#38 Re: Da li SDP koristi...

Post by b@tto »

poznato je da je sda uvijek bliža koaliciji sa sds i hdz a hdz i pogotovo sds su bile vrlo blize fašizmu.
takva sda je uvijek birala sds i hdz,uvijek.
a velibor ostojić je u pitanju,za njega je sda glasala da bude član komisije za ljudska prava parlamenta bih.
VjecitiStudent

#39 Re: Da li SDP koristi...

Post by VjecitiStudent »

Sramota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sakrili Valtera Perića
Datum: 11.03.2010 17:23
Autor: Selma Velić

Spomen-ploča Valteru Periću, jednom od organizatora Narodnooslobodilačke borbe (NOB) u Sarajevu, koja se nalazi u općini Centar, zaklonjena je tendama kafića.
http://www.nezavisne.com/sarajevo/vijes ... erica.html
Insajder

#40 Re: Da li SDP koristi...

Post by Insajder »

Mislim da u startu,u nazivu teme i pocetnoj konstataciji imamo situaciju i komentar koji postavljaju nepismeni i u pocetnom rangu politicke obrazovanosti ljudi.
Suludo je da nekome smeta promovisanje i ocuvanje vrijednosti antifasizma i svega sto s tim ide,ovakvim poput ovog sto je pokrenuo temu se ocigledno vise svidja i odgovaraju vehabije,cetnici,ustase i ostale sirovo-radikalne ideologije.
VjecitiStudent

#41 Re: Da li SDP koristi...

Post by VjecitiStudent »

Zar bi istinski antifasisti dopustili da Valterovu spomen plocu pokrije tenda kafane?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#42 Re: Da li SDP koristi...

Post by -LIBERO- »

Za pokretaca teme.

Navedi mi jednu,samo jednu ljevicarsku stranku u Evropi da nije jako glasan borac protiv fasizma?

I ne samo verbalno glasan,vrlo cesto bas u prvim redovima povorki protiv raznih fasistickih,antisemitskih,neonacistickih i slicnih pokreta,stoje bas pripadnici tih ljevicarskih stranaka,kao i svi oni pojedinci koji se osjecaju ljevicarima.

Desnica,poslovicno,ostaje na cisto deklerativnoj osudi fasizma,nekim sturim rezolucijama i slicno,upravo onako kako se ponasa desnica i kod nas (citaj SDA). mali pomak u tom segmentu je ova "frakcija"(il' kako da ih nazovem) koji su uz Tihica,koji je u vise navrata otvoreno stao na stranu partizana i antifasizma uopste,i prije i sada.
A ako cemo otvoreno,i ako imas dovoljno godina,sjeti se pred same prve "demokratske" izbore,sjeti se u samom ratu,i sjeti se poslije rata ,sve negdje do 2000.te,ili malo duze cak,kakvi su stavovi bili ovih toboze velikih antifasista iz SDA u pogledu handzar divizije,muslimanskih milicija,partizana,tita i slicno.

Daleko su svi ti stavovi bili od antifasizma,i smijesno je sada vidjeti da nekome smeta da se SDP javno protivi protiv svih fasistickih manifestacija,pokreta i istupa po drzavi.

Ti mislis da nema fasizma,nacional-fasizma i slicnih politika,pokreta i istupa u nasoj zemlji?

Tebi to ne smeta???

p.s i da napomenem,nisam glasac SDP-a ,i necu glasati za njih.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#43 Re: Da li SDP koristi...

Post by Chmoljo »

VjecitiStudent wrote:Zar bi istinski antifasisti dopustili da Valterovu spomen plocu pokrije tenda kafane?
vjeciti, pripazider, čuo sam da Behmen ponekad kopa nos kad se zaboravi. deder nam to provjeri... ako je istina... onda... :(
macan prvi

#44 Re: Da li SDP koristi...

Post by macan prvi »

... kondome? :? Ne znam, al znam da dolazi izborna kampanja pa je bolje da se zastite, bit ce prljavo. :dance:

:D
tabloid

#45 Re: Da li SDP koristi...

Post by tabloid »

Hem sto koristi antifasizam,SDP je koristio i tzv.antiterorizam u periodu vladavine Alijanse 2000-2002godine.Cak su osnovali državni Antiteroristički tim,a posto nije bilo terorizma,morali su ga izmisliti(naravno preko ledja Bosnjaka),kao npr.montirani slucaj Pogorelica,djelo Lagumdzije i uz pomoc Munira Alibabica Munje.
sansun

#46 Re: Da li SDP koristi...

Post by sansun »

Fašizam (tal. fascismo) je bio politički pokret koji je vladao Italijom od 1922. do 1943. pod vodstvom Benita Mussolinija. Naziv se također koristi i kao generički termin za slične pokrete, nastale uglavnom nakon 1. svjetskog rata, koje karakterizira autoritarizam, nacionalizam, militarizam, korporativizam, antikomunizam i antiliberalizam. Neki povjesničari i politolozi odbacuju takvu terminologiju i radije koriste nazive desni ekstremizam ili totalitarizam, iako i njih mnogi smatraju nepreciznima.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%A1izam
sansun

#47 Re: Da li SDP koristi...

Post by sansun »

p.s i da napomenem,nisam glasac SDP-a ,i necu glasati za njih
ako to već smatras vrijednim napominjanja, onda nam i obznani za koga ćeš to glasati?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#48 Re: Da li SDP koristi...

Post by -LIBERO- »

sansun wrote:
p.s i da napomenem,nisam glasac SDP-a ,i necu glasati za njih
ako to već smatras vrijednim napominjanja, onda nam i obznani za koga ćeš to glasati?
Ja i zaboravio na ovu temu :D ,al' eto ako si me vec prozvao da ti odgovorim.

Ova recenica u P.S-u je napisana da se nebi pomislilo da sam navijacki raspolozen spram SDP-a,i zelio sam da se distanciram tom recenicom.

Vidim desetine propusta SDP-a,tj. njegovog "glavnog odbora" ali definitivno jedan od tih propusta nije zastupanje i zalaganje za antifasizam,i zato sam i pisao na ovoj temi.

To sto me pitas da ti kazem za koga cu glasati,u vise navrata,vec mjesecima,na raznim temama sam otvoreno pisao cija mi je politicka platforma,pristup politici i odnos prema glasacima najprihvatljiviji,al' eto sada necu da ti odgovorim koja je to stranka,jer cisto ne vidim razlog za tim. ;-)

Dao sam svoj stav vezano za ovu temu i to je sasvim dovoljno. Na nekoj drugoj temi,nekom drugom prilikom i u neko drugo vrijeme,vrlo otvoreno ,cu stati iza svojih politickih stavova i podrzati stranku za koju mislim da mi je po tim stavovima najbliza.

Pozdrav.
sansun

#49 Re: Da li SDP koristi...

Post by sansun »

Ova recenica u P.S-u je napisana da se nebi pomislilo da sam navijacki raspolozen spram SDP-a,i zelio sam da se distanciram tom recenicom.
Dzaba si se distancirao, post ti je itekako navijači ( SDP-ovski) pa mi više izgleda da se tom zadnjom rečenicom samo predstavljaš kao neko ko pokušava preko drugoga samog sebe ( svoj tor) da pohvali:).

To sto me pitas da ti kazem za koga cu glasati,u vise navrata,vec mjesecima,na raznim temama sam otvoreno pisao cija mi je politicka platforma,pristup politici i odnos prema glasacima najprihvatljiviji,al' eto sada necu da ti odgovorim koja je to stranka,jer cisto ne vidim razlog za tim. ;-)

sve si već rekao;)
sansun

#50 Re: Da li SDP koristi...

Post by sansun »

da još napomenem, koliko god u Dodikovom SNSD-u ima fašističkih elemenata u vidu nacionalizma i antiliberalizma toliko ih ima i u Lagumdžijinom SDP - u vidu totalitarizma i autoritarizma.

Samo što ovo SDP-ovski tor ne želi priznati.
Post Reply