Nije istina. Tek tada zensko zna STA ZELI.test01 wrote:nisi jos presla tridesetu jer ces tada trazit bilo sta.
vjerujete li u pomirenja
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#26 Re: vjeruje te li u pomirenja
- Dioda
#27 Re: vjeruje te li u pomirenja
Pravo zborismIRCerka wrote:Nije istina. Tek tada zensko zna STA ZELI.test01 wrote:nisi jos presla tridesetu jer ces tada trazit bilo sta.
- karanana
#28 Re: vjeruje te li u pomirenja
Cao Nejla,
Ja ti isto ne bih preporucio da pijes kafu sa njim. To moze prerasti opet u neku vezu, sex i problemi ce se ponovo pojaviti, iako ja mislim, i ne slazem se u ovome sa ostalim forumashima, ako ste jos uvijek zagrijani jedno za drugo i ako su osjecanja tu da je moguce opet vasu vezu staviti na pravi put. Mislim da ono sharanje kad ste prekinuli ne igra nikakvu ulogu, jer zaboga, prekinuli ste bili. Ali ti to najbolje znas jeli on za tebe ili nije i obratno.
A za kaficu, kao sto mirci rece, ima bas finih momaka ovdje na forumu. Probavam da se nekih od njihovih nickova....imas ovog jednog nick: karanana...pravi momchina, sharmantan, pametan, pravi dzentlemen, pa vidi i popricaj malo s njim ako si za kakve kafice i tako to...
Ja ti isto ne bih preporucio da pijes kafu sa njim. To moze prerasti opet u neku vezu, sex i problemi ce se ponovo pojaviti, iako ja mislim, i ne slazem se u ovome sa ostalim forumashima, ako ste jos uvijek zagrijani jedno za drugo i ako su osjecanja tu da je moguce opet vasu vezu staviti na pravi put. Mislim da ono sharanje kad ste prekinuli ne igra nikakvu ulogu, jer zaboga, prekinuli ste bili. Ali ti to najbolje znas jeli on za tebe ili nije i obratno.
A za kaficu, kao sto mirci rece, ima bas finih momaka ovdje na forumu. Probavam da se nekih od njihovih nickova....imas ovog jednog nick: karanana...pravi momchina, sharmantan, pametan, pravi dzentlemen, pa vidi i popricaj malo s njim ako si za kakve kafice i tako to...
-
mIRCerka
#29 Re: vjeruje te li u pomirenja
Evo ja cu garantovati za karananu da je obrazli i gentleman.karanana wrote:Cao Nejla,
- jedna
#30 Re: vjeruje te li u pomirenja
uh... ja vec 5 mjeseci "pijem kafu" s bivsim. mislim, mogu ti rec da je ta situacija kash ali ja sam sama zapala u takvo stanje pa nisam bas pozvana da nekom palamudim.karanana wrote:Cao Nejla,
Ja ti isto ne bih preporucio da pijes kafu sa njim. To moze prerasti opet u neku vezu, sex i problemi ce se ponovo pojaviti, ...
moja je veza trajala oko 3,5 godine (ne racunajuci ovaj stand by) i ja sam uvijek za pokusaj. ono... ako postoji minimum zelje i volje (naravno s obje strane) treba i vrijedi isprobati ponovo. eh sad, druga je stvar sto to "ponovo" rijetko kad ispadne kako treba. (al nikad se ne zna kad ce bit taj 1 od 100 da ce upalit)
a evo sto ovo "ispijanje kafa" ne vodi ni cemu. kao prvo, gdje ce mi neko biti drug nakon 3,5 godine veze ( a za to vrijeme bilo svega i svacega), normalno je da nakon vremena neka hemija opstaje (u mom slucaju nije bilo nekih ruznih uzrocnika/posljedica prekida). teoretski, slobodna sam da cinim sto me volja a opet ne mogu a da ne prestanem mislit kako nekog varam, muljam.
pa sam prvo mislila da sam ja osoba za ozbiljne veze i da trebam uletiti u novu i kada sam upoznala nekog ko se najozbiljnije zainteresovao za mene - odbila sam i "zakljucila" da trebam samo avanture. eh, sad petljam s nekim ko je za avanture a nikako da se spetljam, jer se ponovo premisljam da sam za ozbiljnu vezu (a tu je i ovaj bivsi s kojim se svaki put ne zaustavim na ispijanju kafa)
-
mIRCerka
#31 Re: vjeruje te li u pomirenja
I ti na kafu sa karananom!jedna wrote:uh... ja vec 5 mjeseci "pijem kafu" s bivsim. mislim, mogu ti rec da je ta situacija kash ali ja sam sama zapala u takvo stanje pa nisam bas pozvana da nekom palamudim.karanana wrote:Cao Nejla,
Ja ti isto ne bih preporucio da pijes kafu sa njim. To moze prerasti opet u neku vezu, sex i problemi ce se ponovo pojaviti, ...
moja je veza trajala oko 3,5 godine (ne racunajuci ovaj stand by) i ja sam uvijek za pokusaj. ono... ako postoji minimum zelje i volje (naravno s obje strane) treba i vrijedi isprobati ponovo. eh sad, druga je stvar sto to "ponovo" rijetko kad ispadne kako treba. (al nikad se ne zna kad ce bit taj 1 od 100 da ce upalit)
a evo sto ovo "ispijanje kafa" ne vodi ni cemu. kao prvo, gdje ce mi neko biti drug nakon 3,5 godine veze ( a za to vrijeme bilo svega i svacega), normalno je da nakon vremena neka hemija opstaje (u mom slucaju nije bilo nekih ruznih uzrocnika/posljedica prekida). teoretski, slobodna sam da cinim sto me volja a opet ne mogu a da ne prestanem mislit kako nekog varam, muljam.
pa sam prvo mislila da sam ja osoba za ozbiljne veze i da trebam uletiti u novu i kada sam upoznala nekog ko se najozbiljnije zainteresovao za mene - odbila sam i "zakljucila" da trebam samo avanture. eh, sad petljam s nekim ko je za avanture a nikako da se spetljam, jer se ponovo premisljam da sam za ozbiljnu vezu (a tu je i ovaj bivsi s kojim se svaki put ne zaustavim na ispijanju kafa)
Puno mislite malo radite!
-
zemo_online
#32 Re: vjeruje te li u pomirenja
mIRCerka wrote:Nije istina. Tek tada zensko zna STA ZELI.test01 wrote:nisi jos presla tridesetu jer ces tada trazit bilo sta.
sta zna? zna samo da nema mnogo vremena?
-
mIRCerka
#33 Re: vjeruje te li u pomirenja
Mnogo vremena za sta? Madona presa 40 kad je rodila prvo dijete.test01 wrote:mIRCerka wrote:Nije istina. Tek tada zensko zna STA ZELI.test01 wrote:nisi jos presla tridesetu jer ces tada trazit bilo sta.
sta zna? zna samo da nema mnogo vremena?
To sto vi muski mislite da je vijek trajanja zene do prvih izrazenih bora, govori samo o vasem mentalnom sklopu.
Zena kad udje u 30te obicno zna sta zeli od zivota i svog saputnika. Mislim da smo ipak u 21. vijeku i da je prosjecni zivotni vijek pomjeren sa 35, sto bjese slucaj u bronzano doba.
-
zemo_online
#34 Re: vjeruje te li u pomirenja
Zena kad udje u tridesete postane cangrizava i izbirljiva.Trazi princa na bijelom konju, a u stvari bi htjela bilo sta jer zna da nema mnogo vremena za potomstvo i da joj bioloski sat brze tece nego muskarcu.
Rodit dijete poslije 40-e je veci rizik,zbog toga je sve vise mongoloidne djece.Drugi razlog je odnos medju krvnim srodnicima.
Majka priroda je sve fino nastimala.
Kada bi nauka omogucila biranje spola,desila bi se katastrofa.
Rodit dijete poslije 40-e je veci rizik,zbog toga je sve vise mongoloidne djece.Drugi razlog je odnos medju krvnim srodnicima.
Majka priroda je sve fino nastimala.
Kada bi nauka omogucila biranje spola,desila bi se katastrofa.
-
zemo_online
#35 Re: vjeruje te li u pomirenja
E ovako bona,da ti ja objasnim.
Zena prije emocionalno sazrije od muskarca i spremna je za vezu,ozbiljnu,za potomstvo.Muskarci su siroviji i grublji i kasnije od zene emocionalno sazriju.
Zasto je normalno da je muskarac stariji 6 ili 8 godina od zene ili muz od zene?Zasto nije obratno?
Sto se tice bioloskog sata,kako nije tacno?Muskarac moze imati djecu i u 105-oj bez rizika,a zeni nakon 40-e rizik za djete rapidno raste.Idealno je do 35-e.
-Nego,evropski narodi,pa ni Bosanci uopce nisu vitalni i prijeti im nestanak tj. naseliti ce nas africko-azijski narodi kod kojih je natalitet izrazito visok.U ovome stoljecu. Kako ovo promjeniti?
Zena prije emocionalno sazrije od muskarca i spremna je za vezu,ozbiljnu,za potomstvo.Muskarci su siroviji i grublji i kasnije od zene emocionalno sazriju.
Zasto je normalno da je muskarac stariji 6 ili 8 godina od zene ili muz od zene?Zasto nije obratno?
Sto se tice bioloskog sata,kako nije tacno?Muskarac moze imati djecu i u 105-oj bez rizika,a zeni nakon 40-e rizik za djete rapidno raste.Idealno je do 35-e.
-Nego,evropski narodi,pa ni Bosanci uopce nisu vitalni i prijeti im nestanak tj. naseliti ce nas africko-azijski narodi kod kojih je natalitet izrazito visok.U ovome stoljecu. Kako ovo promjeniti?
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#36 Re: vjeruje te li u pomirenja
Jest,moze!Ali ON ne mozetest01 wrote: ?Muskarac moze imati djecu i u 105-oj bez rizika,
- otherside
#37 Re: vjeruje te li u pomirenja
Tesko je ne primjetiti da vecina forumasha ima misljenje da se problemi u zivotu rijesavaju po principu "sve ili nista". Nazalost, zivot nije crno-bijel...mozda bi bilo dobro da jeste ali nije. Ne mozemo svoj mozak, srce, osjecaje programirati, zadati im program pa postupiti prema konacnom, mozda i najispravnijem rijesenju te analize. Ne ide to tako, ostaje uvijek masa pitanja, dilema, trilema, nesigurnosti, afekta... Obicno vrijeme pokaze pravo stanje stvari ali na svakom od nas je da uradimo onako kako nam se u datom trenutku cini najbolje, najlakse, najprirodnije. Greske su neminovne u svakoj sferi zivota i bitno je ne uzimati ih tragicno.
Hocu reci... pomirenje je moguce, moguce je da ce drugi put biti bolje i pametnije, moguce je i da nece ali nepravedno je iskljuciti drugu opciju zbog tudjeg loseg iskustva. Sve dok ne padnu teske uvrede, maltretiranja ili apsolutni gubitak povjerenja, ne vidim zasto se ne bi opet pokusalo ukoliko su obje stranke zainteresovane
Hocu reci... pomirenje je moguce, moguce je da ce drugi put biti bolje i pametnije, moguce je i da nece ali nepravedno je iskljuciti drugu opciju zbog tudjeg loseg iskustva. Sve dok ne padnu teske uvrede, maltretiranja ili apsolutni gubitak povjerenja, ne vidim zasto se ne bi opet pokusalo ukoliko su obje stranke zainteresovane
-
Kjajević Majko
#38 Re: vjeruje te li u pomirenja
Samo mi nije jasno kako svi ovo vide kao prevaru ako su oboje u toku prekida imali vezu?
I to kao njenu prevaru?
@nejla28 ti najbolje znaš šta se sve dešavalo. Po ovome što si napisala izgleda kao da si ga se zasitila, možda i on tebe ali da zbog navike želite ostati zajedno. Možda i nije tako. Ali ako jeste bježi iz te veze, sigurno oboje zaslužujete bolje.
On ne razumije tvoje razloge? Najbolje ti je da mu kažeš šta misliš i osjećaš, nemaš šta izgubiti.
Sretno!
@nejla28 ti najbolje znaš šta se sve dešavalo. Po ovome što si napisala izgleda kao da si ga se zasitila, možda i on tebe ali da zbog navike želite ostati zajedno. Možda i nije tako. Ali ako jeste bježi iz te veze, sigurno oboje zaslužujete bolje.
On ne razumije tvoje razloge? Najbolje ti je da mu kažeš šta misliš i osjećaš, nemaš šta izgubiti.
Sretno!
-
zemo_online
#39 Re: vjeruje te li u pomirenja
Dobro,nisi ti Bona vec Celava cura.Ćelava cura wrote:BolaAN, a nadam se da nisi, sto postavljas pitanja na koja znas odgovor..Ipak, ne mozes negirati da i muskarcima otkucava bioloski sat...A ja nigdje nisam navela godine muskaraca, samo sam i u prethodnom postu napisala da i muskarcima "otkucava", i da, u pravu si, muskarci mogu imati djecu i u 51oj, ali je veca vjerovatnoca da ce dijete biti ili bolesno ili imati neke mane..Dakle, ni za jedne ni za druge nije preporucljivo imati djecu prekasno, ali isto tako je jasno da se granica kad muskarci i zene imaju prvo dijete pomakla, i da se medicina i roditelji mogu uspjesno nositi sa svim tim..
Eto, i nisam ti ja Bona
Fino sam ti napisao da muskarci mogu imati djecu u 105-oj bez rizika,a zene u 45-oj sa rizikom,ali ti i dalje po svom.
Muskarcima otkucava bioloski sat,ali sporije nego zenama.Zene brze ostare,koliko god to grubo bilo.
-
nedim01
#40 Re: vjeruje te li u pomirenja
nejla28 wrote:pozz.,
Kao prvo zelim da Vam obajsnim veoma kompleksnu situaciju u kojo se nalazim.
Bila sam u vezi skoro 4 godine i bili smo na korak do braka i onada krah.Priznajem ja sam grijesila ali i on je.
Odlucila sam da zelim prekinuti konfuzno stanje u kojem se nalazim.On ne razumije moje razloge.Ne zelim sa njim jer nisam sigurna da sam spremna sa njim bas sa njim provesti ostatak svog zivota....Tesko je i meni navikavam se na samocu,ali kao i uvijek onaj koji ostavlja je babaroga...hmmm...
Ukoliko je nakom jasno neka mi kaze da li vjerujete da ljubav moze prevazici svr prepreke?(pred nama ja tona tih prepreka!)
unaprijed zahvalna,
ti na drugoj temi fol sretna i to prije jedan dan, a sad tuzna i veza se raspada!? neka te s njim:D
- sojka
#41 Re: vjeruje te li u pomirenja
Zasto???nedim01 wrote:nejla28 wrote:pozz.,
Kao prvo zelim da Vam obajsnim veoma kompleksnu situaciju u kojo se nalazim.
Bila sam u vezi skoro 4 godine i bili smo na korak do braka i onada krah.Priznajem ja sam grijesila ali i on je.
Odlucila sam da zelim prekinuti konfuzno stanje u kojem se nalazim.On ne razumije moje razloge.Ne zelim sa njim jer nisam sigurna da sam spremna sa njim bas sa njim provesti ostatak svog zivota....Tesko je i meni navikavam se na samocu,ali kao i uvijek onaj koji ostavlja je babaroga...hmmm...
Ukoliko je nakom jasno neka mi kaze da li vjerujete da ljubav moze prevazici svr prepreke?(pred nama ja tona tih prepreka!)
unaprijed zahvalna,
ti na drugoj temi fol sretna i to prije jedan dan, a sad tuzna i veza se raspada!? neka te s njim:D
- sadmire
#42 Re: vjeruje te li u pomirenja
Volim te, al' ne želim više biti s tobom iz bla bla razloga!
Ili "možemo ostati prijatelji"! Kao muškarac se uvijek kasnije zapitaš zašto je nisi na mjestu "ubio", odnosno kako si mogao sa tako nekim i biti duži period zajedno!
Ona tebi poslije 4-5 godina prosipa te fraze! Ako te istinski voli ostat će s tobom i tačka!
Ili te ne voli više kao muškarca nego kao nešto drugo!
Ili "možemo ostati prijatelji"! Kao muškarac se uvijek kasnije zapitaš zašto je nisi na mjestu "ubio", odnosno kako si mogao sa tako nekim i biti duži period zajedno!
Ona tebi poslije 4-5 godina prosipa te fraze! Ako te istinski voli ostat će s tobom i tačka!
Ili te ne voli više kao muškarca nego kao nešto drugo!
-
nejla28
#43 Re: vjeruje te li u pomirenja
Ukratko:
-bila na kafi
-objasnila sve nejasnoce koje je imao
-rastali se kao ljudi
-sad sam slobodna kao i on...
Hvala svima jer ste mi pomogli da donesem pravu odluku....tj.ono sto sam i zelila to sam i uradila ali ipak je ljepo imati podrsku virtualnih prijatelja
-bila na kafi
-objasnila sve nejasnoce koje je imao
-rastali se kao ljudi
-sad sam slobodna kao i on...
Hvala svima jer ste mi pomogli da donesem pravu odluku....tj.ono sto sam i zelila to sam i uradila ali ipak je ljepo imati podrsku virtualnih prijatelja
- karanana
#44 Re: vjeruje te li u pomirenja
Da razjasnim, nije sa mnom bila na kafici.
I nasli ste se i samo tako pricali bez emocija? Niste imali jedan, posljednji, zestoki sex?
Svaka cast!
I nasli ste se i samo tako pricali bez emocija? Niste imali jedan, posljednji, zestoki sex?
Svaka cast!
- otherside
#45 Re: vjeruje te li u pomirenja
fakat bezze...nije vrijedno ni spominjanja na forumukaranana wrote:Da razjasnim, nije sa mnom bila na kafici.
Svaka cast!
- milivoje
#47 Re: vjeruje te li u pomirenja
Onda je vrijeme za slijedeci korak:nejla28 wrote:bez emocija i sexa
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080429138
- zena21
#48 Re: vjeruje te li u pomirenja
Milivoje.. hos se ti pomiriti sa mnom 
- milivoje
#49 Re: vjeruje te li u pomirenja
Nisi ti meni svak'...unaprijed ti je SVE oprosteno.zena21 wrote:Milivoje.. hos se ti pomiriti sa mnom
Mir, mir, krompir-niko nije kriv.
- zena21
#50 Re: vjeruje te li u pomirenja
ava, ava, avamilivoje wrote:Nisi ti meni svak'...unaprijed ti je SVE oprosteno.zena21 wrote:Milivoje.. hos se ti pomiriti sa mnom
Mir, mir, krompir-niko nije kriv.![]()
![]()