ovaj covjek zasluzuje najdublji
RESPECT
Takvu elokvenciju i zivahnost uma u tim godinama naprosto ne posjeduje niko drugi.
Ali, isto tako smatram da ga ponekad treba zastiti od njega samog.
Medjutim ponavljam, daj boze da ja u njegovim godinama znadnem dvije smislene recenice sastavit, a vidi njega!
RESPECT
Muhamed Filipovic - Akademik ili ...
-
notabene
#27 Re: Muhamed Filipovic - Akademik ili ...
zbog ovakvih ....jbera koji jedva da su opce gimnazijsko znanje dosegli, i koji sude pravomjerno o covjeku koji je dovoljno star da pokaze kolko mu je ostrina uma bistra i dovoljno star da mu se ipak na osnovu par knjigica oda neko poštovanje mentalitet drzave, a posebno Sarajeva ustrajava.. To me podsjeca na onu opšte poznatu, dok Andric sjedi u kafani i ispija kafu.. "Ivo napise'l se sta" onako iz raje se dobaci...
-
dark_killer
#28 Re: Muhamed Filipovic - Akademik ili ...
ja se donekle slazem sa ovim likom sto govori da ga mnogi ne razumiju pa zato ospravanju njegovo znanje i mudrost...To je jako losa stvar i ponavlja se(mislim da za ono sto ne shvatamo smatramo da ne vrijedi),naprimjer u umjetnosti muzike ili slikarstva...svi se mi smijemo klasicnoj,baroknoj i ostaloj muzici,ne slusamo je jer je ne razumijemo al zato slusamo narodnjake koji ne mogu otpjevat 3 artikulisana tona,a operni pjevaci koji godinama vjezbaju samo pravilno disat prilikom pjevanja bivaju ismijani.Mozda malo kasnim,nisam ranije vidio ovu temu al procitavsi par ovih postova dobio sam potrebu da kazem neke stvari..LPvratnik wrote:Sto ne mogu suplje, ali nema problema: o kojim npr. filozofskim djelim ati govoris? kad je napisao nesto u relevantnoj stampi. (npr. Dijalog?).notabene wrote:Nažalost, vecina neukog svijeta u ovom gradu ali i u drzavi se uplasi vrhunskih intelektualaca koji se jedva mogu nabrojati na prste. Vjerovatno ga ne kontate jer niste dovoljno spremni za njegov inelektualni dijalog i mišljenje koje je još uvijek nevjerovatno bistro.. Ako niste u stanju da pratite ono što Filipovic govori, kupite knjigice iz oblasti filozofije, logike, raznih historijata i mnogo, mnogo toga pa nekako pokusajte uci srz stvari o kojima govori trenutno jedan od najvecih umova u drzavi.
Mislim, mi nismo dovoljno pametni da prodremo u srz, pa nas eto ti prosvijetli.
-
sarajevo dobrinja
#29 Re: Muhamed Filipovic - Akademik ili ...
prodana duša koja piše kolumne po nezavisnim novinama koje su dodikove
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#30 Re: Muhamed Filipovic - Akademik ili ...
Pa, pročitaj kako im ga uvaljuje i još pri tom naplati to pisanijee.sarajevo dobrinja wrote:prodana duša koja piše kolumne po nezavisnim novinama koje su dodikove
Namazan je svim bojama, Akademik, par exellance:
Hbga, ja nikome ne tumačio šta znači ova ''naša'' poslovica i odakle je.http://nkrbih.blogspot.com/2009_06_01_archive.html wrote:OHR - jedna neslavna historija
Datum: 20.06.2009 21:06
Autor: Muhamed Filipovic, Nezavisne Novine
U našem narodu postoji jedna poslovica koja kaže da ono što loše zapocne ne može dobro da se završi. Ova poslovica može u cjelosti da se primijeni na djelovanje organizacije koja je kod nas poznata pod imenom OHR - Ured visokog predstavnika, cije je povlacenje, nakon jalovih 14 godina njegovog tobožnjeg rada, najavio sam visoki predstavnik za oktobar tekuce godine.
Na ovu instituciju bi se moglo primijeniti još mnogo naših poslovica, ali bi po mom sudu najbliža istini bila ona koja kaže: "Zlo radenje gotovo sudenje." O cemu se tu uopce radi?
- Ali Kemal
#31 Re: Muhamed Filipovic - Akademik ili ...
http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=54218
Kada bi ga samo neko i poslušao, pa da Bosna krene naprijed i postane normalna država.
Kada bi ga samo neko i poslušao, pa da Bosna krene naprijed i postane normalna država.
-
artime
#32 Re: Muhamed Filipovic - Akademik ili ...
Mislim da prije svega treba da bude penzioner. Hajmo malo svježe krvi i drugačije misli ala post-marksizam.