ksarajlija wrote:Smatram da je ideja za pokretanje ovoga topic-a dobra i da je treba prodiskutirati na forumu ali bez etiketiranja kao od strane nekih forumaša.
Nikako se ne mogu složiti da je Sarajevo u pogledu parkiranja bilo isto i prije rata. To je paušalna izjava nekoga ko tu nije živio u rečeno vrijeme. Sarajevo sada ne liči na onaj urbani, bezbrižni grad svojih građana od prije rata. Nemojte se truditi da pronađete zajednički imenitelj za skupinu koja svojim parkiranjem ponižava građane i ovaj grad koji ih je prihvatio. Nisu to modeli automobila, nije to njihovo godište, ništa od navedenog... Jedino zajedničko za sve njih je seljakluk, papanluk kojim stanovništvo (u većini) prkosi građanima (u manjini). ...
prijatelju, i sta je bilo kada si se probudio?... e svasta sam na ovom forumu procitao, ali zal za uljudnom, gradskom milicijom... posebno kako je sarajevo bilo urbani, bezbrizni grad svojih gradjana
?????? boze dragi, nebuloza
ps, trebalo bi malo bolje provjeriti ove cifre... koliko znam, ako zelite rezervirano mjesto u centru grada to ce vas kostati oko 1000, ali mjesecno... pa bujrum
e, glede zakupa, bode mi oci, oko 10-ak zakupljenih mjesta ispred RAK-a, ako ih stvarno placaju, to je sramota i nekoga treba pozvati na odgovornost, a ako ne placaju, ponovo sramota i ponovo nekoga treba pozvati na odgovornost...
takodje ispred bate, gazda ne da parkirati, kao da je njegova ulica, a uredno parking oznacen... pitam se da li on plavca ovu 1000 mjesecno, ili kada nasade one zardinjere, gajbe, kamenje po putu... eeee, da mi je mogucnosti, i s tim bih se razracunao