Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
blue15 wrote:Pa zašto koristite ZAPADNi ulaz, imate južni. jugoistočni, jugozapadni, sjeverni, a vi samo na zapadni. U Avazu pročitao, da ako se ovakve gužve nastave, može doći do nervoze vozača, naročito u ljetnim mjesecima.
Radovi na zapadnom ulazu su uvertira za izgradnju autoputa, tu se stiče iskustvo-10 godina 2 km, 1000 god.-200 km. Treba samo biti strpljiv.
Znaci nervoza je nus pojava izgradnje autoputa
Stvarno, sto se sikirate, kao da nam treba autoput, kako cijene skacu necemo imati para ni do trznog centra otici, a neki bi na more. Ne trebaju nama autoputevi, treba neko da nam kopa ispod dna, da se mozemo jos sageti. Do dna smo stigli, idemo dalje...
blue15 wrote:Pa zašto koristite ZAPADNi ulaz, imate južni. jugoistočni, jugozapadni, sjeverni, a vi samo na zapadni. U Avazu pročitao, da ako se ovakve gužve nastave, može doći do nervoze vozača, naročito u ljetnim mjesecima.
Radovi na zapadnom ulazu su uvertira za izgradnju autoputa, tu se stiče iskustvo-10 godina 2 km, 1000 god.-200 km. Treba samo biti strpljiv.
Znaci nervoza je nus pojava izgradnje autoputa
Stvarno, sto se sikirate, kao da nam treba autoput, kako cijene skacu necemo imati para ni do trznog centra otici, a neki bi na more. Ne trebaju nama autoputevi, treba neko da nam kopa ispod dna, da se mozemo jos sageti. Do dna smo stigli, idemo dalje...
Nema se para za hranu, al se na more mora otici, pa makar kasnije crkavali. Ti ko da ne znas Bosnje, razmisljanje sekundu unaprijed, a kasnije... To se vidi i kod gradnje zapadnog prilaza. Pa koliki tokmak moras biti da ne skontas da ces kad tad od ljudi morati uzeti zemlju u onom dijelu kuda je predvidjeno da prolazi put. No, oni su to ostavili po strani, i kad su dosli metar do kuca, ljudi im fino sve zablokirali i nema gradnje. To se desavalo svakih 100m, jer put prolazi po necijim dvoristima i sta ja znam i zato gradnja traje ko zna koliko vec. Evo sad opet kad su gotovo sve zavrsili, problem im je nekih 4-5 m2 necije baste. Da ne govorimo ovdje o signaliziciji i znakovima gdje je gradiliste, ko ne prolazi cesto veoma lako navecer moze poginuti ili uletiti autom u neciju kucu - i to je ulaz u nas glavni grad.
Nasi ljudi ce otici na more ne razmisljajuci o poslije, a vlast gradi autoput, ne razmisljajuci kako ce za slijedeci kilometar rijesiti eksproprijaciju. I jos kazu da nemamo vlast kakvu zasluzjemo.
Samo se bojim da ce ove godine crkavanje doci prije mora.
Cijelo prošlo proljeće/ljeto sam do vikendice (koja je južnije ) išao preko Bjelašnice i Igmana. Nikakvog nerviranja i još se nagledam lijepe prirode. Tako će očito biti i ove godine. O zapadnom ulazu/izlazu više ne vrijedi trošiti riječi.
Klodovik wrote:Cijelo prošlo proljeće/ljeto sam do vikendice (koja je južnije ) išao preko Bjelašnice i Igmana. Nikakvog nerviranja i još se nagledam lijepe prirode. Tako će očito biti i ove godine. O zapadnom ulazu/izlazu više ne vrijedi trošiti riječi.
E JBG buraz.
Otkrio si položaj. I mene tako ZJBa.
Sad kada svi nagrnu preko Igmana do Hadžića...ufffffffffff
Klodovik wrote:Cijelo prošlo proljeće/ljeto sam do vikendice (koja je južnije ) išao preko Bjelašnice i Igmana. Nikakvog nerviranja i još se nagledam lijepe prirode. Tako će očito biti i ove godine. O zapadnom ulazu/izlazu više ne vrijedi trošiti riječi.
E JBG buraz.
E JBG buraz.
E JBG buraz.
Jao, izrade! Šta učinih?!
Nema druge-idemo autoputem....tamo ce sada garant manja guzva biti.
jel ovdje neko reće druge ulaze u grad jel preko Rajlovca ili Vogošće očigledno ljudi neidu tim pravcima.Tim pravcima je totalno zakrčenje uvijek preko Rajlovca skroz napravila valst dolje desetine privrednih objekata a nigdje puta sve se svelo na jednu traku.Federalni bajni premijer Branković potpisao ugovor za čuvenu sarajevsku zaobilaznicu sa nekom slovenskom firmom i to do pola do 2010 g. tamo od vogoščanske petlje do butila i onda ništa, tu kraj do blažuje u nekom drugom milenijumu.A da nepričam da je kantonalna - tajo "zaboravio"u budžetu nekoliko miliona za otkup zemlje za priključak autoputa stup- butila tako da i od tog nema ništa.Zato postoji stoka da trpi i da šuti i da akobogda opet glasa i glasat će za iste jer su oni najbolji -brinu o našim potrebama i ništa nam nefali.
Tahta wrote:jel ovdje neko reće druge ulaze u grad jel preko Rajlovca ili Vogošće očigledno ljudi neidu tim pravcima.Tim pravcima je totalno zakrčenje uvijek preko Rajlovca skroz napravila valst dolje desetine privrednih objekata a nigdje puta sve se svelo na jednu traku.Federalni bajni premijer Branković potpisao ugovor za čuvenu sarajevsku zaobilaznicu sa nekom slovenskom firmom i to do pola do 2010 g. tamo od vogoščanske petlje do butila i onda ništa, tu kraj do blažuje u nekom drugom milenijumu.A da nepričam da je kantonalna - tajo "zaboravio"u budžetu nekoliko miliona za otkup zemlje za priključak autoputa stup- butila tako da i od tog nema ništa.Zato postoji stoka da trpi i da šuti i da akobogda opet glasa i glasat će za iste jer su oni najbolji -brinu o našim potrebama i ništa nam nefali.
blue15 wrote:Pa zašto koristite ZAPADNi ulaz, imate južni. jugoistočni, jugozapadni, sjeverni, a vi samo na zapadni.
kuda iz pravca hadzica doci na na ulaz iz pravca rajlovca ?
u tome i jest problem sto nema zaobilaznice i nema izlaza iz grada
da recimo postoji cesta od bara do vogosce, od stupa do rajlovca i ova poluzavrsena od ilidze do blazuja i da sve izlaze na zaobilaznicu guzvi ne bi bilo
ali to ce sve zavrsiti za 45 godina kad bude jos 10 puta vise auta u gradu i kad i te ceste ne budu dovoljne
tako da budite strpljvi citav zivot ce te vozati u kolonama po sarajevu....
znaci 'vako cu preko Igmana, a povjerenje je cudna stvar, narocito kad se o glavi radi
U najgorem slucaju, do mora 6 sati i nazad toliko, samo nek' ne puca, prezivjeli smo i gore
amrica wrote:znaci 'vako cu preko Igmana, a povjerenje je cudna stvar, narocito kad se o glavi radi
U najgorem slucaju, do mora 6 sati i nazad toliko, samo nek' ne puca, prezivjeli smo i gore
6 sati...
sarajevo-blazuj....4 sata
blazuj-more........2 sata
amrica wrote:znaci 'vako cu preko Igmana, a povjerenje je cudna stvar, narocito kad se o glavi radi
6 sati...
sarajevo-blazuj....4 sata blazuj-more........2 sata
a mojim hAlikopterom...sve za 1 sat
ooops, ni u "najboljim" danima nisam uspjela stici Blazuj - more za 2 sata, rekord mi Skenderija -okolina Makarske oko 3 sata.
Mozda se do Ploca moze doci za ta 2 sata, i to izaponocne voznje, ali meni to nije more.
amrica wrote:
ooops, ni u "najboljim" danima nisam uspjela stici Blazuj - more za 2 sata, rekord mi Skenderija -okolina Makarske oko 3 sata.
Mozda se do Ploca moze doci za ta 2 sata, i to izaponocne voznje, ali meni to nije more.
sad se pripremi za val komentara zbog "promovisanja" divljanja po cesti jer nema sanse da za 3 sata dodjes bez ozbiljnih krsenja ogranicenja brzine i naravno uz uslov da ima jako malo saobracaja
Robyn wrote:Posto ce zapadni prilaz da bude gotov 2011 hajdemo fino prokopat tunel ispod da mozemo prolazit bez srkleta na more!
Zamislite situaciju rat granate, glad, strah i sve ostalo, pa ljudi skoro rukama napravili tunel ispod Aerodroma. A ovi stručnjaci grade petlju već koliko dugo. A tek naplatne kučice. Dajte onim ratnim kamaratima, svakom po lopatu u ruke i prije će napraviti petlju bez ijedne mašine nego svi ovi stručnjaci zajedno.
Ma kakvi ovi radnici, pa rade jedan od najvaznijih prilaza gradu i koliko ih ima 3-4. Prolazim cesto tuda i nikada, ama bas nikada nisam vidio barem 10 ljudi da nesto rade, jedan sjedi u bageru pusi cigaru, drugi pod drvetom, treci nesta kucka itd. Uzas. Shvatam ja sve to njih gazda handri, mozda im daje 300-400KM da se prze pod suncem, al to je nasa BiH, daj ti amidzicu na tenderu nek pravi. Nisam siguran, ali mislim da se dio puta od Mostarskog dole do pocetka autoputa pravi neke 3-4 godine - to je nekih 2-3 km
amrica wrote:
sad se pripremi za val komentara zbog "promovisanja" divljanja po cesti jer nema sanse da za 3 sata dodjes bez ozbiljnih krsenja ogranicenja brzine i naravno uz uslov da ima jako malo saobracaja
ima covjek avion-.--posudio od dodika ...samo ponekad zahebe pistu pa sleti u more
Robyn wrote:Posto ce zapadni prilaz da bude gotov 2011 hajdemo fino prokopat tunel ispod da mozemo prolazit bez srkleta na more!
Zamislite situaciju rat granate, glad, strah i sve ostalo, pa ljudi skoro rukama napravili tunel ispod Aerodroma. A ovi stručnjaci grade petlju već koliko dugo. A tek naplatne kučice. Dajte onim ratnim kamaratima, svakom po lopatu u ruke i prije će napraviti petlju bez ijedne mašine nego svi ovi stručnjaci zajedno.
Ma kakvi ovi radnici, pa rade jedan od najvaznijih prilaza gradu i koliko ih ima 3-4. Prolazim cesto tuda i nikada, ama bas nikada nisam vidio barem 10 ljudi da nesto rade, jedan sjedi u bageru pusi cigaru, drugi pod drvetom, treci nesta kucka itd. Uzas. Shvatam ja sve to njih gazda handri, mozda im daje 300-400KM da se prze pod suncem, al to je nasa BiH, daj ti amidzicu na tenderu nek pravi. Nisam siguran, ali mislim da se dio puta od Mostarskog dole do pocetka autoputa pravi neke 3-4 godine - to je nekih 2-3 km
to je rucni rad....kako to ne kuzis ..ljudi se drze tradicije...ko hebe strojeve i napredak