NAJposebno AUTO NA SVIJETU

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

CLIO

#26 Re: NAJposebno AUTO NA SVIJETU

Post by CLIO »

Last edited by CLIO on 23/04/2008 17:29, edited 1 time in total.
and

#27 Re: NAJ AUTO NA SVIJETU

Post by and »

lexus ls 460
CLIO

#28 Re: NAJ AUTO NA SVIJETU

Post by CLIO »

and wrote:lexus ls 460
Po cemu???
CLIO

#29 Re: NAJposebno AUTO NA SVIJETU

Post by CLIO »

Moramo mijenjati naslov teme. :x
CLIO

#30 Re: NAJposebno AUTO NA SVIJETU

Post by CLIO »

Dodat cemo rijec posebno.
ninili

#31 Re: NAJposebno AUTO NA SVIJETU

Post by ninili »

Bugatti Veyron - mozda nije vise najbrze auto na svijetu, ali je prvo koje se trkalo sa avionom. :D

http://www.youtube.com/watch?v=_i_hLEQvZ9s
CLIO

#32 Re: NAJposebno AUTO NA SVIJETU

Post by CLIO »

ninili wrote:Bugatti Veyron - mozda nije vise najbrze auto na svijetu, ali je prvo koje se trkalo sa avionom. :D

http://www.youtube.com/watch?v=_i_hLEQvZ9s
:thumbup:
Citizen-X

#33 Re: NAJ AUTO NA SVIJETU

Post by Citizen-X »

and wrote:lexus ls 460
Potpisujem.

To je auto koje osvaja ljubavlju na drugi pogled. Prije nego je i proglasen najboljim automobilom prisao sam jednom primjerku i pomislio kako je to definitivno najbolje od auta sto sam vidio u zivotu sagnuvsi se i ispod auta da osmotrim i sasiju i trapove, pogledavsi u unutrasnjost itd. Dosadili su kakisticno - bombasticno dizajnirani auti - ciji razvojni budzet u vise od 50% dizajnerskim inzenjerima umjesto odlukama o prevlacenju cilindara keramickim oblogama, nikasilom, smanjenju potrosnje goriva, poboljsanju elektronike, trajnosti motora itd. itd.

A mesjeu koji pita "sto" preporucujem da ga vidi, proba i sjedne (ako bude ikad i za to imao priliku u zivotu).

Definitivno auto koje "eurocijenu" od oko 100 000€ opravdava svaki "peni". Ja sam ga izabrao "kao sebi" najboljeg slucajno prije ljudi koji su to ucinili na svjetskom nivou.

Meni licno se svidja sustinska "hladna" i "mirna" ljepota jednog auta, u sto bih stavio i Volva i Cadillac.

Definicija Henri Forda iz pocetka XX stoljeca - danas vise ne vrijedi - jer kako moze nova Tata bit bolja od pet godina starog Audija, Mercedesa, Toyote, Honde i sl. Iz perioda kada su auta otprilike bila radjena na slican nacin - ta je deviza vrijedila.

Ostane samo pitanje - koliko je doticna tvornica truda ulozila u tebe.

Na kraju svega - auto je jedna obicna stvar - vozilica - koju naprave ljudi, jer konja vise nema - da bi ostvarili profit i jos profita i jos profita - stvar koja kosta svijet povecanih cijena hrane - kolapsa koji se polako ali sigurno nazire - bjesomucni ratovi (prirodno iscekivanog istrebljenja radi prirodnog balansa ljudskog prirastaja zbog nemogucnosti ishrane i zadovoljenja osnovnih potreba) - stvar koju ljudi prave se i kvari - ono sto se kvari nije i nece nikad biti vjecno.

To je stvar koju (uglavnom) ti "stushe" da te vise nikad ni ne pogledaju iako ti dadnes regularno 20-25-30-50 hiljada maruna, bez obzira sto su ti obecali garantne rokove, servise - ali ti (ko americki zdravstveni sistem) kazu "to garancija ne pokriva".

Al' koga briga za to - cejfit cemo na metanolu koji se dobije kukuruzom sto ga manje ostane za hrane - malo cemo ostaviti jedan drugi, onaj Treci, dio svijeta da gladuje na dijeti, dok mi ponosno se hvalimo koliko imamo konjskih snaga, ubrzanjem uzbrdo uz Djidjikovac, do "stoje" iz mjesta itd itd, lijececi svoje sitne i krupne komplekse da bi svrsili na pritisak papucice gasa i zaboravili sve i svakoga koji naudise nasem "ponosu" i naravno pri tom ubili nekog neduznog jer je "zaboravio" pogledati lijevo i desno od silnih briga koje "njega" muce a "nas" ne.

Znam, pateticno ali - idu djeca iza nas koju volimo - i djeca njihove djece - kojoj da bog da DA ostane nesto - pored nas - uglavnom iskompleksiranih.

Pozdravljam!
bpsang

#34 Re: NAJposebno AUTO NA SVIJETU

Post by bpsang »

evo ja cu postaviti slike a vi komentarisite koji je naj auto na svijetu
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image