nemam ja sta razmisljati,svjesna sam da iza mene stoji moja inoca i nas muz koji nisu ni u jednoj politickoj stranci/partiji a pogotovo ne u sdp-u.a45cents wrote:duplo_golo wrote:zaboravihuvjek dobar gost wrote:Ja preferiram terence i logističare...
-ja sam terenac i logisticar![]()
mada sam na drzavnim jaslama usudim se ponekad nalijepiti koji plakat i podijeliti letke rizikujuci da me ko ne prijavi Keshi.
iza mene stoji inoca (ako znas sta je to)vidim je preko desnog ramena
a iza nje slika naseg dragog koji trenutno nije tu.
jel' sad malo jasnije ? ili da mozda nacrtam
"Duplo golo", molim Te da još jednom razmisliš i otvoreno priznaš da iza tebe stoji ili ne stoji SDP i Lagumdžija osobno??
Shvati ovo pitanje i kao korisnu sugestiju. Stranke na vlasti, posebice SBiH i SDA uživaju veličati ulogu SDP-a u svim porama života. Šta god da se dogodi, a ne uklapa se u klerikalnu perspektivu kleptokracije(*), žurno se dogovore da takve pojave javno proklamuju kao SDP-ovo podrivanje društvenog sistema (iako SDP - po meni - više liči na opoziciju čije su baterije davno iscurile, a povremeno mi djeluju i kao kvaziopozicija zbog političkog švaleranja njihovog lidera).
(*) klerikalna perspektiva kleptokracije je praktični spoj svakodnevne pljačke, krađe, prodaje države za 10% provizije, uz istovremeno zagovaranje vjerskih vrijednosti, uvođenja religije u sve segmente života prirode i društva, neizostavno obilaženje bogomolja svake vrste nakon i najmanje kleptokratske pobjede i uknjižbe.
p.s. a kad bi saznala da bilo koja politicka stranka/partija stoji iza ovih akcija,automatski bi to javnosti iznijela i napustila aktivnosti vezane za proteste.cak bi i tuzila pojedince za prevaru