SADIK BAHTIC- Vaš komentar

boca junior

#26 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by boca junior »

hrasno38 wrote:
boca junior wrote:
boca junior wrote:pa sudeci po snimci sa 60 minuta novinari su bili poprilicno bezobrazni. fino im je receno da izadju a oni su to odbili. nisi bili udarani vec su bili izgurani, ali samo nakon sto su odbili da izadju.
Ti si namjerno zaboravio biti ironican, ili je ovo stvarno tvoje misljenje?
Pa tako mi se cini sudeci po snimku, novinar je vikao "necu da izadjem" i uputio se prema Bahticu kao da ide u svoj WC. Na snimnku se ne vidi nikakvo udaranje vec izguravanje.

Bakir iz 60 minuta je patetican i arogantan nista manje od samog Bahtica.
Ne pravi se pres konferencija radi piljara vec radi novinara a ako se busamo demokratijom onda nema povlastenih novinara tj. onih koji mogu i onih koji ne mogu da prisustvuju press konferenciji. I normalno je da je novinar rekao necu da izadjem jer mu je odlicno poznato iz kojeg razloga mu je receno da izadje. Nije to Bahticeva privatna firma niti vlastita prcija (ili se varam, mozda i jeste) da moze da uvodi red fizikom. Sreca pa postoje snimci tako da nema rekla kazala. Napisao sam negdje da u stvari taj snimak pokazuje u stvari lice i nalicje SBiH i koliko u stvari ima klonova Harisa Silajdzica.[/quote]

fino. ali je novinaru receno da izadje prije nego sto su ga izgurali, tacno ili ne?
'
novinar je fino mogao da se okrene i kaze "evo, pozvali su nas pa nas izbacuju, kakva djubrad, kakav sljam, itd." i bio bi sasvim u pravu, zar ne?

ali na snimku se jasno vidi da novinar govori "necu da izadjem." zasto? da isprovocira reakciju, jer kad su vam rekli da izadjete ocito je da ne zele biti intervjuisani.

znaci sve je to ista, primitivna stoka.
photo

#27 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by photo »

@boca junior,

donekle se slazem sa tobom. bahtic je idiot, kreten i sve ostalo, bez sumnje. postavlja se pitanje zasto 60 minuta salje novinara za koga vec znaju da ce njegovo pojavljivanje izazvati slicnu reakciju. imaju oni pravo slati koga hoce, mozda avdo (koga cijenim kao novinara jer zna suknuti pitanje) ide namjerno ili da postavlja pitanja ili da provocira? trebao je avdo da se okrene i kaze u kameru da mu je zabranjeno prisustvo press konferenciji. isto tako me iznenadilo sto nije intervjuisao novinara slobodne bosne i novinarku oslobodjenja koji su takodje istjerani sa press konferencije, vec je samo pokazao snimak izlaska iz prostorije. mogli su i oni oddati situaciji.

a bakir hadziomerovic je definitivno izgubio kompas. njegovi komentari i epiteti koje dijeli onima o kojima govori (ne kazem da nije u pravu, ali novinar ne bi smio tako da govori, pogotovo ne na ekranu) samo pokazuju da ni on nije nista bolji od njim. umjesto da zadrzi distancu, svojim komentarima se poistovjetio s njima. kao da mu je krivo sto su oni tamo gdje jesu, a on na TV pa pljuje po svima.

uglavnom, sadik je supak (u pravom smislu rijeci) a haris silajdzic bi trebao dobro da razmisli ako hoce da ga zadrzi na listi za izbore. ovako, ako mu je bahtic jedan od provjerenijih kadrova, jebi ga onda..... kakvi li su mu onda oni koji nisu provjereni????
vratnik

#28 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by vratnik »

photo wrote:@boca junior,

donekle se slazem sa tobom. bahtic je idiot, kreten i sve ostalo, bez sumnje. postavlja se pitanje zasto 60 minuta salje novinara za koga vec znaju da ce njegovo pojavljivanje izazvati slicnu reakciju. imaju oni pravo slati koga hoce, mozda avdo (koga cijenim kao novinara jer zna suknuti pitanje) ide namjerno ili da postavlja pitanja ili da provocira? trebao je avdo da se okrene i kaze u kameru da mu je zabranjeno prisustvo press konferenciji. isto tako me iznenadilo sto nije intervjuisao novinara slobodne bosne i novinarku oslobodjenja koji su takodje istjerani sa press konferencije, vec je samo pokazao snimak izlaska iz prostorije. mogli su i oni oddati situaciji.

a bakir hadziomerovic je definitivno izgubio kompas. njegovi komentari i epiteti koje dijeli onima o kojima govori (ne kazem da nije u pravu, ali novinar ne bi smio tako da govori, pogotovo ne na ekranu) samo pokazuju da ni on nije nista bolji od njim. umjesto da zadrzi distancu, svojim komentarima se poistovjetio s njima. kao da mu je krivo sto su oni tamo gdje jesu, a on na TV pa pljuje po svima.

uglavnom, sadik je supak (u pravom smislu rijeci) a haris silajdzic bi trebao dobro da razmisli ako hoce da ga zadrzi na listi za izbore. ovako, ako mu je bahtic jedan od provjerenijih kadrova, jebi ga onda..... kakvi li su mu onda oni koji nisu provjereni????
Ima neka izjava nekog pametnog....: za macku su samo oni elokventni koji umiju mijaukati. Ako Bakir misli da ga "cuju" onda mora koristiti jezik koji razumiju.
A ustvari, nije to tako. posto da je tako mi bi samo gledali slike "bratije" a bakir bi govorio: bee beeee beee meee. Ovako on govori, mi ga ne cujemo i eto. Nista se nije desilo, raja se razvikala tri dana. Bahaticu, udri!!
CLIO

#29 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by CLIO »

boca junior wrote:pa sudeci po snimci sa 60 minuta novinari su bili poprilicno bezobrazni. fino im je receno da izadju a oni su to odbili. nisi bili udarani vec su bili izgurani, ali samo nakon sto su odbili da izadju.
Udarani ili izgurani sasvim nebitno.Bitno je da je upotrijebljena sila. Covjek (ili divljak) koji je to uradio ponasa se bahato i nasilnicki. Da smo ti i ja to uradili zna se: sud-novcana kazna-zatvor. Ali kad je Bahtic u pitanju (jedan od onih koji primaju platu iz budzeta sto znaci s nase grbace) to onda nista, pojeo vuk magarca. Jarane zar si ti toliko slijep da ne vidis da je sve okrenuto na glavacke i da je ova drzava nekom mati a nekom maceha. Ovo kao da je rat, pa nekom rat a nekom brat.
U citavom civiliziranom svijetu ljudi koje narod bira moraju da paze kako se ponasaju: da paze sta govore,da ne pljuju po putu, da ne cackaju nos da ih neko ne bi vidio, da paze da ih neko ne vidi s ljubavnicom, a kamoli da fizicki nasrnu na gradjanina svoje zemlje.
code_digit

#30 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by code_digit »

Ma gosp. Sadik Bahtic nije ni g od gospodina. Da je pravi parlamentarac, kakvih je malo u nasim parlamentima danas, nebi si dopustio povisenje glasa a kamo'li ovakav ispad, koji se samo nadovezan na obiman broj njegovih ispada.
Sta da se kaze o njemu, jedan od glavnih i jacih ljudi stranke za bih u Krajini. Drzi u saci poste u USK, i njegovi ljudi u opcinskim postama su mu spijuni i sve on odredjuje. Ma dovoljno je to da se tukao po skupstinama u USK, nista vam ne treba i da ga je dodik podrzavao kad se kandidovao ua nacelnika S.Mosta..ma seljak covjek, nijedan intelektualan niti normalan covjek si to nikad nebi dopustio..

Ma ljudi u bih nemaju pojma sta je demokracija niti kapitalizam, bitna im je samo moc.......i to ona legitimna, koja je skoro pa najveca jer dok je dobijes, smognes i one ostale (pozicione, moc veza......).

Tek kad se zemlja edukuje dovojno, mocemo reci da ce biti sta od nas..Gori smo mi mladi, jer dozvolimo da nam ovakvi Bahati ljudi diriguju buducnost....

Pozz
suncica24

#32 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by suncica24 »

Izvini boca, ali ako organizujes press konferenciju, SVI SU POZVANI! Ako vec neces da su svi pozvani, onda ne organizujes press, vec intervju s "podobnim" novinarima, zar ne?
I da...koliko ja vidjeh na 60 min., oni su uredno imali poziv za istu. Pa i da nisu...to ne opravdava Bahtica!

I na kraju, da tvoje dijete ko gurne u skoli, je li se to ne bi bunio? Ili je to "opravdanje" samo ukoliko se radi o ekipi iz 60 minuta i mrskom Bakiru Hadziomerovicu?
Da li bi prica bila drugacija da se radi o nekom drugom politickom duznosniku i nekom drugom novinaru?
MuaDib

#33 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by MuaDib »

Sadik Bahtić je jedan obični kabadahija, koji jedino može uspjeti u stranci ZABIH narodu, državi, novinaru i da ne nabrajam.
Samo se nadam da neće istući nekoga na sjednici Parlamenta, još na izgleda samo to fali. Mogao bi Zlatko nastradati! :-) :-)
CLIO

#34 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by CLIO »

Boca prijatelju, ako su novinari i bili primitivni i dosadni kao sto ti tvrdis, nije Bahticev posao da ih izbacuje. Zna se ko to treba da uradi. Osim toga meni je svejedno kako se novinari ponasaju jer oni svoju platu sebi sami obezbjedjuju a bahtica placam ja a placa ga i taj novinar, zato je i bio iziritiran sto ga izbacuju.
nigdje.nikog

#35 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by nigdje.nikog »

Zapade mi za oko ovaj detalj:
Elem, svi koje ON odabere mogu biti supci - ON nikada!!!

Interesantno...
CLIO

#36 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by CLIO »

nigdje.nikog wrote:Zapade mi za oko ovaj detalj:
Elem, svi koje ON odabere mogu biti supci - ON nikada!!!

Interesantno...
Znas onu od indire i alena islamovica:

"Supak supka uvijek pronadje" :lol: :lol: :lol:
lady midnight

#38 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by lady midnight »

za ovakvo bahticevo ponashanje jednostavno nema opravdanja.
on kao politichar i parlamentarac treba biti svjestan toga da svakom novinaru, svidjao se on njemu ili ne, mora biti obezbijedjen pristup press konferenciji. dalje, mora biti spreman na to da ce pitanja koja mu se upucuju biti i provokantna i nepozheljna i postavljena u tonu koji njemu ne odgovara -- ali on kao politichar mora da se nosi sa tim i biti spreman da im parira. i to bez nasilja. to mu je posao.
mediji nisu tu da bi ugladjeno komentirali svaki postupak politichara, oni su tu, odnosno trebali bi biti tu i da dobro ishamaraju vlast ako je potrebno. to je njihov zadatak, a ako jedan politichar ne mozhe da izadje na kraj s tim, pa pribjegne upotrebi sile i nasilja - to je samo znak toga koliko je ustvari bijedan i nesposoban.

chime dolazim do bakira i ovih uobichajenih komentara oko njegove bahatosti, drskosti, neprimjerenog rjechnika, i slichno... iskreno, ja i ne vidim drugog nachina na koji bi se moglo komentirati ono o chemu bakir izvjeshtava. on govori ono shto mi svi govorimo i stvari naziva pravim imenom.
da se nashi politichari bave onim shto im je posao - dakle politikom, a ne kriminalom i uzurpacijom svojih pozicija - i bakir i njegov rjechnik bi bili drugachiji.
shta ochekivati od jednog novinara koji kritichki razmishlja u ovoj situaciji? da se ushuti i lopove umjesto lopovima naziva "gospodom", mozhda ih josh i titulira? imamo mi i previshe medija i novinara koji rade upravo to, i koji pocrkashe izmishljajuci raznorazne eufemizme za situaciju u kojoj se zemlja nalazi.
shteta je jedino shto nemamo vishe ovakvih "bahatih" i neustrashivih bakira u novinarstvu.
Last edited by lady midnight on 23/04/2008 10:12, edited 1 time in total.
skorpija1S

#39 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by skorpija1S »

[quote="MuaDib"]Sadik Bahtić je jedan obični kabadahija, koji jedino može uspjeti u stranci ZABIH narodu, državi, novinaru i da ne nabrajam.
Samo se nadam da neće istući nekoga na sjednici Parlamenta, još na izgleda samo to fali. Mogao bi Zlatko nastradati!
Ne damo Zlatka!
liberte

#40 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by liberte »

Sta reci za Sado-mazo Bahtica.

Slika i prilika Silajdzicevog imbecila.

Ne znam samo odakle ih vadi :lol:
skorpija1S

#41 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by skorpija1S »

liberte wrote:Sta reci za Sado-mazo Bahtica.

Slika i prilika Silajdzicevog imbecila.

Ne znam samo odakle ih vadi :lol:
Da ne kazem odakle....
Sarajevski

#42 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by Sarajevski »

e sto je udar'o ko poslanik, udar'o je. vise nije clan sbih. istjeran iz stranke. sad moze novinare lupat ko obican gradjanin
suncica24

#43 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by suncica24 »

Sarajevski wrote:e sto je udar'o ko poslanik, udar'o je. vise nije clan sbih. istjeran iz stranke. sad moze novinare lupat ko obican gradjanin
KAD?

NE MOGU DA VJERUJEM!
Sarajevski

#44 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by Sarajevski »

navodno sinoc silajdzic prelomio i zatrazio da bahtic potpise ostavku. koliko znam, postat ce sluzbena danas ili sutra. nije zvanicno, ali je 99 posto sigurno
vjesticanametli

#45 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by vjesticanametli »

a sta je sa samirom il to harisu jos nije doslo u glavetinu onu odvratnu da mu srozase stranku samo tako. neka neka nek opet narod glasa za njeg jebi ga ljep je :x
skorpija1S

#46 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by skorpija1S »

Sarajevski wrote:navodno sinoc silajdzic prelomio i zatrazio da bahtic potpise ostavku. koliko znam, postat ce sluzbena danas ili sutra. nije zvanicno, ali je 99 posto sigurno
:thumbup: :thumbup: :thumbup: ako bog da
skorpija1S

#47 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by skorpija1S »

vjesticanametli wrote:a sta je sa samirom il to harisu jos nije doslo u glavetinu onu odvratnu da mu srozase stranku samo tako. neka neka nek opet narod glasa za njeg jebi ga ljep je :x
Tako kazu vecina mojih komsinica :x :x :x
skorpija1S

#48 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by skorpija1S »

vjesticanametli wrote:a sta je sa samirom il to harisu jos nije doslo u glavetinu onu odvratnu da mu srozase stranku samo tako. neka neka nek opet narod glasa za njeg jebi ga ljep je :x
Haris bira kabadahije....
Asana

#49 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by Asana »

Sarajevski wrote:e sto je udar'o ko poslanik, udar'o je. vise nije clan sbih. istjeran iz stranke. sad moze novinare lupat ko obican gradjanin
Ako nije vise clan stranke, ne znaci da nije vise ni poslanik ...?

Iako informacija nije provjerena, to je jedini logican potez. Nakon Silajdzica mladjeg, s Bahticem je SBIH zapecatila image - da su njihovi stranacki kadrovi agresivni, bahati, nemoralni i nesposobni. Ostra reakcija na posljednji dogadjaj je jedini nacin da sacuvaju minimum dostojanstva.
skorpija1S

#50 Re: SADIK BAHTIC- Vaš komentar

Post by skorpija1S »

Asana wrote:
Ako nije vise clan stranke, ne znaci da nije vise ni poslanik ...?

Iako informacija nije provjerena, to je jedini logican potez. Nakon Silajdzica mladjeg, s Bahticem je SBIH zapecatila image - da su njihovi stranacki kadrovi agresivni, bahati, nemoralni i nesposobni. Ostra reakcija na posljednji dogadjaj je jedini nacin da sacuvaju minimum dostojanstva.
Ali opet ce poluobrazovane domacice/a takvih je najvise kod nas/glasati za Harisa jer je lijep....kaze meni danas glupaca,komsinica,kako ona nikad nece Srbima zaboraviti,rekoh: eno tI Haris asikuje s Dodikom...to ona presuti,ne odgovori mi
Post Reply