Herpes na usni
Moderator: anex
- tech10
#26 Re: Herpes na usni
Vjerovatno je efikasnije ako koristis od nekoga drugog, a ne svoje jer je tvoje tijelo vec imuno. 
-
Richard Peti
- tech10
#28 Re: Herpes na usni
Eto ga novi biznis, umjesto bubrega prodavati zute loptice. 
-
maharet
#29 Re: Herpes na usni
definitivno Bivacin ( u prahu ), ovi Virolexi i Herpogali cini mi se samo produzavaju agoniju 
- motachjointa
#30 Re: Herpes na usni
ljudi moji jel otkiven kakav lijek za ovo cudo 
- Svemirco
#31 Re: Herpes na usni
Da, odgrizes usnu, brzo i efikasno.krmenadla wrote:Hvala.
Znate li nekih narodnih savjeta za odstranjenje?
- Svemirco
#32 Re: Herpes na usni
A sad ozbiljno, mojoj prijateljci je nejbolje pomagalo ljubljenje one pegle za uvijanje kose.Svemirco wrote:Da, odgrizes usnu, brzo i efikasno.krmenadla wrote:Hvala.
Znate li nekih narodnih savjeta za odstranjenje?
Ne sad stvarno ozbiljno, COMPEED flaster je najbolje rjesenje jer osim sto djeluje da umanji upalu ima i taj estetski efekat prikrivanja tako da ne izgledas kao da bolujes kugu. Jedini downside je cijena od oko 24 KM za 10 flastera koji se maltene potrose kod jednog javljanja herpesa.
-
detroit-mercy
#33 Re: Herpes na usni
Abriva jaranice, jes da je mala tuba ono $10-$15 ali ima da ga nema za dan-dvakrmenadla wrote:Kako je najbolje tj. najučinkovitije i najbrže kotarisati se herpesa na usni (gornjoj)?
-
neretvanac
#34 Re: Herpes na usni
Aciclovir !
- Optimist
#35 Re: Herpes na usni
Hidrociklin.
- adda_sa
#36 Re: Herpes na usni
kada osijetis da te mjesto pecka, i da je malo toplije, i crvenije- to znaci bice herpesa..
ja obicno popijem cofan, ili paracetamol, i operem usta, i onda stavim kremu..aciklovir ili bilo sta tako protiv herpesa..
i cesto i upali ne bude nista, ako skontas na vrijeme...
inace - jebada, min 7dana
dobijam 3-4x godisnje..kad ne spavam dobro i ne hranim se dobro...
ja obicno popijem cofan, ili paracetamol, i operem usta, i onda stavim kremu..aciklovir ili bilo sta tako protiv herpesa..
i cesto i upali ne bude nista, ako skontas na vrijeme...
inace - jebada, min 7dana
dobijam 3-4x godisnje..kad ne spavam dobro i ne hranim se dobro...
- bogoljub
#37 Re: Herpes na usni
cinkova mast je pravo sredtsvo.
davno još kad sam imao herpes dešavalo se nekoliko puta u godini otišao sam jednom doktoru.
Dao mi je CINK mast i B-kompleks vitamin, kad me to prošlo mislim da nisam više nikad imao.
davno još kad sam imao herpes dešavalo se nekoliko puta u godini otišao sam jednom doktoru.
Dao mi je CINK mast i B-kompleks vitamin, kad me to prošlo mislim da nisam više nikad imao.
-
Muzikjunki
#38 Re: Herpes na usni
Posto sam i ja prije cesto imao problema s herpesom, cini mi se da znam svaku mogucu kremu i sredstvo protiv ove napasti
U sustini, sve kreme su ti iste jer imaju iste sastojke, a razlika je jedino u cijeni
Virolex mi ne godi, jer mi se cini da jos vise prosiri mjesto na kom se stvorio herpes, a i najskuplji je od svih :/ Zadnji put sam koristio kombinaciju Compeed flaster i kremu Hernovir koja je odlicno djelovala (herpes nestao za 2 dana od pojavljivanja sto je stvarno brzo). Compeed flastere mozes uzeti na komad i to je isplativije, jer cijela kutija je preskupa, a i onako ce ti trebati samo 2-3 da se izlijecis. Mislim da komad kosta 70 feninga ako se sjecam dobro. Postoje dnevni i nocni flasteri, tako da sam ja preko noci stavljao nocni Compeed flaster, a po danu kremu kad sam kuci (Hernovir krema se ne smije nanositi preko noci). Kad izlazis stavis dnevni Compeed i stvarno odlicno prekriva Herpes ako se pravilno nanese. Kombinuj to i proci ce za par dana, garantovano.
A sto se tice ove alternativne medicine, i ja sam cuo za to iz uha, ali nikad nisam probao, gadno nekako
I jos nesto, med isto dobro djeluje ako se stavi na herpes 
U sustini, sve kreme su ti iste jer imaju iste sastojke, a razlika je jedino u cijeni
A sto se tice ove alternativne medicine, i ja sam cuo za to iz uha, ali nikad nisam probao, gadno nekako
- Skyfox
#39 Re: Herpes na usni
meni se pojavljulje nesto povremeno s unutrasnje strane donje usne ali nize, uz korijen zuba. Definitivno je na usni. Bijele boje i boli ko djavo na dodir. Kad sazrije nestaje iznutra prema van... Neko mi je rekao da je to fistula, mada mislim da to nije pravi naziv, a nije ni herpes... sta je da je nezgodno je 
-
detroit-mercy
#40 Re: Herpes na usni
Lazljivica, znaci da si nekoga slagao, tako je barem u mene nena govorilaSkyfox wrote:meni se pojavljulje nesto povremeno s unutrasnje strane donje usne ali nize, uz korijen zuba. Definitivno je na usni. Bijele boje i boli ko djavo na dodir. Kad sazrije nestaje iznutra prema van... Neko mi je rekao da je to fistula, mada mislim da to nije pravi naziv, a nije ni herpes... sta je da je nezgodno je
- Skyfox
#41 Re: Herpes na usni
detroit-mercy wrote:Lazljivica, znaci da si nekoga slagao, tako je barem u mene nena govorilaSkyfox wrote:meni se pojavljulje nesto povremeno s unutrasnje strane donje usne ali nize, uz korijen zuba. Definitivno je na usni. Bijele boje i boli ko djavo na dodir. Kad sazrije nestaje iznutra prema van... Neko mi je rekao da je to fistula, mada mislim da to nije pravi naziv, a nije ni herpes... sta je da je nezgodno je
-
dina_arajevo
#42 Re: Herpes na usni
Compeed flasteri jest' da su skupi, ali zato i djeluju, vec prvi dan kad stavis flaster, a i lijepo izgledaju i cinkova mast...
-
Static-X
#43 Re: Herpes na usni
Ih kad se sjetim, odem ti ja jedne godien na more, bio bijel ko duvar pa reko netreba mi nikakva protekcija da izgorim pravo i uteniram se. Taj je herpes iskako po cijeloj usni, i gornjoj i donjoj, po nosu oko usana sav nateko, jos se to pomjesalo sa soli pa se valjda jos iritiralo, ama preklinjo sam more i kad odo na njega jer dvije sedmice i vise me stid bilo izaci napolje a moro raditi.
Od sad bez krema nema mora!
Od sad bez krema nema mora!
-
zeks31
#44 Re: Herpes na usni
Javite se na pvtkrmenadla wrote:Kako je najbolje tj. najučinkovitije i najbrže kotarisati se herpesa na usni (gornjoj)?
- citroen
#45 Re: Herpes na usni
I ja preporucujem Compeed flastere,ali samo ako se u ranijoj fazi pocnu koristiti i tad daju izvanredne rezultatedina_arajevo wrote:Compeed flasteri jest' da su skupi, ali zato i djeluju, vec prvi dan kad stavis flaster, a i lijepo izgledaju i cinkova mast...
-
MAN-lion's coach
#46 Re: Herpes na usni
....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:49, edited 1 time in total.
-
ja2
#47 Re: Herpes na usni
nisam citala sve, pa ne znam da li je jos neko napisao nesto slicno, ali meni pomaze hepralex belupo. Malo je skuplji u odnosu na ostale kremice za herpese oko 10KM, ali meni herpes prodje jako brzo kada redovno nanosim ovu kremicu.
Inace to sranje imam jos od malih nogu, i nekako sam naucila da se cuvam i da zivim zdravo tako da mi sada iskoci jednom godisnje i to bas kada se prehladim.
Inace nije bas tacno da se herpes moze prenijeti neposrednim kontaktom. Recimo moj suprug i ja smo se uvijek normalno ljubili i kada imam herpes a on nikada nije imao s time problema. Mislim da je potrebno da virus dodje direktno u krv da bi se to prenijelo. Isto tako, moj otac je sklon herpesu dok mama nije.
Inace to sranje imam jos od malih nogu, i nekako sam naucila da se cuvam i da zivim zdravo tako da mi sada iskoci jednom godisnje i to bas kada se prehladim.
Inace nije bas tacno da se herpes moze prenijeti neposrednim kontaktom. Recimo moj suprug i ja smo se uvijek normalno ljubili i kada imam herpes a on nikada nije imao s time problema. Mislim da je potrebno da virus dodje direktno u krv da bi se to prenijelo. Isto tako, moj otac je sklon herpesu dok mama nije.
- Michun
#48 Re: Herpes na usni
Detroit fulas...lazljivica se pojavi na jeziku.detroit-mercy wrote:Lazljivica, znaci da si nekoga slagao, tako je barem u mene nena govorilaSkyfox wrote:meni se pojavljulje nesto povremeno s unutrasnje strane donje usne ali nize, uz korijen zuba. Definitivno je na usni. Bijele boje i boli ko djavo na dodir. Kad sazrije nestaje iznutra prema van... Neko mi je rekao da je to fistula, mada mislim da to nije pravi naziv, a nije ni herpes... sta je da je nezgodno je
Ovo sto se skyfoxu desava je afta i gadno izgleda i gadno boli. Opadne imuni sistem i onda izadje ova bola.

Podici imuni sistem i ako se siri mazati otopinom hipermangana - kupis u apoteci, na stapic za usi i natapkas.
- Michun
#49 Re: Herpes na usni
Odlicni su. Neki dan sam gledala i reklamu za neki drugi slican djir ali koji se razgradjuje pa ga ne moras zguljivati nakon 8h.citroen wrote:I ja preporucujem Compeed flastere,ali samo ako se u ranijoj fazi pocnu koristiti i tad daju izvanredne rezultatedina_arajevo wrote:Compeed flasteri jest' da su skupi, ali zato i djeluju, vec prvi dan kad stavis flaster, a i lijepo izgledaju i cinkova mast...![]()
![]()
I da ponovim - ako je herpes uporan...Zovirax tablete ali naravno da ti dr. prepise i ispiti terapiju, na to stavljati hidrociklin. Ne one kreme sto prze, onda odu i usne.
- jesaha
#50 Re: Herpes na usni
Obavezno na jesen i proljece potrošiti pakovanje Vitamin B komplex,za jacanje imuniteta.100% djeluje!!!!dzemmo wrote:joj meni taj herpes izleti kad god se nasikiram nesto, pred ispite zbog stresa,
kad sam iso na razgovore za posao, kad recimo dodje neka epidemija gripe,
svi budu bolesni a meni dva herpesa iskoce u paru,
znao sam imati po tri, jedan na donjoj i jedan na gornjoj usni i jos jedan u nosu, a zanimljivo uvijek na desnoj strani
i jos nesto, koj isam ja peh, iskoci mi pred vjencanje, imo herpes na svojoj svadbi, nekako se na slikama ne vidi toliko al ipak smetalo mi
samo da se pohvalim nisam ga imo evo ima pola godine
p.s. a preventiva, nema je meni, nekako sam odusto
Kuburila sam godinama sa herpesom,a glavni uzrocnik je stres,tj oslabljen imunitet.