Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
- Taras Buljba
#26 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
Predlažem da srušimo i postojeće džamije.
Valjda se tada neki neće naći uvrijeđenima ...
-
roba_s_greskom
#27 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
Mislim da je malo previse dzamija u Sarajevu tako da ove inat-dzamije stvarno nisu potrebneTaras Buljba wrote:Predlažem da srušimo i postojeće džamije.
- Taras Buljba
#28 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
Pa sad ti kažem, treba ih porušiti .roba_s_greskom wrote:Mislim da je malo previse dzamija u Sarajevu tako da ove inat-dzamije stvarno nisu potrebneTaras Buljba wrote:Predlažem da srušimo i postojeće džamije.
- pike
#29 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
Taras Buljba wrote:Predlažem da srušimo i postojeće džamije.
Pa one koje su viska mogu komotno, taman da se oslobodi malo mjesta za zelene povrsine. Jos ako uzmemo u obzir da je zelena muslimanska boja
- Taras Buljba
#30 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
pike wrote:Taras Buljba wrote:Predlažem da srušimo i postojeće džamije.
Pa one koje su viska mogu komotno, taman da se oslobodi malo mjesta za zelene povrsine. Jos ako uzmemo u obzir da je zelena muslimanska bojaeto nista ne gube, dvije muhe jednim udarcem
Tako su i četnici 92-ge oslobadjali prostor za zelene površine .
-
Lesli Eldridž
#31 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
Treba ih rušiti. Sve što je napravljeno uz inat, mimo zakona, zdrave pameti i na tuđoj zemlji treba rušiti.
Neće ovO nikad biti Muslimanija, pa taman novodžamijaši crkli od muke. 
- Alfons Kauders
#32 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
ja ne govorim o islamu ili bilo kojoj drugoj vjeri vec o ljudima koji vjeru zloupotrebljavaju... a to veze nema s vjerom i poznavanjem iste...afree_ba wrote:Najsmjesnije u citavoj ovoj raspravi je da izgleda najbolje o vjeri znaju oni koji ne znaju cini mi se ni osnove islama a ovdje na forumu raspravljaju kako je islam ovo kako je islam ono, kako je ovo dozvoljeno u islamu a ovo zabranjeno, kako su ovi iz IZ lopovi kako su oni lopovi a niko nit ima kakvih dokaza nit ista.
To isto da ja sad odem nekom ljekaru i pocnem mu pricat kako on ne zna radit svoj posao a ja nemam pojma o medicini.
Ali izgleda da ljudi imaju neku potrebu da "zalaze" u "tudje" oblasti a da se sa sobom nimalo ne pozabave.
ako cemo povlacit paralele npr. s doktorima... jebiga, nisam doktor, ali sam prilicno siguran da je ono sto je radio mengele bilo nemoralno i pogresno, a ti kako hos...
smijesno... znaci ne smije se "zalaziti u tudje oblasti"... pa haj onda, da ne glasamo jer nismo politicari... da ne kuham rucak jer nisam kuhar... da ne vozim jer nisam profesionalni vozac... da zovem inzinjera elektrotehnike da mi zamijeni sijalicu... krasno razmisljanje, nema sta...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#33 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
Ako niste skontali do sada, poenta ove teme nije izgradnja dzamije vec Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama
-
callmethebreeeze
#34 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
najtuznije u svojoj ovoj prici je sto ce se razvuci na 20-tak stranica agrumenata za i protiv, a niko nece skontati sta "druga strana" mislis. onda ce doci zoom zamandaliti temu, a u medjuvremenu ce se gradnja neometano nastaviti. mozda na momenat stane ako neko od sefova ili radnika bude uzeo kratku pauzu da hebe dodiku mater sto sarajevo naziva muslimanskim gradom.Alfons Kauders wrote:ja ne govorim o islamu ili bilo kojoj drugoj vjeri vec o ljudima koji vjeru zloupotrebljavaju... a to veze nema s vjerom i poznavanjem iste...afree_ba wrote:Najsmjesnije u citavoj ovoj raspravi je da izgleda najbolje o vjeri znaju oni koji ne znaju cini mi se ni osnove islama a ovdje na forumu raspravljaju kako je islam ovo kako je islam ono, kako je ovo dozvoljeno u islamu a ovo zabranjeno, kako su ovi iz IZ lopovi kako su oni lopovi a niko nit ima kakvih dokaza nit ista.
To isto da ja sad odem nekom ljekaru i pocnem mu pricat kako on ne zna radit svoj posao a ja nemam pojma o medicini.
Ali izgleda da ljudi imaju neku potrebu da "zalaze" u "tudje" oblasti a da se sa sobom nimalo ne pozabave.
ako cemo povlacit paralele npr. s doktorima... jebiga, nisam doktor, ali sam prilicno siguran da je ono sto je radio mengele bilo nemoralno i pogresno, a ti kako hos...
smijesno... znaci ne smije se "zalaziti u tudje oblasti"... pa haj onda, da ne glasamo jer nismo politicari... da ne kuham rucak jer nisam kuhar... da ne vozim jer nisam profesionalni vozac... da zovem inzinjera elektrotehnike da mi zamijeni sijalicu... krasno razmisljanje, nema sta...
-
callmethebreeeze
#35 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
uvijek se u jednom ovakvom pamlfletu provece bar jedna optuzba o mrziteljima svega islamskog
izgleda da pali, ali malo varije ne bi skodilo.
-
mIRCerka
#36 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
mIRCerka wrote:Ako niste skontali do sada, poenta ove teme nije izgradnja dzamije vec Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama
-
Lesli Eldridž
#37 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
Eeeee, samo se sjetite šta je Preporod pisao tokom rata 92-96.mIRCerka wrote:mIRCerka wrote:Ako niste skontali do sada, poenta ove teme nije izgradnja dzamije vec Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama
-
callmethebreeeze
#38 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
pa sad kad se covjek osvrne na bljuvotine oni ce te optuziti da mrzis sve sto je islamsko i onda ti moras dokazivati da ne mrzis sve sto je islamsko vec mrzis bljuvotine u javnom govoru i tako sve u krug isto kao sa dzamijama.
- Alfons Kauders
#39 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
isto ti dodje na kraju... tema nije ni fasizam preporoda, vec zloupotreba vjere, odnosno i bljuvotine iz preporoda, i dzamija na ciglanama i krst na zlatistu... preusko samo o preporodu...mIRCerka wrote:Ako niste skontali do sada, poenta ove teme nije izgradnja dzamije vec Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama
-
mIRCerka
#40 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
Pa evo ja koristim priliku da vas uljudno podsjetim na pravila foruma i da vas zamolim da se drzite teme, jer smo iz tvornice Kljuceva Charapa dobili dovoljno kljuceva da teme kljucamo dokle god od treceg posta odu u hendek i mimo same teme.callmethebreeeze wrote:pa sad kad se covjek osvrne na bljuvotine oni ce te optuziti da mrzis sve sto je islamsko i onda ti moras dokazivati da ne mrzis sve sto je islamsko vec mrzis bljuvotine u javnom govoru i tako sve u krug isto kao sa dzamijama.
PS Ne bi sve teme bile zakljucane da se umjesto argumentovane diskusije tipa MOZDA JE BOLJE OVDJE ili MOZDA JE BOLJE OVAKO svaka, ali BAS SVAKA tema ne okrene na antiislam i ugrozenost Bosnjaka u Sarajevu..
Dakle, ako nemate sta reci o jeziku koristenom u ovom tekstu, nemojte opet o rusenju dzamija.
HVALA.
- osa
#41 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
pustite ljude da grade, bolje da se gradi nego da se ruši, svi oni koji bi htjeli graditi nešto drugo, pa gradite brate tko vam brani, nađite investitora izvadite potrebne dozvole i lopatu u šake, a ne savjetujte drugima što će i gdje graditi svojim novcem.
- Alfons Kauders
#42 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
pazimIRCerka wrote:Pa evo ja koristim priliku da vas uljudno podsjetim na pravila foruma i da vas zamolim da se drzite teme, jer smo iz tvornice Kljuceva Charapa dobili dovoljno kljuceva da teme kljucamo dokle god od treceg posta odu u hendek i mimo same teme.callmethebreeeze wrote:pa sad kad se covjek osvrne na bljuvotine oni ce te optuziti da mrzis sve sto je islamsko i onda ti moras dokazivati da ne mrzis sve sto je islamsko vec mrzis bljuvotine u javnom govoru i tako sve u krug isto kao sa dzamijama.
PS Ne bi sve teme bile zakljucane da se umjesto argumentovane diskusije tipa MOZDA JE BOLJE OVDJE ili MOZDA JE BOLJE OVAKO svaka, ali BAS SVAKA tema ne okrene na antiislam i ugrozenost Bosnjaka u Sarajevu..
Dakle, ako nemate sta reci o jeziku koristenom u ovom tekstu, nemojte opet o rusenju dzamija.
HVALA.
kazes nesto protiv preporoda - cetnik
kazes nesto protiv reisa - cetnik
kazes nesto protiv izgleda novih dzamija - cetnik
kazes nesto protiv ... - cetnik
to je do vas, moderatora... da ukidate ljude koji sjebaju diskusije, generaliziraju, pretjeruju... s obje strane... znaci ne treba zakljucavat teme, vec tjerat stoku, al et, kako vi hocete...
-
mIRCerka
#43 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
Kad baniras nekoga koji nakon vise upozorenja iste te stvari pise, onda se on nadje uvrijedjen, prozove admine imenom i prezimenom i jos ih nazove cetnikom, sve na b.net, pa se nadobudni branioci bosnjastva nadju poyvanim da se sa istim tim proyvanima licno obracuna.Alfons Kauders wrote:
pazi
kazes nesto protiv preporoda - cetnik
kazes nesto protiv reisa - cetnik
kazes nesto protiv izgleda novih dzamija - cetnik
kazes nesto protiv ... - cetnik
to je do vas, moderatora... da ukidate ljude koji sjebaju diskusije, generaliziraju, pretjeruju... s obje strane... znaci ne treba zakljucavat teme, vec tjerat stoku, al et, kako vi hocete...
Ima dosta toga i do vas, ja ko papagaj ponavljam SALJITE PPOVE JAVITE GDJE JE BELAJ al jok....
Dakle, vratite se temi, ne brinite za raketu.
- Alfons Kauders
#44 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
znaci ok je da sve ostale prozivaju cetnicima, zato jer vama smeta kad vas prozovu... ok, kontam...mIRCerka wrote: Kad baniras nekoga koji nakon vise upozorenja iste te stvari pise, onda se on nadje uvrijedjen, prozove admine imenom i prezimenom i jos ih nazove cetnikom, sve na b.net, pa se nadobudni branioci bosnjastva nadju poyvanim da se sa istim tim proyvanima licno obracuna.
ne kazem da nema...Ima dosta toga i do vas, ja ko papagaj ponavljam SALJITE PPOVE JAVITE GDJE JE BELAJ al jok....
okDakle, vratite se temi, ne brinite za raketu.
-
afree_ba
#45 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
nisam na taj nacin mislio u zalazenje u tudje stvari, nego:Alfons Kauders wrote:ja ne govorim o islamu ili bilo kojoj drugoj vjeri vec o ljudima koji vjeru zloupotrebljavaju... a to veze nema s vjerom i poznavanjem iste...afree_ba wrote:Najsmjesnije u citavoj ovoj raspravi je da izgleda najbolje o vjeri znaju oni koji ne znaju cini mi se ni osnove islama a ovdje na forumu raspravljaju kako je islam ovo kako je islam ono, kako je ovo dozvoljeno u islamu a ovo zabranjeno, kako su ovi iz IZ lopovi kako su oni lopovi a niko nit ima kakvih dokaza nit ista.
neces otici u neki restoran i govorit glavnom kuharu kako treba napravit neko jelo a da ustvari nemas pojma o kuhanju il
neces otici shumaheru i govorit mu kako da vozi a npr nemas vozacku i sl.
tako isto neces otic reisu i rec mu da to nije po islamu a od islama poznajes samo ime
(nemoj mislit da se ovo sve tebi obracam, ovo govorim uopsteno)
- Alfons Kauders
#46 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
pa ako nemas sta meni reci zasto citiras moje postove ? ne kontam...afree_ba wrote:nisam na taj nacin mislio u zalazenje u tudje stvari, nego:Alfons Kauders wrote:ja ne govorim o islamu ili bilo kojoj drugoj vjeri vec o ljudima koji vjeru zloupotrebljavaju... a to veze nema s vjerom i poznavanjem iste...afree_ba wrote:Najsmjesnije u citavoj ovoj raspravi je da izgleda najbolje o vjeri znaju oni koji ne znaju cini mi se ni osnove islama a ovdje na forumu raspravljaju kako je islam ovo kako je islam ono, kako je ovo dozvoljeno u islamu a ovo zabranjeno, kako su ovi iz IZ lopovi kako su oni lopovi a niko nit ima kakvih dokaza nit ista.
neces otici u neki restoran i govorit glavnom kuharu kako treba napravit neko jelo a da ustvari nemas pojma o kuhanju il
neces otici shumaheru i govorit mu kako da vozi a npr nemas vozacku i sl.
tako isto neces otic reisu i rec mu da to nije po islamu a od islama poznajes samo ime
(nemoj mislit da se ovo sve tebi obracam, ovo govorim uopsteno)
-
mIRCerka
#47 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
E ovdje malo pretjerujes. Takvi se ljudi baniraju, zbog takvih ljudi teme odu u hendek da se ne isplati cistiti vec samo zakljucati. Ali kako stignem svakih 20 minuta provirit na SaX, ne stignem upratiti sve. A jedini PPovi koje dobijam su PPovi od raje i nisu vezani za probleme na temama.Alfons Kauders wrote:znaci ok je da sve ostale prozivaju cetnicima, zato jer vama smeta kad vas prozovu... ok, kontam...mIRCerka wrote: Kad baniras nekoga koji nakon vise upozorenja iste te stvari pise, onda se on nadje uvrijedjen, prozove admine imenom i prezimenom i jos ih nazove cetnikom, sve na b.net, pa se nadobudni branioci bosnjastva nadju poyvanim da se sa istim tim proyvanima licno obracuna.
Mutual Cooperation je ono sto nam treba
A sto se tice teme, cini mi se da je preporod jednom prenio clanak iz ljiljana gdje je latic nas proizvode etnicki mjesovitih brakova nazvao frustriranim muccima, i ja od tada takve novine i magazine ne koristim ni za potpale...
-
Lesli Eldridž
#48 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
Pa baniraj ih onda odmah. Njima niko ništa ni u gradu ni u državi ne smije, a kad mi njima odgovorimo istom mjerom odmah se spominje baniranje. Eto jesam i četnik sada. Jesam uzinat tamo anamo "njima" džamijašima. Što ih odmah ne banirate? Ima čovjek pravo.mIRCerka wrote:E ovdje malo pretjerujes. Takvi se ljudi baniraju, zbog takvih ljudi teme odu u hendek da se ne isplati cistiti vec samo zakljucati. Ali kako stignem svakih 20 minuta provirit na SaX, ne stignem upratiti sve. A jedini PPovi koje dobijam su PPovi od raje i nisu vezani za probleme na temama.Alfons Kauders wrote:znaci ok je da sve ostale prozivaju cetnicima, zato jer vama smeta kad vas prozovu... ok, kontam...mIRCerka wrote: Kad baniras nekoga koji nakon vise upozorenja iste te stvari pise, onda se on nadje uvrijedjen, prozove admine imenom i prezimenom i jos ih nazove cetnikom, sve na b.net, pa se nadobudni branioci bosnjastva nadju poyvanim da se sa istim tim proyvanima licno obracuna.
Mutual Cooperation je ono sto nam treba
A sto se tice teme, cini mi se da je preporod jednom prenio clanak iz ljiljana gdje je latic nas proizvode etnicki mjesovitih brakova nazvao frustriranim muccima, i ja od tada takve novine i magazine ne koristim ni za potpale...
- sarajovasi
#49 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
Pozdrav
Pitanje za sviju Vas ,sta treba graditi????
Pitanje za sviju Vas ,sta treba graditi????
-
zrikavac48
#50 Re: Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama!
Ili ono na Islam Bosni; "Koja su imena Alahu najdraza?"Lesli Eldridž wrote:Eeeee, samo se sjetite šta je Preporod pisao tokom rata 92-96.mIRCerka wrote:mIRCerka wrote:Ako niste skontali do sada, poenta ove teme nije izgradnja dzamije vec Fašistički jezici Preporoda, povodom džamije na Ciglanama