Povećanje plate spriječava kriminal poslanika

Cryptoman

#26 Re: Povećanje plate spriječava kriminal poslanika

Post by Cryptoman »

evo procitah maloprije na teletekstu ovaj Sadik Bahtic fizicki napao Avdu Avdica (novinara 60 minuta) tokom snimanja priloga u Bihacu...
krivorijek

Post by krivorijek »

Kako ovaj tip moze bit parlamentarac :shock: Pa jos i upravnik u posti???

Koji idioti glasaju za ovakve, nije mi jasno, pa vidi se iz aviona da je tip ona sirova primitivcina, lopovcina, da bi majku rodenu prodo ? Ili se laziraju izbori tamo kod njih u Bihacu (imal' ko iz Bihaca na forumu, da nam isprica kakvu lokalnu pricu)?

Ovo je stvarno za nevjerovat :shock:
don vito

#28 Re:

Post by don vito »

krivorijek wrote:Kako ovaj tip moze bit parlamentarac :shock: Pa jos i upravnik u posti???

Koji idioti glasaju za ovakve, nije mi jasno, pa vidi se iz aviona da je tip ona sirova primitivcina, lopovcina, da bi majku rodenu prodo ? Ili se laziraju izbori tamo kod njih u Bihacu (imal' ko iz Bihaca na forumu, da nam isprica kakvu lokalnu pricu)?

Ovo je stvarno za nevjerovat :shock:
Moze jer je njegova stranka (prepuna likova poput Bahtic) jedan od pobjednika izbora. Nije na tenku usao u parlament nego na osnovu demokratskih izbora. A narod voli ovakve siledzije i primitivce, najbolji dokaz za to je Dodik. Ne sumnjam da ce Bahticu nakon danasnjeg napada na novinara porasti rejting u stranci i medju glasacima.
spreca

#29 Re: Povećanje plate spriječava kriminal poslanika

Post by spreca »

Fair Life wrote:Državni parlamentarci planiraju uskoro sebi podici platu na 6.000 maraka što ce državni budžet koštati novih 55 miliona maraka. Jedan od najglasnijih zagovornika povecanja je parlamentarac Sadik Bahtic.

PS Bez cuskije medju oci... nema Bosni oporavka.

Jos malo o poslanicima...

Asim Kamber, SDA-ov delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH (koji, uzgred, prima, preko 3.200 KM), izjavio je (još krajem prošle godine): „Naše plate u 2008. godini, trebale bi da budu veće u odnosu na ovu. Ove godine smo počeli sa radom u proljeće, a iduće ćemo odmah poslije Nove godine. I to ne može biti isto plaćeno.“ Obrnuta logika ni njemu ni sličnim idiotima, na svim nivoima i u svim institucijama vlasti, nije ni na kraj pameti. Koliku bi, naime, trebali da primaju platu poslanici parlamenta koji je za godinu dana uspio usvojiti samo 15 od 103 Programom rada planiranih zakona? Ako ne znaju računati, evo rećićemo im – 14,5 posto od 3.200 KM je 464 KM. Što znači da bi Kamber Budžetu, tj. građanima ove zemlje, koji su na njega potrošili popriličnu gomilu para u 2007. trebao vratiti 32.832 KM.

Steta sto se na ovom forumu nesmije psovat ali onako po domace socno i pikantno.(bar bi mi malo lahnulo)
Ljudi moji ova kuga(vlada i parlament i dr.)nikada nece pretsat dok ih doslovce ne nabijemo nogom u guzcu tako da ce do kraja zivota misliti da im je kundura ostala u njihovoj usranoj guzici.Ovaj aSIM Kurber je je samo jedan od debila koji svojom guzicom trlja fotelju koju smo mi kupili za nase pare za normalne ljude(a tamo ih ocito nema)
spreca

#30 Re: Povećanje plate spriječava kriminal poslanika

Post by spreca »

Cryptoman wrote:evo procitah maloprije na teletekstu ovaj Sadik Bahtic fizicki napao Avdu Avdica (novinara 60 minuta) tokom snimanja priloga u Bihacu...
Mislim da bi novinari kod nas vec davno trbali hodati sa obezbedjenjem(zaradi raznih bah(a)tica)pa da takvim kao on picku razbiju seljacku :x
skorpija1S

#31 Re: Povećanje plate spriječava kriminal poslanika

Post by skorpija1S »

Ovaj ce dobiti nadimak Bahati ,kao sto je Samir dobio nadimak TAjo,nijedan se ocito ne znaju kontrolisati i nisu za mjesta na kojima se nalaze. Dobro smo mi prosli pred Kantonom,nije nas TAjo istukao......
savrseni krug

#32 Re: Povećanje plate spriječava kriminal poslanika

Post by savrseni krug »

skorpija1S wrote:Ovaj ce dobiti nadimak Bahati ,kao sto je Samir dobio nadimak TAjo,nijedan se ocito ne znaju kontrolisati i nisu za mjesta na kojima se nalaze. Dobro smo mi prosli pred Kantonom,nije nas TAjo istukao......
nemoj tako
vidio si kako je poslao onu naku hanumu na ntvhayat,strucnjaka za mlade da onom" primitivcu" mahmutcehajicu kaze "hajde baci kamen sad.hajde baci kamen,najlakse je kamen,mi imamo strategiju,a vi na nas bacate kamenje,vi ste primitivci"
da sjednes i places i smijes se pa kad se prestanes smijet ostanu ti samo suze(mese selimovic)
Fair Life

#33 Re: Povećanje plate spriječava kriminal poslanika

Post by Fair Life »

spreca wrote:...
Ovaj aSIM Kurber je je samo jedan od debila koji svojom guzicom trlja fotelju koju smo mi kupili za nase pare za normalne ljude(a tamo ih ocito nema)
A tek da ga licno poznas...

Pred njim drhte kao pred epidemijom... a obicno "duplo golo".
Fair Life

#34 Re: Povećanje plate spriječava kriminal poslanika

Post by Fair Life »

Penzijske povlastice bosanskohercegovačkih poslanika biće veće nego u Evropskom parlamentu. I to je dio Špirićevog „jedinstvenog načina rješavanja“.

Uz snažnu podršku članova obitelji, natpolovična većina poslanika i delegata pustila je zakon o povećanju plata i penzija. Javnost je ostala u raspoloženju koje je negdje između gađenja i čuđenja. Bilo je to u danima nekih jubileja, pa smo funkcionere mogli vidjeti kako polažu vijence na grobove poginulih boraca. Imaju im na čemu biti zahvalni, naročito oko prvog.

Još odjekuju riječi predsjedavajućeg Vijeća ministara kad je kazao kako cilj ovog zakona nije povećanje plaća nego „dolaženje do jedinstvenog načina rješavanja pitanja plata u državnim institucijama“. Ovo, dakle, o čemu narod priča i zbog čega se u spomenare unose slike poslanika, samo je kolateralna korist.

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=46
zlatan01

#35 Re: Povećanje plate spriječava kriminal poslanika

Post by zlatan01 »

popajic

#36 Re: Povećanje plate spriječava kriminal poslanika

Post by popajic »

22.04.2008. 15:28

Polovina stanovništva BiH je siromašna, jedan dio stanovnika živi tek iznad granice siromaštva, a 20 posto populacije ispod granice siromaštva, rekla je danas šef Misije UNICEF-a u BiH Juno Kunugi.
Znaci,ako ovi nasi sreckovici od poslanika naguraju platu od 6-7000 to ide u korist svima nama,jer ce taj prosjek po (nasoj)glavi stanovnika drasticno porasti.
Ono klasicno :u prosjeku jedemo dobru kupusnu kalju-poslanici meso,mi kupus.
Rodili smo ih,sad nam ih valja ljuljati !!!
Šapat

#37 Re: Povećanje plate spriječava kriminal poslanika

Post by Šapat »

A fino Dubioza kolketiv otpjeva:

Kazite nam ministri, nasi poslanici,
Zasto ratni invalidi zive k'o jadnici,
Na ivici zivota, vama bitna sorta,
Poznajetel' osjecaj-zove se sramota!

E sve dok su Bahtici, Dodici i ostale cjepanice tu gdje jesu, i sve dok narod glasa za stranke u kojima stoluju balvani...bice nam ovako kako nam je.
Post Reply