Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

lolita_xx

#26 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by lolita_xx »

meni je uvijek bilo super, jest da sam vise puta kretala iz pocetka :D
i sada je super, jest da mi fale neki forumashi...
moderatori su super i pravedni :oops:
sve u svemu :sax:
rikardoreis

#27 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by rikardoreis »

pojma nisam imao o forumima i forumanju dok guglajuci, slucajno, kao frisak net korisnik, ne naletih na SaX…i ubrzo uplovio ili utopio se :D u forumske vode, nesvjestan hijerarhije…nisam imao nikakvih krstenja nit’ nipodostavanja od strane veterana…a normalno je da pocetnik treba da se pokaze i dokaze, najvise karakterom, odnosom prema drugim, pa da ga raja prihvati, ne prihvati ili bude ravnodusna…tako je to svugdje u zivotu…

hrabrost za otvaranje teme stekao, cim sam osjetio potrebu da je otvorim :D kao i dan danas, otprilike svakih 6 mjeseci jednu :D

a nije da se nije sazrijevalo, najvise u smislu da sad, uglavnom, odmah znam prepoznati kloca s kojim se nije vrijedno raspravljati :D a nove forumashe i otvaranje vec prezvakanih tema dozivljavam kao nesto normalno, tako da mi ne pada na pamet da zbog toga prigovaram ili da su mi bezze samo zato sto su novi…po tipkanju im sudim :D

na kraju, mislim da sam u ovom forumanju, pod nickom (sto daje neke druge mogucnosti), zapravo ostao isti onaj Ja, koji i Jesam :D tj.ono sam sto sam i bilo gdje drugo…
black

#28 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by black »

Op3r4t0r wrote:Registrovao sam se vec u samom pocetku kad je sa-x poceo sa radom, bio sam medju prvima, sjecam se cak i prvog dana kad je sa-x ugledao svjetlo dana, nisam bio nesto posebno aktivan forumas ali sam redovno pratio forum, jedne prilike me jedna stara forumasica toliko naljutila da sam po prvi put nekog poslao tamo odakle je dosao i naravno pokupio ban, iz nekog samoprotesta onda neko duze vrijeme nisam navracao na forum sto je za rezultat imalo zaboravljen password kao i email kojim sam se registrovao a tad sam ih imao i previse :) vratio sam se opet 2004. godine, i opet nisam neki aktivni forumas, u odnosu na staz nemam nesto puno postova ali redovno pratim forum, najcesce podforume informatike, zdravlja, humanitarnih akcija i umjetnost zivljenja.
slichno je i sa mnom, nisam bio neshto aktivan, dosadilo mi i odustanem..da bi ponove se vratio 2004. sa ovim nickom :mrgreen:
fishtrija

#29 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by fishtrija »

Ja nekad davno dodjoh kao pionir s ljubavnim jadima, a sad kad sam iskusan omladinac, odlazim s foruma s ljubavnim jadima... :-? :D
Op3r4t0r

#30 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by Op3r4t0r »

black wrote:
Op3r4t0r wrote:Registrovao sam se vec u samom pocetku kad je sa-x poceo sa radom, bio sam medju prvima, sjecam se cak i prvog dana kad je sa-x ugledao svjetlo dana, nisam bio nesto posebno aktivan forumas ali sam redovno pratio forum, jedne prilike me jedna stara forumasica toliko naljutila da sam po prvi put nekog poslao tamo odakle je dosao i naravno pokupio ban, iz nekog samoprotesta onda neko duze vrijeme nisam navracao na forum sto je za rezultat imalo zaboravljen password kao i email kojim sam se registrovao a tad sam ih imao i previse :) vratio sam se opet 2004. godine, i opet nisam neki aktivni forumas, u odnosu na staz nemam nesto puno postova ali redovno pratim forum, najcesce podforume informatike, zdravlja, humanitarnih akcija i umjetnost zivljenja.
slichno je i sa mnom, nisam bio neshto aktivan, dosadilo mi i odustanem..da bi ponove se vratio 2004. sa ovim nickom :mrgreen:
Vidim vratio si se 8 dana nakon mene :)
mamica papucarka

#31 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by mamica papucarka »

hajte vi meni recite kako se skinut sa foruma :lol: lakse mi je bilo skinut se sa cigara nego sa foruma :-)

onaj, nekad davne 2004 kada sam se registrovala, nekako mi je brzo dosadilo. Bila sam u nekom potpuno drugcijem fazonu i nisu me interesovale ove teme (preselila se na roditeljski forum i preko njega upoznala jako puno prekrasnih ljudi :) ), da bi se poslije izvjesnog vremena zasitila tematike, pa ponovo presla na sa-x. Rekla sam, kad pocnem radit skidam se sa foruma. Evo, pocela sam radit i jos uvijek sam na forumu :mrgreen: (mada malo manje, ali samo malo :lol: )
Kontala sam da zamolim Zooma da me banuje, ali opet se mislim necu biti karakter pa cu se ponovo registrovat pod drugim nickom :lol:
Et, ne znam sta cu od zivota :lol: da li da se umijem, ili da se ubijem :oops: :D

p.s registrovala sam se zbog teme Hasim i jos nesto... :lol:
Borej

#32 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by Borej »

neko je spomenu chat, e to su bila vremena.... :D na forumu sam bio aktivan ne pretjerano i ne pod ovim nickom.... nick promijenio samo zbog torova, veterana, tetica isl. gluposti...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#33 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by mIRCerka »

evo ga moj prvi...
Image
perke

#34 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by perke »

bug je kriva za sve :D
bug

#35 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by bug »

perke wrote:bug je kriva za sve :D
halo diverzant :D :D volim i ja tebe :D
pitt

#36 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by pitt »

i meni je ona zavrnula ruku :D :D
bug

#37 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by bug »

pitt wrote:i meni je ona zavrnula ruku :D :D
indijansku vatru pravila :D :D
rikardoreis

#38 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by rikardoreis »

bug wrote:
pitt wrote:i meni je ona zavrnula ruku :D :D
indijansku vatru pravila :D :D
sisali si :D krv :D u znak bratstva na indijanski nacin :D
perke

#39 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by perke »

bug wrote:
perke wrote:bug je kriva za sve :D
halo diverzant :D :D volim i ja tebe :D
reci mi nesto sto ne znam :D
lady midnight

#40 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by lady midnight »

u poredjenju sa nekim forumashima, ja sam... srednji kolach :D
portal sa-x sam poznavala i ranije, prochitala bih ponekad vijesti kada bih htjela da ovako brzinski, preko interneta, saznam za aktuelnosti u BiH (inache josh uvijek chitam shtampane novine -- klasika uz jutarnju kaficu :D). o forumu pojma nisam imala, niti me je zanimao. uglavnom, ovaj forumash shto me je regrutovao :D je to radio jako pametno :D poshalje tu i tamo link na neku temu, kao "prochitaj ovo", "vidi ovo", "ne morash se registrovati, ali je zanimljivo..." :D i ja nakon odredjenog vremena skontam da na forumu pishu puno sposobniji ljudi nego na portalu, interesantnije su teme, zanimljiviji nachin pisanja, vece znanje, itd. uglavnom, kvalitet diskusija je bio znatno vishi nego sada, a meni je to bilo bitno (no, dosta tih forumasha zbog kojih mi je sax postao i dosada ostao interesantan nazhalost vishe nema, predali se ljudi pred naletom svega i svachega, od ispoljavanja moci u najidiotskijoj formi do invazije psihopata svake sorte, a kako stvari stoje sa mojim trenutnim vidjenjem kvalitete ovog foruma, i ja cu im se polako pridruzhiti svojim odlaskom odavde).
no, ne bjezhim od banaliteta ako vidim da su forumashi koje ja smatram duhovitim prisutni na temi, jer znam da ce mi sa njima biti dobro :D

nejse, nekih problema kao pochetnik nisam imala, niti sukoba na lichnom nivou, nije me niko krstio, niti vatreno niti drugachije, mislim da su moji prvi postovi i bili na ozbiljnijim temama i na drugim podforumima, izbjegavala sam eksponiranje lichnog zhivota koliko je to moguce (nekad se dodushe omakne pokoja rechenica tu i tamo), a pogotovo seksualnih preferencija i tjelesnih dimenzija, tako da mi nikada nije ni bio upucen niti jedan komentar u tom pravcu, niti na forumu niti na pp, za shto sam jako zahvalna (ovo samo navodim kao moguci recept novim kolachima kojima nije stalo do takve vrste forumskih poznanstava - nazhalost ne pali uvijek, ali kod mene dosad uspjeshno fercera).
forumashe sigurno ne ocjenjujem po tome koliko postova imaju, nego po tome shta pishu, ali priznajem da jesam sumnjichava kada neko vec u prvom postu startuje sa najintimnijim stvarima upravo na lj&s, i ja lichno ne shvatam zashto se ljute ako ih neko krene zezati... poshtovanje se valjda stiche na drugi nachin, a ne pranjem prljavog vesha na forumu. medjutim, takvi chesto i ne odmaknu od tih tema sa kojima su i pocheli (ili se regaju ekstra zbog toga, ko ce znati), tako da dalje i ne obracam pazhnju niti na njih niti na njihove teme, te s tim i nemam problema, a ni oni sa mnom :D

teme veoma rijetko otvaram sama, jedna od prvih i rijetkih dosada koje sam otvorila bila je neka lozhiona, koja je sadrzhavala ama bash sve apsurde koje sam uspjela pokupiti sa podforuma lj&s, iskreno misleci da ce valjda odmah biti jasno da se radi o lozhioni... medjutim, tema je postala hit munjevitom brzinom, a nije pomoglo ni to shto sam vec na drugoj stranici priznala da je lozhiona, savjetodavci su nastavili po svome :D :D

i inache izbjegavanje tema koje me ne interesuju, izbjegavanje izgubljenih sluchajeva :D kao sugovornika, te stoichko strpljenje jesu stvari koje sachinjavaju forumski rahatluk :D a ja sam imala tu srecu da mi je odmah krenulo za rukom (mada priznajem da je ovo zadnje, tj. strpljenje, malchice opalo u zadnje vrijeme). sve ovo naravno, nece sprijechiti to da na kraju krajeva preko deset uglova chujesh da te u RL-u trachaju forumashi koje nisi ni primijetio niti znao za njih da postoje, a kamoli da ih shvatish ozbiljno ili da te zaintrigiraju bilo chime, te da te utrpaju u kojekakve torove, klanove, klubove :-) o kojima pojma nisi imao :-) medjutim, te djechije priche bi mi mozhda bile i zhalosne da nisu smijeshne, te je najbolje slegnuti ramenima i odmahnuti rukom.

uglavnom, forum pruzha puno mogucnosti da se na njemu osjecash dobro... problem mozhda nastaje jedino onda kada ti pomislish, nebitno je li to samo stvar osjecaja ili je realno, da ti ne pruzha vishe ono shto te je i privuklo i zashto si rado provodio vrijeme tu, ali srecom postoji opcija logout i goodbye :D :D :D
anais_nin

#41 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by anais_nin »

tema ociscena...bez zachatavanja molim! :)
Mickany

#42 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by Mickany »

Cula sam da se ovdje banuje za bilo koje razlicito misljenje od ovoga koji imaju "uhodani" forumasi . :-?
Ja sam nova,i gdje se ovdje predstavi?Jer ima dosta tema,ne mogu da nadjem nista o forumasima.Igram na slijepo. 8) :D :-D :-)
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#43 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by Šeherzada »

Ja dugo posmatrala i citala forum.Nisam pisala nista.....Poslije jednog kraha pocela i ja komentarisati i to vecinom u sali jer uvjek sam virtuelni svijet smatrala zezanjem.Nista vise.Ali odmah su mi pocele stizati kritike kako sam klon neke Nausnice koju NIKADA ni srela na forumu nisam niti znala da postoji....Tako sam dosla u konflikt sa nekim osobama sto me optuzuju za nesto sto nisam i obratila se jednom od moderatora koji je provjerio IP adresu i vidio da nisam nikakva nausnica.....Sad mi je sve svejedno.Uostalom,nikoga nisam uvrijedila ni sa pola rijeci(sem onog mog bivseg hmmmm)i zivo me zaboli sto me par pojedinaca ne podnosi....
Tesssa

#44 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by Tesssa »

aida05 wrote:Ja dugo posmatrala i citala forum.
aida05 wrote:klon neke Nausnice koju NIKADA ni srela na forumu nisam niti znala da postoji
pa kako je bona fuli :D
Šeherzada

#45 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by Šeherzada »

Tesssa wrote: pa kako je bona fuli :D
Ne znam sta si fulila a i ne zanima me.....Svak ima pravo da misli sta hoce,bila ja klon za vas ili ne mene bas briga vazno je da moderatori znaju....
Tesssa

#46 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by Tesssa »

:-) zenska glavo :D pitam ja tebe kako si uspjela fuliti nausnicu ako si citala forum stalno :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 18/04/2015 11:34, edited 2 times in total.
Šeherzada

#48 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by Šeherzada »

Tesssa wrote::-) zenska glavo :D pitam ja tebe kako si uspjela fuliti nausnicu ako si citala forum stalno :D
Nisam se sretala s njom i nisam rekla da sam ga citala stalno....Samo odredjene teme i odredjene komentare(nije se imalo vremena)
Šeherzada

#49 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by Šeherzada »

Ćelava cura wrote:
Tesssa wrote::-) zenska glavo :D pitam ja tebe kako si uspjela fuliti nausnicu ako si citala forum stalno :D
Jah tebe TEsssa,pa mozda nije smjela pogledati ;-) nausnicine teme :oops: :D
:x
callmethebreeeze

#50 Re: Danas kada postajem novi kolac na forumu....

Post by callmethebreeeze »

anais_nin wrote:Inspirisana kolicinom novootvorenih tema od strane taze forumasa, kao i kolicinom razlicitih reakcija na iste, prisjetih se svojih prvih forumskih koraka :D :D :D Sjecate li se vi svojih? Jeste li morali proci vatreno krstenje ili ste tiho i oprezno sticali forumski staz? :D :D :D
ne sjecam se.
anais_nin wrote:Kako i kada ste stekli hrabrost da otvorite svoju prvu temu? :D Jeste li bili prvo promatrac (tj citali forum neregistrovani) ili ste odmah hrabro uplovili u forumske vode? Ili nesto sasvim trece? :D
sticanje hrabrosti mi je bilo nepotrebno :oops: . sklon sam vojeurizmu. dugo sam citao, ali nisam pisao jer mi bilo mrsko. poslije sam zaboravio sifru pa sam se morao dodati jos jedno e mom nicku.
anais_nin wrote:Nekad se zapitam da li treba pokazati vise "milosti" prema novopridoslim :D a onda se sjetim vatrenih krugova kroz koje sam i sama morala skakati kada sam bila (forumski) mlada i zelena (pitt mi je svjedok :D :D :D) pa pomislim "izduro je mujo i gore" :D :D :D
no mercy. pitta ne uzimati za ozbiljno i ne uzimati ga za svjedoka. :D
anais_nin wrote:kakve su vase uspomene na prve forumske korake? i kako to utice na vase ophodjenje prema novipristiglim clanovima? :D :D :D

(Da, znam da je tema na lj&s :evil: :D s razlogom :D :D :D)
kazem, ne sjecam se. ne utice nikako, iako me nerviraju teme koje kao da su uzete od dzeri springera. nervira med bahatost, glupost, tvrdoglavost, zatucanost, fasizam, rasisam, seksizam (ako ne dolazi od koka sa dobrim cicama :mrgreen: ) i slicno. a to nema veze sa forumskim stazom.
Post Reply