mIRCerka wrote:Ivo Miro Jovicu, idi slazi oblutke na prilazu svojoj vili u Kiseljaku i mani se politike.
On ne zna ni to raditi ........ a politika e tu se razumije ko Mara u kriv ku*ac(postoji takav izgovor)
mIRCerka wrote:Ivo Miro Jovicu, idi slazi oblutke na prilazu svojoj vili u Kiseljaku i mani se politike.
Mislim upravo suprotno. Treći entitet je šansa za spas BiH. Bez trećeg entiteta BiH će trajati samo dok su tu strani vojnici da je čuvaju. A ne znam dokle će je čuvat, a kad će pogledati ima li jeftinijih rješenja. Jedina šansa za BiH je da se uredi poput Švicarske ili Belgije.Marko99 wrote:Ovakav ustav je kritican ali stvaranje treceg nacionalnog entiteta nece rijesiti nacionalno pitanje u bih nego ce podijeliti ionako podijeljenu zemlju.
Zato što u svakoj ekonomskoj regiji opet je neka nacija većina. Nije regija ekonomska samo zato što je ti zoveš "ekonomska". Ako u njoj na izborima pobijede nacionalisti ona je nacionalna bez obzira kakve su joj granice i kakav joj je naziv. Prije rata je BiH bila jedna velika ekonomska regija, ali su u takvoj regiji pobijedile nacionalne stranke.Marko99 wrote:Zasto se Ivo Miro i njemu slicni ne bore za ekonomske regije koje je predlozila biskupska konferencija u BiH. Zato sto ne bi mogli mlatiti svojim ovcicama kao sto sada to rade. Kada bi se rijesilo ekonomsko pitanje i svim ljudima pa i hrvatima bio omogucen povratak u BiH jer bi imali od cega ziviti i skolovati djecu. Naravno ko god je imao mogucnost, a 90% hrvata ima hrvatski pasos ispario se iz ove zemlje. Zasto? Nema egzistencije!!!
Ti si meni pravo cudan sa tim trecim entitetom Tomislav MO ej!!! Mislis da bi to bilo dosta? Samo tri? Ono, rijesena situacija? Gotovo?Mislim upravo suprotno. Treći entitet je šansa za spas BiH. Bez trećeg entiteta BiH će trajati samo dok su tu strani vojnici da je čuvaju.
Pusti bolan fraze, ono bitno je da BiH može biti lijepa zemlja ako bude uređena poput Švicarske ili Belgije.krivorijek wrote:Ti si meni pravo cudan sa tim trecim entitetom Tomislav MO ej!!! Mislis da bi to bilo dosta? Samo tri? Ono, rijesena situacija? Gotovo?Mislim upravo suprotno. Treći entitet je šansa za spas BiH. Bez trećeg entiteta BiH će trajati samo dok su tu strani vojnici da je čuvaju.
Niko ne vidi (osim tebe i tvojih prijatelja) da strani vojnici cuvaju integritet BiH, kao sto ti to pravilno i posve iskreno kazes, da ih ima i za dom spremnih, pa ce doci opet jednom to vrijeme, ko u one dobre dane kad se (kao sto ti kazes ekonomski, da ne citiram sve) moglo i rafalom pokazat i borit casno i ponosito za dom svoj i svoju zemlju...samo koju zemlju Tomislav MO!?
savrseni krug wrote:tomislave jedno pitanje:
sta bi bilo idealno i politicki i ekonomsko, treci entitet ili gradjanska drzava
hocu iskren odgovor
hmTomislav MO wrote:savrseni krug wrote:tomislave jedno pitanje:
sta bi bilo idealno i politicki i ekonomsko, treci entitet ili gradjanska drzava
hocu iskren odgovor
Idealni bi bili kantoni po uzoru na Švicarsku, znači jedno 15-tak kantona.
Ako moram birati između trećeg entiteta i građanske države, onda treći entitet, iskreno.
I zamisli, dodjes na granicu tog hrvatskog entiteta i prije nego sto pokazes dokumenta oni ti uzmu uzorak krvi za DNK-a analizu da vide i prebroje hrvatska krvna zrnca. Prema rezultatima ce ti biti dozvoljeno ili nedozvoljeno uci u taj njihov Hrvnitet. Kako sada nehrvatska djeca ne mogu ici u istu skolu a jos manje biti u istom razredu, nastankom Hrvniteta nehrvati nece smijeti udisati isti zrak koji udisu Hrvati. Navedeno, je u projekciji Mire Jovica i njegovih supljomisljenika. Prevazisli su naciste koji su jedino za razliku od ovih zagadjivaca drustvene sredine imali malo vise morbidne maste.corto malteze wrote:U Federaciji je trenutno 180 ministarstava i preko nekoliko hiljada zaposlenih u kantonalnim vladama. Zamisli kad bi se to srezalo na dva kantona? Kolika bi bila ušteda. Da malo pozornije pratiš hrvatsko pitanje pročitao bi da Hrvati nude i klauzulu po kojoj entiteti ne bi imali prava na otcjepljenje a država bi pojeftinila barem 10 puta. JEsi čitao da firme iz Federacije sele u RS zbog manjih poreza? Di ima da ujednoj državi vladaju različizi porezi? Da entitetu koji će ojačati BIH. Sam oto treba na papiru fino urediti.
Ma cuj ti bolan sebe, "fraze" kazes ti. Koje bolan fraze? Eeee, kako bih ja volio da se prica u mojim "frazama", uf, samo da ti je znat (a mensecini mogo bi ti i to, samo...?)Tomislav MO wrote:Pusti bolan fraze, ono bitno je da BiH može biti lijepa zemlja ako bude uređena poput Švicarske ili Belgije.krivorijek wrote:Ti si meni pravo cudan sa tim trecim entitetom Tomislav MO ej!!! Mislis da bi to bilo dosta? Samo tri? Ono, rijesena situacija? Gotovo?Mislim upravo suprotno. Treći entitet je šansa za spas BiH. Bez trećeg entiteta BiH će trajati samo dok su tu strani vojnici da je čuvaju.
Niko ne vidi (osim tebe i tvojih prijatelja) da strani vojnici cuvaju integritet BiH, kao sto ti to pravilno i posve iskreno kazes, da ih ima i za dom spremnih, pa ce doci opet jednom to vrijeme, ko u one dobre dane kad se (kao sto ti kazes ekonomski, da ne citiram sve) moglo i rafalom pokazat i borit casno i ponosito za dom svoj i svoju zemlju...samo koju zemlju Tomislav MO!?
NIJE SLUČAJNO da su te zemlje tako uređene. Nije se to dogodilo samo od sebe, palo s neba, nego je bilo nužno da bi te zemlje napredovale. Ne mora biti treći entitet, mogu i kantoni ili federalne jedinice, ili nešto četvrto, ali se moraju poštovati i nacionalna prava, a ne samo građanska.
Inače je sve samo parola Pokreta za Jugoslaviju Mire Marković, samo sa bosanskim predznakom.
Holbrook je pravi supak, profi diplomat, bez razumjevanja i osjecaja, rezultat vazan (rat zavrsio, sefovi sretni), bilo sta, bilo kako, tacka.Dado dijasporitus wrote:Jovic i Dodik se, meni malo neshvatljivo, prema Holbrook-u ponasaju kao vampiri prema bijelom luku/cesnjaku. Holbrook-a sam upoznao i sa njim malo pricao i covjek mi se cinio kao pravi shupak. Vise mi lici upravo na ova dva vampira nego na nekog ko ima iskreno i pravicno uvjerenje pa time i neshvatam zasto unosi toliku jezu medju nacionaliste.
http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=56239savrseni krug wrote:hmTomislav MO wrote:savrseni krug wrote:tomislave jedno pitanje:
hocu iskren odgovor
Ako moram birati između trećeg entiteta i građanske države, onda treći entitet, iskreno.
podsjeti me na jednog glavatog i kosatog doktora
nego zasto mislis da je bolji treci entitet od gradjanske drzave
zašto trošiti vrijeme na stvari koje nisu moguće?Tomislav MO wrote:savrseni krug wrote:tomislave jedno pitanje:
hocu iskren odgovor
Tomislav citirao pincom!http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=56239Ako moram birati između trećeg entiteta i građanske države, onda treći entitet, iskreno.
Zato
Pa i ja kažem, ne treba gubiti vrijeme na unitarnu BiH jer primjer takve države NE POSTOJI.and wrote:zašto trošiti vrijeme na stvari koje nisu moguće?Tomislav MO wrote:savrseni krug wrote:tomislave jedno pitanje:
hocu iskren odgovor
Nego? Para, da, o našim parama će odlučivati oni koje mi izaberemo na izborima (kao što je i svugdje u svijetu na kraju krajevasuncica24 wrote:Tomislav citirao pincom!http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=56239Ako moram birati između trećeg entiteta i građanske države, onda treći entitet, iskreno.
Zato
Je l' nam sad jasniji, makar malo, Tomislav?
![]()
PS: Tomislave, "dragi", ne trazi HDZ treci entitet zbog hrvata i naivaca kao ti, vec zbog PARA, PARAAAA...C
Citaj sta postiras!
Ma ima tih prijedloga mali milijun, neka se riješi pregovorima.test01 wrote:koja bi podrucja usla u hrvatski entitet?
koje su to vaše pare?url]http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=56239[/url]
Zato
Tomislav citirao pincom!
Je l' nam sad jasniji, makar malo, Tomislav?
![]()
PS: Tomislave, "dragi", ne trazi HDZ treci entitet zbog hrvata i naivaca kao ti, vec zbog PARA, PARAAAA...C
Citaj sta postiras
Nego? Para, da, o našim parama će odlučivati oni koje mi izaberemo na izborima (kao što je i svugdje u svijetu na kraju krajeva) a ne neki drugi koji se ponašaju kao paraziti
Nema ljubavi bez čistih računa. Koštate nas 350 milijuna godišnje, sjašite pa ćemo se volit.krivorijek wrote:Tomislave MO svima odgovaras samo meni ne. Gdje je zapelo, ne volis me? Svog sugradana? Nije valjda (opet)?