Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

stripiii

#26 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by stripiii »

Video

Code: Select all

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=31120&st=0&sk=t&sd=a&start=50
mp3

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42184&p=1771901#p1771901
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 12/04/2015 11:51, edited 2 times in total.
shame

#28 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by shame »

Image

Nisam znao da nas ovoliko ima!!! :-)
mofo33

#29 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by mofo33 »

ima, ima
nego niko nece da mi proda karte ni postere :sad:
chuchumbamayumbe

#30 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam bio na Kosevu sa drustvom u tacno 1500, i odmah smo usli u ogradjeni prostor. Nisu bile nikakve VIP ulaznice, nas su pustili bez problema, samo su nam "lupili" pechat da mozemo ulaziti i izlaziti iz "ograde". Neke ribe su bile sa nama pa su u tetrapaku umjesto gustog od jagode imale votku, tako da smo se razbijali do pocetka votkom i vutrom, nevidjeno. Niko nas nije dirao, ni policija, ni redari, svi se valjda malo razbili onim finim mirisnim zrakom na Kosevu! :D
Prishlepale su nam se i nekakve, a ko drugi nego Slovenke, tako da je bilo svega, jebo koridu!
Sjecam se one energije kada je koncert poceo, one prve tri pjesme, vrijedilo je preguliti rat da se dozivi onako uzbudjenje, onaj adrenalin, onakav zvuk i ekran iza njih, kakav sex i svrsavanje, kako smo se onda osjecali.
A vidi nas sada, pali qrzu za ushi!
Imam snimak koncerta na kaseti, snimao Jugo sa eFM-a koji je tada teko pocinjao sa radom. Samo je taj snimak u mono formatu, nesto se bilo pojebalo pa nije uspio da snimi kao stereo.
Imam i kartu, nije na prodaju, imam nekakvu ebenu sentimentalnu vezu prema njoj.
Od tadasnje raje sa kojima sam bio tamo, vidim se sa jos jednim ili dva lika, ostali se pozenili, otisli vani, zavezali kravate i uozbiljili se.
A i trava vise nije jeftina kao onih dana.
Karta je bila 20km, a da je bila i 100 km, nekako bih skuckao samo da to dozivim.
Evo danas razmiljam, kada bi se na danasnjem vremenu ponovo desio koncert U2-a u Sarajevu, to vise ne bi bilo to, bar za mene. Ona su mi vremena nekako bila bolja, bili smo manji smradovi i vise se voljeli, manje smo se nervirali i kachili medjusobno. Onda smo bili drugaciji, sada su ostale samo sjene i sjecanja na ta vremena.
mamica papucarka

#31 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by mamica papucarka »

chuchumbamayumbe wrote:Ja sam bio na Kosevu sa drustvom u tacno 1500, i odmah smo usli u ogradjeni prostor. Nisu bile nikakve VIP ulaznice, nas su pustili bez problema, samo su nam "lupili" pechat da mozemo ulaziti i izlaziti iz "ograde". Neke ribe su bile sa nama pa su u tetrapaku umjesto gustog od jagode imale votku, tako da smo se razbijali do pocetka votkom i vutrom, nevidjeno. Niko nas nije dirao, ni policija, ni redari, svi se valjda malo razbili onim finim mirisnim zrakom na Kosevu! :D
Prishlepale su nam se i nekakve, a ko drugi nego Slovenke, tako da je bilo svega, jebo koridu!
Sjecam se one energije kada je koncert poceo, one prve tri pjesme, vrijedilo je preguliti rat da se dozivi onako uzbudjenje, onaj adrenalin, onakav zvuk i ekran iza njih, kakav sex i svrsavanje, kako smo se onda osjecali.
A vidi nas sada, pali qrzu za ushi!
Imam snimak koncerta na kaseti, snimao Jugo sa eFM-a koji je tada teko pocinjao sa radom. Samo je taj snimak u mono formatu, nesto se bilo pojebalo pa nije uspio da snimi kao stereo.
Imam i kartu, nije na prodaju, imam nekakvu ebenu sentimentalnu vezu prema njoj.
Od tadasnje raje sa kojima sam bio tamo, vidim se sa jos jednim ili dva lika, ostali se pozenili, otisli vani, zavezali kravate i uozbiljili se.
A i trava vise nije jeftina kao onih dana.
Karta je bila 20km, a da je bila i 100 km, nekako bih skuckao samo da to dozivim.
Evo danas razmiljam, kada bi se na danasnjem vremenu ponovo desio koncert U2-a u Sarajevu, to vise ne bi bilo to, bar za mene. Ona su mi vremena nekako bila bolja, bili smo manji smradovi i vise se voljeli, manje smo se nervirali i kachili medjusobno. Onda smo bili drugaciji, sada su ostale samo sjene i sjecanja na ta vremena.
plus sto su u pola noci sa Sacirbejom sjedili na Obali (jos nije bila usminkana) i to na onoj stepenici, jer nije slobodne stolice da sjedu ko ljudi. Ma niko ni da ponudi stolicu :lol:
Ajme sjecam se zabezeknutih faca. Ko god udje pita "ma Tita ti jel ono Bono sjedi na stepenici" :lol:
shame

#32 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by shame »

mofo33 wrote:ima, ima
nego niko nece da mi proda karte ni postere :sad:
Ma kad je to tako, mogu li ti POKLONITI ovu kartu (imam jos jednu za sebe, bio sam zajedno sa suprugom) , samo mi daj adresu na PM da je posaljem.

Pozz svimaa!!!
shame

#33 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by shame »

Danas poslano!!!
Uzivaj ! :-)
asafa_powell

#34 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by asafa_powell »

moze li ko da postavi link za sikterovu obradu nase himne
svirac

#35 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by svirac »

Bio na koncertu ... kako opisati tako nesto nakon 4 godine rata? Nestvarno! Mene je spucalo kad su nalozili onaj buket zvucnika iznad bine i kad rokn'o Mofo na pocetku .... poslije je sve otislo u vraziju mater!!! Nestvarno!
zaphodia

#36 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by zaphodia »

Kad sam se tetovirala, prije 300 godina, sekunda falila da napisem U2.

Obisla njihove koncerte od Londona (Rattle and Hum), preko Sarajeva i NYC do Modene. Prava grupies :D
Prije nekih 10tak, 12 godina kupimo (tada) zadnju rijec tehnike - Philipsovu liniju koja je primala vise CDova. I dodju nam gosti i pitaju mog zakonitog: "A koliko CDova stane u ovu liniju?".

Odgovor: "Stane taman onoliko koliko U2 ima albuma." :D

Kako sam u vrijeme sarajevskog koncerta zivjela u Dalmaciji, sjecam se da sam karte i godisnji odmor za dolazak u Sarajevo uzela jos nekad na proljece, cim su pustene u prodaju...
vedderedi

#37 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by vedderedi »

Javlja li se iko na http://www.interference.com ili na http://www.atu2.com ?

I ove godine je pokrenuta akcija prikupljanja love povodom Bono-vog rodjendana putem koje se svake godine izgradi nekoliko bunara sa pitkom vodom u Africi.
Image

http://www.africanwellfund.org/Bono-Well-2008.html
Better Man

#38 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by Better Man »

achtung wrote:preporucujem isto roman "Koncert" Muharema Bazdulja koji prati okolnosti i dešavanja koje su pratile održavanje koncerta U2-a u Sarajevu 1997 godine.

Isto tako "Fools Rush In" Billa Cartera samo sto je ovaj drugi roman vezan za zoo tv 93. i satelitska javljanja iz opkoljenog sarajeva odakle je rodjena ideja o popmartu u sarajevu......jako jako dobar roman ....

ma kakav Muharem Bazdulj i njegov roman "Koncert". Ako te interesuju dešavanja oko koncerta U2 na koševu nabaviš lijepo knjigu "U2 o U2" koju su sami članovi grupe napisali i u kojoj u jednompoglavlju opisuju svoje gostovanje u Sarajevu i sam koncert.
mofo33

#39 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by mofo33 »

asafa_powell wrote:moze li ko da postavi link za sikterovu obradu nase himne
Da znas :-) cekamo!
hocemo sikterovu himnuuuuuuuuu!!!
vedderedi

#40 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by vedderedi »

Pronadjoh neke slike u medjuvremenu.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
ibrotuzla

#41 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by ibrotuzla »

Nešto mi pade na pamet. Interesuje me da li neko zna da li je naša vrla Komisija za reviziju BH državljanstava našla neke nepravilnosti u dodjeli BH državljanstva g-dinu Bonu (aka Paul David Hewson). S obzirom da ga je dobio zaslugama Muhameda Šaćirbegovića ne bi me čudilo da mu naši vrli stručnjaci zabrane pristup na teritorij BiH.
vjesticanametli

#42 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by vjesticanametli »

e iduce heVte stize jos slika samo da ih pronaĐŽem :D
mofo33

#43 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by mofo33 »

kad sam otvorila ovu temu, ni sanjati nisam mogla da cete ovoliko participovati
i da ce bitu dobrih dusa koje ce mi pomoci u mojoj potrazi. :thumbup:
beskrajno sam dirnuta vasom ljubaznoscu i zahvaljujem se svima
(cak i onima koji su mislili obogatiti se na brzinu)
Image
Image

a tvoja ulaznica "shame" (ili je zenina? :-D ) mi je zauvjek pred ocima! merci beaucoup :thumbup:
Image
fishtrija

#44 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by fishtrija »

Sikter, himna Bosne i Hercegovine, LIVE verzija sa koncerta U2 u Sarajevu, '97.

MP3, 320kbit, 72sec, 2898kb

http://rapidshare.com/files/110912336/Sikter-himna-U2.mp3.html
Image
sasanjo

#45 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by sasanjo »

Nisam fakat neki njihov ljubitelj ali sam tad otisao jer sam imao djaba kartu i da gledam protest i sikter :)
Ostatak koncerta sam zvjerao okolo :D

Tu noc zaboravim kljuceve od kuce i po gradu zujao i sjednem ispred katedrale, malo prikunjao kad se pocese neki likovi derati eno Edge.a eno Edge.a i ja da vidim ko je to kad nekakav kaubojac... dadnem mu kartu da mi dadne autogram, tako da mi je sada drago sto ne zvonih da udjem u kucu :)
Karta je na prodaju ako ima zainteresovanih sa najmanje sest nula :mrgreen:
shame

#46 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by shame »

mofo33 wrote: a tvoja ulaznica "shame" (ili je zenina? :-D ) mi je zauvjek pred ocima! merci beaucoup :thumbup:
Svoje NEDAM , zenina naravno ;-) .

P.S. Hvala za cokoladu i pivo :thumbup:
vedderedi

#47 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by vedderedi »

mofo33 wrote:kad sam otvorila ovu temu, ni sanjati nisam mogla da cete ovoliko participovati
i da ce bitu dobrih dusa koje ce mi pomoci u mojoj potrazi. :thumbup:
beskrajno sam dirnuta vasom ljubaznoscu i zahvaljujem se svima
(cak i onima koji su mislili obogatiti se na brzinu)

Image

a tvoja ulaznica "shame" (ili je zenina? :-D ) mi je zauvjek pred ocima! merci beaucoup :thumbup:
Gdje si uokvirila ovaj poster? Koliko je kostalo? I ja moram svoj uokviriti, plus i jedan sa koncerta iz Beca iz 2005.
mofo33

#48 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by mofo33 »

to bar nije tesko ;-) 100X70cm "ikea" za nekih jadnih 12,13 euro
imam ih pune zidove
Image

a one veeeeeeeeeeelike formate plastificiram recto/verso i stavim drvene "bagete"
Image
mofo33

#49 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by mofo33 »

specijalna "zahvala" (bolje reci blam) za @Trilogic
koji se je folirao sa poklonom ulaznice i vise nema muda ni odgovoriti na moj majl.
samo da vidi moje ime, prezime i adresu?
...kakvih sve bolesnika ima po netu :-)
Vedri

#50 Re: Trazim sve vezano za koncert grupe U2 u sarajevu '97

Post by Vedri »

fishtrija wrote:Sikter, himna Bosne i Hercegovine, LIVE verzija sa koncerta U2 u Sarajevu, '97.

MP3, 320kbit, 72sec, 2898kb

http://rapidshare.com/files/110912336/Sikter-himna-U2.mp3.html
Image
moze li neko ovo ponovo postaviti
hvala
Post Reply