Pitanje hriscanima

Rasprave o vjerskim temama.
bambi_23

#26 Re: Pitanje hriscanima

Post by bambi_23 »

pitt wrote:
Valbon_1 wrote:
bambi_23 wrote:Brisem topic jer vidim samo gomilu neukih debila kako pisu svoje "dubokoumne" komentare FUJ

Zasto si je brisala ??? Tema je bila bas :thumbup: .
Pusti ti komentare drugih. Za ovakve teme ljudi su studirali cijeli zivot....Ko zeli, ko moze i ko zna nek se ukljuci u debatu...

jedno debilno pitanje od uber-debila.....kakva je to debata upiranje prstom u nekoga tvrdeci da je njegova ili njena religija pogresna? :lol:

unaprijed zahvalan drug Krele :D
Nije tu bilo uopce tvrdnji da je necija religija pogresna.
Radim diplomski o toj temi i bla bla...NEBITNO!!!!
I ja se volim saliti i zezati, ali komentari fakat nisu bili na mjestu. Ovo nije bila tema za sprdnju kako su neki shvatili.
bambi_23

#27 Re: Pitanje hriscanima

Post by bambi_23 »

lady midnight wrote:a zashto se tema zatvorila? :)

mislim, zaista je bila neophodna josh jedna copy-paste tema nashih struchnjaka sa visokim teoloshkim obrazovanjem :-) :-) (kamo srece kada bi se to obrazovanje manifestiralo u postovima i pismenosti, a ne u iterativnom pozivanju na nekakve diplome) koja ce po 200-ti put polemichki tretirati pitanje triniteta i monoteizma :-) mislim, zaista nismo imali prilike da dovoljno chujemo o tome... :-)

za neupucene: postoji cijeli zhanr polemichke literature koji se bavi ovim pitanjem.
a ja se u interreligiozne polemike ne upushtam. polemikama suprotstavljam dijalog, kojem cu, ako ikako mogu, rado doprinijeti. mislim da je puno konstruktivnije, a danas daleko vazhnije razmishljati o tome shta svjetonazori imaju zajednichko i naci dodirne tachke izmedju ljudi razlichitih (ne)vjerovanja, nego potezati za argumentima koji se evo vec nekoliko vijekova zhvakaju na jednoj, drugoj, trecoj, chetvrtoj strani.... bez ikakvih rezultata, osim shto se stvara animozitet.
ma gdje si lady... :D
haman si ti malo neupucena, a dajes si za pravo jos i da komentarises, a nisi procitala o cemu se radi. :-)
ako si ti vec toliko pametna i "nacitana", mozda ostali nisu... :-) sigurno imas nekih drugih tema u podforumu u kojima se mozes pronaci znas.
svi su zeljno iscekivali da se pojavis i ostavis svoj komentar
:-) :-) :-) :-) :-)
pitt

#28 Re: Pitanje hriscanima

Post by pitt »

bambi_23 wrote:
Nije tu bilo uopce tvrdnji da je necija religija pogresna.
Radim diplomski o toj temi i bla bla...NEBITNO!!!!
I ja se volim saliti i zezati, ali komentari fakat nisu bili na mjestu. Ovo nije bila tema za sprdnju kako su neki shvatili.
Izvini bambi ali nisi tako temu postavila.......bilo je eh ovako....serija raznih pitanja sa istim ciljem i onda nastavit ce se.
fia

#29 Re: Pitanje hriscanima

Post by fia »

ovako bambi,

možda i radiš diplomski,

nisu bila ta pitanja... ustvari to nisu bila pitanja, nego tvrdnje,... toliko bezveze, možda bi se dalo o tome i raspravljati, samo tvoj način je bio agresivan i arogantan....i počinjati debate sa riječima "krščani lažu", izvini, ali to nije baš dobar početak debate.. :wink:

btw. da i ja nešto pitam - može li musliman psovati, ili druge nazivati debilima? nije mi jasno, zato pitam, jer za krščana to nije prihvatljivo...
pitt

#30 Re: Pitanje hriscanima

Post by pitt »

i ako te bas toliko zanima i potrebno ti je za rad, ja bih ti preporucio da odgovore ne trazis ovdje vec finoodes u katolicku crkvu i zamolis svecenika da ti on odgovori.
The Nightwatchman

#31 Re: Pitanje hriscanima

Post by The Nightwatchman »

sve u svemu, bambi fakat si blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D
callmethebreeeze

#32 Re: Pitanje hriscanima

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:i ako te bas toliko zanima i potrebno ti je za rad, ja bih ti preporucio da odgovore ne trazis ovdje vec finoodes u katolicku crkvu i zamolis svecenika da ti on odgovori.
nista biblioteka, a?
ccc
:D
pitt

#33 Re: Pitanje hriscanima

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:i ako te bas toliko zanima i potrebno ti je za rad, ja bih ti preporucio da odgovore ne trazis ovdje vec finoodes u katolicku crkvu i zamolis svecenika da ti on odgovori.
nista biblioteka, a?
ccc
pa cim je dosla na forum takve odgovore traziti, sumnjam da je neko koga biblioteka interesuje za istrazivacki rad :D
callmethebreeeze

#34 Re: Pitanje hriscanima

ja sam nasao odgovor na par pitanja, da nas nije nazvala bila debilima mozda sam ih mogao staviti ovdje, sad necu.
:run: :mrgreen: :dance:
pitt

#35 Re: Pitanje hriscanima

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:ja sam nasao odgovor na par pitanja, da nas nije nazvala bila debilima mozda sam ih mogao staviti ovdje, sad necu.
ja haman kviska ulozio :D:D Sad nek joj Lazo goluza pomaze :D :D :D
lady midnight

#36 Re: Pitanje hriscanima

Post by lady midnight »

bambi_23 wrote:

mislim, zaista je bila neophodna josh jedna copy-paste tema nashih struchnjaka sa visokim teoloshkim obrazovanjem :-) :-) (kamo srece kada bi se to obrazovanje manifestiralo u postovima i pismenosti, a ne u iterativnom pozivanju na nekakve diplome) koja ce po 200-ti put polemichki tretirati pitanje triniteta i monoteizma :-) mislim, zaista nismo imali prilike da dovoljno chujemo o tome... :-)

za neupucene: postoji cijeli zhanr polemichke literature koji se bavi ovim pitanjem.
a ja se u interreligiozne polemike ne upushtam. polemikama suprotstavljam dijalog, kojem cu, ako ikako mogu, rado doprinijeti. mislim da je puno konstruktivnije, a danas daleko vazhnije razmishljati o tome shta svjetonazori imaju zajednichko i naci dodirne tachke izmedju ljudi razlichitih (ne)vjerovanja, nego potezati za argumentima koji se evo vec nekoliko vijekova zhvakaju na jednoj, drugoj, trecoj, chetvrtoj strani.... bez ikakvih rezultata, osim shto se stvara animozitet.
haman si ti malo neupucena, a dajes si za pravo jos i da komentarises, a nisi procitala o cemu se radi. :-)
ako si ti vec toliko pametna i "nacitana", mozda ostali nisu... :-) sigurno imas nekih drugih tema u podforumu u kojima se mozes pronaci znas.

ma prochitala sam ja o chemu se radi, ali poshto nisam krishcanka, nisam se osjetila prozvanom da odgovaram na pitanja koja su direktno upucena krishcanima :D

a ovima shto su me zheljno ishcekivali poruchih da se ne upushtam u interreligiozne polemike, nije to my style 8-)
i naravno, ima tema koliko hocesh, odavno sam se ja pronashla u mnogim temama, ali shta da ti kazhem, satrashe me ovi struchnjaci sa visokom vjerskom naobrazbom :D :D :D

nego, zar ne teche ti da si diplomirani teolog, otkud sad da pishesh diplomski :)
bambi_23 wrote: Jasno je meni sve posebno sto se islama tice, to je moja "struka"...ja sam diplomirani teolog :D
beautyfool

#37 Re: Pitanje hriscanima

Post by beautyfool »

bambi_23 wrote:Brisem topic jer vidim samo gomilu neukih debila kako pisu svoje "dubokoumne" komentare FUJ
Steta sto je tema tako propala,mogla je biti od velike koristi za ljude koje se zanimaju u vjeru...mislim da su pitanja odlicno postavljena i volila bih vidjeti odgovor od nekih vjersko obrazovanih hriscana....
...stvarno steta...
:-?
bambi_23

#38 Re: Pitanje hriscanima

Post by bambi_23 »

The Nightwatchman wrote:sve u svemu, bambi fakat si blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D
Ej fakat ti hvalaaaaaaa :dance:
bambi_23

#39 Re: Pitanje hriscanima

Post by bambi_23 »

lady midnight wrote:
bambi_23 wrote:

ma prochitala sam ja o chemu se radi, ali poshto nisam krishcanka, nisam se osjetila prozvanom da odgovaram na pitanja koja su direktno upucena krishcanima :D

a ovima shto su me zheljno ishcekivali poruchih da se ne upushtam u interreligiozne polemike, nije to my style 8-)
i naravno, ima tema koliko hocesh, odavno sam se ja pronashla u mnogim temama, ali shta da ti kazhem, satrashe me ovi struchnjaci sa visokom vjerskom naobrazbom :D :D :D

nego, zar ne teche ti da si diplomirani teolog, otkud sad da pishesh diplomski :)
bambi_23 wrote: Jasno je meni sve posebno sto se islama tice, to je moja "struka"...ja sam diplomirani teolog :D
Da, diplomirani teolog Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.
Sada zavrsavam komparativne religije na Utah University u Americi. Ako trebas detaljnije informacije moze i to, nije problem. :D
Ja nisam tu na forumu da lazem i da se svadjam, NAPROTIV.
Last edited by bambi_23 on 10/04/2008 22:25, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#40 Re: Pitanje hriscanima

lady, ajde ne zajebavaj, vec budi objektivna i reci da je islam prvi medju jednakim. eto, ako treba pitacemo i pita za misljenje, a garant mozemo i danas nagovoriti da se javi.
pitt

#41 Re: Pitanje hriscanima

Post by pitt »

No East No West
Islam is the Best
walkabout

#42 Re: Pitanje hriscanima

Post by walkabout »

bambi_23 wrote:
The Nightwatchman wrote:sve u svemu, bambi fakat si blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

vidi, vidi pokreta...jel to neki novi smjer na teoloziji...uveli Mormoni il shta...
A fakat je Moab predivan, sto jes jes...
callmethebreeeze

#43 Re: Pitanje hriscanima

pitt wrote:No East No West
Islam is the Best
kratko, jasno, objektivno.
sjedi pet.
bambi_23

#44 Re: Pitanje hriscanima

Post by bambi_23 »

walkabout wrote:
bambi_23 wrote:

vidi, vidi pokreta...jel to neki novi smjer na teoloziji...uveli Mormoni il shta...
A fakat je Moab predivan, sto jes jes...
:lol: :lol:
pitt

#45 Re: Pitanje hriscanima

Post by pitt »

I Einstein da je ziv bi trazio pomoc od nas na forumu :D :D :D
callmethebreeeze

#46 Re: Pitanje hriscanima

pitt wrote:I Einstein da je ziv bi trazio pomoc od nas na forumu :D :D :D
ja mislim da smo na ljesu najblizi jednoj revolucionarnoj "teoriji relacije".
bambi_23

#47 Re: Pitanje hriscanima

Post by bambi_23 »

callmethebreeeze wrote:ja sam nasao odgovor na par pitanja, da nas nije nazvala bila debilima mozda sam ih mogao staviti ovdje, sad necu.
Napisala sam "debili" u afektu....nije mi fakat to bila namjera, sorry
pitt

#48 Re: Pitanje hriscanima

Post by pitt »

bambi_23 wrote:
dzaba.......mi placemo :D :D :D
callmethebreeeze

#49 Re: Pitanje hriscanima

bambi_23 wrote:
za razliku do pitta ja sam mumin de luxe, merhamtli dusa i oprosticu ti.
bambi_23

#50 Re: Pitanje hriscanima

Post by bambi_23 »

callmethebreeeze wrote:
bambi_23 wrote:
za razliku do pitta ja sam mumin de luxe, merhamtli dusa i oprosticu ti.
:thumbup:
Locked