bambi_23 wrote:lady midnight wrote:a zashto se tema zatvorila?
mislim, zaista je bila neophodna josh jedna copy-paste tema nashih struchnjaka sa visokim teoloshkim obrazovanjem

(kamo srece kada bi se to obrazovanje manifestiralo u postovima i pismenosti, a ne u iterativnom pozivanju na nekakve diplome) koja ce po 200-ti put polemichki tretirati pitanje triniteta i monoteizma

mislim, zaista nismo imali prilike da dovoljno chujemo o tome...
za neupucene: postoji cijeli zhanr polemichke literature koji se bavi ovim pitanjem.
a ja se u interreligiozne polemike ne upushtam. polemikama suprotstavljam dijalog, kojem cu, ako ikako mogu, rado doprinijeti. mislim da je puno konstruktivnije, a danas daleko vazhnije razmishljati o tome shta svjetonazori imaju zajednichko i naci dodirne tachke izmedju ljudi razlichitih (ne)vjerovanja, nego potezati za argumentima koji se evo vec nekoliko vijekova zhvakaju na jednoj, drugoj, trecoj, chetvrtoj strani.... bez ikakvih rezultata, osim shto se stvara animozitet.
ma gdje si lady...
haman si ti malo neupucena, a dajes si za pravo jos i da komentarises, a nisi procitala o cemu se radi.
ako si ti vec toliko pametna i "nacitana", mozda ostali nisu...

sigurno imas nekih drugih tema u podforumu u kojima se mozes pronaci znas.
svi su zeljno iscekivali da se pojavis i ostavis svoj komentar

ma prochitala sam ja o chemu se radi, ali poshto nisam krishcanka, nisam se osjetila prozvanom da odgovaram na pitanja koja su direktno upucena krishcanima
a ovima shto su me zheljno ishcekivali poruchih da se ne upushtam u interreligiozne polemike, nije to my style
i naravno, ima tema koliko hocesh, odavno sam se ja pronashla u mnogim temama, ali shta da ti kazhem, satrashe me ovi struchnjaci sa visokom vjerskom naobrazbom
nego, zar ne teche ti da si diplomirani teolog, otkud sad da pishesh diplomski
bambi_23 wrote:
Jasno je meni sve posebno sto se islama tice, to je moja "struka"...ja sam diplomirani teolog