u tuzli na sickom parekselans dzabalamadozadnjekapi wrote:Taja gdje su najbolje trebe guzare danas ... stojcevac ivan igman ... guzio bi pa da ponesem cevapa da je najedem i odvedem u sumu da je pokaram
1.MAJ
- KB9
#26 Re: 1.MAJ
- manijak1
- Russki
#28 Re: 1.MAJ
Štaš prosvjedovat kad je ovdje ljudima pravo dobro! 
- SmokingMan
#29 Re: 1.MAJ
Jedan od rijetkih naroda u svijetu koji slave svoju ekonomsku degradaciju.Šta je ovome narodu pa je zadovoljan ovakvom vlašću koja mu pruža "život na kašičicu".
- Russki
#30 Re: 1.MAJ
Nije jedan nego jedini narod.SmokingMan wrote:Jedan od rijetkih naroda u svijetu koji slave svoju ekonomsku degradaciju.Šta je ovome narodu pa je zadovoljan ovakvom vlašću koja mu pruža "život na kašičicu".
Vole mazohizam i hardcore seks.
- SmokingMan
#31 Re: 1.MAJ
Ko zna ruski,nismo ih još vidjeli,pa zato i nahvedoh jedan od rijetkih,ima tu i tamo onih afričkih plemena,koji nisu nikada u životu vidjela zgradu,luna park,fontanu...Još im možda vrač govori da samo zli ljudi žive u blještavim gradovima.Russki wrote:Nije jedan nego jedini narod.SmokingMan wrote:Jedan od rijetkih naroda u svijetu koji slave svoju ekonomsku degradaciju.Šta je ovome narodu pa je zadovoljan ovakvom vlašću koja mu pruža "život na kašičicu".
Vole mazohizam i hardcore seks.
![]()
Mazohizam više nije adekvatan termin za ovo,i mazohizam se čudi ovome narodu,mora postojati neki drugi izraz.
- Russki
#32 Re: 1.MAJ
Ustvari, kad tako poslozis stvari, mozda si i upravu za to jedino i jedini narod.
Također bih želio izraziti saglasnost kada se radi o terminu mazohizam. Definitno je potrebna nova riječ da objasni, pojasni, definira, izrazi i šta sve već ne ovaj mentalni sklop naroda balkanskog.
Također bih želio izraziti saglasnost kada se radi o terminu mazohizam. Definitno je potrebna nova riječ da objasni, pojasni, definira, izrazi i šta sve već ne ovaj mentalni sklop naroda balkanskog.
- MarlboroGold
#33 Re: 1.MAJ
Lično nisam za proslavu ovog dana na način kako se obilježava (praznik za žderanje i opijanje), ali svakom njegovo, međutim ne slažem se sa mnogima koji tvrde da ovo ne treba biti neradni dan, kako na forumu tako i izvan. U poređenju sa mnogim praznicima koje stranci imaju, pogotovo vjerski, mi ih nemamo puno, pa narodu ipak dobro dođe neka vrsta odmora.
Ja sam ovaj dan iskoristio za izlet uz sendviče i vodu iako nemam ni jednog našeg poslodavca...
Ja sam ovaj dan iskoristio za izlet uz sendviče i vodu iako nemam ni jednog našeg poslodavca...
- insomnia78
#34 Re: 1.MAJ
Glede toga. Posto je danas praznik ponedjeljak je spojen sa vikendom. Posto je sljedece sedmice 8-mog dan pobjede nad fasizmom a 10-og nekakav katolicki praznik firma spojila citavu sedmicu neradnuMarlboroGold wrote:Lično nisam za proslavu ovog dana na način kako se obilježava (praznik za žderanje i opijanje), ali svakom njegovo, međutim ne slažem se sa mnogima koji tvrde da ovo ne treba biti neradni dan, kako na forumu tako i izvan. U poređenju sa mnogim praznicima koje stranci imaju, pogotovo vjerski, mi ih nemamo puno, pa narodu ipak dobro dođe neka vrsta odmora.
Jest da cemo to morati odraditi kroz prekovremene koji su 25% skuplji od normalne satnice al nema veze, dobro dodje. Pgtv sto su i djeca na raspustu
- duminjo
#35 Re: 1.MAJ
Jebo majku samo ja Radim Danas 
- Russki
#36 Re: 1.MAJ
Ja sam volio raditi danas, ali eto. Nastavlja se sutra.duminjo wrote:Jebo majku samo ja Radim Danas
-
probook
#37 Re: 1.MAJ
Ne volim nametnuta pravila - zato sam palio rostilj za vikend (vec ne znam koji put od pocetka godine), a danas me ne zanima.
-
swanfilter
#38 Re: 1.MAJ
Meni je 1. Maj vrhunski jer je internacionale i prilika da se cijela uza i sira porodica slozi na hrpu. Rastrkani po cijeloj BiH + vanka i naravno da cemo se odalamiti od svega, razgovora, zaje...ije, hrane i pica. Zao mi je sto mnogi među nama si ne mogu priustiti isto, al nije bas do mene i nas ...
-
dozadnjekapi
#40 Re: 1.MAJ
Ovi sto kude i nije im jasno da se narod veseli a drzava u kurcu, gdje ste na protestima?
Jedino logicno objasnjenje da kudite sa radnog mjesta.
- triconja
#41 Re: 1.MAJ
Bas zato ljudi i ne izlaze jer bi takvi ko ti prvi dosli da im sta dobace i prvi bi preko interneta nesta poceli srat.dozadnjekapi wrote:Ovi sto kude i nije im jasno da se narod veseli a drzava u kurcu, gdje ste na protestima?
- vazi
#42 Re: 1.MAJ
Ako ovi krenu moglo bi biti selamata za sviju, moglo bi se prosiriti na komsiluk iliti susjedstvo
Ovako se obiljezava 1.Maj ( mada je 29.april
)
Ovako se obiljezava 1.Maj ( mada je 29.april
- hidr4
#43 Re: 1.MAJ
Cinjenica je da nikad necemo promjenit ovaj ovdje mentalitet. U Evropi 1.maj samo jedan neradni dan, kod nas majstori 5 spojili. Al' hajde, sve ide na gore, nek bar postoji tih nekoliko dana da se odmakneš od svakodnevnice.
Koliko god podrzavao silne proteste na današnji dan, neka praznika i neka veselja.
Koliko god podrzavao silne proteste na današnji dan, neka praznika i neka veselja.
- insomnia78
#44 Re: 1.MAJ
Pa i u Evropi je spojeno. Veliki vikendhidr4 wrote:Cinjenica je da nikad necemo promjenit ovaj ovdje mentalitet. U Evropi 1.maj samo jedan neradni dan, kod nas majstori 5 spojili. Al' hajde, sve ide na gore, nek bar postoji tih nekoliko dana da se odmakneš od svakodnevnice.
-
detroit-mercy
#45 Re: 1.MAJ
Nisu pet spojili nego je neko uzeo dan odmora u Ponedeljak pa spojio sa 1 i 2 pa tako ima pet dana, jedino ako i vikende ne racunas u radne danehidr4 wrote:Cinjenica je da nikad necemo promjenit ovaj ovdje mentalitet. U Evropi 1.maj samo jedan neradni dan, kod nas majstori 5 spojili. Al' hajde, sve ide na gore, nek bar postoji tih nekoliko dana da se odmakneš od svakodnevnice.
Pored toga, u BiH generalno nema puno praznika, Evropa to sisa BiH i to dobro.
- vazi
#46 Re: 1.MAJ
Kako ko...ja samo danas ne radim i 8 i 10, ostalo sve radni dani.insomnia78 wrote:Pa i u Evropi je spojeno. Veliki vikendhidr4 wrote:Cinjenica je da nikad necemo promjenit ovaj ovdje mentalitet. U Evropi 1.maj samo jedan neradni dan, kod nas majstori 5 spojili. Al' hajde, sve ide na gore, nek bar postoji tih nekoliko dana da se odmakneš od svakodnevnice.
- insomnia78
#47 Re: 1.MAJ
Ja bgm imo veliki vikend. Jos ne radim citavu sljedecu sedmicu
- Ajatolah_
#48 Re: 1.MAJ
Nije osvanuo 1. maj da se nije potegnula jedna te ista priča. Jedini neradni dan koji pada u doba godine idealan za izlete, žderanje i lokanje, stvorila se i ta tradicija... Realno - jazuk propustiti.
O nekakvom "slavljenju" je besmisleno pričati jer niko ne izlazi da proslavi dan rada... Možemo ga nazvati Dan cestovne infrastukture i premjestiti na 2. maj što se mene tiče, ako će nekome zbog toga biti srce na mjestu što ga "slavimo"...
O nekakvom "slavljenju" je besmisleno pričati jer niko ne izlazi da proslavi dan rada... Možemo ga nazvati Dan cestovne infrastukture i premjestiti na 2. maj što se mene tiče, ako će nekome zbog toga biti srce na mjestu što ga "slavimo"...
-
dozadnjekapi
#49 Re: 1.MAJ
Radim ja radi supruga ... moji njeni svi rade ... izasao da proslavim prvi maj i okrenem janje. Ako ne slavim rad ne znam sta je onda.
Svako sebi zna najbolje a narodu je generalno govoreci banja.
Svako sebi zna najbolje a narodu je generalno govoreci banja.
-
Nenad-BIH
#50 Re: 1.MAJ
raja hoće malo da se opusti od posla