James Blunt u Sarajevu!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Meshtar

#26 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Meshtar »

shin wrote:
Meshtar wrote:Ali što je dosadan, malo je reći...skoro k'o Coldgay. Al' hajde, neka se nešto dešava.

James Blunt ili Davor Ebner, moze li gore rodjace :skoljka:
Ma uvijek može gore, naravno:D Zlikovaca nikad dosta, mogao je ne dao Bog Phil Collins doći:D
DYD666

#27 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by DYD666 »

1973 only (nice bass) , ostalo - presluso i fkt dosadno, ne kazem da ne valja, vec da mi je bas prelagano. I Yanni je lagan, ali nije to ta furka. Ovaj te bas uspava... :-)
Forsaken

#28 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Forsaken »

DYD666 wrote:1973 only (nice bass) , ostalo - presluso i fkt dosadno, ne kazem da ne valja, vec da mi je bas prelagano. I Yanni je lagan, ali nije to ta furka. Ovaj te bas uspava... :-)
Imam ideju: nemoj ga slušati! Genijalno zar ne. Recimo, meni kad se ne sviđa neki muzučar/muzičarka/grupa/žanr i sl. jednostavno ih ne slušam, ne idem po forumima i kenjam kako su dosadni, uspavljujući, bučni, glupi i sl. Nije ovo sad reakcija samo na ovaj komentar več na čitav thread genearalno. Pitanje threada je bilo: DA LI NEKO ZNA DA LI ĆE JAMES BLUNT DOĆI U SARAJEVO. Pitanje nije bilo: DA LI NEKOM JAMES BLUNT IDE NA KURAC I DA LI BI TAJ NEKO MOGAO DA NAM TO DOČARA PO MOGUĆNOSTI VIŠEKRATNO.

Dakle, za neuke demonstrirat ću jedan primjer odgovora koji bi mogao da se iskoristi na ovom threadu. Znači, usmjerite okice u ekran, koncentrišete se jako i laganim pokretima klikćete sljedećim slovima u datom redosljedu: NE ZNAMO KAĆE DOĆI JAMES BLUNT AKO BUDEMO ZNALI JAVIT ĆEMO SE.

Hvala
Neelix

#29 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Neelix »

nego meni james blunt ide na kurac :D
Sharam

#30 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Sharam »

James je kralj....klasichni brit pop pjevach.....balade predobreee, ko ima pojma o muzici zna da ima nevjerovatan kvalitet i nije produkt nakih kvazi pjevaca vec je na zvjezdanom nebu iskljucivo svojim extra kvalitetom....ljudi vi nemate pojma kolko ga svijet gotivi.

P.S.Ali zato ne daj se kraljiceee......to je glassss hoce Bono da otpjeva sa njom Miss Sarajevo sa novim aranzmanom kaze ne svidja mu se sa pokojnim Pavarottijem :lol: :lol: :lol: :lol: ...u zemlji seljaka na brdovitom Ballllkanuuuuuuuuuuuuuuu
Neelix

#31 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Neelix »

blunt ima kvalitetan glas bas koliko i seka, odlicno poredjenje :-)
Forsaken

#32 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Forsaken »

Neelix wrote:nego meni james blunt ide na kurac :D
HHAAHHA .. Dobar fazon dobar dobar! [/irony]

Nego, Neelix, de nam neki link da cujemo kako ti pjevas, posto vidim da si dajes za pravo da objektivno ocjenjujes druge pjevace. Znaci ti nama link, mi preslusamo tvoj milozvucni glasic, ocjenimo, ako dobro pjevas, tvoje misljenje se postuje!

PS: Ne slusam James Blunta samo me zanima filozofija mozgova koji ga isto ne slusaju ali si daju pravo da pljuju. Recimo, ne podnosim Jay-Z-a, ali mi to ne daje za pravo da odem na neki tamo forum i ubjedjujem raju kako je Jay Z smece i kako ga ne treba slusat. Mislim, koja je poenta: da ljudi prestanu da ga slusaju i pocnu slusat nesto drugo? Sta Neelix? De nas osvjesti

EDIT: Uh jebote ne vidjeh thread iznad: kutak za fanove rize ruze! Koje pljuvanje :D Izvinjavam se ja konto da ponekad ovdje vodi konstuktivna rasprava.

Dakle, za pljuvace: Nastavite. Evo i ja cu: James Blunt sucka! Har har
Neelix

#33 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Neelix »

ja ne znam pjevati. mozda se zato i ne bavim pjevanjem? :D ali blunt "pjeva" ocajno, ima raspon glasa od 0,25 oktava. mozda bi mi se i svidjale pjesme ali u tudjoj izvedbi. ono njegovo je grozno, uhoparajuce :D

p.s.
Predlazem promjenu imena teme u Kutak za fanove Jamesa Blunta :D
dexxx

#34 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by dexxx »

Dexxx is back baby,hehehe. Za sve one zlikovce što ne vole Jamesa, neka fino idu na Seku Aleksić pod ruku sa Omarom Mehmedbašićem iz Mjesečara. A za one cool face sa Sarajevo X foruma, evo nešto da vas obraduje :D

http://www.art-zone.ba/index.php?sel=9&view=49
uhljug_s_koseva

#35 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by uhljug_s_koseva »

DYD666

#36 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by DYD666 »

Forsaken wrote:
DYD666 wrote:1973 only (nice bass) , ostalo - presluso i fkt dosadno, ne kazem da ne valja, vec da mi je bas prelagano. I Yanni je lagan, ali nije to ta furka. Ovaj te bas uspava... :-)
Imam ideju: nemoj ga slušati! Genijalno zar ne.
Naravno da jeste. Zato sam i ostavio 1973 i rado je poslusam. To je sve. :P
Ali ako ocekujes da lazem samog sebe i kazem da mi ostakak nije prelagan, zaboravi. To nije bilo pljuvanje ni po cemu, vec iznosenje licnog dozivljaja.
Neznam za Neelix-a niti kako pjeva, ali meni je moj sud objektivan, nema se tu sta objasnjavati. :)

Al, eto da ne bude da smo off topic sa pricom volim/ne volim, da kazem da ne znam hocu ili ici na koncert ako ga i bude.
Potrefi li se to kada je i Mark Knopfler u Zagrebu, onda 100% necu - jer cu biti tamo ;-)
TiDamJa

#37 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by TiDamJa »

Ridjobrki wrote:Može biti da je dosadan ili patetičan, ali stvari mu imaju onaj dodir duše koji čak i loše pjesme može izvaditi. Nema danas baš puno izvođača kod kojih se može u svoj sili produkcije ipak osjetiti "human touch". To mu je veliki plus...

Ovo je, pogotovo za nas koji smo prošli ove stvari i kojima je ustvari i posvećeno, za ubit se nježno šrafcigerom:

Ako se ne varam, pjesma je napisana dok je služio u KFOR-u

potpisujem, i upravo zato mi ga je uvijek drago cuti...
Meshtar

#38 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Meshtar »

Treba preimenovati ovu temu u kutak za fanove JB...nego, mnogo je dosadan :D
Neelix

#39 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Neelix »

Meshtar wrote:Treba preimenovati ovu temu u kutak za fanove JB...nego, mnogo je dosadan :D
Neelix wrote:ja ne znam pjevati. mozda se zato i ne bavim pjevanjem? :D ali blunt "pjeva" ocajno, ima raspon glasa od 0,25 oktava. mozda bi mi se i svidjale pjesme ali u tudjoj izvedbi. ono njegovo je grozno, uhoparajuce :D

p.s.
Predlazem promjenu imena teme u Kutak za fanove Jamesa Blunta :D
:P :D
suncica24

#40 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by suncica24 »

Meni je 1973 najbolja pjesma proslog ljeta!

ako dodje on...dolazim i ja :D
TiDamJa

#41 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by TiDamJa »

ja cu definitivno doci da ga vidim ako se pojavi...
Ddur

#42 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Ddur »

Meshtar wrote:
shin wrote:
Meshtar wrote:Ali što je dosadan, malo je reći...skoro k'o Coldgay. Al' hajde, neka se nešto dešava.

James Blunt ili Davor Ebner, moze li gore rodjace :skoljka:
Ma uvijek može gore, naravno:D Zlikovaca nikad dosta, mogao je ne dao Bog Phil Collins doći:D
ma :zzzz: nema nista dosadnije od Briana Adamsa
Tisina

#43 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Tisina »

Ovim putem pozivamo Vas na press konferenciju koja će biti upriličena u ponedeljak 19.05. u 15h 30 u dvorani kina Unitic povodom koncerta velikog muzičara James-a Blunt-a, koji će se održati u Sarajevu 15. juna, ove godine u dvorani Mirza Delibašić.

Na press konferenciji će biti prisutni direktor firme Art Zone iz Sarajeva koja organizira ovaj veliki događaj- gdin Rajko Bogdanović te će takođe specijalno za ovu priliku doputovati i predstavnik agencije Charmenko, Charm Music & Grinding Halt- gdin Nick Hobbs kako bi bio na raspolaganju za sva pitanja vezana za koncertne aktivnosti Jamesa Blunta!

U prilogu ovog maila možete pronaći CV gdina. Nicka Hobs-a.

James Blunt, mladi britanski muzičar je u samo nekoliko godina postao fenomenom svjetske pop muzike. Nakon profesionalne vojničke karijere, u kojoj je služio i u snagama KFOR-a, ovaj Englez se odlučuje iskušati u muzičkim vodama i suprotno očekivanjima (vjerojatno i njegovih vlastitih), debitantski rad "Back To Bedlam" napravio je pravu pometnju i promijenio izgled svjetskih (pogotovo europskih) poplista.. Prodat je u nevjerovatnih 11 miliona primjeraka!
James Blunt je određene stihove svojih pjesama posvetio i Sarajevu, i poznat je kao veliki prijatelj BIH, te je iz tog razloga njegova izričita želja bila da nastupi u Sarajevu kao jedinom gradu u regionu na balkanskoj turneji.Mi svakako smatramo da sarajevska publika zaslužuje vidjeti ovaj svjetski spektakl i da će nastup „Jamesa Blunta” još jednom dokazati da se na regionalnom nivou Sarajevo afirmisalo kao grad kulture i svjetskih tokova.
Meshtar

#44 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Meshtar »

Super događaj, samo nek se nešto dešava. Čestitam organizatorima, iako ne mogu smisliti Blunta, lijepo je da se i kod nas može vidjeti neki svjetski poznat muzičar.
Neelix

#45 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Neelix »

cini mi se da je malo optimistican sa odabirom dvorane al haj :D
gulas

#46 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by gulas »

Jednom sam ga preslusao (cini mi se njegov prvi album), zamalo se nisam samoubio od depresije. Ne znam kako se ono moze slusati svakodnevno osim ako nisi u nekom debelom sr**nju.
Eborg

#47 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by Eborg »

A shto popljuvashe chovjeka to je chudo... :roll:

Da je kojim sluchajem Karleusha ili neko slichan mogu misliti koliko bi bilo zagrizhenih fanova... :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#48 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by ladyblue18 »

Eborg wrote:A shto popljuvashe chovjeka to je chudo... :roll:

Da je kojim sluchajem Karleusha ili neko slichan mogu misliti koliko bi bilo zagrizhenih fanova... :roll:
Mah...ne vrijedi se raspravljat :D
Ja cu vjerovatno ici :D
bice_bice

#49 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by bice_bice »

dal' on ovo cita i da razumije..!
eterno

#50 Re: James Blunt u Sarajevu!

Post by eterno »

Interesantno je da vecinom muskarci ovu temu komentarisu a 90% njegove publike su cure/zene.

Kao sto je neko vec rekao, vazno je da se nesto desava.
Last edited by eterno on 19/05/2008 00:04, edited 1 time in total.
Post Reply