SARAJEVSKI BALKONI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by mIRCerka »

sulesavic wrote:Ima li ko dovoljno pametan & rječit da mi malo nešto objasni - koja je svrha balkona?
Kaca za kupus, drva, cumur, susenje vesa, rostiljnica.....
callmethebreeeze

#27 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by callmethebreeeze »

sulesavic wrote:Ima li ko dovoljno pametan & rječit da mi malo nešto objasni - koja je svrha balkona?
fino je kahvu piti i novine citati na suncan dan.
sulesavic

#28 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by sulesavic »

mIRCerka wrote:
Ovo je, pretpostavljam, poluozbiljno, polu, je li, zajebancija...
callmethebreeeze wrote:
A šta ćemo zimi?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#29 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by mIRCerka »

sulesavic wrote:
mIRCerka wrote:
Ne, ja sam ozbiljna.
callmethebreeeze

#30 Re: SARAJEVSKI BALKONI

sulesavic wrote:
mIRCerka wrote:
callmethebreeeze wrote:
A šta ćemo zimi?
zastakliti, pa opet kahvenisati za par suncanih dana.
sulesavic

#31 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by sulesavic »

mIRCerka wrote: Ne, ja sam ozbiljna.
Hm... Greška u komunikaciji...

Kupus? Može. Ako može bicikl, može i kaca.

Drva. Tako-tako.

Ćumur. Isto k'o i za drva.

Sušenje veša? Svakako.

Roštiljnica? Polij ih benzinom ako možeš.

Dakle - šta je problem sa sušenjem veša, šta je problem sa skladištenjem drva ako zgrada nema riješen sistem nekog centralnog grijanja?
poplava

#32 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by poplava »

Problem je sto je to ruzno za oci, pa kao svima smeta. A ako imas centralno i ne placas racune, onda ne smeta nikom jer se ne vidi. Nedavno me napadose sa svih strana kad sam rekao da se racuni moraju placati. A sad bi svi kaznjavali za ustakljene balkone i ves. Na stranu to sto te kazne niko ne bi platio...
d2

#33 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by d2 »

a evo i sto niko nije lud da ide legalnim putem, pazi sad legalne precedure da okacis klimu

- zahtjev za urbanisticku saglasnost
- kopija katastarskog plana
- kopija ugovora o kupovini stana
- fotografija zgrade sa oznacenim mjestom gdje ce klima biti
- prospekt od klime

saglasnost stanara ako se procjeni da klima smeta drugim stanarima

to je legalna procedura koju kad prodjes zovnes majstore da
- ugrade klimu

za razliku od toga nelegalna procedura je
- ugrade klimu

... kad smo kod sredjivanja grada, krenimo ipak prvo od sredjivanja drzave, EOD od mene, sutra odoh u LG da je postavim na neurbani nacin kao i cijeli grad.

Kad se drzava potrudi da mi olaksa proceduru i postuje mene i moje vrijeme potrudicu se i ja da ispunim svoje obaveze prema drzavi, drugim rijecima voljan da platim - jesam, voljan da se zajebavam - nisam.
Last edited by d2 on 07/04/2008 14:03, edited 1 time in total.
alica.k

#34 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by alica.k »

imamo mi vecih problema od izgleda nasih zgrada, ustakljenih balkona, klima uredjaja, velicina i oblika prozora.

al eto...
vjesticanametli

#35 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by vjesticanametli »

:lol: :lol: :lol: :lol: prospekt od klime ma bjaaaaaaaziiiiiiii :lol: :lol: saglasnost stanara alooooooo pa svi ce reci da imaju nesto protiv samo da te zeznu :lol: :lol: :lol: :lol:
poplava

#36 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by poplava »

Zar si ocekivao nesto drugo, jos trebas biti sretan sto ti nisu trazili izvedbeni projekat od zvanicno ovlastene firme, povrdu od zavoda za mjeriteljstvo itd. da je klima napravljena po standardima koje nasa drzava priznaje i slicno...
vjesticanametli

#37 Re: SARAJEVSKI BALKONI

ova visekomadna drzaFa ne priznaje nista sto nije domace :D
*mima*

#38 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by *mima* »

alica.k wrote:imamo mi vecih problema od izgleda nasih zgrada, ustakljenih balkona, klima uredjaja, velicina i oblika prozora.

al eto...
Nema vjestice..........balkoni i kese su prioritet. :run:
poplava

#39 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by poplava »

mima wrote:
alica.k wrote:imamo mi vecih problema od izgleda nasih zgrada, ustakljenih balkona, klima uredjaja, velicina i oblika prozora.

al eto...
Nema vjestice..........balkoni i kese su prioritet. :run:

i na trecem mjestu pseci izmet :)
Pasiflora

#40 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by Pasiflora »

Poplava, nemoj da te voda odnese :D
poplava

#41 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by poplava »

Ne brini se, imam slauf :D
tech10

#42 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by tech10 »

Da dodam stari kuhinjski element pun starih pipa, kablova i cetke i kreme za cipele. U cosku srolan stari itison (neka, moze valjat nekada) :D
d2

#43 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by d2 »

poplava wrote:Zar si ocekivao nesto drugo, jos trebas biti sretan sto ti nisu trazili izvedbeni projekat od zvanicno ovlastene firme, povrdu od zavoda za mjeriteljstvo itd. da je klima napravljena po standardima koje nasa drzava priznaje i slicno...
pa eto red je bilo nazvati i pitati da vidim da se sta nije promijenilo na bolje :)

onda sam pitao posto smo bukvalno delozirani sa nasih parkinga od gospode koja srcu kafe u okolnim kaficima da li se mogu nadati da ce opstina prosiriti parkinge, onda je zena rekla pa podnesite zahtjev. pa reko ja sam mislio da ima neko u opstini ko obilazi opstinu i ko moze da kaze vidis ovdje imamo 462 kafica i parkinga nema vise zglave, ljudi nemaju gdje parkirati, parkinge treba prosiriti. kaze gospodja a ne ne, ne ide to tako, nemojte to ocekivati, vi trebate podnijeti zahtjev...

elem, u bosni smo jos, da hoce ova reforma policije pa da krenemo u evropu :run:
callmethebreeeze

#44 Re: SARAJEVSKI BALKONI

d2 wrote:a evo i sto niko nije lud da ide legalnim putem, pazi sad legalne precedure da okacis klimu

- zahtjev za urbanisticku saglasnost
- kopija katastarskog plana
- kopija ugovora o kupovini stana
- fotografija zgrade sa oznacenim mjestom gdje ce klima biti
- prospekt od klime

saglasnost stanara ako se procjeni da klima smeta drugim stanarima

to je legalna procedura koju kad prodjes zovnes majstore da
- ugrade klimu

za razliku od toga nelegalna procedura je
- ugrade klimu

... kad smo kod sredjivanja grada, krenimo ipak prvo od sredjivanja drzave, EOD od mene, sutra odoh u LG da je postavim na neurbani nacin kao i cijeli grad.

Kad se drzava potrudi da mi olaksa proceduru i postuje mene i moje vrijeme potrudicu se i ja da ispunim svoje obaveze prema drzavi, drugim rijecima voljan da platim - jesam, voljan da se zajebavam - nisam.
joj, kina, pa morao bi nekoga zaposliti da radi puno vrijeme samo da izganja tu dozvolu. i moj stari je predao dozvolu da se prave balkoni na nasoj zgradi. :D cini mi se da bi im bilo lakse da su balkone napravili pa onda trazili da se to legalizuje.
poplava

#45 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by poplava »

U mojoj su zgradi sa jedne strane ljudi ustaklili 90% balkona (mozda i vise). Kako i nece, sjeverna strana u cosku prema drugom neboderu, nikad sunca ne vidi, ograda betonska bez rupa visine 1.3 m, ne vidis nista od nje kad sjednes. A nemas gdje ni sjesti jer i kad je cisto za dva dana bude sve prljavo od milion golubova koje nema nacina da otjeras. I onda se cude sto su ustakljeni...
alica.k

#46 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by alica.k »

d2 wrote: onda sam pitao posto smo bukvalno delozirani sa nasih parkinga od gospode koja srcu kafe u okolnim kaficima da li se mogu nadati da ce opstina prosiriti parkinge, onda je zena rekla pa podnesite zahtjev. pa reko ja sam mislio da ima neko u opstini ko obilazi opstinu i ko moze da kaze vidis ovdje imamo 462 kafica i parkinga nema vise zglave, ljudi nemaju gdje parkirati, parkinge treba prosiriti. kaze gospodja a ne ne, ne ide to tako, nemojte to ocekivati, vi trebate podnijeti zahtjev...

elem, u bosni smo jos, da hoce ova reforma policije pa da krenemo u evropu :run:
haj mi molim te reci da ovo nije u vogosci. ista stvar se desava i ovdje. navecer se mi stanari nemamo gdje parkirat jer majmuni ne mogu hodat 15 m do kafica od kuce nego autom dodju pa se drito ispred haustora gdje je zabrana uparkiraju jer su se prije njih slicni njima parkirali vec na parking (kapaciteta 15 auta max).

ispod balkona mi prave trospratni mup, zatvorili ulaz, svi koji u opstinu moraju parkiraju se - naravno ispred moje zgrade. to je PREMIJA uhvatit mjesto da se parkiras tu. ne idem nigdje jer znam da kad se vratim necu se imat gdje parkirat.

kome da se zalim? pisi zahtjev. kakav crni zahtjev za sta? da prosire parking na PARK za djecu. necu to...hocu da se tu mogu samo stanari parkirat, ima dovoljno mjesta za nas kad bi samo mi mogli tu. to je sekunda postavit one fazone metalne koji se spuste kad je neko parkiran a dignu da ne moze se niko parkirat dok nisi tu. jok, nista onda, ako uhvatis onda uhvatis mjesto, inace pisi zahtjev da razvale park da bi se imali SVI negdje parkirat. al ako zivis tu i parkiras se na 10 min ispred svog ulaza, kazna ti ne gine, znas, iako nemas gdje drugo, jer guzonje iz opstine moraju svojim mercedesom mjesto za 3 auta zauzeti.

i kao balkoni su problem. kao klime su problem. cak ni parking nije problem. problem je vlast koja razvaljuje parkove da bi se gradili parkinzi. da bi elvir dixon mogo sebi skolu za frizere otvorit. ma ja...

edit: i da, da sam znala za ovu novu zgradu mupa zazidala bih balkon vrlo rado. necu da ih gledam.
Last edited by alica.k on 07/04/2008 14:43, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#47 Re: SARAJEVSKI BALKONI

alica napisi na papir busim gume i okaci pred ulazu a elviru drxonu poHlupetaj penĐŽere :D
Last edited by vjesticanametli on 07/04/2008 14:51, edited 1 time in total.
alica.k

#48 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by alica.k »

vjesticanametli wrote:alica napisi na papir busim gume i okaci pred ulazu a elviru drxonu poHlupetaj pendzere :D
imam nastancane "ljubavne porukice" na kojima pise "DEGENU NAUCI SE PARKIRAT"
sulesavic

#49 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by sulesavic »

poplava wrote:jer i kad je cisto za dva dana bude sve prljavo od milion golubova koje nema nacina da otjeras
Nemaš ti pojma kakvo je vranino/gavranovo/svračije govno kad zapekne...
poplava

#50 Re: SARAJEVSKI BALKONI

Post by poplava »

sulesavic wrote:
poplava wrote:jer i kad je cisto za dva dana bude sve prljavo od milion golubova koje nema nacina da otjeras
Nemaš ti pojma kakvo je vranino/gavranovo/svračije govno kad zapekne...
Ih, meni pricas, na Otoci ih je par miliona, kao da su sve te pticurine ovog svijeta dosle tamo. Sreca ne dolaze mi na balkon (jer je ustakljen :)) ali vidim to svako jutro na autu. Grize farbu koliko je jako :(
Post Reply