Maybach 57 ili Maybach 62?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- madner
#26 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Ne znam, ja sam na 57 koristio Dayton, i fura pravo. Piretu napravim gdje god hocu.
Tigar je onako, nije los ali te alu celicne su malo nezgodne, bolje da uzmes celicne - celicne i utopis u chrom.
Tigar je onako, nije los ali te alu celicne su malo nezgodne, bolje da uzmes celicne - celicne i utopis u chrom.
- chuchumbamayumbe
#27 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Ma uzecu ja ove alu-celicne, i zadati chrom.madner wrote:Ne znam, ja sam na 57 koristio Dayton, i fura pravo. Piretu napravim gdje god hocu.
Vidjecu na autopijaci kakvih naljepnica da kupim, turbo, mega, giga, da zadam malo i da promijenim one ofirne auspuhe, da stavim prave rore od 15 cola, minimum.
- madner
#28 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Minimum, i reci im da ga spuste malo, pa nije kamion.
Samo pazi, mene su zajebali. Ljepo im rekao da hocu siri dzep na strani, da mogu stavit utoku.
Levati kontali da sam neki levat pa koristim beretu, a ne ko pravi dingosp hromirani Magnum. Bas ono veze sa vezom nemaju.
Samo pazi, mene su zajebali. Ljepo im rekao da hocu siri dzep na strani, da mogu stavit utoku.
Levati kontali da sam neki levat pa koristim beretu, a ne ko pravi dingosp hromirani Magnum. Bas ono veze sa vezom nemaju.
- chuchumbamayumbe
#29 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Koji su to papci, Kekuna mi malog!madner wrote:Minimum, i reci im da ga spuste malo, pa nije kamion.
Ti dingospo coek, a oni tebi tako?!
ccc
treba Hin srokat', sviju mi!
- madner
#30 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Ma ja ga odma hrakno, spuco mu seftu i kontam da ce bit mudanja pa nes rec da ga prebijem.
Ali nista, pedercic neki, nas trojca smo mu se smijalu u facu pola sata dok nije dao drugi dzep.
Ali nista, pedercic neki, nas trojca smo mu se smijalu u facu pola sata dok nije dao drugi dzep.
- Edin H.
#31 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
madner wrote:Minimum, i reci im da ga spuste malo, pa nije kamion.
Ja cijelo vrijeme govorim da Mercedes nije sposoban da prilagodi svoja vozila potrebama i kulturnim navikama potencijalnih kupaca.
Ali ne znam iz kog razloga, ipak se jos uvijek iznenadim kada ljudi iznesu primjere negativnih iskustava i primjere nedostatka osnovnnih prinicipa modernog poslovanja.

Evo vam i definitivnog dokaza da nema kuke
Takodje se vidi je da je poklopac rezervoara goriva, tj. mjesto za sipanje goriva previsoko postavljeno.
Pa necu kanister na plucima drzati kada tankam
- VR6
#32 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Jedan video klip, nisam znao u koju temu staviti, a u ovoj se ionako nista pametno ne prica...
http://www.youtube.com/watch?v=2v7vZXF4pC4
http://www.youtube.com/watch?v=2v7vZXF4pC4
- madner
#33 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Sjo, dobro si. Jedina fora koju sam skonto jeste da krades od onih kamiona i preko slaufa.Edin H. wrote:madner wrote:Minimum, i reci im da ga spuste malo, pa nije kamion.
Levati kontali da sam neki levat pa koristim beretu, a ne ko pravi dingosp hromirani Magnum. Bas ono veze sa vezom nemaju.![]()
Ja cijelo vrijeme govorim da Mercedes nije sposoban da prilagodi svoja vozila potrebama i kulturnim navikama potencijalnih kupaca.
Ali ne znam iz kog razloga, ipak se jos uvijek iznenadim kada ljudi iznesu primjere negativnih iskustava i primjere nedostatka osnovnnih prinicipa modernog poslovanja.
Evo vam i definitivnog dokaza da nema kukeza prikolicu
Takodje se vidi je da je poklopac rezervoara goriva, tj. mjesto za sipanje goriva previsoko postavljeno.
Pa necu kanister na plucima drzati kada tankamMoras odraditi 10 auta dok nakupis dovoljno benzina za jedno tankanje i onda pola prolijes. Covjek se zaista zapita o cemu su ti njihovi inzinjeri i dizajneri razmisljali kada su konstruisali vozilo.
Sta sve covjek ne mora radit da bi uzivao malo, od semafora do semafora.
-
edoze
#34 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
bolje da sebi kupis onog zadnjeg yugu sto je izasao iz tvornice,i pravim chunerskim slovima napises da je jubilarni...sa maybachom po bosni ces se stopit u moru onih koji voze taj auto...nije neki fazon,a kosta...tako da nit 57 nit 62 nego 45,yugo ruleZ 
- Bullet Tooth Tony
#35 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
aaa pa vi bas mala auta vozate cuj 62 , zaboravili ste beg-a
Maybach 72

Maybach 72

- chuchumbamayumbe
#36 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Toooo Bezeeee, toooooo!!!!
To se trazi!
Svaka ti cast!

To se trazi!
Svaka ti cast!
- sffovac
#37 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
u ovaj je mog'o i tele turit komfornoBeg_Babic wrote:aaa pa vi bas mala auta vozate cuj 62 , zaboravili ste beg-a
Maybach 72
sto mu ne rece da ga uzme prije bajrama, sad belaj
nego ti vidi u svom dzematu da ti ga probaju zamijeniti su ovijem, mislim da je doplata sica prava
razrahatit ces se ko coek, a i telad ce bit mirnija
- Bullet Tooth Tony
#38 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
ma nista to,malo mi se pokvario onaj granapski R8 ,hajd reko da vidim znaju li ovi nasi majstori sta.... jarane zado se on a ja skljoc i uslikam ga

- VR6
#39 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Provjerava covjek ulje 
- Gorštak
#40 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
@Edin H. cestitam na dobrom rezonu. Posto je i moje auto prilicno staro, skoro dvije godine, vrijeme ga je mijenjati, pa sam ti licno zahvalan na ovako korisnim besplatnim savjetima, jer ce i meni dobro doci. U svakom slucaju, BMW i Mercedes ne dolaze u obzir, jer iz svaka susa voza i reklamira se na njemu. Evo primjer koji sam ljetos licno vidio i fotkao:

Ukratko, koji god Maybach uzmes, neces se pokajati.
@babichu

Ukratko, koji god Maybach uzmes, neces se pokajati.
@babichu
- slavkoimamodilera
#41 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Ovo je bilo po principu: "Kupujem automobil bilo koje marke i godine proizvodnje. Uslov - mora imati tablice sa kombinacijom slova B O Y."

-
edoze
- Edin H.
#43 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Gorštak wrote:@Edin H. cestitam na dobrom rezonu. Posto je i moje auto prilicno staro, skoro dvije godine, vrijeme ga je mijenjati, pa sam ti licno zahvalan na ovako korisnim besplatnim savjetima, jer ce i meni dobro doci. U svakom slucaju, BMW i Mercedes ne dolaze u obzir, jer iz svaka susa voza i reklamira se na njemu. Evo primjer koji sam ljetos licno vidio i fotkao:
Ukratko, koji god Maybach uzmes, neces se pokajati.![]()
@babichu![]()
Gorstak, nije meni vazno da zaradim na svojim mudrim savjetima, vazno mi je da raja voze fina auta
Jasno je i meni da se Maybach ne kupuje svaki dan, nego otprilike svake dvije godine
Znaci ipak treba dobro razmisliti da li uzeti 57-cu ili 62-jku.
E sada posto si i ti shvatio da Mercedes ne sluzi ni za sta drugo nego kao pokretni billboard, evo da ti predlozim jedno vozilo koje ce bolje odgovarati tvome zivotnom stilu.
Znam da ti Bentley Continetnal GT Speed djeluje na prvi pogled neupadljivo, ali vjeruj mi radi se o solidnom i ekonomicnom radisi. Svima koji u dusi nisu snobovi, toplo bi preporucio ovu vozilicu, prije svega zbog vjesto rjesenih farova i kvalitetnih brisaca. Takodje treba napomenuti kvalitetnu zavrsnicu tako da rucke ne otpadaju kao kod Yuge, ciji dizajn, moram priznati su Bentleyjevi dizajneri djelomicno kopirali.
Sto se tice prevoza kurbana mozeg ga staviti u gepek, ali bih ti preporucio da sa jednog od onih malih tamica za vucenje drva maznes crvenu zastavicu, jer je neophodno da gepek ostane otvoren.
Sto se Babicevog izbora tice primjecujem - nije Beg cicija
- Bullet Tooth Tony
#44 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
ehehe znas kako kazu ..."ali je bio cicija zato je Beg "Sto se Babicevog izbora tice primjecujem - nije Beg cicija
- sffovac
#46 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
a ako se covjek odluci da uzme jedan
gdje ima dijelova uzeti, mogul oni sa VW na betlija ili majbaha ili je mozda bolje da uzme kineske ?
ko je ovlasteni serviser il moze u bilo kojoj, bolje opremljenoj supi ?
mislim da su ovo pitanja od vitalnog nacionalnog interesa
gdje ima dijelova uzeti, mogul oni sa VW na betlija ili majbaha ili je mozda bolje da uzme kineske ?
- madner
#47 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Ja sam svog sam servisiro. Ono od zamjene ulja (nije da sam mjenjo, ulje ko ulje) pa nadalje. Bitno je da imas laptop i iskljucis mu sve senzore, jer ta zna bit problem. Satro ne valja gorivo koje sam ja licno sa slaufom prebacio. Jest da mi je slauf bio malo u pijesku ali stas sad, boljeg nema.
To je glavna fora. Mehanika ono krajnje soldina, jednom sa pjan udario lika i gotov se nista i ne vidi. Izvuko malo mjesto, ocistio krv i to je to.
To je glavna fora. Mehanika ono krajnje soldina, jednom sa pjan udario lika i gotov se nista i ne vidi. Izvuko malo mjesto, ocistio krv i to je to.
- chuchumbamayumbe
#48 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Ja sam do sada na MOME Maybachu zamjenio gumiglajznu i lijevu lafetu (samo kugle).sffovac wrote:a ako se covjek odluci da uzme jedan
Dijelovi se mogu naci kod Kekuna (tamo iza Tufine pekare) i ima jedan lik na Širokači (Ramo, svi ga gore znaju).
Što se tiče servisa, Sajo u Ilijašu je neprevaziđen za Maybach-e (pitajte kojeg god hoćete vlasnika), a dobro radi i Dževad (Dobroševići) i Džemo (sa Hošinog brijega).
Za karburator je najbolji onaj lik iz Rogatice, ja mislim da se zove Mitar ili Mirko, nisam siguran.
Uglavnom, što se tiče održavanja Maybacha, u BiH nema problema!
- Gorštak
#49 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
@Edin H. imal kakav sa većim vratima. Ne vidi mi se reklama na ovom dobro

- madner
#50 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?
Nego, ima li neki majstor za interijer?chuchumbamayumbe wrote:Ja sam do sada na MOME Maybachu zamjenio gumiglajznu i lijevu lafetu (samo kugle).sffovac wrote:a ako se covjek odluci da uzme jedan
Dijelovi se mogu naci kod Kekuna (tamo iza Tufine pekare) i ima jedan lik na Širokači (Ramo, svi ga gore znaju).
Što se tiče servisa, Sajo u Ilijašu je neprevaziđen za Maybach-e (pitajte kojeg god hoćete vlasnika), a dobro radi i Dževad (Dobroševići) i Džemo (sa Hošinog brijega).
Za karburator je najbolji onaj lik iz Rogatice, ja mislim da se zove Mitar ili Mirko, nisam siguran.
Uglavnom, što se tiče održavanja Maybacha, u BiH nema problema!
Jeo sam dvije tri kile mese, malo jogurta, salate, zeljanice i koju baklavu i ostala fleka. Jebo ih onaj ko je smislio ovakav interijer. Ima li neki majstor da mi presvuce u neku boju gdje se fleke nece opazit? Necu da gladujem, bar ne dok vozim.