Ovo je ipak malo previse komplicirano za ono sto su ih ucili u skoli
VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
- Edin H.
#26 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Pa ja sam mislio da je Policija tu da naplacuje kazne kada zaboravis upaliti svjetla ili se prestrojis u pogresnu traku
- spreca
#27 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Zasto ja u svom gradu(nisam iz sa)ili bilo u kom drugom ne bih smio uci negdje posjediti i sl. ako to zakonom nije zabranjeno?.
Zasto bi to posteni ljudi morali zaobilaziti zaradi nekih cela i slicnih.Prosvjedi koji se provode npr.po Sarajevu treba da imaju u svom programu i pitanja direktno upucena mupu sarajeva,kantona i BiH.Odgovornost ne treba traziti od vlade nego od odredenih ljudi da dadu svoj odgovor zasto je situacija takva pa ako je neko drugi kriv traziti i negovu odgovornost dok se ne dode do samog kraja .
Mozda je rjesenje pistolj za pojas i sam sebe zastiti ako to nece oni koji su za to placeni.
Zasto bi to posteni ljudi morali zaobilaziti zaradi nekih cela i slicnih.Prosvjedi koji se provode npr.po Sarajevu treba da imaju u svom programu i pitanja direktno upucena mupu sarajeva,kantona i BiH.Odgovornost ne treba traziti od vlade nego od odredenih ljudi da dadu svoj odgovor zasto je situacija takva pa ako je neko drugi kriv traziti i negovu odgovornost dok se ne dode do samog kraja .
Mozda je rjesenje pistolj za pojas i sam sebe zastiti ako to nece oni koji su za to placeni.
- savrseni krug
#28 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
pa ne mozes ici tamo gdje ti zelisspreca wrote:Zasto ja u svom gradu(nisam iz sa)ili bilo u kom drugom ne bih smio uci negdje posjediti i sl. ako to zakonom nije zabranjeno?.
ti kao fin decko mozes ici tamo gdje manje finim deckima nije zanimljivo,tamo gdje nema dobrih "koka",prometa kesha,desavanja raznih vrsta
a ako hoces u boeme onda ces morati spustiti pogled i glavu kad te tuku i vrijedjaju manje fini momci a ako slucajno greskom pozoves policiju, zbog istog ,onda ces se morati toj istoj policiji izvinuti zbog uznemiravanja i vjerovatno spustiti glavu i pogled kad ti i oni budu objasnjavali da boemi nisu za tebe...
- suncokret13
#29 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
lijepa TITINA milicija !!!!!!!!
- Edin H.
#30 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
E bas svasta. Preostali mentalitet Titine milicije koja se ponasala kao da su oni sud, bez postovanja pravila sluzbe, sankcionisanja njihovih postupaka i opcenito bez osjecaja odgovornosti za ono sto bi trebali predstavljati je i omogucio da se ovakve stvari i danas dogadjaju.
Kao sto rece momak u uvodnom postu nasamarase momke koji nisu izazvali sukob, koji su povrijedjeni i nikom nista
Kao sto rece momak u uvodnom postu nasamarase momke koji nisu izazvali sukob, koji su povrijedjeni i nikom nista
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#31 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Uzgleda da im je opet Tito kriv, ...Edin H. wrote:E bas svasta. Preostali mentalitet Titine milicije koja se ponasala kao da su oni sud, bez postovanja pravila sluzbe, sankcionisanja njihovih postupaka i opcenito bez osjecaja odgovornosti za ono sto bi trebali predstavljati je i omogucio da se ovakve stvari i danas dogadjaju.
E pa Edine, ... nije Titina milicija bila bas tolika babaroga kakvom je ove "demokrate" zele prikazati.
Marisala je one koji se ogrijese o zakon, dakle kriminalce. Desavalo se da poneki nevini nastrada, ali .... sada samo nevini stradaju, a kriminalci kolo vode. Sta je onda prihvatljivije?
Simbolican ti je taj avatar, ...
-
Šole
#32 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Evo ja sam drot, možete me mrziti, nepoštovati i šta god hočete, svega sam sa nagledao i naslušao u ovih 11 godina u policiji. Zakon ne kroji policija, radimo po zakonu o pol. službenicima.Mi smo samo servis građana, tužilaštva, sve što zadokumentujemo ide tužilaštvu, pa oni određuju pritvor ili puštaju. Svi nešto pričaju, psuju, kritikuju....bože moj demokratski, ali koliko vas je podnijelo prijavu unutrašnjoj kontroli, koliko vas je svjedočilo, koliko vas je reagovalo, pogledajte malo zakon pa putnici u tramvaju su gledali i bili svjedoci ubistva, i šta su uradili? Okrenuli glavu. LJudi nažalost ovo vam je cjena demokratije.....Evo pozivam forumaša koji svaki dan sve više mrzi policiju (njegovo pravo) da provede sa mnom 2 sata na kafi, vožnji po gradu, da komentarišemo situacije po gradu na koje naletimo. Pa ako me bude i dalje mrzio spreman sam baciti značku u Miljacku.
- Doda37
#33 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Šole wrote:Evo ja sam drot, možete me mrziti, nepoštovati i šta god hočete, svega sam sa nagledao i naslušao u ovih 11 godina u policiji. Zakon ne kroji policija, radimo po zakonu o pol. službenicima.Mi smo samo servis građana, tužilaštva, sve što zadokumentujemo ide tužilaštvu, pa oni određuju pritvor ili puštaju. Svi nešto pričaju, psuju, kritikuju....bože moj demokratski, ali koliko vas je podnijelo prijavu unutrašnjoj kontroli, koliko vas je svjedočilo, koliko vas je reagovalo, pogledajte malo zakon pa putnici u tramvaju su gledali i bili svjedoci ubistva, i šta su uradili? Okrenuli glavu. LJudi nažalost ovo vam je cjena demokratije.....Evo pozivam forumaša koji svaki dan sve više mrzi policiju (njegovo pravo) da provede sa mnom 2 sata na kafi, vožnji po gradu, da komentarišemo situacije po gradu na koje naletimo. Pa ako me bude i dalje mrzio spreman sam baciti značku u Miljacku.
U pravu je covjek, mada i njima se mogu uputiti kritike za njihov rad, ali glavni problem problem nasilja na ulicama je pravosuđe
- Edin H.
#34 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Evo ovo skidanje avatara zbog toga sto se to nekome ko ima "vlast" isti ne dopada je upravo u skladu sa temom i sa onim o cemu ja govorimzoom66 wrote:koji avatar?pape wrote:Uzgleda da im je opet Tito kriv, ...Edin H. wrote:E bas svasta. Preostali mentalitet Titine milicije koja se ponasala kao da su oni sud, bez postovanja pravila sluzbe, sankcionisanja njihovih postupaka i opcenito bez osjecaja odgovornosti za ono sto bi trebali predstavljati je i omogucio da se ovakve stvari i danas dogadjaju.
Kao sto rece momak u uvodnom postu nasamarase momke koji nisu izazvali sukob, koji su povrijedjeni i nikom nista![]()
E pa Edine, ... nije Titina milicija bila bas tolika babaroga kakvom je ove "demokrate" zele prikazati.
Marisala je one koji se ogrijese o zakon, dakle kriminalce. Desavalo se da poneki nevini nastrada, ali .... sada samo nevini stradaju, a kriminalci kolo vode. Sta je onda prihvatljivije?
Simbolican ti je taj avatar, ....... odraz stanja na nasim ulicama.
nema avatara
![]()
dajte malo povedite rachuna o odabiru avatara.
hvala
Ali srecom preko interneta ne mozes od vlasti dobiti batine kao sto si mogao od te Titine policije zato sto si zaboravio licnu kartu, usprotivio se samovolji policije, nosio dugu kosu ili mindjusu, navijao za pogresan klub ili u krajnjoj liniji pocinio krivicno djelo. To sto ti zastupas pape je osnova totalitarnog ili nedemokratskog drustva - i kriminalci imaju ljudska prava, te stoga policija nema pravo upotrebe sile osim u samoodbrani. Nadleznost NEZAVISNIH od vlasti sudova je da kriminalcima odrede primjerenu kaznu u skladu sa dokazima i pocinjenim djelom. Ne bih sada ulzazio u razloge zasto kod nas sudija koji fizicki napdne cvjecarku i dalje ostaje na svojoj funkciji, ali OHR je govorio da im je ozdravljenje sudskog sistema osnovni prioritet. U tome ocigledno nisu uspjeli.
Ni na koji nacin podrzavam korumpiranost i neefikasnost danasnje policije, ali takvo stanje ce biti dok god ta policija sluzi u cilju zastite sistema, a ne zastite gradjana u skladu za zakonom.
Sto se tice pitanja ovoga momka koji je postavio temu u svakoj civiliziranoj drzavi jednostavnim cinom unajmljivanja dobrog advokata bi trebao biti u mogucnosti da rijesi ovaj problem, naravno ukoliko su svjedoci kojih je izgleda bilo i previse spremni da svjedoce, a i policajci bi disciplinski odgovarali za svoje postupke.
- Edin H.
#35 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Sole, upravo si i spomenuo osnovne probleme - nespemnost gradjana da svjedoce i bore se za svoja prava ukoliko su ista prekrsena, kao i sudstvo koji nije neovisno i ne radi svoj posao kako treba.Šole wrote:Evo ja sam drot, možete me mrziti, nepoštovati i šta god hočete, svega sam sa nagledao i naslušao u ovih 11 godina u policiji. Zakon ne kroji policija, radimo po zakonu o pol. službenicima.Mi smo samo servis građana, tužilaštva, sve što zadokumentujemo ide tužilaštvu, pa oni određuju pritvor ili puštaju. Svi nešto pričaju, psuju, kritikuju....bože moj demokratski, ali koliko vas je podnijelo prijavu unutrašnjoj kontroli, koliko vas je svjedočilo, koliko vas je reagovalo, pogledajte malo zakon pa putnici u tramvaju su gledali i bili svjedoci ubistva, i šta su uradili? Okrenuli glavu. LJudi nažalost ovo vam je cjena demokratije.....Evo pozivam forumaša koji svaki dan sve više mrzi policiju (njegovo pravo) da provede sa mnom 2 sata na kafi, vožnji po gradu, da komentarišemo situacije po gradu na koje naletimo. Pa ako me bude i dalje mrzio spreman sam baciti značku u Miljacku.
- savrseni krug
#36 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
pitanje za stovanog koleguŠole wrote:Evo ja sam drot, možete me mrziti, nepoštovati i šta god hočete, svega sam sa nagledao i naslušao u ovih 11 godina u policiji. Zakon ne kroji policija, radimo po zakonu o pol. službenicima.Mi smo samo servis građana, tužilaštva, sve što zadokumentujemo ide tužilaštvu, pa oni određuju pritvor ili puštaju. Svi nešto pričaju, psuju, kritikuju....bože moj demokratski, ali koliko vas je podnijelo prijavu unutrašnjoj kontroli, koliko vas je svjedočilo, koliko vas je reagovalo, pogledajte malo zakon pa putnici u tramvaju su gledali i bili svjedoci ubistva, i šta su uradili? Okrenuli glavu. LJudi nažalost ovo vam je cjena demokratije.....Evo pozivam forumaša koji svaki dan sve više mrzi policiju (njegovo pravo) da provede sa mnom 2 sata na kafi, vožnji po gradu, da komentarišemo situacije po gradu na koje naletimo. Pa ako me bude i dalje mrzio spreman sam baciti značku u Miljacku.
a sta je po vama razlog toga da niko ne podnosi krivicne prijave protiv doticnih razbijaca
ili zasto niko nije pomogao pokojnom denisu u tramvaju
da nije razlog upravo strah i nesigurnost gradjana ove zemlje i nepovjerenje u zelju da ispravno rade svoj posao onih koje ti isti gadjani placaju uredno,dakle policije???
Nista licno!
-
Šole
#37 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Za podnošenje K.P. trebaju jaki dokazi a ne "majke mi", znači svjedoci i dokazi. Da li bi vi svjedočili u pomentom slučaju narušavanja JRM ispred Boema? Bojim se da smo kao društvo generalno od "zapadne demokratije" preslikali ono najgore što jedno društvo može uraditi, gaziti po mrtvima. Misliš da se ja osječam sigurno? vi? bilo ko? pa ne mogu skakati na ulici na svakog ko me poprijeko pogleda, gestikulira, (vremenom naučiš "čitati" grimase i sl). Ne komentarišem rad ili nerad svojih kolega, svako zna svoje, neko je zalutao u policiju, neko nema želje niti volje da radi a vjeruj mi 95% policajaca su časni momci sa mozgom i mudima (izvinjavam se na izrazu)....Vjerujte mi da kod ovog jada od kriminalaca vlada mentalitet čopora (nisu oni vidjeli kriminalca ni u obdaništu) da ih vidiš i kako plaču kad ih postrojiš uz maricu. A što se tiče plačanja, pa kompletan aparat prima platu iz buđeta ali pogledajte koliko je K.D. otkriveno i procesuirano od strane policije i u domenu policije. Naravno ništa lično....
- savrseni krug
#38 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
ma niko i ne spori da su momci casni i posteniŠole wrote:Za podnošenje K.P. trebaju jaki dokazi a ne "majke mi", znači svjedoci i dokazi. Da li bi vi svjedočili u pomentom slučaju narušavanja JRM ispred Boema? Bojim se da smo kao društvo generalno od "zapadne demokratije" preslikali ono najgore što jedno društvo može uraditi, gaziti po mrtvima. Misliš da se ja osječam sigurno? vi? bilo ko? pa ne mogu skakati na ulici na svakog ko me poprijeko pogleda, gestikulira, (vremenom naučiš "čitati" grimase i sl). Ne komentarišem rad ili nerad svojih kolega, svako zna svoje, neko je zalutao u policiju, neko nema želje niti volje da radi a vjeruj mi 95% policajaca su časni momci sa mozgom i mudima (izvinjavam se na izrazu)....Vjerujte mi da kod ovog jada od kriminalaca vlada mentalitet čopora (nisu oni vidjeli kriminalca ni u obdaništu) da ih vidiš i kako plaču kad ih postrojiš uz maricu. A što se tiče plačanja, pa kompletan aparat prima platu iz buđeta ali pogledajte koliko je K.D. otkriveno i procesuirano od strane policije i u domenu policije. Naravno ništa lično....
ali nesto je u sistemu trulo
ajde recimo da za podnosenje krivicne prijave trebaju jaki dokazi ok je to
ali recimo situacija u saobracaju po meni najbolje oslikava stanje na cesti uopste
zasto neki automobili s svima poznatim tablama,malko zatamnjenim staklima,s malo vise konja i kubika imaju amin za razne nedozvoljene stvari tipa parkiranje tamo gdje meni nikad nebi naumpalo,razvijanje malo vecih brzina u urbanim mjestima(do nekih 150km/h)dok nekim drugima ni lanci u augustu nemogu pomoci.Takvima sto cmizrde kad ih postroje takve stvari najlakse udare u glavu pa se onda desavaju stvari kao tu noc u boemima.Necu valjda ja da pisem zapisnike za saobracajne prekrsaje tih nedodirljivih...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#39 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
E pa nemoj, ... prica je za djecicu to da se dobijalo batina zbog duge kose, mindjuse, navijanja za pogresan klub, ... ja sam zivi svjedok toga doba i pamtim to vrlo dobro. Bilo je nepravilnosti u radu te policije, ali .... sta radi ova danasnja, "demokratska" policija? Oni su barem radili, ... ovi su trube, a ne policija.Edin H. wrote: Ali srecom preko interneta ne mozes od vlasti dobiti batine kao sto si mogao od te Titine policije zato sto si zaboravio licnu kartu, usprotivio se samovolji policije, nosio dugu kosu ili mindjusu, navijao za pogresan klub ili u krajnjoj liniji pocinio krivicno djelo. To sto ti zastupas pape je osnova totalitarnog ili nedemokratskog drustva - i kriminalci imaju ljudska prava, te stoga policija nema pravo upotrebe sile osim u samoodbrani. Nadleznost NEZAVISNIH od vlasti sudova je da kriminalcima odrede primjerenu kaznu u skladu sa dokazima i pocinjenim djelom. Ne bih sada ulzazio u razloge zasto kod nas sudija koji fizicki napdne cvjecarku i dalje ostaje na svojoj funkciji, ali OHR je govorio da im je ozdravljenje sudskog sistema osnovni prioritet. U tome ocigledno nisu uspjeli.
Ni na koji nacin podrzavam korumpiranost i neefikasnost danasnje policije, ali takvo stanje ce biti dok god ta policija sluzi u cilju zastite sistema, a ne zastite gradjana u skladu za zakonom.
Sto se tice pitanja ovoga momka koji je postavio temu u svakoj civiliziranoj drzavi jednostavnim cinom unajmljivanja dobrog advokata bi trebao biti u mogucnosti da rijesi ovaj problem, naravno ukoliko su svjedoci kojih je izgleda bilo i previse spremni da svjedoce, a i policajci bi disciplinski odgovarali za svoje postupke.
I sta mi rece, ... i kriminalci imaju ljudska prava, jel`? Pa imaju i svacija ljudska prava se trebaju postovati sve do momenta kad ona ne ugrozavaju prava drugoga. Kriminalac ne bi nosio taj epitet da nije narusio zakone drustva, ugrozio tudja ljudska prava. Dakle, zasluzio je kaznu. Da ne ulazimo u rasprave tipa, ... da treba ga suditi, izreci mu kaznu, ... bla, bla, bla, ... u kurton drzavi, kakva je ova nasa, ... sega je pricati o pravosudnom sistemu, ... sta je to, gdje je to u ovoj zemlji?
Da, postoji karikatura pravosudnog sistema u kome se izricu kazne za saobracajne prekrsaje i slicna sranja u kojima policija trenira strogocu. Gdje su misevi kad im prolaze stotine kila droge, ... svakodnevna ubistva, ... i lanci organiziranog kriminala? Nema je, ... ne smije, ... sto od kriminalaca, sto od vlasti koja je u talu sa kriminalcima.
I da skratim, ... zovi ti to totalitarizmom i bilo kako drugacije, ali .... batina je iz raja izasla. Prebiti bagru pa pitati sta je uradio , ...
- Maraschino
#40 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
spreca wrote:Zasto ja u svom gradu(nisam iz sa)ili bilo u kom drugom ne bih smio uci negdje posjediti i sl. ako to zakonom nije zabranjeno?.Zasto bi to posteni ljudi morali zaobilaziti zaradi nekih cela i slicnih.Prosvjedi koji se provode npr.po Sarajevu treba da imaju u svom programu i pitanja direktno upucena mupu sarajeva,kantona i BiH.Odgovornost ne treba traziti od vlade nego od odredenih ljudi da dadu svoj odgovor zasto je situacija takva pa ako je neko drugi kriv traziti i negovu odgovornost dok se ne dode do samog kraja .
sasvim si u pravu, spreca
pa zar ima javno mjesto gdje posten covjek ne smije uci, zbog nekog tamo okorelog kriminalca ili vise njih samo zato sto se oni tu okupljaju.
ako je tako, to se zove, bezvlasce ( divlji zapad), a na divljem zapadu su svi bili naoruzani tako da su imali sansu da se brane a u ovom vremenu, taj olos treba zatvoriti svaki put kada prekrsi zakon pa opet sve dok ne dodju pameti ili ne istruhnu po zatvorima.
policija je duzna da zastiti gradjane od svake vrste nasilja (naravno ako znaju raditi svoj posao) a ako to oni ne mogu, treba stvari uzeti u svoje ruke i sam se zastiti (naravno, ovo nije rjesenje)
- Starac_Foco
#41 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Mozda cu se malo udaljiti od teme, nemojte zamjeriti.
Rece ovaj predstavnik zakona gore kako i oni svasta vide i dozive tokom sluzbe. Vjerujem da je tako ali ipak mislim da imamo najgoru policiju u okruzenju.
Cinjenica je da nas narod ne zna svoja prava i da policiju jos uvijek gleda kao na "bogom danu".
Rece vrli pripadnik zakona kako se treba zaliti unutrasnjoj kontroli...mlacenje prazne slame.
Evo moj konkretan slucaj. Zaustavljen sam od strane patrole (dvoclane) PU Stari Grad ili Centar, ne sjecam se tacno.
Covjek mi je rekao da sam prekoracio brzinu, upitao me jesam li upoznat sa novim zakonom o bezbjednosti saobracaja, a onda je trazio da ih castim ili cu platiti mnogo vise. Poslije rasprave i uvrede, odlucio sam se zaliti. Isao sam da dam izjavu krim policiji i unutrasnjoj kontroli, potom sam isao na prepoznavanje, pa jos jedan razgovor i na kraju poslije par mjeseci maltretiranja, otisao sam na javnu raspravu gdje sam se suocio sa advokatima i optuzenim policajcima. Krivica je dokazana i oni su izgubili 20 ili 30 posto plate u trajanju od tri mjeseca. Treba se zaliti? Zasto? Nema svrhe...Ljudi su opet na ulici, neki dan sam vidio jednog od njih kako kod Bentbase vice na covjeka u Opek Vektri austrijskih tablica.
Da ne zaboravim, protiv jednog od njih je prije moje podneseno trinaest prituzbi. 13! U toku disciplinskog postupka su preko sumnjivih tipova iz mog komsiluka pokusali da uticu na mene da promijenim iskaz. Ako treba, postiracu imena policajaca...
Bez uvrede, cast izuzetcima, policija je trula, puna kriminalaca, korupcija na sve strane...
Rece ovaj predstavnik zakona gore kako i oni svasta vide i dozive tokom sluzbe. Vjerujem da je tako ali ipak mislim da imamo najgoru policiju u okruzenju.
Cinjenica je da nas narod ne zna svoja prava i da policiju jos uvijek gleda kao na "bogom danu".
Rece vrli pripadnik zakona kako se treba zaliti unutrasnjoj kontroli...mlacenje prazne slame.
Evo moj konkretan slucaj. Zaustavljen sam od strane patrole (dvoclane) PU Stari Grad ili Centar, ne sjecam se tacno.
Covjek mi je rekao da sam prekoracio brzinu, upitao me jesam li upoznat sa novim zakonom o bezbjednosti saobracaja, a onda je trazio da ih castim ili cu platiti mnogo vise. Poslije rasprave i uvrede, odlucio sam se zaliti. Isao sam da dam izjavu krim policiji i unutrasnjoj kontroli, potom sam isao na prepoznavanje, pa jos jedan razgovor i na kraju poslije par mjeseci maltretiranja, otisao sam na javnu raspravu gdje sam se suocio sa advokatima i optuzenim policajcima. Krivica je dokazana i oni su izgubili 20 ili 30 posto plate u trajanju od tri mjeseca. Treba se zaliti? Zasto? Nema svrhe...Ljudi su opet na ulici, neki dan sam vidio jednog od njih kako kod Bentbase vice na covjeka u Opek Vektri austrijskih tablica.
Da ne zaboravim, protiv jednog od njih je prije moje podneseno trinaest prituzbi. 13! U toku disciplinskog postupka su preko sumnjivih tipova iz mog komsiluka pokusali da uticu na mene da promijenim iskaz. Ako treba, postiracu imena policajaca...
Bez uvrede, cast izuzetcima, policija je trula, puna kriminalaca, korupcija na sve strane...
- olduser
#42 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Hvala na pozivu, al zaboravi na toŠole wrote:..Evo pozivam forumaša koji svaki dan sve više mrzi policiju (njegovo pravo) da provede sa mnom 2 sata na kafi, vožnji po gradu, da komentarišemo situacije po gradu na koje naletimo.
kad sam reko policiju mislio sam generalno...mrzim vas generalno..ti si ko covjek vjerovatno OK, i takvih ko ti 'normalnih' policajaca je vrlo malo i vi ne mozete nista promjenit...
policija nam je da bog sacuva..kaznjavate samo ove 'male' a 'velike' ne smijete ni pogledat
zapisujete u kojekakvim ulicicama, a hadzo dodje i parkira ga nasred dzade i ode u kladionicu...
dizete samo jeftina auta, od skupih bjezite..a skupa su uvijek na vidnom mjestu...
zaustavljate raju koja prekoraci 5km/h a 'oni' prolete 100km/h
jer 'malog' kad zaustavite on ce platit kaznu, a 'veliki' vas zatjera u PM plus ima para nista mu nije platit jos jednu kaznu il otic u taj neki zatvor, koji vise lici na banje u fojnici nego na zatvor..izlaze kad hoce iz njega..
dok ste na duznosti ispunjavate kladionicu na vidnom mjestu, ni da se sakrijete...i onda naravno zafali za kladionice pa daj zaustavi kakvog jadu u ladi jer on ce dat cenera, od hljeba ce odvojit, jeftinije mu i to nego da placa kaznu 50km..tamam za kladionice, kafe, rucka..
u restoranu nekidan jedan sjedi a drugi zaustavlja
dodjete u kafic gledate kako cete se ogrebat za kafu, hocel vas gazda pocastit...
prema olosi se odnosite ko prema gospodi, sa postovanjem, a prema obicnom normalnom svijetu, prema raji, ljudima koji rintaju po citav dan ko da su zivotinje..
sad kontam, od 9 policajaca koje cesce vidjam u gradu, jedan je normalan, ima predispozicije neke da bude policajac, dvojica su premrsavi, ostali su predebeli ne mogu potrcat 10metara...jedino zajednicko im je - svi su papci..
jedan se od njih prodaje za pivu, drugi za kospice, treci za kafu..
ne mogu ja svjedocit, ne zelim svjedocit kad nemam sigurnost u policiju, kad vidim kakvi sve papci rade, znam da nece pomoc ako meni sutra djilkos dodje ebat mater jer sam svjedocio protiv njega...
i ne mogu nikako rec da vas simpatisem..kad vas mrzim..ovo ti govorim generalno..
uvijek ima izuzetaka ti si vjerovatno izuzetak, koji pokusavas bit posten, normalan al to je isto ono - svi mrze zenicu radi 30 robijasa...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#43 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
šole da te pitam 1 pitanjeŠole wrote:Evo ja sam drot, možete me mrziti, nepoštovati i šta god hočete, svega sam sa nagledao i naslušao u ovih 11 godina u policiji.
Koliko je tvojih kolega poginulo poslije 1995. NA DUŽNOSTI štiteći one koji ih plaćaju... dakle građane...
dakle BROJ me zanima ... NA DUŽNOSTI poginulih...
ne mora biti čitava BiH može samo Kanton SA
pa ćemo brojeve upoređivati sa ostalim zemljama/gradovima slične veličine
-
Šole
#44 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Buraz svaki disciplinski postupak u kojem si kao policajac proglašen krivim stoji u dosijeu slijedečih 5 godina i ti si za taj period donji po svim aspektima, nema napredovanja, čak i na godišnji ne ideš kada bi htio. Kažeš da su kažnjeni, ako misliš da je preblaga kazna žališ se EUPM-u (ne zezam se), ako imaš dokaze da su pokušali ili uticali prijetnjom na tebe za vrijeme postupka, opet isto EUPM, KRIMOLOVCI. Kažeš da je naporno, ali jebi ga jarane izgurao si stvari na čistac.Starac_Foco wrote:Mozda cu se malo udaljiti od teme, nemojte zamjeriti.
-
Šole
#45 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Vjeruj da nemam pojma, molim boga da nije niti jedan. Ali isto uporedi odnos tih država prema policajcima i ovlaštenja istih. Vjeruj mi kad budem razmišljao o tome da li bi mogao poginuti na dužnosti taj dan ču završiti s policijom. Informacije radi, Komi, radio sam sa FBI-em i State police of New Mexiko (bio na obuci u SAD), i znam na šta ciljaš kad me pitaš koliko je policajaca poginulo na dužnosti, pa ni kod njih nije nešto posebno visoka smrtnost na dužnosti, a pitao bih te ja da te drot zaustavi zbog pojasa i to sa repetiranim GLOCK-om na čelu, bi li ti palo na pamet. Zakon je čudo brate, mi imamo smijuriju od zakona.komi wrote:šole da te pitam 1 pitanjeŠole wrote:Evo ja sam drot, možete me mrziti, nepoštovati i šta god hočete, svega sam sa nagledao i naslušao u ovih 11 godina u policiji.
Koliko je tvojih kolega poginulo poslije 1995. NA DUŽNOSTI štiteći one koji ih plaćaju... dakle građane...
dakle BROJ me zanima ... NA DUŽNOSTI poginulih...
ne mora biti čitava BiH može samo Kanton SA
čekam
pa ćemo brojeve upoređivati sa ostalim zemljama/gradovima slične veličine
- Starac_Foco
#46 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Prijatelju, rekao sam, cast izuzetcima...
Evo ti jos par detalja pa ti sam prosudi da li cijela stvar funkcionise i vrijedi li traciti vrijeme.
Prijavio sam u isto vrijeme unutrasnjoj kontroli (dole kod Fisa) i EUPM-u. Cijeli postupak je pratio inspekcijski tim Policijske Misije Evropske Unije.
Prije pocetka javne rasprave, komandir PU je namigivao optuzenim policajcima. Ne mogu grijesiti dusu, nisu prijetili, samo su preko tih ljudi trazili od mene da promijenim iskaz ili povucem zalbu. Perfidan pritisak.
Kazes da svaki disciplinski prestup ide u licni dosije policajca. Kako onda jedan od njih jos radi a 15 prituzbi je podneseno protiv njega?
Ne vrijedi prijatelju...ne vrijedi...
Zaboravih reci, po rasporedu duznosti uopste nisu trebali biti na mjestu gdje su me zaustavili...
Evo ti jos par detalja pa ti sam prosudi da li cijela stvar funkcionise i vrijedi li traciti vrijeme.
Prijavio sam u isto vrijeme unutrasnjoj kontroli (dole kod Fisa) i EUPM-u. Cijeli postupak je pratio inspekcijski tim Policijske Misije Evropske Unije.
Prije pocetka javne rasprave, komandir PU je namigivao optuzenim policajcima. Ne mogu grijesiti dusu, nisu prijetili, samo su preko tih ljudi trazili od mene da promijenim iskaz ili povucem zalbu. Perfidan pritisak.
Kazes da svaki disciplinski prestup ide u licni dosije policajca. Kako onda jedan od njih jos radi a 15 prituzbi je podneseno protiv njega?
Ne vrijedi prijatelju...ne vrijedi...
Zaboravih reci, po rasporedu duznosti uopste nisu trebali biti na mjestu gdje su me zaustavili...
-
Šole
#47 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Nisam advokat da branim nikog pa ni njih a ni sudija. Ako nisi zadovoljan kaznom, brate žali se COPOLLI (šef EUPM-a), stvar principa i ja bih se žalio do Strazbura, šta ti mogu? Ništa....Koliko je pritužbi odbijeno kao neosnovano...A što se tiće tog "nisu prijetili" meni to liči na pritisak a to je K.D. i tužio bih i za to, naravno ako imaš dokaze. Buraz oni tebi ne mogu ništa, ja bi se žalio svaki dan na njih za nešto od izgleda pa do neznam ti čega i to Krimolovcima kao N.N.
-
Pusur
#48 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Uz duzno postovanje onima koji su posteni u policiji
moram reci da i ja izmedu ostalog ne gotivim(mrzim je preteska rijec)
Razloga je mnogo, Sola kontam te drug ali moras malo i ti otvoriti oci, ti si
u policiji, sve je kupljeno, na ovaj ili onaj nacin.
Evo znam za dva inspektora koji su u Tr drzali trziste drogom, niko nije
mogao dilati dok su oni drzali trziste. Maznuli ih i oni ko fol bili mjesec dana u zatvoru i sad
normalno setaju gradom. Vi iz policije morate biti stroziji prema svojim kolegema ako vec
govorimo o postenju. Meni je gore ako murijak radi kriminalna djela, to je vrh licimjerstva!
Mi obicni gradani smo toliko puta osjetili ponizenje od "nase" policije i zasto?! samo zato
sto pokusajes da budes fin a lika koji policajca posalje u P.M. i onda ide za njih i govori mu
masu odvratnih stvari pusti da ide dalje za mene nije normalana situacija.
mogao dilati dok su oni drzali trziste. Maznuli ih i oni ko fol bili mjesec dana u zatvoru i sad
normalno setaju gradom. Vi iz policije morate biti stroziji prema svojim kolegema ako vec
govorimo o postenju. Meni je gore ako murijak radi kriminalna djela, to je vrh licimjerstva!
Mi obicni gradani smo toliko puta osjetili ponizenje od "nase" policije i zasto?! samo zato
sto pokusajes da budes fin a lika koji policajca posalje u P.M. i onda ide za njih i govori mu
-
Šole
#49 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Ne branim ja nikog brate, i oči su mi širom otvorene, samo mi objasni da je sve kupljeno na ovaj ili onaj način. Znaš li ko je tu 2 u Travniku "povalio", a ko ih je pustio nakon mjesec. Buraz istinsku bit moje profesije ne bih pogazio nizašta, ja sam svoju stranu izabrao. P.S. Kao tinejđer sam bio na "rubu" svega i svačeg, kosa mi je bila duga skoro metar, Visio na Skenderiji. Nešto kvrcne u glavi i jednostavno kažeš biću drot. Sistem jarane nije dobar, onako u cjelini.Pusur wrote:Uz duzno postovanje onima koji su posteni u policiji
-
Šole
#50 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Htjedoh ti reči jarane, ko sebi dozvoli da ga vrijeđaju i ponižavaju taj nije za života a kamo li za jednu takvu profesiju, gdje ako si jednom klapio ušima, nema više, donji si buraz.