Kako kupiti polovno auto - Hyundai iz 2004.?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Melami

#26 Re: Kako kupiti polovno auto - Hyundai iz 2004.?

Post by Melami »

Kao sto ovaj gore rece, ne znaci ako neko trazi mnogo novca i spusti ti cijenu, d aje dobar deal. Ima bolesnih ljudi koji misle da njihovo auto vrijedi milione, jer je toboze njihovo i oni su prije 5 godina platili 40 hiljada, tako da sad ono mora vrijediti 20, itd.
KBB je samo za USA.
Ovaj sto ti rece da nekom treba lova i da prodaje jeftino auto, to zaboravi, zapitaj se kakva je mogucnost da nekome stvarno taj dan treba lova i da ce ti dati auto nesto extra povoljno? To su price za djecu i ja sam zadnju godinu dana promjenio bruku auta i znam sta sve ljudi rade.
Ne vjeruj da neko daj eauto ispod vrijednost samo tak jer hoce da ga tebi da povoljno i da ti budes sretan.
Vidjeces ih mnogo kazu, ima taj zvuk, smao treba to, kosta 50 marak da se popravi, samo treba nesto zavrnuti, i tako to, zaboravi.
Meni covjek prodaje auto, ja upalim, straaaaaaaasno bucno auto, ja ga pitaj sta je ovo, kaze ma to je neka plastika kosta $3 da se kupi. I onda sam sebi postavi pitanje''sto ga on nije popravio kad je $3''?!?
Pregledaj auto veoma dobro, curenje ulja je najveci problem koji se cesto sakrije, isprobaj auto na svim brzinama, idi i 100 na sat, neki se problemi jave na vecim brzinama, neki na manjim, slusaj svaki zvuk.vozi malo duze da vidis dal se pregrijava, pusti u leru da odradi i vidi kako radi, i tako dalje i tako dalje.
Uglavnom, jedini lijek ti je dobar mehanicar kojem vjerujes i koji ima iskustva.Nema sanse da ti sa sigurnoscu mozes naci neki auto da je dobar, vezina ce polovnih trebati kakva takva ulaganja.i na kraju sam sbei postavi pitanje, ''zasto neko prodaje auto ako je dobro''
Ja licno, nikad ne bi prodao auto ako je dobro i dobro me sluzi, pa d aje staro i 30 godina i ima 500.000km
et ziv bio, pozz/
Post Reply