Reci ba, reci RS

elementum

#26 Re: Reci ba, reci RS

Post by elementum »

Najlakse je ne misliti. Zasto razmisljati kad je lakse odmarati mozak, ici na utakmice, skandirati Bosna, Bosna ili Srbija, Srbija, tuci se po ulicama, biti bez odgovornosti, itd. Patriotizam je osjecaj koji nije racionalan. On dolazi iz poriva i osjecaja koji su iracionalni te se razvijaju jos od ranog djetinjstva mada moze i kasnije. Slican je nacionalizmu. Racionalni i misleci pojedinci nikad u sustini nisu neke patriote. Medjutim to mi se ne da sad objasnjavati, morate prvo procitati dosta psihologije da bi uopste ista iz toga shvatili. U svakom slucaju, rukovodjenje principom rulje, narodne mase, nemislecih individua utopljenih u kolektivnu svijest, nikad nije nikom nista dobro donijelo. To su izivljavanja ljudske prirode, podjebavanje onih drugih itd. Jer, rat je zavrsen te smirite strasti. Valja radit i zaradjivat. Pusti te se gluposti, Rs-a, Federacije itd.
Bugs_Bunny

#27 Re: Reci ba, reci RS

Post by Bugs_Bunny »

MuaDib wrote:Percepcija mnogih o ovom članku je pogrešna, jer dotićni gospodin govori o našoj realnosti, o onome šta je sad! Vađenje stvari iz konteksta je vid primitivne analize, gdje svako uzima ono šta mu odgovara. Ja vam dajem da pročitate ovaj članak, pa će vam možda biti jasniji ovaj koji kritikujete. 8) 8)
http://www.ceeol.com/aspx/getdocument.a ... 886A302F88
Mozes li zamisliti jednog Simona Wisenthala da napise u svom clanku "RECI BA, RECI TRECI RAJH".

Poruka Nurzuka Curka sa njegovom cuvenom parolom "Reci ba, reci RS" je potpuno jasna. On se ovdje odaje kao placenik velikosrpske politike ciji radni zadatak je da nagovara zrtvu genocida da mu je genocid sudbina. Po izjavi samog Wisenthala, takav cin je zapravo negiranje genocida i nastavak genocida drugim sredstvima. Nazalost na vlasti dejtonske bIh su 90% velikosrpske stranke SDA, SDP, SBIH, SDS, SNSD i td i ne moze se ocekivati da neko Curku slozi krivicnu prijavu zbog negiranja genocida.
paratrooper

#28 Re: Reci ba, reci RS

Post by paratrooper »

bravo ja wrote:Mislim da pogresno tumacite tekst...to sto kaze da je SADASNJA BiH VJESTSCKA TVOREVINA je apsolutno tacno i takode je tacno da nam Vasington diktira i dan danas sta cemo i kako. Tuzno ..ali tako je
moglo je i tuznije zavrsit zar ne ?
bravo ja

#29 Re: Reci ba, reci RS

Post by bravo ja »

paratrooper wrote:
bravo ja wrote:Mislim da pogresno tumacite tekst...to sto kaze da je SADASNJA BiH VJESTSCKA TVOREVINA je apsolutno tacno i takode je tacno da nam Vasington diktira i dan danas sta cemo i kako. Tuzno ..ali tako je
Jest da su nas zaustavili kad je Amija BiH imala najvise izgleda da oslobodi veci dio teritorija..al eto...dobili smo kao neki mir....
zemo_online

#30 Re: Reci ba, reci RS

Post by zemo_online »

bravo ja wrote:
paratrooper wrote:
Jest da su nas zaustavili kad je Amija BiH imala najvise izgleda da oslobodi veci dio teritorija..al eto...dobili smo kao neki mir....
sve je bio dogovoreno unaprijed ,odnos 51:49,a nasi su samo potpisali.
cohen

#31 Re: Reci ba, reci RS

Post by cohen »

Ja ne mogu da vjerujem da tako veliki broj ljudi kritikuje jedan tekst koji je izrazito probosanski a antidejtonski. Upravo afirmacija dejtonske Bosne a ne njezina negacija dovodi do toga da se priznaje etnoteritorijalno ustrojstvo zasnovano na nasilju. Ovi koji govore da se ne radi o politoloskom tekstu ocigledno trebaju sjesti i citati ponesto a onda razmisljati. Osim toga kritike trebaju da budu argumentirane a ne da vrijedjaju osobe sa kojima se ne slazemo. Procitajte argumentiranu kritiku Curkovog teksta o kojem govorite u Novoj srpskoj politickoj misli, pa onda nastavite sa diskusijom.
district-beg

#32 Re: Reci ba, reci RS

Post by district-beg »

halifax wrote:
Bugs_Bunny wrote:
MuaDib wrote:Percepcija mnogih o ovom članku je pogrešna, jer dotićni gospodin govori o našoj realnosti, o onome šta je sad! Vađenje stvari iz konteksta je vid primitivne analize, gdje svako uzima ono šta mu odgovara. Ja vam dajem da pročitate ovaj članak, pa će vam možda biti jasniji ovaj koji kritikujete. 8) 8)
http://www.ceeol.com/aspx/getdocument.a ... 886A302F88
Mozes li zamisliti jednog Simona Wisenthala da napise u svom clanku "RECI BA, RECI TRECI RAJH".

Poruka Nurzuka Curka sa njegovom cuvenom parolom "Reci ba, reci RS" je potpuno jasna. On se ovdje odaje kao placenik velikosrpske politike ciji radni zadatak je da nagovara zrtvu genocida da mu je genocid sudbina. Po izjavi samog Wisenthala, takav cin je zapravo negiranje genocida i nastavak genocida drugim sredstvima. Nazalost na vlasti dejtonske bIh su 90% velikosrpske stranke SDA, SDP, SBIH, SDS, SNSD i td i ne moze se ocekivati da neko Curku slozi krivicnu prijavu zbog negiranja genocida.
Dobro si rekao, za nas Srbe Bih je nametnuta nam fasisticka tvorevina koja ce se raspasti kad stransima vise nebude stalo!
uf, jeste moderni :lol:
nikad_izvini

#33 Re: Reci ba, reci RS

Post by nikad_izvini »

halifax wrote: Dobro si rekao, za nas Srbe Bih je nametnuta nam fasisticka tvorevina koja ce se raspasti kad stransima vise nebude stalo!
Fašistička tvorevina je BiH :-) Dok je rs stara država koja postoji čitavih dvadesetak godina :-) Doduše,srbi su nebeski narod :-) Za njih ne važe zemaljska pravila.Osim ako je u pitanju Kosovo ili gubljenje ratova :skoljka: i slavljenje izgubljenih bitaka :skoljka:
Mitomanija je čudo.
nikad_izvini

#34 Re: Reci ba, reci RS

Post by nikad_izvini »

halifax wrote:
nikad_izvini wrote:
halifax wrote: Dobro si rekao, za nas Srbe Bih je nametnuta nam fasisticka tvorevina koja ce se raspasti kad stransima vise nebude stalo!
Fašistička tvorevina je BiH :-) Dok je rs stara država koja postoji čitavih dvadesetak godina :-) Doduše,srbi su nebeski narod :-) Za njih ne važe zemaljska pravila.Osim ako je u pitanju Kosovo ili gubljenje ratova :skoljka: i slavljenje izgubljenih bitaka :skoljka:
Mitomanija je čudo.
Imas li ti nesto konkretno da kazes? ili ces samo da lupas gluposti po obicaju?
Imam. Tebi u pasošu piše BOSNA I HERCEGOVINA.Priznao ti to ili ne.Kad odeš u srbiju, zovu te glupim bosancem ;-) Dijete će ti biti BOSANAC ;-) Kad odeš bilo gdje u inostranstvo, kad te pitaju odakle si, i ti im kažeš da si iz rs-a, poslaće te u ludnicu.Kad ima kažeš da si iz BOSNE I HERCEGOVINE, skontaće.Vjerovatno će te poslije blijedo gledati kad počneš poslije da im zapjenjeno objašnjavaš kako si žitelj nekakvog entiteta koji ima nekakvo ime.
rs je genocidna tvorevina ako ništa onda zbog porušenih vjerskih objekata širom iste.U Sarajevu crkve nisu rušene, po rs-u ste srušili šta ste mogli.To ne rade ljudi, to radi stoka ;-) Samo su gori su oni koji to ne priznaju ;-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35 Re: Reci ba, reci RS

Post by Chmoljo »

halifax wrote:Fašistička tvorevina je BiH :-) Dok je rs stara država koja postoji čitavih dvadesetak godina :-) Doduše,srbi su nebeski narod :-) Za njih ne važe zemaljska pravila.Osim ako je u pitanju Kosovo ili gubljenje ratova :skoljka: i slavljenje izgubljenih bitaka :skoljka:
Mitomanija je čudo.
Imas li ti nesto konkretno da kazes? ili ces samo da lupas gluposti po obicaju?[/quote]

Imam. Tebi u pasošu piše BOSNA I HERCEGOVINA.Priznao ti to ili ne.Kad odeš u srbiju, zovu te glupim bosancem ;-) Dijete će ti biti BOSANAC ;-) Kad odeš bilo gdje u inostranstvo, kad te pitaju odakle si, i ti im kažeš da si iz rs-a, poslaće te u ludnicu.Kad ima kažeš da si iz BOSNE I HERCEGOVINE, skontaće.Vjerovatno će te poslije blijedo gledati kad počneš poslije da im zapjenjeno objašnjavaš kako si žitelj nekakvog entiteta koji ima nekakvo ime.
rs je genocidna tvorevina ako ništa onda zbog porušenih vjerskih objekata širom iste.U Sarajevu crkve nisu rušene, po rs-u ste srušili šta ste mogli.To ne rade ljudi, to radi stoka ;-) Samo su gori su oni koji to ne priznaju ;-)[/quote]

Rodjen sam u Sarajevu i imam Srpsko drzavljanstvo, ako nisi znao mi Srbi smo isti narod bili sa desne ili lijeve strana drine, kad odem u inostranstvo kazem da sam Srbin i uopste ne objasnjavam iz kojeg sam entiteta, jer bolje je reci da si govno nego Bosanac s obzirom koliko bosanaca je je prijavljeno u z. Evropi i podize socijalu a nista neradi. Kad vidim samo one zamotane bule kako dolaze avionima da bi se potpisali i dobili socialu, nepada mi napamet da se poredim sa njima u bilo kom pogledu. Sto se tice Crkava u Sarajevu postoje samo dvije pravoslavne, dok djamija nemozes promasiti, ima ih bar 200.[/quote]

same rastu materemi...iz zemlje...božesačuvaj...valjda neće krenuti ispod moje zgrade...imaš li kakvog pesticida? :run:
feral.tribune

#36 Re: Reci ba, reci RS

Post by feral.tribune »

halifax wrote:Fašistička tvorevina je BiH :-) Dok je rs stara država koja postoji čitavih dvadesetak godina :-) Doduše,srbi su nebeski narod :-) Za njih ne važe zemaljska pravila.Osim ako je u pitanju Kosovo ili gubljenje ratova :skoljka: i slavljenje izgubljenih bitaka :skoljka:
Mitomanija je čudo.
Imas li ti nesto konkretno da kazes? ili ces samo da lupas gluposti po obicaju?[/quote]

rs je genocidna tvorevina ako ništa onda zbog porušenih vjerskih objekata širom iste.U Sarajevu crkve nisu rušene, po rs-u ste srušili šta ste mogli.To ne rade ljudi, to radi stoka ;-) Samo su gori su oni koji to ne priznaju ;-)[/quote]

Rodjen sam u Sarajevu i imam Srpsko drzavljanstvo, ako nisi znao mi Srbi smo isti narod bili sa desne ili lijeve strana drine, kad odem u inostranstvo kazem da sam Srbin i uopste ne objasnjavam iz kojeg sam entiteta, jer bolje je reci da si govno nego Bosanac s obzirom koliko bosanaca je je prijavljeno u z. Evropi i podize socijalu a nista neradi. Kad vidim samo one zamotane bule kako dolaze avionima da bi se potpisali i dobili socialu, nepada mi napamet da se poredim sa njima u bilo kom pogledu. Sto se tice Crkava u Sarajevu postoje samo dvije pravoslavne, dok djamija nemozes promasiti, ima ih bar 200.[/quote]
-----------
-----------
Sam si sebe opisao i kupio sebi kartu opet za Bosnu .Ovaj put ni za Sa ni Za BL nego za Banovice .Drogo mi je smo se upoznali .Nisi puno izdrzao a da ne pokazes svoje pravo lice .
fantom slobode

#37 Re: Reci ba, reci RS

Post by fantom slobode »

halifax wrote:
Rodjen sam u Sarajevu i imam Srpsko drzavljanstvo, ako nisi znao mi Srbi smo isti narod bili sa desne ili lijeve strana drine, kad odem u inostranstvo kazem da sam Srbin i uopste ne objasnjavam iz kojeg sam entiteta, jer bolje je reci da si govno nego Bosanac s obzirom koliko bosanaca je je prijavljeno u z. Evropi i podize socijalu a nista neradi. Kad vidim samo one zamotane bule kako dolaze avionima da bi se potpisali i dobili socialu, nepada mi napamet da se poredim sa njima u bilo kom pogledu. Sto se tice Crkava u Sarajevu postoje samo dvije pravoslavne, dok djamija nemozes promasiti, ima ih bar 200.
Koliko ja vidim dzaba tebi sto si rodjen u Sarajevu, kada grad nisi nikada ni upoznao :-) :-) :-) Jer s obzirom da brojis vjerske objekte, makar ih broji tacno, ja ih ne obilazim a da ti pomognem da svoj broj pravoslavnih crkvi udvostrucis:

Saborna crkva kod ekonomskog fakulteta, stara pravoslavna crkva na Bascarsiji, crkva izmedju 3 gimnazije i ekonomske skole i pravoslavna crkva u tvom bivsem susjedstvu, na Ilidzi na raskrsnici ka Vrelu Bosne.Ovo samo u prolazu, cisto da nesto novo saznas o gradu koji ti je rodni :-) :-) :-) . Ti samo reci da si govno, da nisi Bosanac, kao sto rece, bolje ti je tako.A vidim da ti se i nindze prividjaju na aerodromima, mislim da je fobija u pitanju, posavjetuj se sa lijecnikom. :-) :-) :-)
Soul_Sista

#38 Re: Reci ba, reci RS

Post by Soul_Sista »

Mitomanija je čudo.

Bosanac, Sarajlija, brate Srbine :D jel te to spucala kriza identiteta? :D
:skoljka:
madner

#39 Re: Reci ba, reci RS

Post by madner »

Nego reci ti nama dok si rokao po rodnom gradu, jel ti se dizao?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40 Re: Reci ba, reci RS

Post by pici »

http://www.un.org/icty/bhs/cases/milose ... 30729b.htm

56. sednica Skupštine
17. decembar 1995.
Jahorina
Zapisnik: ERN 0215-4749 – 0215-4757.
Transkript: ERN 0215-4758 – 0215-4917

Sažetak

Ovo je prva sednica posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma (zvanično “Opšti okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini”) u Parizu 14. decembra. Nikola Koljević i Branislav Lukić podnose izveštaj o više mirovnih razgovora, uključujući i donatorsku konferenciju u Londonu nekoliko dana ranije. Mnogi poslanici ih nemilosrdno kritikuju, besni što je Milošević potpisao sporazum a da ih nije konsultovao i što Koljević i Buha, predstavljajući bosanske Srbe, nisu uspeli da izdejstvuju povoljnije uslove.

Poslanici raspravljaju o budućnosti 140.000 Srba koji žive u sarajevskim predgrađima, području koje su Srbi držali tokom celog rata, ali koje je u Dejtonskim pregovorima dodeljeno Federaciji. Koljević naglašava da su odredbe Dejtonskog sporazuma neizmenjive, ali je za to da Krajišnik i Karadžić posete predgrađa Sarajeva i da Srbi ostanu u njima, makar za sad. Grujo Lalović (na stranici 0215-4788 – 0215-4790) predlaže da sarajevski Srbi prihvate život u Federaciji i da vlada RS neke uprave preseli tamo, kako bi im bila blizu. Krajišnik odbacuje tu ideju, smatrajući da prvi strateški cilj isključuje bilo kakav saživot s Muslimanima i Hrvatima.

Prvi strateški cilj nalaže da Srbi napuste Sarajevo
Krajišnik: 0215-4842 – 0215-4844

“Zadatak ove Republike i prvi strateški cilj je da se mi odvojimo od Muslimana i Hrvata i nema niko pravo da zasniva strategiju Srpskog Sarajeva na ostanku u zajedničkoj državi. Tako da je isključena bilo kakva opasnost ili želja sa kopčom i rešenjem Sarajeva mi želimo da ostanemo sa Muslimanima i Hrvatima. Niko ne može sada novo rješenje praviti da ostanemo skupa niti to ljudi u Sarajevu žele, odnosno /srpski/ narod, niti želi rukovodstvo Sarajevo, ali je jedna manjkavost naših poslanika koji vide opasnost, da bi ako ostanemo u MHF, da bi Sarajevo bilo kopča unije. Ima samo jedan problem gdje ćemo sada ljudi iseliti, da se kaže iselićemo ih tu i tu, na taj i taj način. Treba nam vrijeme, jer je ovo iznenađenje, jer ni u jednoj varijanti ništa nije predviđeno. Zato nam treba i vrijeme za političko rješenje i konačno razlaz i na kraju krajeva najbolje rešenje da se Sarajevo iseli i da se naše lokacija da se smjeste ljudi i da se mi i tu ako imamo opasnosti sa tom kopčom (u zajedničkoj državi) konačno raskopča. ... da ostane jedan glavni cilj, jer to rješenje ne dovodi do uspostavljanja unije, nego do raspada, jer nam je to prvi strateški cilj.”

Ma djaba vam Dodina politika(Ne priznajem Teheran-Sarajevo kada su Srbi od tamo protjerani) kada sve ima transkriptovano i snimljeno,a citav svijet je to potvrdio ,samo u mitoloskim glavurdama postoji ta laz,zlo,tjeskoba,primitivizam,sizofrenija,fasizam,nacionalizam,glupost itd itd itd a kao sto vec napomenuh eno Krajisnika u Hagu pa mu se zalite ,a Karadzic sad hladi jajca negdje na Kipru sa opljackanim parama i krvavim rukama.Ma mitologija je cudo.
fantom slobode

#41 Re: Reci ba, reci RS

Post by fantom slobode »

halifax wrote:
fantom slobode wrote: Koliko ja vidim dzaba tebi sto si rodjen u Sarajevu, kada grad nisi nikada ni upoznao :-) :-) :-) Jer s obzirom da brojis vjerske objekte, makar ih broji tacno, ja ih ne obilazim a da ti pomognem da svoj broj pravoslavnih crkvi udvostrucis:

Saborna crkva kod ekonomskog fakulteta, stara pravoslavna crkva na Bascarsiji, crkva izmedju 3 gimnazije i ekonomske skole i pravoslavna crkva u tvom bivsem susjedstvu, na Ilidzi na raskrsnici ka Vrelu Bosne.Ovo samo u prolazu, cisto da nesto novo saznas o gradu koji ti je rodni :-) :-) :-) . Ti samo reci da si govno, da nisi Bosanac, kao sto rece, bolje ti je tako.A vidim da ti se i nindze prividjaju na aerodromima, mislim da je fobija u pitanju, posavjetuj se sa lijecnikom. :-) :-) :-)
Ja tacno znam gdje su pravoslavne bogomolje u Sarajevu i hvala nisi trebao da me podsjecas. Kao sto vidis spisak je vrlo kratak i zahvaljujem sa na tvojoj ponudi da ih udvostrucis, ali hvala nema potrebe i ove su prazne. Iste su sanse da dobijes na lotu ili da sretnes Srbina u "multietnickom" Sarajevu, gradu koji je bio drugi po velicini srpski grad poslije BG.
Pa sada da znas, nesto ne bih rekao s obzirom na tvoj prethodni komentar.Morao sam da ti pomognem, nesto mi govori da grad ne poznajes dovoljno. :) Mislim da dalje od Ilidze(ako si bas, nekako mi vuces ka okolini) nisi nikada ni dobacio, osim kada su te slali u boj za Jejiku Srbiju.
Nije valjda da ti pratis broj posjeta pravoslavnim objektima u Sarajevu i da taj broj direktno povezujes sa brojem Srba u Sarajevu.
U odnosu na ono sto ti zelis, Sarajevo je pojam multietnicnosti, samo razmisli o svojim idejama vezanim za zivot vise nacija u nekom naselju.Inace bi ti bilo dobro i da se obratis svom Momcilu, on te je pozvao da se iselis, a ti rado prihvatio, jer si shvatio da te pogadja sto bi svaki dan morao da gledas nekoga i nesto sto ne postoji u tvojoj glavi ispranom propagandom.Budjenje ce biti tesko, jer snovi su daleki od stvarnosti.
Sto se tice dobijanja na Lotu i tvog poredjenja mislim da je blago besmisleno, jedino ako ti ne vezes pojam pravog Srbina sa pojmom zlocinaca koji su ubijali po gradu.Vjerujem da je to tako kod tebe.Takvih vise nema, na nase veliko zadovoljstvo.Onda se slazem sa tobom, mislim da su vece sanse da dobijes na lotu, nego da sretnes takvog u Sarajevu.
Mozda jednog dana izadjes iz mraka koji te okruzuje, pokusaj da pravis prijatelje medju drugim nacijama, to ti je jedno od mogucih spasonosnih rjesenja.
friman

#42 Re: Reci ba, reci RS

Post by friman »

Pa zar vam nije dosta.
Koliko Drine treba da protekne da shvatite da ne mozete ukinuti Republiku Srpsku.
Manite se vase pravde i zelja i gledajte mogucnosti.
A Bosnjaci bez obzira na sve nemaju ni vojne ,ni politicke(kako svoje tako i medjunarodne), ni ekonomske mogucnosti da ukinu Rebuliku Srpsku, ni sad a ni u buducnosti.

I sta je onda poenta, pa da svaki pokusaj ukidanja RS, bez realnih mogucnosti za isto, znaci ukidanje BIH jer tako samo srpski narod jos vise otudjujete i od ovakve BIH i dajete vecu sansu za nezavisnost RS-a.

Zato il konacno prihvatite ovakvo stanje, bez obzira koliko vam bilo nepravedno, jer ga ne mozete promjeniti i okrenite se ekonomiji i boljem zivotu, ili jos bolje nastavite sa pricom o ukidanju RS, jer jedino i mozete pricati, i svaki put kad se probuditi pa vidite da RS jos postoji nastavite se nervirati.
Al ako se tad slucajno jedno jutro probudite pa shvatite da ni Bosne vise nema nemojte se previse nervirati, nije zdravo za srce.
Last edited by friman on 08/06/2008 13:22, edited 1 time in total.
friman

#43 Re: Reci ba, reci RS

Post by friman »

b
ld

#44 Re: Reci ba, reci RS

Post by ld »

friman wrote:Pa zar vam nije dosta.
Koliko Drine treba da protekne da shvatite da ne mozete ukinuti Republiku Srpsku.
A Bosnjaci bez obzira na sve nemaju ni vojne ,ni politicke(kako svoje tako i medjunarodne), ni ekonomske mogucnosti da ukinu Rebuliku Srpsku, ni sad a ni u buducnosti.

I sta je onda poenta, pa da svaki pokusaj ukidanja RS, bez realnih mogucnosti za isto, znaci ukidanje BIH jer tako samo srpski narod jos vise otudjujete i od ovakve BIH i dajete vecu sansu za nezavisnost RS-a.

Zato il konacno prihvatite ovakvo stanje, bez obzira koliko vam bilo nepravedno, jer ga ne mozete promjeniti i okrenite se ekonomiji i boljem zivotu, ili jos bolje nastavite sa pricom o ukidanju RS, jer jedino i mozete pricati, i svaki put kad se probuditi pa vidite da RS jos postoji nastavite se nervirati.
rs je dio drzave bosne i hercegovine
i taj do ce biti ukinut u nekom doglednom vremenu,kao sto je kosovo dobilo neovisnost
da te malo probudim,posto jos sanjas,ajd vrati se na tren u 1996 i sta ste tada imali,a sta je danas
te godine ste imali svoju vojsku,obavjestajnu sluzbu,novac,himnu,tablice,licne karte,pasose,carnike,granicare itd,itd
danas nemate vise nista,sve je to drzava bosna i hercegovina
jedino imate jos policiju,ali ne jos dugo,jer je otpoceo proces formiranja jedinstvene policije i da pratise izjave zvanicnika EU,skontao bi da ce u godinu,dvije i ta policija biti drzavna
tako da mi ne moramo ratom da vas ukidamo,to radi EU za nas
kao i kosovo,ali za albance
i sve je manje i manje srba u rs-u,pogotovo istocni dio,jer se iseljavate,jer je vas tito dodik sve rasprodao u bescjenje,uzeo lovu,napravio zgradu i jos par zgrada u banja luci i to je to,sta poslije??
za 20-30 godina nece vas biti ni 20% u bosni i hercegovini,sami cete se ukinuti
jesl ti svjesten da vam je priprodni prirastaj u debelom minusu
da se narod iseljava za srbiju

jedino vam je rijesenje da povedete ponovo rat,pa da probate da nas pregazite na neki nacin
je se nadam da cete probati,jer ipak vi ste ,,junacine,, i ,,najbolji,, ste u ratovanju :D
pici

#45 Re: Reci ba, reci RS

Post by pici »

Image
Image
pici

#46 Re: Reci ba, reci RS

Post by pici »

16. sednica Skupštine
12. maj 1992.
Banja Luka
Zapisnik: engleski ERN 0190-8511 - 0190-8514, B/H/S 0084-7711 - 0084-7715
Transkript: ERN 0084-7716 – 0084-7761[a]

Sažetak

Odlukom skupštine osniva se Vojska Republike Srpske (VRS) i general Ratko Mladić postavlja se za komandanta. Nakon što je Karadžić dao predlog i objašnjenje, skupština odobava Šest strateških ciljeva kojima SDS i RS treba da se rukovode u narednih četiri godine. Razni poslanici iznose svoj stav o velikom nizu vojnih pobeda ostvarenih od aprila i izražavaju nameru da nastave sa ostvarivanjem svojih ciljeva.

Bosanski Srbi imaju šest strateških ciljeva
Karadžić: 0190-8517 – 0190-8526

“Srpska strana u BiH, Predsjedništvo, Vlada, Savjet za nacionalnu bezbjednost koji smo formirali donijela je strateške prioritete srpskog naroda, odnosno strateške ciljeve srpskog naroda, od kojih je prvi strateški cilj razdvajanje od druge dvije nacionalne zajednice, državno razdvajanje. … Drugi strateški cilj je, čini mi se, koridor izmedju Semberije i Krajine. … nema Krajine, nema Bos. Krajine, nema Srpske Krajine, nema Saveza srpskih zemalja, ukoliko ne ostvarimo taj koridor koji će nas dobro integrisati koji će nam omogućiti nesmetan protok iz jednog dijela naše države u drugi. Treći strateški cilj je uspostavljanje koridora u dolini rijeke Drine, odnosno, eliminisanje Drine kao granice između dva svijeta. … Četvrti strateški cilj je uspostavljanje granice na rijeci Uni i rijeci Neretvi. … Peti strateški cilj je podjela grada Sarajeva na srpski i muslimanski dio i uspostavljanje u svakom od ova dva dijela efektivne državne vlasti te konstitutivne države. … Alija nema državu dok mi imamo dio Sarajeva. … Međutim, borbama za Sarajevo držimo borbe daleko od Krajine, daleko od Semberije, daleko od Drine, daleko od svih onih krajeva gdje bi se, eventualno, mogli sukobiti sa Muslimanima. … Šesti strateški cilj je izlaz Srpske Republike BiH na more.

e ovaj sesti strateski cilj vas je zaheboImagenidje mora zglaveImage
Real Khan

#47 Re: Reci ba, reci RS

Post by Real Khan »

Fakat ne znam ko opet iščeprka ovu "rahmetli" temu, ali neise, da kažem i ja nešto, a vezano je za još nekoliko sličnih tema na ovom forumu:

Poenta je da NIKO NORMALAN i pošten neće nikada priznati RS iz najmanje 100.000 (ubijenih) razloga. Može EU, UN ili bilo ko proglasiti ovu paradržavnu tvorevinu čak da je sada RAJ NA ZEMLJI što se tiče demokratije, da je 100 dejtonskih sporazuma "ugradilo" i tako "de facto priznalo", JA nikada neću priznati ovakav RS kao legitiman jer je nastao ORUŽANOM POBUNOM SDS-a protiv legalnih institucija države RBiH, AGRESIJOM, ETNIČKIM ČIŠĆENJEM i GENOCIDOM nad nesrpskim stanovništvom (a ovo podvučeno je podsjetnik i hrvatskim "predstavnicima" u 2 HDZ-a koji sada ljube Dodiku kitu). Ako se insistira da se ovaj fašistički paradržavni proizvod legalizuje i LEGITIMIZIRA nakon svega što je počinjeno u to ime, onda stvarno ne gine nam jedan pravi "kijametski dan" jer neće više postojati NIŠTA što bi spriječilo nekakve buduće slične "projekte" širom svijeta... Postojanje RS-a je jasan znak da se ZLOČIN ISPLATI (samo treba žrtvovati nekoliko pijuna, rezultat ostaje). Ne zaboravimo da se svjetski poredak ne bazira na nekakvom pisanom Ustavu, nego na pravnim normama koje se vremenom grade, a i mijenjaju po principu PRESEDANA. Republika Bosna i Hercegovina se mora vratiti u pravo tj. vratiti na Ustav koji je važio prije 1992. pa tek onda da se sjedne za stol i razgovara o modalitetima kako da se zaštite narodi i nacionalne manjine unutar BiH. Postojanje RS-a samo stvara dublje nezadovoljstvo, razočaranost u pravo i pravdu, i sigurno stvara pretpostavke za definitivnu radikalizaciju političke scene u budućnosti...
fantom slobode

#48 Re: Reci ba, reci RS

Post by fantom slobode »

halifax wrote:

Nesto ti se slabo prividja da grad nisam poznavao, jer ako treba da razmjenicemo adrese gdje je ko zivio u Sarajevu i koliko generaciaja moje porodice je zivjelo a vise ne zivi tamo. Broj Srbe u Sarajevu je vjerovatno jednak broju prisutnih na sluzbi u obadvije pravoslavne crkve u nedjelju ujutro jer prosjek starosti Srba u sarajevu 65+. Sta ces ljudi su stariji pa su sve vise religiozni. Po zavrsetku sluzbe, pop se obuce u civilno odijelo da nebi mozda nekoga isprovocirao svojom mantiljom pa zajedno sa ostalim vjernicima smugnu sto je brze moguce sto dalje od Crkve da bi izbjegli dalje ponizavanje. Ostali mladji Srbi koji se vode da zive u Sarajevu i koji rade u zajednickim organima vozare svako jutro iz Lukavice ili Pala i navece prije mraka zure svojim kucama.To je tvoja slika Sarajeva kao pojma multietnicnosti? okreni se oko sebe pogledaj garnituru ljudi, koliko Srba koje si znao ili znas jos uvijek zive u Sarajevu :( , sa koliko Srba si jos uvijek dobar? :(
A sto se tebe tice, dokle si ti daleko u gradu dobacio? Je li ti zivis u nekom srpskom stanu u centru ciji vlasnici su pobijeni ili su sa one strane bare i uopste nemaju zelju da se vrate i trze povracaj stana u tom tvom pojmu multietnicnost. Ne znam da li se na to vasu pricu i kreteni vise pale. Danasnje Sarajevo je simbol islama, zaostalosti, zatucanosti, primitivizma i papanluka i uopste nemam zelju ni da prodjem kroz njega. Na ovim forumima sam zbog onog Sarajeva koje je postojalo i zbog Sarajlija koji su prije zivjeli tamo jer danas Sarajlija u Sarajevo skoro i da nema.
Baratas nekim podacima, jer kako napisa nemas zelju da prodjes kroz njega, kroz GRAD :) Zar ti nije jasno da nagadjas, sto je tebi drago, tjesis se u svojoj bezizlaznosti i srusenim mitovima i zeljama koje se nikada ostvariti nece.Sve sto si mislio da ce nestati, postoji, a sve sto si mislio da ce biti nije ti se ostvarilo.
Imas divne slike u svojoj glavi, plod tvoje imaginacije.Rekoh ti vec, budjenje ce biti katastrofalno, sanjaj jos malo uz radikale i njihove ideje.
Tebe sekira sto zlikovaca nema, otisli su i nikada se vise nece vratiti, nesto ne mogu :) Simbol zaostalosti, primitivizma i papanluka je otisao sa njima, vratili su se u pecine, odakle su i bili dosli.Zeljni pljacke i ubijanja.
Zbog Sarajlija koji su zivjeli tada bio si i 1992, nekako si mislio da ih uklonis, da stvoris danasnju Banja Luku, Srebrenicu iz '95.... a ovdje si da lijecis svoje komplekse, druzi se sa drugim narodima, to ti je jedina terapija, koja ti mozda pomogne.
friman

#49 Re: Reci ba, reci RS

Post by friman »

ld wrote:
friman wrote:Pa zar vam nije dosta.

rs je dio drzave bosne i hercegovine
i taj do ce biti ukinut u nekom doglednom vremenu,kao sto je kosovo dobilo neovisnost
da te malo probudim,posto jos sanjas,ajd vrati se na tren u 1996 i sta ste tada imali,a sta je danas
te godine ste imali svoju vojsku,obavjestajnu sluzbu,novac,himnu,tablice,licne karte,pasose,carnike,granicare itd,itd
danas nemate vise nista,sve je to drzava bosna i hercegovina
jedino imate jos policiju,ali ne jos dugo,jer je otpoceo proces formiranja jedinstvene policije i da pratise izjave zvanicnika EU,skontao bi da ce u godinu,dvije i ta policija biti drzavna
tako da mi ne moramo ratom da vas ukidamo,to radi EU za nas
kao i kosovo,ali za albance
i sve je manje i manje srba u rs-u,pogotovo istocni dio,jer se iseljavate,jer je vas tito dodik sve rasprodao u bescjenje,uzeo lovu,napravio zgradu i jos par zgrada u banja luci i to je to,sta poslije??
za 20-30 godina nece vas biti ni 20% u bosni i hercegovini,sami cete se ukinuti
jesl ti svjesten da vam je priprodni prirastaj u debelom minusu
da se narod iseljava za srbiju

jedino vam je rijesenje da povedete ponovo rat,pa da probate da nas pregazite na neki nacin
je se nadam da cete probati,jer ipak vi ste ,,junacine,, i ,,najbolji,, ste u ratovanju :D
Republika Srpska jeste entitet u Bosni, pa je dio drzave BIH, vidjecemo da kad, a i od vas zavisi.
I sta rece kako ide analogija, Kosovo kao dio Srbije dobilo nezavisnost a Republika Srpska kao dio BIH dobila ukidanje???
Koliko ja znam analogija je da i Republika Srpska dobije nezavisnost.

A sto se tice prenosa naleznosti, jeste bilo ih je, jer ako vec BIH postoji formalno mora da ima bar neke institucije, do tad nije imalo nikakve.
Al ako pratis desavanja znas da je to zavrseno, tj da nece biti vise prenosa nadleznosti.
Budi zadovoljan i sa ovim. A sto se tice policije ona i te kako ostaje, samo se formiraju tijela za koordinaciju, tj ako neko ukrade auto u FBH pa dodje u RS ovi odmah jave i zamisli POLICIJA REPUBLIKE SRPSKE ga zaustavi i moze ga isporuciti Federaciji.
Znaci saradnja, koja je pozeljna, kao i izmedju dvije drzave, al u ovom slucaju entiteta.

A EU bas rekla da ce ukinuti Republiku Srpsku, evo non stop rade na tome. Al nesto i nisu pretjerano efikasni, sta ces birokrtija, hhh.
A sto se tice Srba u BIH, ne brini ti za njih.

Pogledaj malo prirodni prirastaj Bosnjaka, pa onda nesto pricaj.
Istocna RS je svakako rjetko naseljena al ne brini bice uvijek Krajisnika a i Banjaluke.

Nemamo mi potrebe ni za kakav rat.
Jedino ako opet neko bude htio mimo zakona preglasati Srbe, to necemo dopustiti bez obzira na sredstva.
Tako da Srbi mogu samo eventualno da se brane al koliko ste vi jaki nece biti ni potrebe za tim.
fantom slobode

#50 Re: Reci ba, reci RS

Post by fantom slobode »

Tebe analogije dobro idu sada, malo si zakasnio, trebale su te iste ici i 1991, 1992, onda se diralo u granice Republika, kako SANU rece :) A sada kada je propao plan, uhvatio se analogija :) :) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Kasno Marko na Kosovo dodje.... :-D
Post Reply