1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
-
neki
#26 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Poplocava se samo dio od mosta Bratstva i jedinstva do Vrbanje, ulica se nece nikad ni poplocavat, ionako su je tek prije godinu dvije asfaltirali
- nosara
#27 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Trinaesti, znas li koliko djece na pedijatriji treba izmjestj u drugu zemlju radi lijecenja?
To je debilna teme, jel' tako. Zato sto medju njima nema tvog djeteta, jel'?
A ti bi poplocavo Vilsonovo. Cestitam.
To je debilna teme, jel' tako. Zato sto medju njima nema tvog djeteta, jel'?
A ti bi poplocavo Vilsonovo. Cestitam.
- trinaesti
#28 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
pa zasto je onda trebalo obnoviti dom mladih? koliko je za to potroseno para? da bi sad bio privatno preduzece a ne dom svih mladih?
koji su k. i cije su pare tamo potrosene, kad sad na kraju niko nista od tog istog doma nema. posebno ne mladi!
zapravo je najbolje onda po logici "ima djece na pedijatriji" nista ne obnavljati u sarajevu, ni u drugim gradovima, i dalje zivjeti od donacija jer kad ljudi vide po cemu hodamo i dje zivimo, sazalice se.
a to sto se nosaju najnoviji mobiteli, izlazi se u kafane i pije do zore, umjesto da se daju prilozi za djecu na pedijatriji to je OK? jel nosara?
koji su k. i cije su pare tamo potrosene, kad sad na kraju niko nista od tog istog doma nema. posebno ne mladi!
zapravo je najbolje onda po logici "ima djece na pedijatriji" nista ne obnavljati u sarajevu, ni u drugim gradovima, i dalje zivjeti od donacija jer kad ljudi vide po cemu hodamo i dje zivimo, sazalice se.
a to sto se nosaju najnoviji mobiteli, izlazi se u kafane i pije do zore, umjesto da se daju prilozi za djecu na pedijatriji to je OK? jel nosara?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#29 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Zasto se ne obratis janu zlatanu kulenovicu koji je bio jedan od pokretaca obnove doma mladih i ne pitas ga zasto sada suti i pusta dzigeru da se seta po domu?trinaesti wrote:pa zasto je onda trebalo obnoviti dom mladih? koliko je za to potroseno para? da bi sad bio privatno preduzece a ne dom svih mladih?
- trinaesti
#30 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
hehe. pa on je profitirao. boli njega.
-
mamatajo1965
#31 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Budi onda ti fin pa naleti u KUK u subotu pa daj koji dinar za Dom u Pazaricu,ko sto ce vecina forumasa,i sta ti znas ko nosa novi mobitel i ko izlazi iz kafana u koja doba,vidis 10% ljudi,pogledaj malo bolje,ali ocito ti nista ne vidis...zasto sazivaju sjednice Skupstine kad NISTA ne rjesavaju,a prime svi koji su tamo finu pinku za to....trinaesti wrote:pa zasto je onda trebalo obnoviti dom mladih? koliko je za to potroseno para? da bi sad bio privatno preduzece a ne dom svih mladih?
-
mIRCerka
#32 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Strashan odgovor. Da ne kazem...debilan...trinaesti wrote:hehe. pa on je profitirao. boli njega.
-
mamatajo1965
#33 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Sto se cudis,od koga je ,dobar jemIRCerka wrote:Strashan odgovor. Da ne kazem...debilan...trinaesti wrote:hehe. pa on je profitirao. boli njega.
- slavkoimamodilera
#34 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Malo OT kad smo vec kod "mladog gospodina"... hoce li se ko konacno sjetiti da raskrinka tog ublehasa? Kad vec nemo's rastjerat ove majmune na granama, onda se bar treba potruditi rastjerat majmune koji pretendiraju na te grane u bliskoj buducnosti... neobrazovani alkoholicar, SSS, sa laznim magisterijem prodaje muda pod bubrege pod krinkom NVO... NVO my ass...mIRCerka wrote:Strashan odgovor. Da ne kazem...debilan...trinaesti wrote:hehe. pa on je profitirao. boli njega.
-
mamatajo1965
#35 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
I njega neko gura....kao sto je i gipsara samira...slavkoimamodilera wrote:Malo OT kad smo vec kod "mladog gospodina"... hoce li se ko konacno sjetiti da raskrinka tog ublehasa? Kad vec nemo's rastjerat ove majmune na granama, onda se bar treba potruditi rastjerat majmune koji pretendiraju na te grane u bliskoj buducnosti... neobrazovani alkoholicar, SSS, sa laznim magisterijem prodaje muda pod bubrege pod krinkom NVO... NVO my ass...mIRCerka wrote:Strashan odgovor. Da ne kazem...debilan...trinaesti wrote:hehe. pa on je profitirao. boli njega.
- trinaesti
#36 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
ako je tacno da samo 10% ljudi izlazi po tim kafanama, i da ja ne vidim dobro, kako je onda moguce da od ostalih 90% na proteste izadje samo tako malo ljudi.
ako im je bas toliko lose? izgleda da nije.
na kraju 1,5 milion KM - sta je to?
jel vi stvarno mislite da ako se pare umjesto u poplocavanje vilsona, usmjere u dobrotvorne svrhe da ce se time rijesiti bilo ciji problem.
ako im je bas toliko lose? izgleda da nije.
na kraju 1,5 milion KM - sta je to?
jel vi stvarno mislite da ako se pare umjesto u poplocavanje vilsona, usmjere u dobrotvorne svrhe da ce se time rijesiti bilo ciji problem.
- slavkoimamodilera
#37 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
To mi nije nova informacija da "ga neko gura"... ali sta uciniti protiv doticnoga?
- Alhemicarkaa
#38 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Zato sto je bio razrusen. Vilsonovo je vec popravljano, i to vise puta. Ako gradonacelnica izadje sa idejom da se PONOVO popravi Dom mladih reci cu sto i sada: bacene MOJE pare i sjetiti joj se familije!trinaesti wrote:pa zasto je onda trebalo obnoviti dom mladih? koliko je za to potroseno para? da bi sad bio privatno preduzece a ne dom svih mladih?
-
mIRCerka
#39 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Inace nemam primjedbe na trinaestog, zna on ubost pravo, ali me kao buducu majku uvrijedio ovaj njegov debilni komentar da je prece poplocat ovo nego spasiti neko dijete.mamatajo1965 wrote:Sto se cudis,od koga je ,dobar jemIRCerka wrote:Strashan odgovor. Da ne kazem...debilan...trinaesti wrote:hehe. pa on je profitirao. boli njega.
PS Nisam trudna, vec kontam jednog dana roditi. Al sve vise i vise sumnjam da cu se usuditi.
Slavkoimamodilera, bujrum otvori temu i budi argumentovan.
- trinaesti
#40 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
strasan odgovor 
pa sto niko ne skine tog JZK? hajde da vidimo. mozete li to? da ga raskrinkate. ja samo kazem sta je covjek uradio. profitirao. vama ako smeta skinite ga.
ali sve sto mozete je pricati o problemima. ne i rijesiti ih.
jos da dodam: vilsonovo ce biti poplocano, htjeli vi to ili ne. pricali vi o tome na forumu ili ne. a to je ono sto je najzalosnije. prica, samo prica. nista vise.
pa sto niko ne skine tog JZK? hajde da vidimo. mozete li to? da ga raskrinkate. ja samo kazem sta je covjek uradio. profitirao. vama ako smeta skinite ga.
ali sve sto mozete je pricati o problemima. ne i rijesiti ih.
jos da dodam: vilsonovo ce biti poplocano, htjeli vi to ili ne. pricali vi o tome na forumu ili ne. a to je ono sto je najzalosnije. prica, samo prica. nista vise.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#41 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Investicija koja je totalno van pameti u ovom trenutku da ne kazem bezobrazna. Preko puta Vilsonovog imamo jos uvijek dva devastirana nebodera i u gradu ne traba nista da se radi dok se ne osposobe svi objekti za stanovanje. Bolje bi bilo da su te pare utrosili za informaticko opremanje skola jer ako u prosjeku jedan PC kosta 1000 KM nije tesko skontati koliko bi se moglo skola dobro opremiti sa tom opremom. Meni je zaista sasvim svejedno kada setam Vilsonovim da li gazim po ravnom asfaltu ili po amenim plocama i mislim da je to apsolutno preseravanje. To se radi kada se rijese svi goruci problei u ovome gradu a njih ima na stotine i kada ne znas u sta ces utrositi visak para.
- trinaesti
#42 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
mirci
nigdje nisam rekao da je prece poplocati vilsona nego spasiti jedno dijete.
ali ne mislim da je poplocavanje vilsona prepreka da se ijedno dijete spasi.
- trinaesti
#43 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
kad neko kaze informatizacija skola, ja se najezim - i to je jedan u nizu od ublehaskih projekata JZK-a.
raspitajte se koliko je para POTROSENO na takve i slicne projekte. doci cete do sume koja je mnogo veca od 1,5 MIL KM.
raspitajte se koliko je para POTROSENO na takve i slicne projekte. doci cete do sume koja je mnogo veca od 1,5 MIL KM.
-
mIRCerka
#44 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Ja mislim da jeste. Ako se nevaram, jedan mamogram kosta 150.000 KM. Onaj portabl. Znaci to je 10 mamograma, za svaki kanton po jedan. Posto su vec kupljeni za gorazde, kupis 9 mamograma i preostalih 150,000 potrosis na stampanje letaka sa tekstom prilagodjenim jeziku zena u ruralnim sredinama kako bi shvatile da nije sramota ici na testiranje. Smanjis rizik od raka dojke. Povecas svjesnost o tome.trinaesti wrote:mirci
Ili, kupis taj neki fensi skener, rtg ili kako li se vec zove masina...ona mashina zbog cijeg kvara su mnoga djeca sa onkologije imala produzenu agoniju, jer nisu mogla biti pregledana na vrijeme.
Dragi vlastodrsci, imate djecu, mislite na njih. JE*ale vas ploce da vas je*ale.
-
mamatajo1965
#45 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Bravo Mirci. I ne zelim ni njihovoj djeci nista lose,ali njihova se sigurno ne bi lijecila u Sarajevu,pa zato njima i ne trebaju fensi skeneri i ostalo....mIRCerka wrote:Ja mislim da jeste. Ako se nevaram, jedan mamogram kosta 150.000 KM. Onaj portabl. Znaci to je 10 mamograma, za svaki kanton po jedan. Posto su vec kupljeni za gorazde, kupis 9 mamograma i preostalih 150,000 potrosis na stampanje letaka sa tekstom prilagodjenim jeziku zena u ruralnim sredinama kako bi shvatile da nije sramota ici na testiranje. Smanjis rizik od raka dojke. Povecas svjesnost o tome.trinaesti wrote:mirci
Ili, kupis taj neki fensi skener, rtg ili kako li se vec zove masina...ona mashina zbog cijeg kvara su mnoga djeca sa onkologije imala produzenu agoniju, jer nisu mogla biti pregledana na vrijeme.
Dragi vlastodrsci, imate djecu, mislite na njih. JE*ale vas ploce da vas je*ale.
- trinaesti
#46 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
ja sam svjestan cinjenice da vlasti u BiH ne rade bas sve kako treba, da sve moze mnogo bolje, ali sumnjam da bas sad neko u KS dodje i kaze da se tek tako odvoji 1,5 KM da se poploca vislonovo.
a posebno sumnjam da se taj novac uzme iz fonda za zdravstvo ili od novca koji je namijenjen za neke druge svrhe.
tako da opet ne vidim zasto je poplocavanje prepreka da se nabave mamografi ili neka oprema koja ce pomoci u lijecenju djece.
ja bih licno volio da se u mom gradu poploca svaki trotoar. jer mnogo ljepse izgleda od asfalta.
a posebno sumnjam da se taj novac uzme iz fonda za zdravstvo ili od novca koji je namijenjen za neke druge svrhe.
tako da opet ne vidim zasto je poplocavanje prepreka da se nabave mamografi ili neka oprema koja ce pomoci u lijecenju djece.
ja bih licno volio da se u mom gradu poploca svaki trotoar. jer mnogo ljepse izgleda od asfalta.
- Alhemicarkaa
#47 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Citas li ti uopce postove? Nije problem u poplocavanju, treba da bude poplocan, i da je namjenjen pjesacima, a ne autima.trinaesti wrote: ja bih licno volio da se u mom gradu poploca svaki trotoar. jer mnogo ljepse izgleda od asfalta.
ALI! Zar se to nije moglo uraditi odmah, prvi put kad je obnavljano Vilsonovo, a ne svake godine gradiliste na Vilsonovom. Ocigledno neko pere pare i potkrada nas.
- nosara
#48 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Trinaesti, nemoj vise svega ti! Shvatili smo sta hoces da kazes, ali ti nikako da shvatis.
Pare su na kamari i rasporedjuju se kako stoka misli da treba, s obzirom na neke licne interese.
Djeca umiru od raka jer nisu njihova djeca. Nije njihov licni interes.
I ti to branis. Seres o plocama na Vilsonovom i o tome kako bi bilo lijepo da je sve poplocano u tvom gradu.
A djeca umiru od raka jer tako misli i stoka koja odobrava takve projekte koji nisu primjereni sada u ovoj situaciji.
I koji klinac ja to tebi objasnjavam kad ti nemas dijete kojem bi se mogao spasit zivot od tih para. Nemam ni ja na srecu, ali ima ih masa koji imaju takvu djecu. I koji bi pristali da hodamo po ovakvim asfaltiranim trotoarima narednih 100 godina, ako bi se pare usmjeravale da nam djeca ne umiru od raka.
Pare su na kamari i rasporedjuju se kako stoka misli da treba, s obzirom na neke licne interese.
Djeca umiru od raka jer nisu njihova djeca. Nije njihov licni interes.
I ti to branis. Seres o plocama na Vilsonovom i o tome kako bi bilo lijepo da je sve poplocano u tvom gradu.
A djeca umiru od raka jer tako misli i stoka koja odobrava takve projekte koji nisu primjereni sada u ovoj situaciji.
I koji klinac ja to tebi objasnjavam kad ti nemas dijete kojem bi se mogao spasit zivot od tih para. Nemam ni ja na srecu, ali ima ih masa koji imaju takvu djecu. I koji bi pristali da hodamo po ovakvim asfaltiranim trotoarima narednih 100 godina, ako bi se pare usmjeravale da nam djeca ne umiru od raka.
- trinaesti
#49 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
ok. slazem se. treba nabaviti tu opremu i imati sto bolje uslove za oboljelu djecu.
ali ne zaboravi da djeca nazalost umiru od raka i u najrazvijenijim zemljama svijeta i uz najbolju opremu.
ali ne zaboravi da djeca nazalost umiru od raka i u najrazvijenijim zemljama svijeta i uz najbolju opremu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#50 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista
Umiru, to je tacno, ali bar imaju sansu i sve moguce uvjete za razliku od djece BiH. Projekat Vilsonovo bi se u osnovu moglo nazavti jenom nasom lijepom rijeci "kurcenje". U zemlji u kojoj preko 50% stanovnista je na ivici bijede stavlja se kamen na kamen ili beton na beton. Grad treba biti lijep ali ce biti lijep tek onda kada mu stanovnici budu sretni, zadovoljni, siti i sa jasnom perspektivom. Kada nam djeca ne budu lezala u bolnickoj zgradi staroj 100 godina po kojoj trce zohari, kada penzioneri i borci ne budu rovarili po kontejnerima i kada nam omladina ne bude iz obijesti ubijala po ulicama. Zar nije bolje taj milion uloziti u maloljetnicki zatvor, porodilste, staracki dom, bilo koju bolnicu, dom zdravlja, skolu, tvornicu?????trinaesti wrote:ok. slazem se. treba nabaviti tu opremu i imati sto bolje uslove za oboljelu djecu.