Ja sam ŠUŠA... do kad više...????

Post Reply
trinaesti

#26 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by trinaesti »

na kraju cete poceti govoriti ja sam bosanac hercegovac, federalac i republikosrbin
Liberalism

#27 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Liberalism »

uvjek dobar gost wrote:Na sceni je totalno razvlačenje ove lijepe zemlje, njeno podrivanje, krađa svuda i svakuda, sve u ime nekih kvazi nacionalnih interesa, narod sve nepismeniji je, sve je manje visoko-obrazovanih, a sve to u ime zaštite nekih nacionalnih interesa. Čovjek se ne može izjasniti kao Hercegovac il kao Bosanac.. ako nisi pripadnik jednog od tri konstitutivna naroda.. neustavan si, tad si kategorisan kao ostali...
Ova zemlja propada jer je na sceni politika nacionalnih torova, homogenizacija, svaki od tri konstitutivna naroda vuče na svoju stranu... države sve manje je...

Ideja... svi oni koji sebe smatraju još uvijek Bosancima il Hercegovcima... da počnu nositi traku oko ruke.. bilo koje boje, bitno je samo da njoj piše Bosanac il Hercegovac.....

Šta mislite...?????

:skoljka:
Najbolje je bijele boje, jer je to znak siromastva i iskljucenosti.

Usput nisu ni svi SBH konstitutivni, vec samo prava imaju one kategorije za koju vlast kaze da ima prava. Kao sto su to npr. ''demobilisani borci''. I kao takvi ove kategorije ne mogu se nikako razlikovati od vlasti same. Na zalost to znaci promjenu percepcije. Valja ne samo kamen na Samira Silajdzica baciti, veci i na ine lidere demobilisanih boraca, zlatnih ljiljana i svih drugih koji su od vlasti dobili protiv zakonita prava samo kako bi ti isti bili garancija održavanja ove vlasti - na vlasti.

http://www.whiteband.org
samo gost

#28 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by samo gost »

trinaesti wrote:ja sam samo BOSANAC. i sta cemo sad.
Neka si, drago mi je što smo se upoznali. Čestitam. Treba li još šta? :?
WizzardFromBOZ

#29 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by WizzardFromBOZ »

samo gost wrote: Jah, ja se eto osjećam i Bosankom i Hercegovkom na svakom pedlju BiH. Možda sam podvojena ličnost? :D
sve je moguce u bosni posnoj. :skoljka:
uvjek dobar gost

#30 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by uvjek dobar gost »

Čičke sam našao, kupiću platno za trake... moram još ispitati iskusne kako se efikasno piše po trakama... mašina za šivanje nađena.... ja idem u ovaj projekat, ko je u mogućnosti da napravi neke naljepnice, ja molim da to uradi....
paratrooper

#31 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by paratrooper »

uvjek dobar gost wrote:Šta mislite...????? :skoljka:
Mislim da je vaznije biti gradjanin (drzavljanin) odredjene zemlje neko pripadnik nekog plemena (naroda) ili regije.
vjesticanametli

#32 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by vjesticanametli »

pa vidis da se malo raje osjeca gradanima vec se osjecaju poniznom stokom koju svako moze da taslaci kad mu je cejf :D :bih: cast pojedincima :D
uvjek dobar gost

#33 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by uvjek dobar gost »

paratrooper wrote:
Mislim da je vaznije biti gradjanin (drzavljanin) odredjene zemlje neko pripadnik nekog plemena (naroda) ili regije.
Odlično... si se sjetio.. građanin.. može i to da se napiše jer građana nema u ustavu i oni su ostali... nekonstitutivni...
Isti slučaj kao i sa Bosancima il Hercegovcima... jer znamo da građana gotovo i nema...
paratrooper

#34 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by paratrooper »

uvjek dobar gost wrote:
paratrooper wrote:
Odlično... si se sjetio.. građanin.. može i to da se napiše jer građana nema u ustavu i oni su ostali... nekonstitutivni...
Isti slučaj kao i sa Bosancima il Hercegovcima... jer znamo da građana gotovo i nema...
Ne nisam se ja sjetio , ta je ideja odavnu prisutna u BIH, ali vecini naroda ipak treba vremena da shvati da je ovo 21 stoljece.
Zaista je nebitno koje smo nacionalnosti kada smo vani, vec te pitaju iz koje si drzave stigao.
fantom slobode

#35 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by fantom slobode »

Mene strasno nervira sto se spominju ta tri ekskluzivna naroda, a ostali ljudi, gradjani mogu da prosetaju, po njima.Nervira me sto samo njihovom dobrom voljom uzmu koga iz reda ostalih i stave ga na neko visoko mjesto u drzavi.Naprosto zele da ostali pocnu da se priklanjaju jednoj od tri ponudjene opcije i da se izjasnjavaju tako.Tako dobijes da neko iz mjesovitog braka npr.Srbina i Bosnjakinje, zato sto mu je to povoljno izjasnjava se kao Srbin, jer mu to omogucuje lakse dobijanje posla.
Gadi mi se sto su takva razmisljanja usadjena u glave nas, to se najbolje vidi kod prijedloga grba Federacije, gdje se stalno namecu tri znaka, tri boje, kao da niko drugi vise tu ne postoji.I onda vecina podrzi takav prijedlog, a u svom svjesnom razmisljanju su kao protiv tri ekskluzivna naroda.Najgore je to, po meni, sto je ovo drugo, sa ta tri obavezna podsvjesno usadjeno u glave, zadnjih 20 godina, a i prije na odredjeni nacin.Stalno nesto biramo te Bosnjake, Hrvate i Srbe, a kako izabrati nekoga ko se tako ne osjeca, nikako, to je strasna diskriminacija velikog broja ljudi u nasoj zemlji.
Ja sam za to da se to promijeni, no smatram da to ne treba da bude vezano sa politickom partijom, nekim nejnim programom dolaska na vlast, vec da to treba da bude pokret gradjana, koji je opet vrlo tesko zastititi od politickog uticaja i taj pokret treba da bude na cijelom teritoriju drzave, da mu se ne bi ljepile etikete.Mrzim ekskluzivne Bosnjake, Hrvate i Srbe, modelirane prema nacionalistickim partijama.PAradigma toga mi je onaj ucitelj iz cini mi se Kiseljaka Ivo Miro Jovic i njegovo modeliranje pravog Hrvata (a on komedija od covjeka).
klixober

#36 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by klixober »

Lijepo su to nacionalne elite skontale.Tri konstitutivna naroda,da slucajno ne bi palo na pamet izdajnicima naroda da se mijesaju.Sada znaju da ce im djeca biti nekonstitutivna u svojoj drzavi,nacionalna manjina koju niko ne benda.Znaci da bismo ostvarili potpuna prava i konstitutivnost,svako svome toru i djeca nam imaju buducnost. :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#37 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by mIRCerka »

trinaesti wrote:Kad neko kaze ja sam Bosanac i Hercegovac meni je to presmijesno.

zelimo biti drugaciji od ovih sto se dijele, i sto nas dijele, a u startu se nazivamo pogresnim imenom.

sto se mene tice Nacionalnost je: Bosanac.

Hercegovci i Hercegovina je isto sto i Dalmatinci i Dalmacija u Hrvatskoj.
meni baba i djed hercegovci, majka i dedo bosanci...koji sam ja onda, da prostite, klinac?
cheguevara_k1

#38 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by cheguevara_k1 »

mamatajo1965 wrote:....A gdje smo mi ,naivni,sto smo se dizali na Hej Sloveni.......

Ostali smo/ste negdje pod dekom istorije izbaceni iz tora, jer cobanima ne odgovara da se dize na Hej Sloveni...
Vise im se svidja kazu ona bez teksta, a oni drugi bi da im Bog da pravde, ko da je on jadnicak kriv sto su oni bili nepravedni, a oni treci...
Eh ti treci bi Lijepu njihovu, al im oni cetvrti iz Lijepe Njihove kazu idite u Lijepu Vasu ( ili u Lijepu Strininu ) :zoka:
popajic

#39 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by popajic »

mIRCerka wrote:
trinaesti wrote:Kad neko kaze ja sam Bosanac i Hercegovac meni je to presmijesno.

zelimo biti drugaciji od ovih sto se dijele, i sto nas dijele, a u startu se nazivamo pogresnim imenom.

meni baba i djed hercegovci, majka i dedo bosanci...koji sam ja onda, da prostite, klinac?
Mirce,ti si ono sto si.ono sto osjecas da si.Ne mora tvoje opredjeljenje obavezno citavu familiju objediniti.Moze,ali ne mora.
Lesli Eldridž

#40 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Lesli Eldridž »

uvjek dobar gost wrote:Na sceni je totalno razvlačenje ove lijepe zemlje, njeno podrivanje, krađa svuda i svakuda, sve u ime nekih kvazi nacionalnih interesa, narod sve nepismeniji je, sve je manje visoko-obrazovanih, a sve to u ime zaštite nekih nacionalnih interesa. Čovjek se ne može izjasniti kao Hercegovac il kao Bosanac.. ako nisi pripadnik jednog od tri konstitutivna naroda.. neustavan si, tad si kategorisan kao ostali...
Ova zemlja propada jer je na sceni politika nacionalnih torova, homogenizacija, svaki od tri konstitutivna naroda vuče na svoju stranu... države sve manje je...

Ideja... svi oni koji sebe smatraju još uvijek Bosancima il Hercegovcima... da počnu nositi traku oko ruke.. bilo koje boje, bitno je samo da njoj piše Bosanac il Hercegovac.....

Šta mislite...?????

:skoljka:
Možeš se izjasniti kao Bosanac. Ja se tako izjašnjavam. Šta ima veze biti Bosanac?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#41 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by mIRCerka »

popajic wrote:
mIRCerka wrote:

Mirce,ti si ono sto si.ono sto osjecas da si.Ne mora tvoje opredjeljenje obavezno citavu familiju objediniti.Moze,ali ne mora.
osjecam se eventualno...probudi se herka u meni kad najmanje treba... ja sam za plavozute trake...
Klodovik

#42 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Klodovik »

Kako ono piše u Ustavu BIH...

Bosniacs, Croats, and Serbs, as constituent peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that the Constitution of Bosnia and Herzegovina is as follows:
Lesli Eldridž

#43 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Lesli Eldridž »

Ako Bosniacs nisu Bosanci već Bošnjaci, e onda sam ja others.
djulba

#44 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by djulba »

[/quote]
osjecam se eventualno...probudi se herka u meni kad najmanje treba... ja sam za plavozute trake...[/quote]

Čuvajte se narode ako se probudi herka u Mirci gotovi ste :D
SL67

#45 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by SL67 »

NAGRADNO PITANJE ZA SVE PRISUTNE

1. JA SAM - a) MAJKA MI HERCEGOVKA - KATOLKINJA
b) OTAC MI KRAJIŠNIK - PRAVOSLAVAC

2. SURUG JE - a) MAJKA MU HERCEGOVKA - MUSLIMANKA
b) OTAC MU VOJVOĐANIN - PRAVOSLAVAC, b1) A MAJKA OD OCA NJEMICA

3. NAŠE DIJETE JE - 1+2+b1= ?
ŠTA JE OSOBA 1 ? ____________________
ŠTA JE OSOBA 2 ? ____________________
ŠTA JE OSOBA 3 ?_____________________

KO ULOŽI KVISKA UDUPLAVA BODOVE
fantom slobode

#46 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by fantom slobode »

SL67 wrote:NAGRADNO PITANJE ZA SVE PRISUTNE

Treba mi vise podataka, rado bih ulozio KVISKA.... :-)
Eto za pocetak, sta si ti? :-) zena sigurno, a dalje, godine, mjesto stanovanja, tim za koji navijas, volis li sve sto vole mladi, stanje u braku, da li si raspolozena, :-) sta te privlaci, sta odbija i tako to :-) :-)
A-ZO

#47 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by A-ZO »

Vec sam negdje vidjeo slicne naljepnice, nesto u ovom fazonu:

Image

Postoje i varijacije: JEDNOSTAVNO BOSANKA; SIMPLY BOSNIAN, i sl.
Last edited by A-ZO on 26/03/2008 13:16, edited 1 time in total.
mamatajo1965

#48 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by mamatajo1965 »

fantom slobode wrote:
SL67 wrote:NAGRADNO PITANJE ZA SVE PRISUTNE

Treba mi vise podataka, rado bih ulozio KVISKA.... :-)
Eto za pocetak, sta si ti? :-) zena sigurno, a dalje, godine, mjesto stanovanja, tim za koji navijas, volis li sve sto vole mladi, stanje u braku, da li si raspolozena, :-) sta te privlaci, sta odbija i tako to :-) :-)
Da te utjesim,kod mene je isto otprilike tako,nema cega nema,i hvala bogu neka ima......i sarenih jaja i baklava,i gibanica,svega.....
nikad_izvini

#49 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by nikad_izvini »

mIRCerka wrote:

Propala navijačica Željezničara? :skoljka: :-D
djulba

#50 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by djulba »

nikad_izvini wrote:
mIRCerka wrote:

Propala navijačica Željezničara? :skoljka: :-D
Baš si nekulturan :x
Post Reply