ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post Reply
Maraschino

#26 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by Maraschino »

zavrzlama.bl wrote:
losha wrote:Mogu se sa tobom sloziti da postoji trend u vaganju i mjerenju zrtava i to mi se ne dopada.

Ali postavljanje krsta iznad Sarajeva, tih razmjera i na tom polozaju koji ce omoguciti da se on vidi iz svakog dijela Sarajeva.....Mene kao hriscanku i vjernika vrijedja da se krst koristi u ove svrhe i na ovaj nacin!! Da li je stvarno motiv pomen zrtvama? Zasto u tim proporcijama, jer mali krst valjda ima istu 'tezinu' kao ovaj gigantski? Zasto krst, ako je tu bilo zrtava svih nacija? Koliko to kosta? Nije li bilo moguce ta sredstva utrositi na drugi humaniji i 'hriscanskiji' nacin? Ja cesto prodjem pored 'izbjeglickog sela' na romaniji gdje ljudi spavaju i zive u drvenim barakama!?
pa kad je velicina krsta ne bitna sta onda uopste raspravljamo o tome. ja ni ne znam koliki misle napraviti i ne zanima me, meni je samo bitno da se postavi obiljezje stradalim srbima u sarajevu. a o logici da uvijek ima nesto humanije da se napravi ne treba ni razgovarati. po toj logici sve postaje upitno
mozda si mislio i na stradale Srbe koje su oni sami ubili, granata ne bira naciju i vjeroispovijest ali odosmo mi sa teme.
zavrzlama.bl

#27 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by zavrzlama.bl »

mozda si mislio i na stradale Srbe koje su oni sami ubili, granata ne bira naciju i vjeroispovijest ali odosmo mi sa teme.[/quote]

pa naravno da sam i na njih mislio. jesam li ja negdje spomenuo da njih treba izostaviti.
zavrzlama.bl

#28 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by zavrzlama.bl »

tetakk wrote:@zavrzlama.bl
Jel tebi normalno da na istom spomeniku budu imena onih koji su ubijeni granatama i snajperima u Sarajevu i onih sto su ih ubijali?
panju, ja ovo pisem iz djecijeg doma u banja luci. tu sam zato sto mi je u sarajevu ubijen otac (jedne noci gaiz naseg stana odvela armija BiH)a majka poslije toga poludjela. i dok ti znaci ne razlucis to "moralno" pitanje mome pokojnom ocu ne treba da se postavi spomen obiljezje
uživo

#29 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by uživo »

zavrzlama.bl wrote:Ti nećeš dugo na ovom forumu
ja bi volio da me ukinu. to bi samo potvrdilo moje rijeci. kako na forumu tako i u drzavi. ko misli drugacije od bosnjaka odma ga treba ukinuti[/quote]Pa zar ti to dosad nije bilo jasno?Džaba pričati nekome da BiH nije Sarajevo,ali to je opet njihov problem sa kojim će se morati suočiti kad-tad.Što prije to bolje
dugacki

#30 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by dugacki »

zavrzlama.bl wrote:znaci, srbi postave mikronsku spomen plocu i tako odrede velicinu svih ostalih. niko nema pravo da pravi nista vece ni grandioznije od bosnjaka. i nisam znao da ima nekakva masina ili software za komparaciju zrtava, pa ona odredi gdje ce biti kolika ploca i ko je zasluzuje a ko ne. pa normalno je da bosnjaci svoje zrtve dozivljavaju vise tragicne i znacajnije kao i srbi svoje. na to se ne moze uticati i treba pustiti ljude da gdje god se dokaze da je nevina zrtva stradala "tu" se postavi obiljezje.
Ako ovo ''bl'' znaci da si iz B. Luke onda ti nije daleko da odes u Trnopolje i da se uvjeris da na mjestu gdje je nekad bio logor za Hrvate i Bosnjake danas stoji spomen ploca poginulim srpskim junacima :? :? :? Znaci podignuta je ploca srpskim ''junacima'' koji su mene i moje komsije mrcvarili i ubijali u tom logoru.Ako produzis u Omarsku vidjeces da na mjestu najgoreg konc. logora u BiH ne stoji nikakav spomenik jer Opstina Prijedor nece ni da cuje za podizanje bilo kakvog spomenika. Popnes li se poslije toga na Mrakovicu , docekace te prvo veliki drveni kriz a u muzeju gdje se nekad nalazila postavka na temu Drugog svjetskog rata i borbi na Kozari sada samo stoje slike stradanja SAMO srpskog naroda u Jasenovcu. Toliko o (srpskom) falsifikovanju istorije i istorijskih cinjenica.
uživo

#31 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by uživo »

dugacki wrote:
zavrzlama.bl wrote:znaci, srbi postave mikronsku spomen plocu i tako odrede velicinu svih ostalih. niko nema pravo da pravi nista vece ni grandioznije od bosnjaka. i nisam znao da ima nekakva masina ili software za komparaciju zrtava, pa ona odredi gdje ce biti kolika ploca i ko je zasluzuje a ko ne. pa normalno je da bosnjaci svoje zrtve dozivljavaju vise tragicne i znacajnije kao i srbi svoje. na to se ne moze uticati i treba pustiti ljude da gdje god se dokaze da je nevina zrtva stradala "tu" se postavi obiljezje.
Ako ovo ''bl'' znaci da si iz B. Luke onda ti nije daleko da odes u Trnopolje i da se uvjeris da na mjestu gdje je nekad bio logor za Hrvate i Bosnjake danas stoji spomen ploca poginulim srpskim junacima :? :? :? Znaci podignuta je ploca srpskim ''junacima'' koji su mene i moje komsije mrcvarili i ubijali u tom logoru.Ako produzis u Omarsku vidjeces da na mjestu najgoreg konc. logora u BiH ne stoji nikakav spomenik jer Opstina Prijedor nece ni da cuje za podizanje bilo kakvog spomenika. Popnes li se poslije toga na Mrakovicu , docekace te prvo veliki drveni kriz a u muzeju gdje se nekad nalazila postavka na temu Drugog svjetskog rata i borbi na Kozari sada samo stoje slike stradanja SAMO srpskog naroda u Jasenovcu. Toliko o (srpskom) falsifikovanju istorije i istorijskih cinjenica.
Hoćeš reći da su u Jasenovcu stradali Hrvati i muslimani? :lol: :lol: Tema je grozna ali sam se morao nasmijati,znači Hrvati i njihovo "cvijeće" su u Jasenovcu ubijali sami sebe...ma daj imaj malo poštovanja prema tim nedužnim žrtvama ako boga znaš pa gdje će ti duša?A što se tiče stradanja Bošnjaka tog kraja ,naravno da se to treba obilježiti i da se zločinci koji su to uradili trebaju pohapsiti i pravedno osuditi.
zavrzlama.bl

#32 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by zavrzlama.bl »

dugacki wrote:
o cemu ti dugacki. kad si bio ti na mrakovici. kakve slike stradalih u jasenovcu na mrakovici. ti si malo neinformisan. i najgori koncentracioni logor u BiH je Gradina (drugi svjetski rat) u Dubici na rijeci Savi. ne zelim da umanjim znacaj logora u omarskoj ali cinjenice su cinjenice. i ti lupas gluposti u nedostatku argumenata. ja nigdje nisam trazio da se nesto ponisti ni ukine ni falsifikuje, pa kakve ja veze imam sa Trnopoljem. nemam pojma o cemu ti drobis. to su neki kompleksi ili nedostatak inteligencije. predlazem da odes na http://www.iq-test.dk i da se malo prekontrolises. bice ti jasnije neke stvari o sebi samom
zavrzlama.bl

#33 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by zavrzlama.bl »

nema dugackog, mora da je zapeo na prvom pitanju :)
dugacki

#34 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by dugacki »

E pa zavrzlama...kad diskusija udje u sferu privatnog i kad se podje o intelegenciji pojedinaca onda radije sutim. A sto se tice ostatka price, pozivam te na kafu u Kozarac pa cemo na miru popricati o svemu...a ako treba i IQ test ispuniti.
dugacki

#35 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by dugacki »

uživo wrote:
dugacki wrote:
Hoćeš reći da su u Jasenovcu stradali Hrvati i muslimani? :lol: :lol: Tema je grozna ali sam se morao nasmijati,znači Hrvati i njihovo "cvijeće" su u Jasenovcu ubijali sami sebe...ma daj imaj malo poštovanja prema tim nedužnim žrtvama ako boga znaš pa gdje će ti duša?A što se tiče stradanja Bošnjaka tog kraja ,naravno da se to treba obilježiti i da se zločinci koji su to uradili trebaju pohapsiti i pravedno osuditi.
U Jasenovcu su ,lafe, pored Srba stradali i Hrvati i Bosnjaci i Romi i Jevreji...i nije mi nimalo namjera, kao bivsem logorasu,umanjivati zrtve drugih logora.
uživo

#36 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by uživo »

:lol: ,"stradali Hrvati i muslimani" :lol:
zavrzlama.bl

#37 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by zavrzlama.bl »

nemos izjaviti da su u jasenovcu stradali hrvati i muslimani. mislim da je vise pripadnika ustasa stradalo u jasenovcu od srcanog udara nego sto je ubijeno hrvata i muslimana
Maraschino

#38 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by Maraschino »

ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

ovo je tema.

mozda imate nesto da kazete kako je ploca '' misteriozno'' nestala
ja_sarajevo

#39 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by ja_sarajevo »

zalosno !

sa FTV

Ploča koju su u spomen na tri hiljade stradalih Višegrađana jučer na most Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu postavile predstavnice Udruženja Žena žrtva rata, nije preživjela ni jedan dan na tom mjestu. Nepoznate osobe su je sinoć skinule i odnijele. Lokalna policija nije osiguravala niti je obavezna čuvati ovu ploču, izjavio je komandir Policijske stanice Višegrad Zoran Ušćumlić. Dodao je da se ovaj most nalazi pod zaštitom UNESKO-a i po ovim propisima zabranjeno je bilo šta na njemu raditi i postavljati u krugu od 100 metara. U Udruženju nam je potvrđeno da nisu imali nikakvo pismeno odobrenje za postavljanje ove ploče.
zavrzlama.bl

#40 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by zavrzlama.bl »

i sta je tu nenormalno. pa ni spomenik ubijenim jevrejima u berlinu nije postavljen onako kako je palo na pamet nekom udruzenju. nego je dobijena lokacija od grada, pa raspisan konkurs, pa odabran izvodjac pa napravljen.... spomen obiljezje nastradalima treba da se postavi ali na neko drugo mjesto a ne na spomenik. ko je jos vidio stavljati spomenik na spomenik.
feral.tribune

#41 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by feral.tribune »

zavrzlama.bl wrote:
Jel tebi normalno da na istom spomeniku budu imena onih koji su ubijeni granatama i snajperima u Sarajevu i onih sto su ih ubijali?
panju, ja ovo pisem iz djecijeg doma u banja luci. tu sam zato sto mi je u sarajevu ubijen otac (jedne noci gaiz naseg stana odvela armija BiH)a majka poslije toga poludjela. i dok ti znaci ne razlucis to "moralno" pitanje mome pokojnom ocu ne treba da se postavi spomen obiljezje
Mozda , ali cisto sumnjam .
zavrzlama.bl

#42 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by zavrzlama.bl »

feral.tribune wrote:
zavrzlama.bl wrote:
Mozda , ali cisto sumnjam .
ja bi volio da si ti u pravu a ne ja
kijameta

#43 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by kijameta »

zavrzlama.bl wrote:
Za oca lazes.
A plocu je vjerovatno sklonila policija rs,nema u istocnoj Bosni,posebno od Visegrada do Zvornika ni jednog muskarca u dobi 35 i starijeg da nije ubica civila i ratni zlocinac.
tetakk

#44 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by tetakk »

zavrzlama.bl wrote:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=125
covijek proveo dvije godine i sad meni prica a ja zivim 27 godina. pa od 1000 ljudi koje poznajem 950 se ne osjeca kao bosanci to je 95 %. a o rudom mi ne pricaj, pa moj drug zivi tamo u ulici draze mihajlovica. za ne povjerovati. a i da smo u koaliciji ja i nurudin sta tu ima lose. znaci bolje da se svadjamo i mrzimo da bi "bosanci" dokazali kako ne mozemo zajedno
Lazove :oops: :D
zato...
Klocko odhebi u troskoku u rupu iz koje si se izvukao...
cogni

#45 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by cogni »

kijameta wrote: A plocu je vjerovatno sklonila policija rs,nema u istocnoj Bosni,posebno od Visegrada do Zvornika ni jednog muskarca u dobi 35 i starijeg da nije ubica civila i ratni zlocinac.
Jel ocekujesh da te i dalje shvacamo ozbiljno nakon ovakvih izjava?
saviola

#46 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by saviola »

ja_sarajevo wrote:zalosno !

sa FTV

Ploča koju su u spomen na tri hiljade stradalih Višegrađana jučer na most Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu postavile predstavnice Udruženja Žena žrtva rata, nije preživjela ni jedan dan na tom mjestu. Nepoznate osobe su je sinoć skinule i odnijele. Lokalna policija nije osiguravala niti je obavezna čuvati ovu ploču, izjavio je komandir Policijske stanice Višegrad Zoran Ušćumlić. Dodao je da se ovaj most nalazi pod zaštitom UNESKO-a i po ovim propisima zabranjeno je bilo šta na njemu raditi i postavljati u krugu od 100 metara. U Udruženju nam je potvrđeno da nisu imali nikakvo pismeno odobrenje za postavljanje ove ploče.

hehe, pa te zene su i postavile plocu, jer su znale da ce biti uklonjena. koja pakosna politika :roll:
savrseni krug

#47 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by savrseni krug »

zavrzlama.bl wrote:i sta je tu nenormalno. pa ni spomenik ubijenim jevrejima u berlinu nije postavljen onako kako je palo na pamet nekom udruzenju. nego je dobijena lokacija od grada, pa raspisan konkurs, pa odabran izvodjac pa napravljen.... spomen obiljezje nastradalima treba da se postavi ali na neko drugo mjesto a ne na spomenik. ko je jos vidio stavljati spomenik na spomenik.
ti si druze nenormalan,i tebi treba iq test i jos pokoji test a poslije i strucna pomoc
naravno da bi zene dobile lokaciju od gradskih vlasti grada visegrada al bi dobile onda kad bi visegrad osvojili puskom kako su to radili oni u koje se ti kunes...
i naravno da treba ploca na mostu jer su opet ti tvoji u koje se kunes klali na tom istom mostu.Nesto sumnjam da im je smetalo to sto je most spomenik od historiskog znacaja
Koje je ovo licemjerstvo i koja demagogija i preseravanje i retorika velikog sefa milorada dodika.Imas li bolan i trunke skrupula.I jos pitanje za 10 poena tebi i drugu ti to preseravanju "uzivo":jesi bio kad u jasenovcu?
trinaesti

#48 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by trinaesti »

fakat se moglo znati da ce se ovo desiti.

a posebno ovo da se se pozvati na to da je most na listi unesco-a i da na njemu ne smije biti nikakvih radova.

ali sta je onda sa plocom koja je nekad bila na sredini mosta. koja je za vrijeme rata skinuta.

hajde sad. treba biti dosljedan. i treba da se sve vrati kako je bilo.
zavrzlama.bl

#49 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by zavrzlama.bl »

savrseni krug wrote:
zavrzlama.bl wrote:i sta je tu nenormalno. pa ni spomenik ubijenim jevrejima u berlinu nije postavljen onako kako je palo na pamet nekom udruzenju. nego je dobijena lokacija od grada, pa raspisan konkurs, pa odabran izvodjac pa napravljen.... spomen obiljezje nastradalima treba da se postavi ali na neko drugo mjesto a ne na spomenik. ko je jos vidio stavljati spomenik na spomenik.
ti si druze nenormalan,i tebi treba iq test i jos pokoji test a poslije i strucna pomoc
naravno da bi zene dobile lokaciju od gradskih vlasti grada visegrada al bi dobile onda kad bi visegrad osvojili puskom kako su to radili oni u koje se ti kunes...
i naravno da treba ploca na mostu jer su opet ti tvoji u koje se kunes klali na tom istom mostu.Nesto sumnjam da im je smetalo to sto je most spomenik od historiskog znacaja
Koje je ovo licemjerstvo i koja demagogija i preseravanje i retorika velikog sefa milorada dodika.Imas li bolan i trunke skrupula.I jos pitanje za 10 poena tebi i drugu ti to preseravanju "uzivo":jesi bio kad u jasenovcu?
u jasenovcu sam bio bar 250 puta, posto mi je majka iz jasenovca volino jedna. a iq test sam ispunjavao vise puta i svaki put zavrsim u mensi. mozda zato sto nisam opterecen tim stvarima kojima i vi. i budala vidi da je ta ploca postavljena upravo iz razloga da bi bila sklonjena. a te price o tome da nema ni jedan starijii muskarac koji nije zlocinac su presmjesne. vi ste jednostavno budale.
savrseni krug

#50 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU

Post by savrseni krug »

trinaesti wrote:fakat se moglo znati da ce se ovo desiti.

a posebno ovo da se se pozvati na to da je most na listi unesco-a i da na njemu ne smije biti nikakvih radova.

ali sta je onda sa plocom koja je nekad bila na sredini mosta. koja je za vrijeme rata skinuta.

hajde sad. treba biti dosljedan. i treba da se sve vrati kako je bilo.
dosljedan?hehe
takvi su samo u licemjerstvu dosljedni :x
Post Reply