Taaa će jaaađo.savrseni krug wrote:nisam ja majke mi nista vrijedjaomIRCerka wrote:Ja ne bih da ga vrijedjam. Smatram da ima pravo iznijeti svoje misljenje. Ipak je on novinar. Ali takodjer smatram da je normalno da se kao novinar raspita o terminologiji koja se koristi, cisto da ne bude jos deterficiranih policajaca...
samo prenosim kritiku knjizevnog kriticara ftv nakon objavljivanja pomenute publikacije![]()
a moje misljenje o doticnom i njegovom misljenju da mu je kao novinaru jako vazno da nam kaze svoje misljenje al bas i ne umije da nas uvjeri da uopste misli
Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
-
Lesli Eldridž
#26 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
- vjesticanametli
#27 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
koji mamlaz i koliko kasni .........aaaaaaaaaaaa.... 
-
luciferino
#28 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
Joj, vidjeh mu sliku, pa ja ovog malog znam iz viđenja
I dobro sada, koji je on tu faktor?
I dobro sada, koji je on tu faktor?
-
callmethebreeeze
#29 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
ja mislim da je "rahmetli" nausnica imala vise i komentara i citalaca na svakoj od svojih tema pojedinacno nego sto ce kompletan bazduljev opus ikada imati citalaca. (nisam siguran da li je ova recenica gramaticki korektna, oprosti mi muharame)
tek sam se sad probudio pa mi nije najjasnije sta zapravo hoce reci ovom textu? mozda se hudnik pozelio da mu se ime spominje, a zna da je najbolji recept za to "javno" napasti anonimne forumase koji ce osuti iz svih oruzja po njemu jer su se prepoznali u kritici i u biti se slazu s njim.
licno nemam nista protiv lika, ali mi se i on i njegova mama cine kao jako dosadni pisci.
p.s ako se nije osisao, stvarno je krajnje vrijeme da to uradi. i eddie vedder je to uradio.
ovo je najogavniji vid forumaske osvete; napad na izgled.
licno nemam nista protiv lika, ali mi se i on i njegova mama cine kao jako dosadni pisci.
p.s ako se nije osisao, stvarno je krajnje vrijeme da to uradi. i eddie vedder je to uradio.
ovo je najogavniji vid forumaske osvete; napad na izgled.
Last edited by callmethebreeeze on 25/03/2008 14:56, edited 2 times in total.
-
Šole
#30 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
Eno ti u profilu moje i ime i prezime i zanimanje i nadimak i svaki moj komentar i šta sad?
-
fixer
#31 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
s obzirom da nisi iza ovog stao svojim imenom, dovodi se u pitanje tvoja vjerodostojnost.callmethebreeeze wrote:ja mislim da je "rahmetli" nausnica imala vise i komentara i citalaca na svakoj od svojih tema pojedinacno nego sto ce kompletan bazduljev opus ikada imati citalaca. (nisam siguran da li je ova recenica gramaticki korektna, oprosti mi muharame)
tek sam se sad probudio pa mi nije najjasnije sta zapravo hoce reci ovom textu? mozda se hudnik pozelio da mu se ime spominje, a zna da je najbolji recept za to "javno" napasti anonimne forumase koji ce osuti iz svih oruzja po njemu jer su se prepoznali u kritici i u biti se slazu s njim.
![]()
licno nemam nista protiv lika, ali mi se i on i njegova mama cine kao jako dosadni pisci, do tog zakljucka nisam dosao zahvaljujuci anonimnim forumasima vec listanju njihovih knjiga.
- pentesileja
#32 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
vecina ovih dosadasnjih komentara na ovaj tekst potvrdjuje istinitost nekih postavki spomenutog teksta
-
Lesli Eldridž
#33 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
Jelde. Muki bolan jesi li to ti?pentesileja wrote:vecina ovih dosadasnjih komentara na ovaj tekst potvrdjuje istinitost nekih postavki spomenutog teksta
-
callmethebreeeze
#34 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
hahah. da, tu sam recenicu dva puta prepravljao. ono "njihovih" sam prvo bio promijenio u mamu i sina, jer ispada da se odnosi na forumase, a ne bih da neko pomisli da sam bas toliko nepismen.fixer wrote:s obzirom da nisi iza ovog stao svojim imenom, dovodi se u pitanje tvoja vjerodostojnost.callmethebreeeze wrote:ja mislim da je "rahmetli" nausnica imala vise i komentara i citalaca na svakoj od svojih tema pojedinacno nego sto ce kompletan bazduljev opus ikada imati citalaca. (nisam siguran da li je ova recenica gramaticki korektna, oprosti mi muharame)
![]()
licno nemam nista protiv lika, ali mi se i on i njegova mama cine kao jako dosadni pisci, do tog zakljucka nisam dosao zahvaljujuci anonimnim forumasima vec listanju njihovih knjiga.![]()
p.s mada sam ga branio od napada od ivelica, ne mislim da je lik los ili da lose pise novinske clanke i kolumne.
-
luciferino
#35 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
Piše u Danima? Zar se u Danima nisu dijelile pišće za proteste?
- victory
#36 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
Milina je citati ovog Bazdulja, cedo analitickog novinarstva i modernog pjesnistva sto ukrsta svoje mudroslovno i intelektualno superiorno pero sa ovom nemustom i bezimenom internetskom masom. Viteska hrabrost vrijedna sveopsteg divljenja. Pjesnik i novinar Muharem Bazdulj , inace, vodič kroz Liliput za provincijalne sveznadare i piskarala versus ‘adoriziranih’ forumskih hinja.
Go bazdulj Go!!!!
Drustvo u kojem su Bazdulji perjanice pjesnistva i novinarstva treba da se boji za svoju budućnost!
Go bazdulj Go!!!!
Drustvo u kojem su Bazdulji perjanice pjesnistva i novinarstva treba da se boji za svoju budućnost!
-
fixer
#37 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
to su novinari koji rade po narudzbi. samo im daj temu i pisat ce o razlicitim temama s stalalista komuniste, socijaliste, nacionaliste, soviniste,liberala, uz naravno adekvatnu lovu. bezkicmenjaci 
-
callmethebreeeze
#38 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
ja sam za to da se organizujufixer wrote:to su novinari koji rade po narudzbi. samo im daj temu i pisat ce o razlicitim temama s stalalista komuniste, socijaliste, nacionaliste, soviniste,liberala, uz naravno adekvatnu lovu. bezkicmenjaci
Last edited by callmethebreeeze on 25/03/2008 15:12, edited 1 time in total.
-
Lesli Eldridž
#39 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
To je samo posljedica opšteg stanja. Slažem se skroz. Ranije takvi ne bi mogli ni po Sarajevskoj hronici izvještavati o cijenama na pijacama. Za takve bi i pijačni barometar bilo preteško napisati.victory wrote:Milina je citati ovog Bazdulja, cedo analitickog novinarstva i modernog pjesnistva sto ukrsta svoje mudroslovno i intelektualno superiorno pero sa ovom nemustom i bezimenom internetskom masom. Viteska hrabrost vrijedna sveopsteg divljenja. Pjesnik i novinar Muharem Bazdulj , inace, vodič kroz Liliput za provincijalne sveznadare i piskarala versus ‘adoriziranih’ forumskih hinja.
Go bazdulj Go!!!!
- vjesticanametli
#40 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
reported by smradulj
kilO kuFusa 43274 KM + PDV 99 %
kilO kOmpira 82383838 + PDV 99 %
kilO kuFusa 43274 KM + PDV 99 %
kilO kOmpira 82383838 + PDV 99 %
-
callmethebreeeze
#41 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
e, jebi ga, sad.Lesli Eldridž wrote:To je samo posljedica opšteg stanja. Slažem se skroz. Ranije takvi ne bi mogli ni po Sarajevskoj hronici izvještavati o cijenama na pijacama. Za takve bi i pijačni barometar bilo preteško napisati.victory wrote:Milina je citati ovog Bazdulja, cedo analitickog novinarstva i modernog pjesnistva sto ukrsta svoje mudroslovno i intelektualno superiorno pero sa ovom nemustom i bezimenom internetskom masom. Viteska hrabrost vrijedna sveopsteg divljenja. Pjesnik i novinar Muharem Bazdulj , inace, vodič kroz Liliput za provincijalne sveznadare i piskarala versus ‘adoriziranih’ forumskih hinja.
Go bazdulj Go!!!!
-
semir007
#42 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
Odlicno zapazanje gospodina Bazdulja.
Meni je cak sama zelja da forumska grupacija nesto promjeni, nazalost pogresno kanalisana.
Internet je samo spojio vise ljudi ali nije im dao svijest i pamet kako da urade promjenu na pravi nacin.
U bezlicnoj masi nema neutralnosti, objektivnosti i hijerarhije koja je potrebna da se nesto organizovano napravi.
Kod nas se sve onako posteno ispolitizira, jos brze nadjemo zrtveno janje i onda ocekujemo sve najbolje a ima
ona poslovica nije se rodio ko je narodu ugodio. Cak i gore po nas, nas forumski glas nije i glas naroda.
Za to postoje legalni izbori i tamo se rjesevaju problemi.
Meni je cak sama zelja da forumska grupacija nesto promjeni, nazalost pogresno kanalisana.
Internet je samo spojio vise ljudi ali nije im dao svijest i pamet kako da urade promjenu na pravi nacin.
U bezlicnoj masi nema neutralnosti, objektivnosti i hijerarhije koja je potrebna da se nesto organizovano napravi.
Kod nas se sve onako posteno ispolitizira, jos brze nadjemo zrtveno janje i onda ocekujemo sve najbolje a ima
ona poslovica nije se rodio ko je narodu ugodio. Cak i gore po nas, nas forumski glas nije i glas naroda.
- suncica24
#43 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
Jah, Muharem ni si imenom ni prezimenom ne pokrenu sto nekoliko njih, bezimenih, a(m)nonimnih, zakotrlja!!!
Dzaba mu naknadno piskaranje i tuzakanje, dzaba.
Nikad nece biti Lovrenovic, Jergovic, Suljagic... ni Beric, Mijovic, Sagolj, Hadziomerovic, Jurisic..a ni 1/3 forumasa s ovog foruma.
Dzaba!!!
Dzaba mu naknadno piskaranje i tuzakanje, dzaba.
Nikad nece biti Lovrenovic, Jergovic, Suljagic... ni Beric, Mijovic, Sagolj, Hadziomerovic, Jurisic..a ni 1/3 forumasa s ovog foruma.
Dzaba!!!
Last edited by suncica24 on 25/03/2008 15:26, edited 1 time in total.
-
Lesli Eldridž
#44 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
Oh prosvijetli nas. Mi insistiramo na odgovornosti i smjenama zbog nepostojanja iste. Daleko su nama izbori. Šta treba, da čekamo jesen i tek onda reagujemo, a da dotle ovi lopovi na vlasti maste brke. Pravi si demagog. Protestovat ćemo još baš zbog takvih demagoga.semir007 wrote:Odlicno zapazanje gospodina Bazdulja.
Last edited by Lesli Eldridž on 25/03/2008 15:19, edited 1 time in total.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
#45 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
Sta se zestite, fair and square, Muharem ne voli internet forume.
Boze moj... sada cu braniti internet forume zivotom. Bas me briga sa sa-x forum.
Da ja, evo, kao anonimna nikogovicka koja nije imala tu srecu da bude iznimno slavna (jer je to valjda, kao sto mogu zakljuciti, temeljna vrijednost danasnjeg drustva - buduci da sve cesce cujem kako se porede "anonimni" i "slavni", gdje se prva kategorija a priori obiljezava kao negativna a druga kao vrijednost sama po sebi, sto me iznenadjuje od Muharema), iznesem svoje misljenje. Sasvim svjesna da, vjerovatno, kao anonimna, virtuelna, neidentifikovana i beznacajna, na njega nemam pravo ili makar moram racunati da cu s njim nekoga udaviti, jer ko zapravo zeli da cuje misljenje od nekog ko je... anoniman... ili na internetu... mozda je krezav ili ima devedeset godina. Moze biti i da se ne kupa.
Ono sto Muharem odbija vidjeti jeste da je prostor u okviru kojeg se moze izraziti misljenje o bilo cemu, medijski prostor, jako uzak i ideoloski jako obiljezen. Malen je i skucen, bas kao sto je i mala grupa ljudi u BiH koji su internetski pismeni. Tim prostorima vlada nekoliko ljudi, koji posteno i sa ponosom imaju pravo reci sve o svemu, zasticeni, udomljeni i podrzavni.
Alternative nema - nije ni internet forum nikakva alternativa, ja se u tome ne zavaravam. To je samo jos jedan prostor. U koji poneko, kome gramatika i znanje nisu sporedna stvar, moze usetati. Jer, drugdje ne moze. Kazem, poneko takav. Ne znam sta je tu cudno, da je jako puno svakojakog povrca na internetu.
A u pravu je Bazdulj u jos jednom. Ne postoji ludja stvar od diskusije sa fantomskim sagovornicima. To je ludo skoro kao pisanje fikcije.
Boze moj... sada cu braniti internet forume zivotom. Bas me briga sa sa-x forum.
Da ja, evo, kao anonimna nikogovicka koja nije imala tu srecu da bude iznimno slavna (jer je to valjda, kao sto mogu zakljuciti, temeljna vrijednost danasnjeg drustva - buduci da sve cesce cujem kako se porede "anonimni" i "slavni", gdje se prva kategorija a priori obiljezava kao negativna a druga kao vrijednost sama po sebi, sto me iznenadjuje od Muharema), iznesem svoje misljenje. Sasvim svjesna da, vjerovatno, kao anonimna, virtuelna, neidentifikovana i beznacajna, na njega nemam pravo ili makar moram racunati da cu s njim nekoga udaviti, jer ko zapravo zeli da cuje misljenje od nekog ko je... anoniman... ili na internetu... mozda je krezav ili ima devedeset godina. Moze biti i da se ne kupa.
Ono sto Muharem odbija vidjeti jeste da je prostor u okviru kojeg se moze izraziti misljenje o bilo cemu, medijski prostor, jako uzak i ideoloski jako obiljezen. Malen je i skucen, bas kao sto je i mala grupa ljudi u BiH koji su internetski pismeni. Tim prostorima vlada nekoliko ljudi, koji posteno i sa ponosom imaju pravo reci sve o svemu, zasticeni, udomljeni i podrzavni.
Alternative nema - nije ni internet forum nikakva alternativa, ja se u tome ne zavaravam. To je samo jos jedan prostor. U koji poneko, kome gramatika i znanje nisu sporedna stvar, moze usetati. Jer, drugdje ne moze. Kazem, poneko takav. Ne znam sta je tu cudno, da je jako puno svakojakog povrca na internetu.
A u pravu je Bazdulj u jos jednom. Ne postoji ludja stvar od diskusije sa fantomskim sagovornicima. To je ludo skoro kao pisanje fikcije.
Last edited by Bea_Trix on 25/03/2008 15:29, edited 4 times in total.
-
fixer
#46 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
zato je tebi dao da ovo pametno zakljucissemir007 wrote:Odlicno zapazanje gospodina Bazdulja.
gospodin bazdulj je ovdje spominjao forumashe poput tebe, one koje sjede za tastaturom i stalno nesto pametuju. gdje si bio kad se sve ovo organiziralo na forumu? tad nisi sudjelovao na forumu, a sad si sebi dao pravo da komentarises. procitaj ponovo text i prepoznaj se u njemu. davno su forumashi "odgovorni" za proteste izasli iz sfere anonimnosti. i nisu to forumashi, to su gradjani koji su se upoznali na forumu.
- alphonse kauders
#47 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
Pustite Badzulja na miru - zar ne vidite iz teksta da faktički i nema neko vlastito mišljenje već se sve svodi na citiranje Teofila Pančića te na nadovezivanje svojim komentarima koji su upropašteni generalizovanjem "forumaši" (k'o kad se priča o Srbima, Hrvatima i Bošnjacima - k'o biva, svi isto misle, stado bez mozga).
Napisao je što je htio, vjerovatno se ne slaže sa Pećaninom pa je morao ovo objaviti na pescaniku - ne treba se posebno uzbuđivati niti početi sa vrijeđanjem - te 'vakav je, te 'nakav je, jer to rade oni koji nemaju argumenata.
Jednostavno, primiti k znanju, "let it go" i zdravo.
Sad da mi vazimo o pisalačkom daru M.Bazdulja i njegovoj majci fakat nema smisla.
U redu je, Bazdulj tako razmišlja i zdravo. Gotova priča.
Napisao je što je htio, vjerovatno se ne slaže sa Pećaninom pa je morao ovo objaviti na pescaniku - ne treba se posebno uzbuđivati niti početi sa vrijeđanjem - te 'vakav je, te 'nakav je, jer to rade oni koji nemaju argumenata.
Jednostavno, primiti k znanju, "let it go" i zdravo.
Sad da mi vazimo o pisalačkom daru M.Bazdulja i njegovoj majci fakat nema smisla.
U redu je, Bazdulj tako razmišlja i zdravo. Gotova priča.
- pitt
#48 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
bas se nasekirah sta neko misli o meni

- Šeha
#49 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
Tacno!Bea_Trix wrote:Ne postoji ludja stvar od diskusije sa fantomskim sagovornicima. To je ludo skoro kao pisanje fikcije.
Zato ja u zadnjih 4 godine nisam nista ozbiljno napisao na ovom forumu
Koristim ga iskljucivo za ubijanje dosade na poslu.
-
callmethebreeeze
#50 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima
bazdulj, naravno, ima pravo da se fura na elitizam, ali meni samo ispada smijesan.
kao sto bea trix gore napisa; bas su forumi super stvar jer omogucavaju ljudima koji nisu citali sartra da kazu svoje misljenje. pored mora gluposti koje se mogu procitati ovdje, uvijek bude interesantnih i pametnih i tema i sugovornika. a fino je bilo vidjeti da se mogu pokrenuti i raznorazne akcije; od humanitarnih do protesta. za razliku od bazdulja, ja ovu raju sto izlaze na proteste ne vidim kao masu nula.
(svi znamo da su oni placenici
i podrivaju savrseni sklad koji vlada u gradu i kantonu sarajevu, a premijer s i gradonacelnica b su glavni i odgovorni za sav taj rahatluk, pa im sile mraka zele dohakati
)
ko mi ne vjeruje da na saxu ima pametnih tekstova neka procita post lady_midnight na temi ispod o vehabima ( i neka mi ga poslije preprica, ja sam mtv-generacija pa ne kontam tekstove u kojima ima puno prosto-prosirenih recenica
)
kao sto bea trix gore napisa; bas su forumi super stvar jer omogucavaju ljudima koji nisu citali sartra da kazu svoje misljenje. pored mora gluposti koje se mogu procitati ovdje, uvijek bude interesantnih i pametnih i tema i sugovornika. a fino je bilo vidjeti da se mogu pokrenuti i raznorazne akcije; od humanitarnih do protesta. za razliku od bazdulja, ja ovu raju sto izlaze na proteste ne vidim kao masu nula.
ko mi ne vjeruje da na saxu ima pametnih tekstova neka procita post lady_midnight na temi ispod o vehabima ( i neka mi ga poslije preprica, ja sam mtv-generacija pa ne kontam tekstove u kojima ima puno prosto-prosirenih recenica