Operacija nosa
Moderator: anex
-
ibiss
#26 Re: Operacija nosa
da li je nekog operisao dr. sinisa glumicic?
-
p.ata
#27 Re: Operacija nosa
cjena ti je od 1200 do 2000 km otiđi na plastičnu hirurgiju to ti je zgrada iznad cuma i prvo se dogovori oko cijene i izgleda nosa.naj sigurnije ti je u bolnici.a svi mi obično kažemo da smo slomili nos.ima tu malo i genetike.Jed1217 wrote:Meni se moj nos ni malo ne sviđa.Ima grbu za koju nisam sigurna odakle mi.Kad gledam ostatak porodice nemaju ni oni prćaste noseve,ali nije im ni kao moj.A nije nemoguce ni da je jednom davno slomljen na sankanju,jer se sjecam da me je užasno boljelo.
Uglavnom,valjda cu ga u skorije vrijeme srediti.![]()
Pa nek boli koliko god hoće!![]()
P.S. Je li zna neko cijene,nisam našla ne netu,valjda ti kažu tek na dogovoru.
-
p.ata
#28 Re: Operacija nosa
ako će te raditi vuković i ako je to doktor sa orl meni je ostavio grbav nos pa sam morao poslije par godina ponovo na operaciju nisam mogao da dišem a sad poslije druge operacije kod drugog doktora podrućje oko,nosa mi je osjetljivo na vjetar,hladnoću i propuh sav oteknem.a da oproblemima sa sinusima i ne pričam.ibiss wrote:istina je da kod karabega rade i drugi doktori, licno mi je amela rekla da ce me radit vukovic i reuf. ma ne znam ljudi, meni se licno nije svidjeo amelin pristup pacijentu, a mozda je i suprug reuf isprepadan u njenoj blizini. samo sto ne tuce. a kad je radila u bosanesu bila je manja od makova zrna.
-
ibiss
#29 Re: Operacija nosa
operisala sam nos prije 3 dana kod dr. glumicica. nije toliko strasno, ne boli, samo je nezgodno disati, jesti prvi dan, a poslije se naviknes. ja sam imala dodatni problem jer me grlo zaboljelo 2 dana prije operacije. sad sam natecena i modra ali kazu da je to normalna reakcija. a inace imam osjetljivu kozu. tuferi su mi izvadjeni a za tri dana skidaju mi sve, i jedva cekam da vidim kako novi oblik izgleda. nadam se da ce sve biti ok. pozdrav svima koji imaju isti problem!
-
fierce
#30 Re: Operacija nosa
Ne znam kako svi imate negativna iskustva... ja sam imala strasnih problema sa sinusima, godinu dana nisam disala na nos, cak i vise... otisla sam gezi i kod njega se lijecila najmanje 6 mjeseci, dala preko hiljadu maraka za lijekove i preglede... rezultat:unisten zeludac od silnih antibiotika, nos i dalje zacepljen... odem na DIP kod doktora vukovica, pregleda me zakaze operaciju,,, ja pitam njega moze li malo estetski posto imam grbu kad sam bila mala slomila nos.. kaze moze... lezala sam 5 dana na klinici uho-grlo-nos, sestre su cak i previse ljubazne... doktor me oprisao, sredio nos esteski.. 7 dana tmponi u nosu,nista strasno prvi i drugi dan malo krvari,kasnije puno manje.... naviknes se disati na usta,i nije problem nikakav... 7 dan izvadio tampone,OSJETILA NISAM KAD JE VADIO TAMPONE I JOS MI JE KONCE SKIDAO IZ NOSA jer mi je kos lomio.. rezultat LIJEP NOS BEZ GRBE I NORMALNO DISANJE.... doktoru vukovicu cu vjecno biti zahvalna!
- alica.k
#31 Re: Operacija nosa
je vukovic je jako dobar doktor.
-
romanticchic
#32 Re: Operacija nosa
je li iko radio korekciju nosa u poliklinici "bosanes"?
-
adex
#33 Re: Operacija nosa
Nikako u Bosanes to znam iz ličnog iskustva jer sam kod njih radio korekciju nosa.Posljedice grba velika nosa izgleda gore nego sto je bio i opet moram ali naravno ne kod njih jer su krajnje neprofesionalni i nikom ne bih preporučio bilo sta tamo da radi a kamo li korekciju nosa..Ma katastrofa nikom ne bih preporučio stvarno.BOSANES NIKAKO !!
-
Rambo-Amadeus
#34 Re: Operacija nosa
E ja poslije ovih komentara ne bih operisao nema teorije...gledao sam par puta na extreme makeover kako stemaju nos, i zabolilo me je preko ekrana, isto kao i sad ovih kometara...a imam jaaaako ruzan nos, mozda sam cak i sampion po tom pitanju (ili je to samo moje neobjektivno viđenje zbog kompleksa?) 
-
The Realist
#35 Re: Operacija nosa
Ja ću morati na operaciju nosa, jer mi je slomljen u četvrtom srednje i tako mi je sada već jako dugo. Kako su mi se u zadnje vrijeme veliki problemi sa disanjem javili, vjerovatno ću gledati da ovo ljeto to obavim, samo se nadam da će neko dobar raditi, a.B.d.! Valjda im je lakše što meni "samo" vraćaju sve na svoje mjesto, bez dodatnog uljepšavanja.
-
jasana
#36 Re: Operacija nosa
Rhinoplastika je strucni naziv za operaciju nosa!ibiss wrote:reuf, odnosno amela karabeg,nakon cjenjkanja kao na pijaci, odredila mi je cijenu od 5500KM, i to me je pripazila jer sam joj nesto dragapritom mi je zakazala i termin i sve ostalo, a doktor, odnosno reuf koji me trebao operisati nije me ni pogledao. kad sam nju pitala kako ce mi nos izgledati, ona je rekla da reuf pravi svima isti nos(isti kalup). kod dr. glumicica cijena je fiksno 1800 eura, i ovdje i u zagrebu. drugo, reuf bi mi napravio rez izmedju nosnica, a glumicic sve radi iznutra, bez ikakvih rezova. ne znam, bila sam kod njega na razgovoru i sve mi izgleda nekako ozbiljnije, mozda je to nekom zezancija popravit nos, al meni nije svejedno...
inace ovdje gore navedene tehnike su tzv.otvorena i zatvorena ,mada ova druga prereze ti ovu kozicu u unutrasnjosti usne supljine -gornja usna pa prevuce sve preko glave, ne znam kako mogu izjaviti da ne prave nikakve rezove???samo sto tu oziljka nema tj ne vdis ga ti prvih dana ,jer u usutini niko i ne zagleda u usta sebi,a to i jako brzo prodje ,jer je tu sluzokoza!!!!
a ova prva sa rezom izmedju nosnica onda prevuce samo kozu preko nosa.......mislim da prva ostavlja vece podlive i natecenost itd......
druga stvar jako bitna kad neko kaze imao je zdrav.problema sa nosom i operise nosnu kost,to je cista laz!obicno se operisu polypi nosni iz zdravstveni problema ,jer dovode do smetnji u disanju+ dosta jos nekih smetnji npr.culo mirisa itd,onda sinusi tj.slusokoza u pojedinim sinusima se odstranjuje,i tako da kost nosa ne predstavlja nikakve smetnje,taka je kakva je,mada nekad pojedinci traze i tu korekciju kosti!ali kad skontas operater se mora koncentrisati na ovu prvu problematiku i onda onako sklepa kost ,bolje ici extra na jedno i na drugo,osim ako neces jeftinije da prodjes!!!!!mada nekad operisan nos ne rijesi esteski problem nego bude jos gore!!!!
ovo ako je ova gospdj.dr. Karabeg izjavila da njen muz pravi svima isti nos, to ti je dovoljno jasno da ne trebas imati posal sa takvim ljudima ,i oni su usustini nestrucni ne neozbiljni!!!!!druga stvar tzv.kukast nos nije uvijek i kukast nos,treba to fino pregledati ne postoji uvijek i odredjena kvrzica koju treba strugati itd itd ,zato svaki nos je individualan proces i zahtjeva detaljni pregled zavisno od mnogo faktora ,zelja pojedinca komplikacija mogucih!!!,risika,onoga sto pojedinac na kraju ocekuje i krajnjeg rezultata!!neke operacije zahtjevaju jos jednu tzv.post operaciju post korekturu!!!to je u 10-30%.
kod kuksatog nosa se treba paziti na tzv fenomen pojave papagejevog kljuna!!!jedna od gresaka operatera!!!!!
-
jasana
#37 Re: Operacija nosa
de napisi ako ti nije problem kakve si tacno pretrage izvrsila prije operacije?to sto si natecena i modra to je ok......jesi ti imala problema sa tzv kukastim nosom???ibiss wrote:operisala sam nos prije 3 dana kod dr. glumicica. nije toliko strasno, ne boli, samo je nezgodno disati, jesti prvi dan, a poslije se naviknes. ja sam imala dodatni problem jer me grlo zaboljelo 2 dana prije operacije. sad sam natecena i modra ali kazu da je to normalna reakcija. a inace imam osjetljivu kozu. tuferi su mi izvadjeni a za tri dana skidaju mi sve, i jedva cekam da vidim kako novi oblik izgleda. nadam se da ce sve biti ok. pozdrav svima koji imaju isti problem!
jesi se slikala prije operacije???zbog usporedjivanja???
-
jasana
#38 Re: Operacija nosa
evo jedan interesantan link za sve one koji imaju mogucnost vani da rade Rhinoplastiku!!!!/www.bodenseeklinik.de,inace tip je bio prosle sedmice na nova tv u
IN magazinu,dr.Mang, a on ima i nekih slika svojih pacijenata prije -poslije,mislim to je pravi "majstor"!inace zovu ga Michelangelo sa Bodenskog jezera!!!
IN magazinu,dr.Mang, a on ima i nekih slika svojih pacijenata prije -poslije,mislim to je pravi "majstor"!inace zovu ga Michelangelo sa Bodenskog jezera!!!
- Sacime
#39 Re: Operacija nosa
Pozdrav svima, i jako interesantna tema
Nije nimalo jednostavno odluciti se na ovaj korak, ali ja sam operaciju imala prosle sedmice i danas sa upravo skinula gips. Otok mi je minimalan a modrica uopste nemam.
Savjet broj jedan, ne citajte forume jer vas samo hvata panika a pola stvari su nagadjanja. Mene uopste nije boljelo nista, ni nakon same operacije, a niti danas. Otisla sam kod doktora i konsultovala se sa njim, objasnio mi sve detalje i rekao da dobro razmislim i da onda donesem odluku. Prije same operacije opet razgovarao samnom i opet me pitao jesam li dobro razmislila i tako je krenulo. Nakon operacije su mi stavili gazu u nos i gips preko nosa, Nakon dva dana izvadili gazu, nakon 7 skinuli gips. Sad predstoji jos period kad treba da ode otok i to je to. Ja sam inace skidala grbu koja mi je jako smetala na nosu i stvarala mi ogroman kompleks... Grbe vise nema
Inace operacija je radjena u Bosanesu i osoblje je bilo jako ljubazno. Odabir na Bosanes je pao zbog dr. Cvorka.
Ako imate bilo sta da pitate i jos vam nije jasno, samo recite a ja cu valjda uspjeti da demistificiram citav ovaj proces
Savjet broj jedan, ne citajte forume jer vas samo hvata panika a pola stvari su nagadjanja. Mene uopste nije boljelo nista, ni nakon same operacije, a niti danas. Otisla sam kod doktora i konsultovala se sa njim, objasnio mi sve detalje i rekao da dobro razmislim i da onda donesem odluku. Prije same operacije opet razgovarao samnom i opet me pitao jesam li dobro razmislila i tako je krenulo. Nakon operacije su mi stavili gazu u nos i gips preko nosa, Nakon dva dana izvadili gazu, nakon 7 skinuli gips. Sad predstoji jos period kad treba da ode otok i to je to. Ja sam inace skidala grbu koja mi je jako smetala na nosu i stvarala mi ogroman kompleks... Grbe vise nema
Inace operacija je radjena u Bosanesu i osoblje je bilo jako ljubazno. Odabir na Bosanes je pao zbog dr. Cvorka.
Ako imate bilo sta da pitate i jos vam nije jasno, samo recite a ja cu valjda uspjeti da demistificiram citav ovaj proces
-
adex
#40 Re: Operacija nosa
Ovo celni ljudi bosanesa ostavljaju komentare i prave sami sebi reklamu jadnoo da bi ubjedili nekog da uradi operaciju kod njih,,Ljudi nemojte biti naivni klepaju pare a rezultati nula..Podjelio sam iskustvo sa vama i ne bih volio da se nekom ponovi.Bosanes nikako !
- respo
#41 Re: Operacija nosa
jeli iko lomio nos 2 puta kao ja
prvi put ajd sve ok mala grba bila koja mi nije smetala disanje ok
nakon drugog puta grba cini mi se ostala ista al sad imam problema sa disanjem ponekad jer imam osjecaj da je jedna nosna supljina uza pa teze disem posebno kad se smrce prehlade fazoni
e najvise zbog toga bi otisao na operaciju nosa
pa i mene zanima sve to
a zar u toku zahvata ti ne daju nesto da ne osjetis bol ili tako nesto?
kao ono sa zubom fazoni kako se vec to zove cini mi se anestezija (nek me ispravi neko ako sam pogrijesio)
prvi put ajd sve ok mala grba bila koja mi nije smetala disanje ok
nakon drugog puta grba cini mi se ostala ista al sad imam problema sa disanjem ponekad jer imam osjecaj da je jedna nosna supljina uza pa teze disem posebno kad se smrce prehlade fazoni
e najvise zbog toga bi otisao na operaciju nosa
pa i mene zanima sve to
a zar u toku zahvata ti ne daju nesto da ne osjetis bol ili tako nesto?
kao ono sa zubom fazoni kako se vec to zove cini mi se anestezija (nek me ispravi neko ako sam pogrijesio)
-
SSladjaa
#42 Re: Operacija nosa
Htjela bih da operisem nos... a da idem u Bg ili neki drugi grad koji
su mi preporucili je daleko... Imam 18 godina, jos kao mala lomila sam
jednom nos, pa kad malo bolje pogledam ide mi malo u krivo... i htjela
bih da skinem "kruskicu" i duzinu nosa... ko ima iskustva neka mi se javi u inbox ili mejl... ili FB..
) pa da malo popricamo... 
su mi preporucili je daleko... Imam 18 godina, jos kao mala lomila sam
jednom nos, pa kad malo bolje pogledam ide mi malo u krivo... i htjela
bih da skinem "kruskicu" i duzinu nosa... ko ima iskustva neka mi se javi u inbox ili mejl... ili FB..
-
lovegaga
#43 Re: Operacija nosa
ee ljudi treba mi jedno objasnjenje,info sve zivoo
,naime ja nemam nikakvu grbu na nosu ili ista slicno,nije problem u kosti,nego msm da mi je nosi nesto siri,eto tako da kazem,trebala bi da ga suzim,ali nije problem u kosti,nego imam visak tkiva ili cega vec..valjda cete skontati sta msm..zna li iko kako bi se to moglo rijesiti,msm da to nije bukvalna operacija,mozda je vadjenje hrskavice ili nesto..ako ko zna bilo staa..plizzzz javitee !!!
- Sacime
#44 Re: Operacija nosa
Adex, molim te ne optuzuj me olako. Sorry sto nisam odmah se javila da ti ovo odgovorim. Vjerujem da ima ljudi sa ruznim iskustvima, ali ja nisam jedna od njih. Evo vec cetiri mjeseca je proteklo od operacija, ja se doduse jos nisam navikla na ravan nos
Nakon 15 godina po prvi put se slikam iz profila i nemogu vjerovati da je zaista sve gotovo i da nemoram tjerati prijatelje da brisu slike ako su slucajno "uhvatili" grbavi profil.
Neka se operise ko gdje hoce, ali sustina je da je tehnika napredovala, da nista ne boli i da ako se pridrzavte uputa doktora brzi ce oporavak biti.
Toliko od mene
Neka se operise ko gdje hoce, ali sustina je da je tehnika napredovala, da nista ne boli i da ako se pridrzavte uputa doktora brzi ce oporavak biti.
Toliko od mene
-
emanuela10
#45 Re: Operacija nosa
je li ima ove djevojke koja je kod glumicica radila nos jer ja bih isto htjela na jesen pa me interesuju iskustva, kako nos sad izgleda i koliko treba da spadne otok
-
ja sam ja - ti si ti
#46 Re: Operacija nosa
mene zanima ostanu li na nosu ožiljci ili bilo kakvi tragovi operacije odmah bi to učinila samo se bojim da će ostati ožiljak od reza
- Sacime
#47 Re: Operacija nosa
Nema nikakvih vanjskih oziljaka jer su svi savovi unutar nosa. Ustvari sve se iznutra i radi,
-
AllA
#48 Re: Operacija nosa
Mozes li mi molim te reci kod koga si se operisala ? i koliko kosta operacijaSacime wrote:Adex, molim te ne optuzuj me olako. Sorry sto nisam odmah se javila da ti ovo odgovorim. Vjerujem da ima ljudi sa ruznim iskustvima, ali ja nisam jedna od njih. Evo vec cetiri mjeseca je proteklo od operacija, ja se doduse jos nisam navikla na ravan nosNakon 15 godina po prvi put se slikam iz profila i nemogu vjerovati da je zaista sve gotovo i da nemoram tjerati prijatelje da brisu slike ako su slucajno "uhvatili" grbavi profil.
Toliko od mene
please help
-
AllA
#49 Re: Operacija nosa
Zanima me gdje je najbolje da se odlucim za korekciju nosa? i cijena me jako zanima, zamolila bi vas da mi pomognete s informacijama!
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
- Sacime
#50 Re: Operacija nosa
Evo ovako,
i ja sam se jako dugo raspitivala dok mi nisu preporucili dr. Cvorka, koji pored toga sto na klinickom takodjer radi i u Bosanesu. Operacija kosta 2000 KM. Ja nisam vise sigurna koliko unaprijed se mora zakazati, ali trebas otici do doktora da ti kaze koje sve pretrage moras uraditi prije operacije (nalazi krvi, srca itd) koje ces donijeti sa sobom pred operaciju. Mislim da 10tak dana otprilike je dovoljna najava.
i ja sam se jako dugo raspitivala dok mi nisu preporucili dr. Cvorka, koji pored toga sto na klinickom takodjer radi i u Bosanesu. Operacija kosta 2000 KM. Ja nisam vise sigurna koliko unaprijed se mora zakazati, ali trebas otici do doktora da ti kaze koje sve pretrage moras uraditi prije operacije (nalazi krvi, srca itd) koje ces donijeti sa sobom pred operaciju. Mislim da 10tak dana otprilike je dovoljna najava.