Upala mokraćovoda

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

cHupjahalic@

#26 Re: Upala mokraćovoda

Post by cHupjahalic@ »

d2 wrote:eno ti rotkva u onom malom granapu prepkoputa dzamije kad predjes most kod jugokomerca na dolac malti (mislim ako ju je problem pronaci)...
kostat ce ga puno para ta rotkva ako tvoj savjet poslusa.:D
d2

#27 Re: Upala mokraćovoda

Post by d2 »

dobronamjerno je, ne znam cijene, ja obicno tamo kupujem voce i povrce jer je teta draga a i vocke i povrcke nisu lose :(
cHupjahalic@

#28 Re: Upala mokraćovoda

Post by cHupjahalic@ »

d2 wrote:dobronamjerno je, ne znam cijene, ja obicno tamo kupujem voce i povrce jer je teta draga a i vocke i povrcke nisu lose :(
znam. :)
samo je problem u tome sto je autor ove teme van BiH. :)
d2

#29 Re: Upala mokraćovoda

Post by d2 »

ahahahaha pardoniram :D
neprilagodjena

#30 Re: Upala mokraćovoda

Post by neprilagodjena »

Bosanac sa dna kace wrote:pecka dok mokrrim, a i kad ne mokrim nekad pecne...
šta je najbolje za liječit?
pijem čaj od brusnice i uvu.....
nik mi već sugerira da od rođenja nosim potkošulju :dance:
jel sigurno mokraćovod? osjetim ponekad malo i bol u donjem dijelu stomaka.....

Pij puno tecnosti i idi kod doktora da ti dadne nesto.

Ja sam tako cekala dok mi se krv nije pojavila u mokraci :roll: :roll:
Bosanac sa dna kace

#31 Re: Upala mokraćovoda

Post by Bosanac sa dna kace »

ama narode jel cita iko sta ja pisem?
do sad su mi uradili 3 testa mokrace, i kazu nema nista u mokraci vec mi je ovo neka infekcija, i dali su mi inekciju nevakson, i tablete Ornisid 500mg!malo me ko prolazi, ne pecka vise, al ope osjetim tihu bol s lijeve strane...
da i nisam u BiH, mislim da sam vidio rotkvu ovdje :)
sheilak

#32 Re: Upala mokraćovoda

Post by sheilak »

Ne znam je li ti vec neko preporucio, ali pokusaj sa cajem ili tabletama brusnice, kao i sa cajem od koprive.

:)
Bosanac sa dna kace

#33 Re: Upala mokraćovoda

caj od brusnice pijem, ne u onim kesicama vec ono sto doce u jendom komadu...
i pijem sipak....ah d a jedem i nar svaki dan, haman pa kile nara pojedem...
encian

#34 Re: Upala mokraćovoda

Post by encian »

ja sam nekad imala pijesak, ali me mama natjerala da pijem litar caja dnevno pored vode i ostalog. uglavnom mi je davala kunicu, kadulju, majcinu dusicu i druge nase travke. otislo je sve za mjesec dana.
sheilak

#35 Re: Upala mokraćovoda

Post by sheilak »

Zaboravih reci, i preslica je jako dobra, a caj od koprive dokazano pomaze.
d2

#36 Re: Upala mokraćovoda

Post by d2 »

Bosanac sa dna kace wrote: da i nisam u BiH, mislim da sam vidio rotkvu ovdje :)
nista ne brini idem sutra na postu da ti posaljem paket rotkve :lol:
profi25

#37 Re: Upala mokraćovoda

Post by profi25 »

kazu da puno caja koprive nije dobro, moze biti otrovno :-)
brusnica i uva ok, ali to ti nece izlijeciti upalu, ali djeluje blago antibakterijski i potpomaze antibiotik...
i ako je upala i mjesecima nakon lijecenja moras piti obilno caja /dnevno 10casa/ da se uzbace sve bakterije, a i kao preventiva...
ako te ne ziga bubreg, nego na stomaku lijevo, tu je samo crijevo i mozda imas nekih problema s tim, pa da odes privatno doktoru ako je ovamo guzva, neka ti vidi sve na ultra zvuk...bubrege, zuc, jetra, crijeva, jer moze biti i cir... :cry:
ne boli te bezveze, ako nisu nasli idi dalje ne zezaj se :!:
dezurni_ucenik

#38 Re: Upala mokraćovoda

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 03:59, edited 1 time in total.
tahoma

#39 Re: Upala mokraćovoda

Post by tahoma »

Evo ti i od mene savjet...

Imala uzasnu bol dok mokrim, cak i krv na kraju mokrenja, takva bol da nema polozaja u kojem mi je ugodno, doslo mi da umrem. Desilo mi se to 3 puta, svaka 2 mjeseca otprilike, i to u najgorim periodima, kad sam daleko od kuce, tj. nisam mogla izvadit nalaz urina. Kad dodjem poslije kod doktorice, vazda me pocne ruzit kako hodam gola i bosa itd., a nidje veze, evo i po ovom vremenu hodam zabundana ko Jeti.
Elem, jednom se "naljutim" i kupim sebi tablete Brusnica od Enciana (ne znam mozes li doci do toga, ako ne mozes trazi uglavnom neke tablete brusnice, to sam pila 15 dana, dvije ujutro dvije navece - kao sto vidis, ubitacna doza) i pila 3 puta dnevno Uvin caj - otad vise nikad se nije pojavilo, evo hvala Bogu vec 7 mjeseci. Moja dijagnoza je da sam pokupila neku bakteriju, koja se popela uz mokracovod i napravila "belaj" u mokracnom mjehuru. Idi redovno u WC, ne daj da se mokraca pretvori u "koncentrat".
Anastazya

#40 Re: Upala mokraćovoda

Post by Anastazya »

Ja sam oko desetak godina imala problem upale mokracnih kanala.
Lijecila ga svim i svacim, nema sta nisam probala, od brusnice, preko 3 litra Uvinog caja dnevno...
Sve pomogne, ali kada je promjena vremena, tj pojacana vlaznost vazduha, posebno u smjeni godisnjih doba - jesen i proljece... onda nesnosljiva bol. Djaba i potkosulje i Uva i brusnica i tople carape...
Ono sto je mene prije dvije godine spasilo je jedan stari recept koji sam dobila od prijateljice:

-24 cehna bijelog luka
-pola litra bijelog vina
Kuhati dok ne savri na 250 ml (oko pola sata kuhati) i onda popiti dok je toplo.
To isto napraviti z amjesec dana, pa opet za mjesec - znaci po jednu casu popiti svakih mjesec dana.
Terapija se ponavlja tek za tri/cetiri godine.
Mene je zaista spasilo :-D

:sax:
Bosanac sa dna kace

#41 Re: Upala mokraćovoda

aham, pijem vodu, nosam litrenjacu uza se dje god idem :D , caja takodje u ogromnim kolicinama od sipka, kamilice, uve, brusnice...u halu trcim svakih 20 minuta, haman da ovi lijekovi pomazu, sve manje osjecam bol, i konacno ne pecka vise... :)
kad zavrsim sa lijekovima prelazim na rotkvu :-) vidio sam u jednom marketu
piupiu

#42 Re: Upala mokraćovoda

Post by piupiu »

babyline wrote:
tahoma wrote:Evo ti i od mene savjet...

Imala uzasnu bol dok mokrim, cak i krv na kraju mokrenja, takva bol da nema polozaja u kojem mi je ugodno, doslo mi da umrem. Desilo mi se to 3 puta, svaka 2 mjeseca otprilike, i to u najgorim periodima, kad sam daleko od kuce, tj. nisam mogla izvadit nalaz urina. Kad dodjem poslije kod doktorice, vazda me pocne ruzit kako hodam gola i bosa itd., a nidje veze, evo i po ovom vremenu hodam zabundana ko Jeti.
Elem, jednom se "naljutim" i kupim sebi tablete Brusnica od Enciana (ne znam mozes li doci do toga, ako ne mozes trazi uglavnom neke tablete brusnice, to sam pila 15 dana, dvije ujutro dvije navece - kao sto vidis, ubitacna doza) i pila 3 puta dnevno Uvin caj - otad vise nikad se nije pojavilo, evo hvala Bogu vec 7 mjeseci. Moja dijagnoza je da sam pokupila neku bakteriju, koja se popela uz mokracovod i napravila "belaj" u mokracnom mjehuru. Idi redovno u WC, ne daj da se mokraca pretvori u "koncentrat".
Takodjer mogu da preporucim ove tablete, to je neki nevidjeni koncentrat cak je dovoljno jedna dnevno, pakovanje od destetak je oko 11km u CM-u, ali su zbilja djelotvorne. a mogu se i dodatno uzeti kao potpora nekoj terapiji lijekovima.
Ne znam imas li CM u Istambulu, ali zamoli d2 da ti posalje skupa sa rotkvom :razz:
I ja da potvrdim -- tablete od brusnice, u konjskim dozama, nista bolje! Ali ja isto mislim, kako ti je neko vec rekao, da bi trebao provjeriti prostatu.
South Blue Mama

#43 Re: Upala mokraćovoda

Post by South Blue Mama »

S obzirom da je prostata kod muskaraca osjetljivija, bez obzira na to sto ti je bolje ja bih ti preporucila da uradis UZ bubrega i mokracnih kanala. Sada mozes i cekati da dodjes na red jer ti je bolje, ali nemoj ovo ignorisati. Ne bih da te crnjacim ali ovo ce ti se opet vratiti sa manjom prehladom.
Mozes piti i caj od persuna, toga ima u Stambolu.
Bosanac sa dna kace

#44 Re: Upala mokraćovoda

Jos prije neke tri godine(ljeto 2005) sam osjetio bolove s lijeve strane, tihi bol, u Bosni sam privatno iso na ultra zvuk, i doktorica mi je rekla da nema nista, vec zbog promjene ishrane (doso kuci pa samo bukvalno zdero maminu hranu) malo mi je stomak bio napuhan, malo vise kaze gasa u crijevima i to je to...o problemu sa prostatom nije bilo ni govora. Preporucila mi je da jedem laganiju hranu, uglavnom kuhanje i caj....posle toga bol je presto al opet se javi povremeno....
Post Reply