Pokusaj terorizma i u BIH
- Fair Life
#26 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
@ turban
Ama gdje nadje to sto si napisao u vezi nepismenosti...
Neka, ako tebi valja meni ne smeta.
- Drvosjeca iz Dejcica
#27 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Greska, Vehabizam u BiH, tadasnjoj R.BiH u sastavu YU, je zabiljezen 1989 godine. Ne bih da branim A.I i njegovu stranku koja nikada nije bila moja biracka opcija, ali pokret Vehabija nemaju nista zajednicko sa A.I osim da se pripadnici tog pokreta smatraju za muslimane kao i A.I. Ako ti u ovome vidis neku vezu to je tvoje pravo, ipak smatram da je irelevantno u ovom slucaju s obzirom da istraga jos nije zavrsena.Fair Life wrote:Nije li u doba njegovog predsjednikovnja BiH predsjednistvom vehabizam pustio korijenje u BiH ??
PS Ne pravi se naivan ?
- Drvosjeca iz Dejcica
#28 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Greska, Vehabizam u BiH, tadasnjoj R.BiH u sastavu YU, je zabiljezen 1989 godine. Ne bih da branim A.I i njegovu stranku koja nikada nije bila moja opcija, ali pokret Vehabija nemaju nista zajednicko sa A.I osim da se pripadnici tog pokreta smatraju za muslimane kao i A.I. Ako ti u ovome vidis neku vezu to je tvoje pravo, ipak smatram da je irelevantno u ovom slucaju s obzirom da istraga jos nije zavrsena.Fair Life wrote:Nije li u doba njegovog predsjednikovnja BiH predsjednistvom vehabizam pustio korijenje u BiH ??
PS Ne pravi se naivan ?
- savrseni krug
#29 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
ovo je upravo ono na sto su mile i beograd igrali svo vrijeme
Bosnjaci se zrtve rata koje se gaze i u miru.Nepravda i dalje nastavlja da se nanosi istom narodu i poslije svih onih golgota kroz koje je prosao u periodu 92-95...
Tako i dan danas zvuce naslovi avaza,tako izgleda retorika nasih sjajnih politickih umova.I onda neki ne bas pametni bosnjacki patrioti odluce da uzmu pravdu u svoje ruke i isprave nepravdu tako sto ce dignuti neke crkve u zrak(mada su to nezavisne odlicno i naruceno slagale).I sta se onda desi mile i beograd dobiju najjaci argument i postanu bedem zastitnik civilizirane europe do islamskih fundamentalista...Svaka cast policiji na sjajnom poslu nebi valjalo da su napravili kakvo sranje.Nikako nebi valjalo
Bosnjaci se zrtve rata koje se gaze i u miru.Nepravda i dalje nastavlja da se nanosi istom narodu i poslije svih onih golgota kroz koje je prosao u periodu 92-95...
Tako i dan danas zvuce naslovi avaza,tako izgleda retorika nasih sjajnih politickih umova.I onda neki ne bas pametni bosnjacki patrioti odluce da uzmu pravdu u svoje ruke i isprave nepravdu tako sto ce dignuti neke crkve u zrak(mada su to nezavisne odlicno i naruceno slagale).I sta se onda desi mile i beograd dobiju najjaci argument i postanu bedem zastitnik civilizirane europe do islamskih fundamentalista...Svaka cast policiji na sjajnom poslu nebi valjalo da su napravili kakvo sranje.Nikako nebi valjalo
- turban
#30 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Pa citam izmedju redova,zar je to tesko uociti u Vasem postu???Fair Life wrote:@ turban
-
veselo
#31 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Nametnuti ?1gorstak wrote:bosanstva kojeg je danas tesko nametnuti u Grudama i na Palama.
- Fair Life
#32 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Evo i to...Bosanac sa dna kace wrote:zaboravio si elektronsku opremu i đelo terorizma
http://www.speedyshare.com/487534610.html
- turban
#33 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Niko ne treba da se plasi da ce Bosna(ili ovo sto je ostalo od iste)postati neki Afganistan.Vehabije su na margini,i istima ne bi pridavao toliki znacaj.Sve aktivnosti od strane vehabija koje se kose sa zakonom treba sankcionisati.To bi trebalo raditi malo suptilnije bez velike pompe!
-
veselo
#34 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Sta ce biti kad naprave ? Optuzice citav narod da je teroristicki kao sto neki ovdje optuzuju citav narod da je genocidan ?savrseni krug wrote:ovo je upravo ono na sto su mile i beograd igrali svo vrijeme
-
boletus67
#35 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
mislio sam da su uno , eu, usa, sfor, unhcr, cionisti, cetnici, ustase , rusija ili ko vec mogao biti kriv za nase probleme al ne, sad sam definitivno ubjeden VEHABIJE! VEHABIJE su krive za sve!!
ne znam samo kako covjek citav dan moze sjediti za kompjuterom i pisati gluposti ili je besposlen ili je placen je za to. BUSH forever.
ne znam samo kako covjek citav dan moze sjediti za kompjuterom i pisati gluposti ili je besposlen ili je placen je za to. BUSH forever.
- savrseni krug
#36 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
ne nego ce imati adut za razjebavanje ove drzave i ustrojstvo onako kako razjebacima odgovara tj sumar mile moci ce da prosipa svoju seljacko sumarsku ideologiju i da je u isto vrijeme dobro unovci a da mu tamo neki veliki kazu ajd neka ti nas branis od fundamentalistaveselo wrote:Sta ce biti kad naprave ? Optuzice citav narod da je teroristicki kao sto neki ovdje optuzuju citav narod da je genocidan ?savrseni krug wrote:ovo je upravo ono na sto su mile i beograd igrali svo vrijeme
- zgembo_sa
#37 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Meni ova vijest malo smrdi, u stvari malo vise. Kako to, majku mu, da mi imamo najbolju policiju na svijetu koja je sprijecila sve teroristicke aktivnosti (naravno pod terorizmom podrazumijevamo samo vehabije, jel tako, tako je)? Zasto napadati katolicke crkve?! Gdje je tu logika? Nedostaje mi neki konkretni motiv. Sto bas katolicke, sto ne recimo pravoslavne? Pa jos neki negdje spomenuse atentat na busha
Cijela prica smrdi na kilometar, vise mi lici da su nasli par sitnih kriminalaca i natovarili im terorizam posto eto nije uspjela ona izmisljena prica o transparentima "bice mesa klacemo hrvate" ovo je lakse. Medjunarodna zajednica se pali na vehabije, na terorizam i tako te price, dovoljno je da samo spomenes to i vise nije bitno sta je istina, pecat je dobiven...
Cijela prica smrdi na kilometar, vise mi lici da su nasli par sitnih kriminalaca i natovarili im terorizam posto eto nije uspjela ona izmisljena prica o transparentima "bice mesa klacemo hrvate" ovo je lakse. Medjunarodna zajednica se pali na vehabije, na terorizam i tako te price, dovoljno je da samo spomenes to i vise nije bitno sta je istina, pecat je dobiven...
-
veselo
#38 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Kako je Mile dosao na vlast. Ko je prijetio rusenjem RS ? Ko je izabrao takve politicare. U narodu je zlo a to se ispoljava na ljudima koji nas vode - glas naroda.savrseni krug wrote:ne nego ce imati adut za razjebavanje ove drzave i ustrojstvo onako kako razjebacima odgovara tj sumar mile moci ce da prosipa svoju seljacko sumarsku ideologiju i da je u isto vrijeme dobro unovci a da mu tamo neki veliki kazu ajd neka ti nas branis od fundamentalista
Davno je prosao rat, ne treba zaboraviti ali sa vrijeđanjem treba prestati.
Svako put kad napises sumaska ili genocidi znaj da si narucio jedan odgovor koji ces dobiti sa druge strane prije ili kasnije.
Npr. "tetoristi".
- savrseni krug
#39 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
da ali samo s jednom korekcijom,taj tvoj sumar rusi drzavu i nastavlja projekt jarana mu u odbjeglistvuveselo wrote:Kako je Mile dosao na vlast. Ko je prijetio rusenjem RS ? Ko je izabrao takve politicare. U narodu je zlo a to se ispoljava na ljudima koji nas vode - glas naroda.savrseni krug wrote:ne nego ce imati adut za razjebavanje ove drzave i ustrojstvo onako kako razjebacima odgovara tj sumar mile moci ce da prosipa svoju seljacko sumarsku ideologiju i da je u isto vrijeme dobro unovci a da mu tamo neki veliki kazu ajd neka ti nas branis od fundamentalista
Svako put kad napises sumaska ili genocidi znaj da si narucio jedan odgovor koji ces dobiti sa druge strane prije ili kasnije.
Npr. "tetoristi".
a teroristi su samo adut za to isto
tako da se ne igras s zamjenama teza slabo ti ide jer se neke stvari ne mogu zamjenit a jos manje izjednacit
nadam se da se razumijemo
-
voajer
#40 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Vehabije jesu marginalna pojava, istina je i da su daleko od naseg najveceg problema.
Ali da se ovdje podsjetimo, tu se ne radi ni o kakvim bosanskohercegovackim patriotama, zastitnicima naroda niti icemu slicnom. To je jedna vjerska organizacija (u islamskom svijetu ih vecina smatra za jeretike) potpomognuta finansiskom podrskom jedne daleke zemlje ciji je politicki cilj uspostavljanje islamskog drustva a ne cjelovitost i suverenost nase drzave.
Kad ti ljudi posjeduju oruzje onda oni prate iste ciljeve koje su pratili i kada su bili nenaoruzani, samo su sredstva drugacija (dakle ne vise rijec vec krv i haos).
U takvim okolnostima nije vise vazno koliko su marginalna grupa, vec je vazno kakvu stetu mogu da naprave. A steta moze biti nepopravljiva, od gubitka ljudskih zivota do vrlo ozbiljne politicke nestabilnosti u zemlji.
Ne vidim zasto bismo trebali zatvarati oci pred tim fanaticima?
Zato ponavljam, naoruzane vehabije u zatvor trenutno- sto duze to bolje.
Ili neko mozda ima neko drugo objasnjenje u vezi pitanja zasto se vehabije naoruzavaju?
Dali su htjelida dizu crkve u zrak ili stagod drugo je potpuno nebitno. Bitno je pitanje. za koje se to oni ciljeve zele boriti oruzjem?
Ali da se ovdje podsjetimo, tu se ne radi ni o kakvim bosanskohercegovackim patriotama, zastitnicima naroda niti icemu slicnom. To je jedna vjerska organizacija (u islamskom svijetu ih vecina smatra za jeretike) potpomognuta finansiskom podrskom jedne daleke zemlje ciji je politicki cilj uspostavljanje islamskog drustva a ne cjelovitost i suverenost nase drzave.
Kad ti ljudi posjeduju oruzje onda oni prate iste ciljeve koje su pratili i kada su bili nenaoruzani, samo su sredstva drugacija (dakle ne vise rijec vec krv i haos).
U takvim okolnostima nije vise vazno koliko su marginalna grupa, vec je vazno kakvu stetu mogu da naprave. A steta moze biti nepopravljiva, od gubitka ljudskih zivota do vrlo ozbiljne politicke nestabilnosti u zemlji.
Ili neko mozda ima neko drugo objasnjenje u vezi pitanja zasto se vehabije naoruzavaju?
Dali su htjelida dizu crkve u zrak ili stagod drugo je potpuno nebitno. Bitno je pitanje. za koje se to oni ciljeve zele boriti oruzjem?
-
voajer
#41 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Ukidanje RS-a je potpuno legitiman politicki cilj, to niakve direktne veze sa vehabijama nema. Indirektna je veuza da je haos koji je zavladao Bosnom i zlocin koji su pocinjeni u ime stvaranja etnicki cistih podrucja doprinio da je jedan broj ljudi skloniji extremnim vidjenjima svijeta.veselo wrote:Kako je Mile dosao na vlast. Ko je prijetio rusenjem RS ? Ko je izabrao takve politicare. U narodu je zlo a to se ispoljava na ljudima koji nas vode - glas naroda.savrseni krug wrote:ne nego ce imati adut za razjebavanje ove drzave i ustrojstvo onako kako razjebacima odgovara tj sumar mile moci ce da prosipa svoju seljacko sumarsku ideologiju i da je u isto vrijeme dobro unovci a da mu tamo neki veliki kazu ajd neka ti nas branis od fundamentalista
Npr. "tetoristi".
Svaki put kad napisem sumska i genocid blizi sam sumskom referendumu i konacnom ukidanju fashisticke tvorevine na mom kucnom pragu.
- Fair Life
#42 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
http://www.youtube.com/watch?v=5OQvoa2VNdMvoajer wrote:...
-
tempora
#43 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Biti informisan ne znaci poznavati i istinu. Ako kreces tim rezonom, sumnjam da ces do istine tako lako doci.Jer koliko je istine u svijetu, po pitanju genocida u BiH, znaci da ni ti nikada nisi bio u Karadzicevim logorima.Jer to su bili sabirni centri i mjesta gdje su se ljudi sklanjali od mudzahedina.Fair Life wrote:Jasta...turban wrote:Ovo je neslano,skroz na skroz.
Dobro neko placa,nekoga ha???
Isplatio me Karadzic sa 26 mjeseci boravka u "njegovim" logorima.
Istinu treba gledati otvorenim ocima, a ne kao ti s turbanom spustenim do brade.
Skini turban da bi progledao.
PS Samo se trudim biti informisan.
Na pocetku rata imao sam 40 godina, a ti ?? (Sa 40 godina zivota se jako dobro pamti.)
Sto govori ovaj tekst? I kako ga provjeriti? Sto znaci biti radikalan? Da li to znaci po automatizmu biti i terorista?
Sto smo to naucili od silnih zatvorenika po Gvantanamu i ostatku svijeta:? Jesmo li kada vidjeli procesuiranje istih, njihove istine i njihova djela?
Tvrdis da je Alija dao uporiste salavistima.Molila bih te da mi objasnis ko im daje uporiste u zapadnoj Evropi, sobzirom da predsjednici tih zemalja nisu muslimani i da su te zemlje hriscanske?
Molila bih te da mi objasnis, kako je moguce, da masa mudzahedina tokom rada udje sasvim legalno, preko granica Hrvatske, u UN vozilima?
Objasni mi kako je moguce, da Kvadrant, organizacija u BiH koja je vrbovala buduce mudzahedine kako bi ih slala na ratna zarista u svijetu, bude pod prismotrom svih svjetskih tajnih obavjestajnih sluzbi, znajuci za svakog pojedinca te organizacije, prateci svaki korah, uzdah, dah......a da ljudi ipak odu? I da oni koji su radili za takvu i slicne organizacije hodaju sasvim slobodno?
Objasni mi kako je moguce, da najveci holandski terorista, Samir B. bude najveca prijetnja drzavi Holandiji, jer je kao maloljetnik sjeo u voz i krenuo u Ceceniju, da bi njegovi roditelji alarmirali policiju, da bi ubrzo nakon toga, bio skinut sa voza. Ostatak price prelazi u radikalizam.Simpatije prema mucenicima, ugnjetavanima po Palestini, Ceceniji, Iraku, Avganistanu........
Objasni mi kako je moguce, da cio svijet krene u rat protiv Iraka, zasnovan na "osnovanoj" sumnji o pretnji terorizma, potkrijepljen raportom, plagijatom, raportom studenta starog 10 godina, preuzetim sa svim stamparskim i drugim greskama, satelitskim snimcima nepostojecih fabrika bioloskog oruzja.
Danas u toj zemlji, zaradi tvoje i moje slobode, gine na stotine gradjana dnevno, a koga je jos briga za to? Valja nam se oduprijeti terorizmu.
I naravno da je zemlja Bosna, pogodno tlo za teroristicka razmisljanja.Tako je to uvijek sa ugnjetavanim narodima.No eksperti kao Trifunovic, cija negacija genocida u Srebrenici i kalukacija zrtava, stvari stavlja na svoje mjesto.
I bas me cudi sto aboridzini do sada nisu pokrenuli kakve akcije.Logican slijed stvari.Osim za zapadni svijet, ciji je problem iako minimalisticki vidjen, teze prirode: kako ici u korak sa modnim krikom i zamijeniti vec zastarjeli dezen tapeta u dnevnome boravku.
- Bosanac sa dna kace
#44 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
SARAJEVO - Četvorici uhapšenih u četvrtak u Sarajevu i Bugojnu zbog sumnje da su pripremali terorističke napade u BiH određen je jednomjesečni pritvor, potvrđeno je jučer u Sudu Bosne i Hercegovine.U jednomjesečnom pritvoru zadržani su Rijad Rustempašić iz Bugojna, Muhamed Meco, Abdulah Handžić i Edis Velić iz Sarajeva, dok je Bugojanac Muhamed Fičer u petak nakon saslušanja pušten na slobodu.Supruga Rijada Rustempašića, kog je policija okarakterisala kao vođu ove grupe, tvrdi da je sve namješteno."Nekome smeta što smo muslimani. Moj muž nije nikakav terorista. On je samo musliman i s tim uhapšenim ljudima se družio. Nije valjda zabranjeno ići u džamiju", rekla je Rijadova supruga, koja nam nije željela reći ime.
Rustempašić je iz Bugojna, ali već nekoliko godina živi u sarajevskom naselju Sedrenik. Za čuvanje kuće u kojoj živi s porodicom dobija određenu naknadu.
Ranije je u medijima spominjan kao jedan od vjernih sljedbenika Jusufa Barčića iz Kalesije, koji je poginuo prošle godine, a bio je poznat po radikalnom tumačenju islama i okupljanju vehabija.
Šurak prvoosumnjičenog Rustempašića, Muhamed Fičer, tvrdi da je priča o terorizmu iskonstruisana i da je riječ o "nekoj zabuni".
"Oružje i eksploziv koje su pronašli i za koje policija misli da je služilo za terorizam zaostalo je iz rata. Ja nisam ni vehabija, ni terorista. Priznajem da smo Rijad i ja prije imali problema sa zakonom, ali to je bio komšijski problem koji smo riješili tučom, a ne terorizam", kazao je Fičer, istakavši da smatra da su zbog prijašnjih problema policajci posumnjali da se bave terorizmom.
Fičer tvrdi da trojicu ostalih uhapšenih uopšte ne poznaje. Za elektronske uređaje koje je policija zaplijenila kaže da su ih pronalazili na otpadu i prodavali ih.
"Ovaj navodni udžbenik za pravljenje bombi, što je policija zaplijenila, je priručnik za popravku rashladnih uređaja. Koliko znam, to oružje koje su pronašli kod Rijada Rustempašića nije njegovo, nego njegovog brata koji je mrtav", kazao je Fičer.
Rustempašić, kog je SFOR nakon rata privodio zbog držanja oružja, navodno je nezaposlen, a njegov šurak Fičer kaže da Rijad živi od pomoći "braće" u inostranstvu.
Prilikom pretresa na šest lokacija u Bugojnu i Sarajevu, koje koriste uhapšeni, policajci su u četvrtak pronašli protivtenkovske mine, laserski uređaj za brzo pucanje i gađanje, veću količinu elektronske opreme, minu iznenađenja, topografske karte, skice i druge predmete.
Iz FMUP-a su istakli da je akcija rezultat višemjesečne istrage FMUP-a, u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i Tužilaštvom BiH.
Saopšteno je da će akcija biti nastavljena, a sinoć do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije bilo informacija o novim hapšenjima.
Nezavisne
- osa
#45 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
da li se itko upitao, da momci možda ne trguju oružjem, ni prvi ni zadnji s ovih prostora.
-
tempora
#46 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Koga je to jos briga? Instant vijesti za instant nacije.osa wrote:da li se itko upitao, da momci možda ne trguju oružjem, ni prvi ni zadnji s ovih prostora.
- savrseni krug
#47 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
tempora ja tebe volim takvu pametnutempora wrote:Koga je to jos briga? Instant vijesti za instant nacije.osa wrote:da li se itko upitao, da momci možda ne trguju oružjem, ni prvi ni zadnji s ovih prostora.
svaka na svom mjestu
- Fair Life
#48 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
@ tempora
Mislim da najtacnije odgovore na tvoja postavljena pitanja bi ti mogao dati Paddy Ashdown u obliku sopstveno priznanja, ali... samo u slucaju kad bi mu se jaja ubacila u masinu za mljevenje mesa i rucica masine zavrtala pooooooolaaaaaaaaaakooooo... (zavrtanje ushiju ne bi urodilo priznanjem).
PS Pooooooolaaaaaaaaaakooooo... da uziva.
Mislim da najtacnije odgovore na tvoja postavljena pitanja bi ti mogao dati Paddy Ashdown u obliku sopstveno priznanja, ali... samo u slucaju kad bi mu se jaja ubacila u masinu za mljevenje mesa i rucica masine zavrtala pooooooolaaaaaaaaaakooooo... (zavrtanje ushiju ne bi urodilo priznanjem).
-
tempora
#49 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
Faire, nije meni potreban Pedi, ali mi zato ti jesi potreban.Sa tobom razgovaram, a ne sa njim. On se ono nikada nije sreo sa Mladicem ili Karadzicem? Iako postoje slike, snimci?Fair Life wrote:@ tempora
Pitaj ovu djecu, sto su otrcala po Ceceniji, kojom brzinom su se vratili, ko ih je poslao i na sta "udarise" kad stigose na odrediste?
Pitaj tamo nekoga, koje je ranjavan dva puta u toku BiH rata, sta mu to i kako pade na pamet, da opet ide ratovati u ime nekih ideala?
Ma na koncu, pitaj koliko BiH gradjana ( podrazumjevajuci i zene naravno) trenutno biva angazirano na ratnim zaristima sirom svijeta? Zaradi novca. A kazu, novac nema vjeru. Kao ni teror?
Radikalizam u BiH zasigurno postoji. Salavista ima.Neosporno.No smjesno je i pomisliti da je svaki salavista potencijalni terorista i obratno.Dovoljno je primjera, koji nemaju veze sa salavizmom.Ali zato ima sa necim drugim.Zasigurno ima i onih koji gaje simpatije prema teroru i onih koji ce lako biti vrbovani da vrse taj teror!
No sta ucimo iz ovih vijesti? I hocemo li ikada saznati pravu istinu? Zasto ne ucimo o uzrocima ovih puteva?
Sve vodece svjetske sile podrzavaju teror i sprovode ga.Sa tom posljedicom da danas imamo dovoljno potencijalnih terorista, koje nista nece sprijeciti da ucine ono sto su naumili! A zasto? Jer mi njihove istine ne poznajemo. A kako je krenulo sa istina, zasigurno ih necemo ni upoznati. Pa time i veca nemogucnost, da cemo ih moci sprijeciti.
- muha_sa
#50 Re: Pokusaj terorizma i u BIH
kako vas više nije stid--jedva docekate da se sladite zajedno sa razvaljivacima ove napacene zemlje----fakat vas ne kontam.
nedo mi bog da simpatišem ili podržavam i verbalnu uvredu a kamoli terorizam al fakat nema više smisla.
po logorima su nas zatvarali samo zato što smo potencijalni terosristi---silovali potencijalne teroristkinje a o klanici i ubijanju da ne govorim.U svedskoj mi je rudar Meho prico svoju golgotu u Manjaci--Meho koji nije u stanju niti bi i mrava zgazio--Meho koji i dan danas ne misli zlo svojim muciteljima-----mnogo je Meha i ne cuh da se i jedan osvetio.
još malo pa ce nam natovarit a vi /pojedinci /jedva docekat i ubistvo Stambolica-pokušaj atentata na Draškovica i Djindjica i na kraju i ubistvo Djindjica.Vjerujem da ce nam natovarit da je ubica Ane Lind u Svedskoj neki bosanski musliman koji se lažno predstavio kao srbin.
Hajmo dijagnosticari--dajte recept kako da ova zemlja naprijed krene---izvolite,dogovorite se sa djelatima--ne bil i nas sunce obasjalo.
ps.
opet ja na ove teme--moj bože--do mene je
nedo mi bog da simpatišem ili podržavam i verbalnu uvredu a kamoli terorizam al fakat nema više smisla.
po logorima su nas zatvarali samo zato što smo potencijalni terosristi---silovali potencijalne teroristkinje a o klanici i ubijanju da ne govorim.U svedskoj mi je rudar Meho prico svoju golgotu u Manjaci--Meho koji nije u stanju niti bi i mrava zgazio--Meho koji i dan danas ne misli zlo svojim muciteljima-----mnogo je Meha i ne cuh da se i jedan osvetio.
još malo pa ce nam natovarit a vi /pojedinci /jedva docekat i ubistvo Stambolica-pokušaj atentata na Draškovica i Djindjica i na kraju i ubistvo Djindjica.Vjerujem da ce nam natovarit da je ubica Ane Lind u Svedskoj neki bosanski musliman koji se lažno predstavio kao srbin.
Hajmo dijagnosticari--dajte recept kako da ova zemlja naprijed krene---izvolite,dogovorite se sa djelatima--ne bil i nas sunce obasjalo.
ps.
opet ja na ove teme--moj bože--do mene je