Šta ono političari i Lajčak rade?

jeza u ledja

#26 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by jeza u ledja »

kijameta wrote:Slovaci su veliki islamofobi i turkofobi.Oni mrze 'Turke' isto kao i Srbi,zbog 'zla' koji su im ovi nanijeli.
O cemu ti pricas? Prosvjetli nas. :oops:
savrseni krug

#27 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by savrseni krug »

kijameta wrote:Slovaci su veliki islamofobi i turkofobi.Oni mrze 'Turke' isto kao i Srbi,zbog 'zla' koji su im ovi nanijeli.Normalno da Lajcak mora slusati svoje gazde iz EU ali da se njega pita on bi nabio sajkacu i kokardu i nastavio,gdje je Karadzic stao.Tako da ponekad ta razlika izmedzu sluzbenih stavova koje mora zastupati i licnih,koji su potpuno drugaciji,mora nekad izbiti na povrsinu u ovakvim ispadima.Sjetite se izjava slovackog ambasadora od prije 2-3 godine o bosnjackom rusenju starog mosta u Mostaru i karakteru sukoba u Hercegovini.Trebaju nam demonstracije protiv Lajcaka i Slovacke,pred njihovom ambasadom.Mi im formalno-pravno ne mozemo nista zbog srpskog veta u svim nivoima vlasti ali im treba pokazati da su njihovi procetnicki-proustaski antimuslimanski stavovi neprihvatljivi u Sarajevu.

de i mene prosvjetli
a onda kad nabije tu sajkacu nek ode i nek se sveti braci turcima ako vec ima te svoje nacionalne razloge, koji se penis meni ovuda sveti
samo me zanima sta bi mu gosp.Tayip Erdogan i 70 miliona fanatika na to reklo...
nije tesko pogodit
veselo

#28 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by veselo »

Slovaci su bili 500 godina pod turcima :lol:
RIZVA

#29 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by RIZVA »

Lajcak kako se vrati iz Trebinja nedavno kad je bio dole sa dodikom,pa bili kod nakog popa dole i zaljevali nakom rakijom,covjeku skroz druga prica,pa kontam da mu nisu sta nadrobili u onu rakiju
Maraschino

#30 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by Maraschino »

RIZVA wrote:Lajcak kako se vrati iz Trebinja nedavno kad je bio dole sa dodikom,pa bili kod nakog popa dole i zaljevali nakom rakijom,covjeku skroz druga prica,pa kontam da mu nisu sta nadrobili u onu rakiju

:lol: :lol:

i meni ne izgleda sav svoj :lol: :lol:

pocele mu se i vehabije pricinjavati :D
pilav

#31 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by pilav »

`ebo lajcaka,`ebo pescanik, i `ebo b92 i sve to sto dolazi iz smrdije.
i nek im se kosovo pridruzi.
kijameta

#32 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by kijameta »

jeza u ledja wrote:
kijameta wrote:Slovaci su veliki islamofobi i turkofobi.Oni mrze 'Turke' isto kao i Srbi,zbog 'zla' koji su im ovi nanijeli.
Ti si meni najnejasniji lik na forumu,garant vas vise osoba u porodici upotrebljava isti nick,jer nekad od njega dolaze vrlo dobri,hajd dobri topici da ne pretjerujemo a nekad,stvarno cudni.
Od negdje polovine 15 stoljeca sa pocetkom gazijskih ratova( turska taktika iscrpljivanja susjednih neprijateljskih zemalja,stalnim upadima manjih grupa konjice,koje nisu ostvarivale striktno vojne ciljeve,nego su sirile nesigurnost i strah i ekonomski lomile zemlju),Slovacka se nasla na meti Turaka,odnosno bosanskih gazija.Velicanstvenom pobjedom nase vojske na Mohacu i slomu madzarskog kraljevstva,Slovacka postaje granicna zemlja prema Turskoj-prema Bosni.Predzidze krscanstva i ostala je to skoro 2 vijeka do poraza nase vojske u ratu 1697-1699 i mira u Sremskim Karlovcima.
Kule, utvrde, sancevi iz tog perioda u juznoj Slovackoj su nacionalni spomenici i nacionalni ponos.U narodu je jos uvijek ziva svijest o tome.Prilikom mog boravka u Slovackoj su mi pokazivali te utvrde i sa pretjeranim ponosom mi govorili kako su tu zaustavili Turke,jako ih je zaprepastio moj odgovor; koja steta,da niste,sad bi ovo bila moja zemlja a vi ne bi bili nevjernici.
Tako da je mrznja prema islamu i Turcima(u sta i mi spadamo) sastavni dio slovackog karaktera.Stav prosjecnog Slovaka prema islamu i Turcima je isti kao i stav prosjecnog Srbina sa Romanije.
Drugo poslije pada nametnutog komunizma je nastupio talas religioznog fanatizma,njihove katolike mozes uporediti samo sa najzatucanijim hercegovackim katolicima a njihovi protestanti,svrsavaju kad se na TV pojavi kancelarka Merkel.
Trece,Slovaci su panslavisti,oni smatraju Ruse,Ukrajince,Srbe,Hrvate,Poljake za bracu a Madzari,Bosnjaci su uljezi,trn u slovanskom oku,Bosnjaci su jos gori,jer su muslimani,teroristi,smetnja slobodnom napredku slovanskog svijeta i cijele Evrope.
Ovo ne govorim napamet,boravio i radio sam pola godine u Slovackoj i sada odem ponekad a sa Slovacima i radim preko 3 godine,znam slovacki odlicno i dragi su mi ali ovo gore napisano je jednostavno tako.
Lajcak,kakav god da je,produkt je slovackog drustva i naroda i kao takav je isamofob,turkofob,panslavista.I koliko god da radio po uputama gazda iz EU,ponekad dodze do konflikta onoga sto treba uraditi i onoga sto zeli uraditi.A zeli nam isto,sto i bilo koji pripadnik 'skorpiona' ili 'zutih mrava'.
veselo

#33 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by veselo »

:lol:
Stav Lajcaka = stav MZ
Lajcak nista ne radi na svoju ruku.
Sad je kao Lajcak kriv. :-)
Mobile_Disco

#34 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by Mobile_Disco »

Sta vi mislite.. da se Lajcak nije navuko na Drogu :shock: Njegove izjave su mi pomalo kriticne.. ili je popusio sihire kod onog popa sa Dodikom :D Ali bit ce da je sve to sto je kijameta iznad opisa(la)o za Slovake.. ali neka.. polako.. ko ih :dance: godinama :dance: ih opet.. samo polako :D
muha_sa

#35 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by muha_sa »

mislim da je ograjso :D kao i svi njegovi šefovi a i predhodnici :D
jeza u ledja

#36 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by jeza u ledja »

kijameta wrote:
jeza u ledja wrote:
Ti si meni najnejasniji lik na forumu,garant vas vise osoba u porodici upotrebljava isti nick,jer nekad od njega dolaze vrlo dobri,hajd dobri topici da ne pretjerujemo a nekad,stvarno cudni.
Od negdje polovine 15 stoljeca sa pocetkom gazijskih ratova( turska taktika iscrpljivanja susjednih neprijateljskih zemalja,stalnim upadima manjih grupa konjice,koje nisu ostvarivale striktno vojne ciljeve,nego su sirile nesigurnost i strah i ekonomski lomile zemlju),Slovacka se nasla na meti Turaka,odnosno bosanskih gazija.Velicanstvenom pobjedom nase vojske na Mohacu i slomu madzarskog kraljevstva,Slovacka postaje granicna zemlja prema Turskoj-prema Bosni.Predzidze krscanstva i ostala je to skoro 2 vijeka do poraza nase vojske u ratu 1697-1699 i mira u Sremskim Karlovcima.
Kule, utvrde, sancevi iz tog perioda u juznoj Slovackoj su nacionalni spomenici i nacionalni ponos.U narodu je jos uvijek ziva svijest o tome.Prilikom mog boravka u Slovackoj su mi pokazivali te utvrde i sa pretjeranim ponosom mi govorili kako su tu zaustavili Turke,jako ih je zaprepastio moj odgovor; koja steta,da niste,sad bi ovo bila moja zemlja a vi ne bi bili nevjernici.
Tako da je mrznja prema islamu i Turcima(u sta i mi spadamo) sastavni dio slovackog karaktera.Stav prosjecnog Slovaka prema islamu i Turcima je isti kao i stav prosjecnog Srbina sa Romanije.
.
Nijedan dio danasnje Slovacke nikad nije nikad bio pod Turcima. Je li tako ili nije? Sad ti poredis to sa 500 godina okupacije recimo Srbije. Ispade cetnik sa Romanije je isto kao prosjecan Slovak?! :-)
I malo mi je nejasno, jer u vise navrata govoris o Turcima kao o 'nama'. :shock:

Mada, slazem se s tim da su 'veci katolici od pape', i da su mnogi od njih veliki nacionalisti, ali je koliko sam skonto to uglavnom usmjereno kontra Madzara, Cigana i sl. Nisam imao vremena da odem posjecivati te kule o kojim govoris. :D
pitt

#37 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by pitt »

cuj i mi spadamo :D :D :D :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-)
carla del ponte

#38 Re: Šta ono političari i Lajčak rade?

Post by carla del ponte »

E, vala Kijameta, proscijetlila si nas. :run: Bolje da nisi :skoljka:
Post Reply