U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
EllaD

#26 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by EllaD »

onako wrote:*I dalje ne odgovaras nego kao kadija sudis...Presuda je donesena i izrecena...Ili je tvoj odgovor da je ova tema i sve vezano za nju (za turbo folk hit) Postujem tvoj stav...
sta da odgovorim? pitanje je em glupo, em bespredmetno
dajes nam neke hipoteticke situcije, lazno ih predstavis (drugima se desava, isto kao da si rekao "prica se") i ocekujes, sta tacno?
srceparajuce odgovore, povladjivanje tvojim stavovima, druge iste takve price tipa "Moja tajna", "Moja romansa" i sl?
fino nam reci pa da odgovorimo zadatku, a ne ovako drsko da dajemo svoja misljenja
callmethebreeeze

#27 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by callmethebreeeze »

maccarona wrote:
zena21 wrote:
maccarona wrote:negdje sam vec napisala :D
mucki cu gjocni :oops: :D

nicu cvi 8-)

macco.. cvicaju mi ce cipeje 8-)
eh ti su pedeji :oops: :D
hvala :D 8-)
eto, sad sam znaci i peder.
:roll: :D :(
onako

#28 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

zena21 wrote:
onako wrote:
Dajdo wrote:suplja....

svi smo mi zivi insani i suocavamo se sa iskusenjima, nekad ovakvim nekad onakvim... ali ako smo u brak usli iz ljubavi, otvorenih ociju, dobro poznavajuci jedno drugo, sa zajednickom prosloscu, sadasnjoscu i buducnoscu, sa zajednickim zeljama - onda se i na iskusenja gleda upravo tako - samo kao na iskusenja...

najlakse je pasti. pa se poslije hvatati za glavu. ali onda bude kasno...

ima jedna dobra, "faithfulness is a decision", odnosno "vjernost je odluka" - a ne nesto bogomdano sto nam kola po venama...

toliko.
Jako lijepo, istinito i zivotno...Pretpostaviti kanone osjecajima...Slazem se, i nastaviti zivjeti ma kako srce vuklo
ma bogami, ja idem za srcem :-) :-) :-)

E pa eto zasto sam temu ovu postavio...Jedni kategoricno preferiraju kanone, drugi opet smatraju srcem starijim od razuma...Razum ili srce...?
maccarona

#29 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by maccarona »

callmethebreeeze wrote:eto, sad sam znaci i peder.
nici :D ti ci peckijic :D

i prestani da zacatavas :D
Zhaba

#30 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by Zhaba »

Svijet nije crno-bijel. Sta je tacno za osobu koja se u drugu zaljubi moze samo ta osoba odluciti.
Za nekoga je tacno ignorisati i dalje ici (mada ja ne vjerujem da to ima uvijek smisla), za drugoga se rastati od muza/zene...bitno je da je covjek prvo prema sebi iskren i onda moze i za sebe pravi put birati :mrgreen:
Last edited by Zhaba on 20/03/2008 14:02, edited 1 time in total.
zena21

#31 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by zena21 »

Jako lijepo, istinito i zivotno...Pretpostaviti kanone osjecajima...Slazem se, i nastaviti zivjeti ma kako srce vuklo[/quote]

ma bogami, ja idem za srcem :-) :-) :-)[/quote]

E pa eto zasto sam temu ovu postavio...Jedni kategoricno preferiraju kanone, drugi opet smatraju srcem starijim od razuma...Razum ili srce...?[/quote]

mene je razum davno napustio :oops: ostalo mi samo srce.. pa eto... pratim to :-D
Last edited by zena21 on 20/03/2008 14:02, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#32 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

onako wrote:
zena21 wrote:
onako wrote:Jako lijepo, istinito i zivotno...Pretpostaviti kanone osjecajima...Slazem se, i nastaviti zivjeti ma kako srce vuklo

E pa eto zasto sam temu ovu postavio...Jedni kategoricno preferiraju kanone, drugi opet smatraju srcem starijim od razuma...Razum ili srce...?
ako nas ne zajebavas onda se dobro zapitaj sto ti se to zaljubljivanje desilo bas sada. da nemas nekih drugih problema? da ti nije dosadilo svakodnevnica, pa bi malo rokenrola u zivot sebi unio?

p.s mrzim ovo:
You may embed only 3 quotes within each other.
mamica papucarka

#33 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by mamica papucarka »

pa valjda bi trebao püriznat toj zeni sa kojoj zivis (ili o kome se vec radi) i zavrsiti sa tom farsom zvanom vas brak. To je najpostenije sto mozes uradit.
Ne znam kako vi razmisljate, ali ako me neko ne zeli pored sebe, zelim i da mi to kaze, a ne da zivi sa mnom, a voli drugu. To mi je neposteno i bezkicenjacki. ;-) Draze bi mi bilo da mi otvoreno kaze da voli drugu, nego da zivi sa mnom iz sazaljenja.
callmethebreeeze

#34 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

maccarona wrote:
callmethebreeeze wrote:eto, sad sam znaci i peder.
nici :D ti ci peckijic :D

i prestani da zacatavas :D
ja sam za to da se macca odstrani s ove ozbiljne teme.
:D
onako

#35 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

EllaD wrote:
onako wrote:*I dalje ne odgovaras nego kao kadija sudis...Presuda je donesena i izrecena...Ili je tvoj odgovor da je ova tema i sve vezano za nju (za turbo folk hit) Postujem tvoj stav...

sta da odgovorim? pitanje je em glupo, em bespredmetno
dajes nam neke hipoteticke situcije, lazno ih predstavis (drugima se desava, isto kao da si rekao "prica se") i ocekujes, sta tacno?
srceparajuce odgovore, povladjivanje tvojim stavovima, druge iste takve price tipa "Moja tajna", "Moja romansa" i sl?
fino nam reci pa da odgovorimo zadatku, a ne ovako drsko da dajemo svoja misljenja
A ko trazi da povlađujes, da dajes srceparajuce odgovore i koji je to moj stav? Postavio sam dilemu koliko ja znam...U susštini svodi se na dilemu razum ili srce...Sta poslusati u toj situaciji? Je li ti ovo konkretno...Mada si mogla iz pitanja isto zakljuciti...
callmethebreeeze wrote: ako nas ne zajebavas onda se dobro zapitaj sto ti se to zaljubljivanje desilo bas sada. da nemas nekih drugih problema? da ti nije dosadilo svakodnevnica, pa bi malo rokenrola u zivot sebi unio?

p.s mrzim ovo:
You may embed only 3 quotes within each other.
Nije meni napisao sam vec ranije u odgovorima...
zena21

#36 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by zena21 »

ja na ovom novom forumu ne znam citirati :shock: :? :oops: :D
callmethebreeeze

#37 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

mamica papucarka wrote:pa valjda bi trebao püriznat toj zeni sa kojoj zivis (ili o kome se vec radi) i zavrsiti sa tom farsom zvanom vas brak. To je najpostenije sto mozes uradit.
Ne znam kako vi razmisljate, ali ako me neko ne zeli pored sebe, zelim i da mi to kaze, a ne da zivi sa mnom, a voli drugu. To mi je neposteno i bezkicenjacki. ;-) Draze bi mi bilo da mi otvoreno kaze da voli drugu, nego da zivi sa mnom iz sazaljenja.

a sta ako je to neka prolazna faza?
onako

#38 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

mamica papucarka wrote:pa valjda bi trebao püriznat toj zeni sa kojoj zivis (ili o kome se vec radi) i zavrsiti sa tom farsom zvanom vas brak. To je najpostenije sto mozes uradit.
Ne radi se o meni, a svida mi se tvoj stav...
zena21

#39 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by zena21 »

da mamice.. to je to.. slijediti srce :-D
onako

#40 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

HVALA NA ODGOVORIMA, JA SADA MORAM ICI...POZDRAV SVIMA KOJI SU UCESTVOVALI :-D
mamica papucarka

#41 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by mamica papucarka »

onako wrote:HVALA NA ODGOVORIMA, JA SADA MORAM ICI...POZDRAV SVIMA KOJI SU UCESTVOVALI :-D
e ebo ga ti, gdje ces kad se tek zahuktalo :lol:
*mima*

#42 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by *mima* »

zena21 wrote:ja na ovom novom forumu ne znam citirati :shock: :? :oops: :D
Razvratnice jedna..... :D :kiss:
EllaD

#43 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by EllaD »

ide smisljati novu hipoteticku zagonetku za nas :lol: i reci da je za nekog drugog
onako

#44 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

EllaD wrote:ide smisljati novu hipoteticku zagonetku za nas :lol:
Al ti opet ne odgovori nista:))) A vjerujem ako bude kakva zagonetka ti ces biti najagilnija:)))
Pozdrav i hvala ti na stavovima :-D
EllaD

#46 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by EllaD »

hajde, idi, proslo ti je radno vrijeme, drago mi je sto smo ti prekratili dan
savrseni krug

#47 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by savrseni krug »

zena21 wrote:
onako wrote:
zena21 wrote: ma bogami, ja idem za srcem :-) :-) :-)

mene je razum davno napustio :oops: ostalo mi samo srce.. pa eto... pratim to :-D
RAZUM!!!
sad je samo pitanje jel mu zena razumna,a jos je bolje pitanje dali bi ta doticna ,u koju se taj doticni ozenjeni muskarac zaljubio ,pristala da bude povod za razjebavanje jedne bracne zajednice, bila ona uspjesna ili ne.I na kraju pitanje je ko ustvari treba da bude razuman u toj svoj nazovi zbrci? :-D
zena21

#48 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by zena21 »

savrseni krug wrote:
zena21 wrote:Jako lijepo, istinito i zivotno...Pretpostaviti kanone osjecajima...Slazem se, i nastaviti zivjeti ma kako srce vuklo

E pa eto zasto sam temu ovu postavio...Jedni kategoricno preferiraju kanone, drugi opet smatraju srcem starijim od razuma...Razum ili srce...?[/quote]

mene je razum davno napustio :oops: ostalo mi samo srce.. pa eto... pratim to :-D[/quote]
RAZUM!!!
sad je samo pitanje jel mu zena razumna,a jos je bolje pitanje dali bi ta doticna ,u koju se taj doticni ozenjeni muskarac zaljubio ,pristala da bude povod za razjebavanje jedne bracne zajednice, bila ona uspjesna ili ne.I na kraju pitanje je ko ustvari treba da bude razuman u toj svoj nazovi zbrci? :-D[/quote]

pa ti trazi razumnu zenu :oops: :lol: :lol: :lol:
maccarona

#49 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by maccarona »

utrnu mi noga i poce oko trzat :lol: od same pomisli :lol: kako li se razum osjeca u savrsenom krugu :D :-) :lol:
zena21

#50 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by zena21 »

dajte ba ljudi.. sta je s ovim citiranjem :?

stavljaju mi se rijeci koje nisam ni pomislila.. a kamoli izgovorila :oops: :lol: :lol: :lol:
Post Reply