"Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

poplava

#26 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by poplava »

mIRCerka wrote:
Lesli Eldridž wrote:
mIRCerka wrote: Pa skontaj sta vise smeta, DEBLO ili TRUN u oku.
Smeta mi sve to.
Pa ti onda fino navuci kimono, ninja sunjalice i opleti sve sakama i stopalima po glavama ovih kenjatora :D
BORI SE!

I lesli, tvoja govna ne odu u kanalizaciju, vec cijevima do Miljacke..zato grad smrdi ljeti, jer ispari voda, ostanu samo fekalije...
I boli ga briga sto njegovo govno udari u nekog ribara u Bosni... I sto filter ne radi petnastak godina... Najlakse je na zivotinje...
Lesli Eldridž

#27 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Lesli Eldridž »

mIRCerka wrote:
Lesli Eldridž wrote:
mIRCerka wrote: Pa skontaj sta vise smeta, DEBLO ili TRUN u oku.
Smeta mi sve to.
Pa ti onda fino navuci kimono, ninja sunjalice i opleti sve sakama i stopalima po glavama ovih kenjatora :D
BORI SE!

I lesli, tvoja govna ne odu u kanalizaciju, vec cijevima do Miljacke..zato grad smrdi ljeti, jer ispari voda, ostanu samo fekalije...
To je već neka druga tema. Ovdje se raspravlja o nečistoći parkova i urbanih dijelova uzrokovanog izmetom paščadi i opšim bacanjm smetlja na ulici. Pozdrav.
uvjek dobar gost

#28 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by uvjek dobar gost »

Mi od drveta ne vidimo šumu... odnosno od jednog malog govanca ne vidimo brdo istih... pa pogledajte malo korita naših rijeka, proplanke , planine naše, jezera il pogledajte bilo gdje... jesu li psi i mačke pobacali karoserije od auta, plastiku silnu.. jesu li možda to fakat poslije ponoći pobacali kućni ljubimci...

Sve mi se više gadi demokratija na BiH način..

P.S

Najveći problem opštine Novo Sarajevo su psi bez brnjice, psi koji nisu na povodcu.. jesu li????
Lesli Eldridž

#29 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Lesli Eldridž »

uvjek dobar gost wrote:Mi od drveta ne vidimo šumu... odnosno od jednog malog govanca ne vidimo brdo istih... pa pogledajte malo korita naših rijeka, proplanke , planine naše, jezera il pogledajte bilo gdje... jesu li psi i mačke pobacali karoserije od auta, plastiku silnu.. jesu li možda to fakat poslije ponoći pobacali kućni ljubimci...

Sve mi se više gadi demokratija na BiH način..

P.S

Najveći problem opštine Novo Sarajevo su psi bez brnjice, psi koji nisu na povodcu.. jesu li????
Nisu, ali ova tema je o tome. I govorimo (pišemo) o bacanju smetlja i o poganjenju grada od paščadije. Za rijeke i ekologiju otvori posebnu temu na podforume Priroda i ekologija. :)
Last edited by Lesli Eldridž on 19/03/2008 10:24, edited 1 time in total.
Pasiflora

#30 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Pasiflora »

Lesli Eldridž wrote: To je već neka druga tema. Ovdje se raspravlja o nečistoći parkova i urbanih dijelova uzrokovanog izmetom paščadi i opšim bacanjm smetlja na ulici. Pozdrav.
Ne, nije druga tema. Sve je ista tema: kakav nam je grad, kakva nam je drzava, kako smo licemjerni i jos puuuno toga kakvi smo :!:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#31 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mIRCerka »

ne ninja, tema nije samo o psecem govnetu, vec je tema Šetnja među smećem i psećim izmetima
Lesli Eldridž

#32 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Lesli Eldridž »

mIRCerka wrote:ne ninja, tema nije samo o psecem govnetu, vec je tema Šetnja među smećem i psećim izmetima
Pa to sam i napisao. Pogrešno navodiš.
mIRCerka

#33 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mIRCerka »

Lesli Eldridž wrote:
mIRCerka wrote:ne ninja, tema nije samo o psecem govnetu, vec je tema Šetnja među smećem i psećim izmetima
Ne nego ti ne kontas da pod smece mi ne smatramo samo otpatke bacene na ulicu, vec kompletno smece koje nas okruzuje.
Lesli Eldridž

#34 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Lesli Eldridž »

mIRCerka wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Ne nego ti ne kontas da pod smece mi ne smatramo samo otpatke bacene na ulicu, vec kompletno smece koje nas okruzuje.
Onaj članak u jučerašnjem "Oslobođenju" te demantuje. Tu je samo ono šta ja navodim. A može se tema i proširiti nisam protiv, samo to je onda za podforum Priroda i ekologija, zar ne?
mIRCerka

#35 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mIRCerka »

Lesli Eldridž wrote:Onaj članak u jučerašnjem "Oslobođenju" te demantuje. Tu je samo ono šta ja navodim. A može se tema i proširiti nisam protiv, samo to je onda za podforum Priroda i ekologija, zar ne?
Ne ninja-san, to je za podforum Sarajevo-tema PROTESTI, jer komunalne sluzbe ne rade svoj posao kako treba, a redovno su placeni, jer nekom idiotu padne na pamet da ukine kontejnere u centru, pa npr. pored MELISA fast fooda sinoc u 10 navece bjese 15ak kesa sa smecem, itd itd...
Lesli Eldridž

#36 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Lesli Eldridž »

mIRCerka wrote:
Lesli Eldridž wrote:Onaj članak u jučerašnjem "Oslobođenju" te demantuje. Tu je samo ono šta ja navodim. A može se tema i proširiti nisam protiv, samo to je onda za podforum Priroda i ekologija, zar ne?
Ne ninja-san, to je za podforum Sarajevo-tema PROTESTI, jer komunalne sluzbe ne rade svoj posao kako treba, a redovno su placeni, jer nekom idiotu padne na pamet da ukine kontejnere u centru, pa npr. pored MELISA fast fooda sinoc u 10 navece bjese 15ak kesa sa smecem, itd itd...
Može i tako. Treba se buniti i izraziti nezadovoljstvo. I to konkretno. Ovdje se dogovorimo, pa onda bi trebalo raditi nešto konkretno. Što više ljudi to bolje. Moj predlog je da preko mjesnih zajednica intervenišemo na komunalce i opštinske vlasti. A može i na Radiu Sarajevu 202 na emisiji Dan iz snova.
mIRCerka

#37 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mIRCerka »

Lesli Eldridž wrote:Može i tako. Treba se buniti i izraziti nezadovoljstvo. I to konkretno. Ovdje se dogovorimo, pa onda bi trebalo raditi nešto konkretno. Što više ljudi to bolje. Moj predlog je da preko mjesnih zajednica intervenišemo na komunalce i opštinske vlasti. A može i na Radiu Sarajevu 202 na emisiji Dan iz snova.
Da ti mirci nesto kaze...zovem ja RAD i pitam za pomoc da se posijece sikara i ambrozija, kad vec ne zele da ociste ono auto ulje i silne kanistere i dijelove od auta...kazu oni NIJE TO NASE TO JE PARKOVO...zovem park, bilesi sve uslikam i posaljem im na mail, kazu oni NIJE TO NASE TO JE RADOVO...reko NE JEBITE ME U MOZAK VI KAZETE NJIHOVO ONI KAZU VASE...odem u MZ, sve im objasnim i ispricam, kazu oni MA TO JE ZEMLJISTE NAVODNO CENTROTRANSOVO, BIO IM TU SERVIS BLA BLA TO ONI TREBAJU URADIT...
a u CT se prave budale...
I sta drugo, fino zovnes par parkovaca, platis im po cvaju, ljudi onim profi pilama sve to posijeku i nakamaraju u kontejner...
Pasiflora

#38 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Pasiflora »

I jos jedna stvar koja mi pije krv vec godinama. Pored dobrinjskog potoka svake godine neko (vjerovatno "Parkovi") pokusava zasaditi drvece. Uredno stave sadnice od oko 1,5m. Nakon toga svako jutro osvane po neko drvo polomljeno. Lijepo se vidi kako su smradovi (vise nisam u stanju smisliti kako te neandertalce nazovati) nozicima sjeckali drvece i tako svaku noc dok ga ne polome. I tako svake godine.
Jucer sretnem komsiju sa kojim se redovno srecem kada setamo pse i on mi kaze kako je cuo neke penzionere koji komentiraju kako "sve vlasnike pasa treba pozatvarati jer njihovi psi glodju drvece i lome ga" :x :x :x :x :x
Komsija je pokusao ljubazno objasniti da je ocigledno da se drvece sjecka nozicima, ali nece dede ni da cuju.
Jaaaaaako mi je bilo zao sto ja nisam bila tu da ih pitam ko je vidio te pse i te gazde?!?!? Pravo sam pobjesnila!!!!!
Problem je u nama samima i u nasoj sveopcoj nekulturi.
tempora

#39 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by tempora »

Mislim da i jedni u drugi u tematici gubite svaku nit sa realnoscu.Apsolutno je primitivno razmisljati da psu nije mjesto u stanu.
Sa druge strane, ima dovoljno ljudi, koji u stanovima drze po nekoliko ( pa i desetine) macaka, pasa i mnogih drugih zivotinja i to zaista moze izazvati problem stanarima.Da ne govorimo o tome koliko je takva situacija nezdrava i za zivotinje ( licno to smatram zlostavljanjem zivotinja) i koliko ljudi ne gledaju i ne paze o uslovima drzanja zivotinja u stanovima.No ljudi smatraju da u stanu ipak mogu imati poveci broj zivotinja jer njihov je stan njihovo vlasnistvo.Bas se pitam kako bi izgledalo stumbati vise stanara u jedan stan koji je predodredjen za dva clana.Iz krajnosti u krajnost.I budimo opet realni: to sto neko drzi zivotinje u stanu, ne govori nista o njegovoj plemenitosti ( koja glupa rijec) o njegovoj covjecnosti, o njegovoj higijeni, nacinu zivota ili slicnome.On moze da bude i krajnji pesindur a i najveci cistunac.Od slucaja do slucaja.
Lesli Eldridž

#40 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by Lesli Eldridž »

tempora wrote:Mislim da i jedni u drugi u tematici gubite svaku nit sa realnoscu.Apsolutno je primitivno razmisljati da psu nije mjesto u stanu.
Sa druge strane, ima dovoljno ljudi, koji u stanovima drze po nekoliko ( pa i desetine) macaka, pasa i mnogih drugih zivotinja i to zaista moze izazvati problem stanarima.Da ne govorimo o tome koliko je takva situacija nezdrava i za zivotinje ( licno to smatram zlostavljanjem zivotinja) i koliko ljudi ne gledaju i ne paze o uslovima drzanja zivotinja u stanovima.No ljudi smatraju da u stanu ipak mogu imati poveci broj zivotinja jer njihov je stan njihovo vlasnistvo.Bas se pitam kako bi izgledalo stumbati vise stanara u jedan stan koji je predodredjen za dva clana.Iz krajnosti u krajnost.I budimo opet realni: to sto neko drzi zivotinje u stanu, ne govori nista o njegovoj plemenitosti ( koja glupa rijec) o njegovoj covjecnosti, o njegovoj higijeni, nacinu zivota ili slicnome.On moze da bude i krajnji pesindur a i najveci cistunac.Od slucaja do slucaja.
Bez obzira na sve konstatacije, ja sam protiv držanja paščadije i odtalih domaćih životinja u stanovima. To je primitivno i nehigijenski. I slažem se da je maltretiranje životinja. Kad ih još izvedu na malu i veliku nuždu u park i sretneš ih, a oni kažu da su izveli malo cuku vani, ja se onda pitam ko je koga tu izveo. Da nema paščeta, ne bi nikad izašli po kiši, snijegu i kijametu vani. Eto sad vidite ko koga tu voda. :D
tempora

#41 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by tempora »

Lesli Eldridž wrote:
tempora wrote:Mislim da i jedni u drugi u tematici gubite svaku nit sa realnoscu.Apsolutno je primitivno razmisljati da psu nije mjesto u stanu.
Bez obzira na sve konstatacije, ja sam protiv držanja paščadije i odtalih domaćih životinja u stanovima. To je primitivno i nehigijenski. I slažem se da je maltretiranje životinja. Kad ih još izvedu na malu i veliku nuždu u park i sretneš ih, a oni kažu da su izveli malo cuku vani, ja se onda pitam ko je koga tu izveo. Da nema paščeta, ne bi nikad izašli po kiši, snijegu i kijametu vani. Eto sad vidite ko koga tu voda. :D
Gospodjice Eldridz, da li si protiv sminke, karmina, krema, sapuna i ostalih kozmetickih preparata? Sama rijec "pasce"govori dovoljno o kulturi zivljenja naseg podneblja.Kako mi je primitivno smatrati da pas nije za kucu, tako se grozim i aktivista zivotinja koji napadaju uposlenike laboratorija, iskopavaju grobove njihovih najmilijih, terorisu im djecu i porodicu, prljaju ruke krvlju nekih drugih ljudi-u ime nekakvih ljudskih ideala. :idea: Covjek nema mjeru prema samome sebi, a kamo li da se moze ocekivati da je ima prema drugima i nekim drugim vrstama ove planete. :!:
To sto je neko izveo psa vani u setnju, govori da je neko izveo psa u setnju.Sve ostalo je nagadjanje, licno vidjenje, koje cesto nema veze sa faktima, vec sa predrasudom, indoktrinacijom i slicnim terminologijama.Neko drzi zivotinje u kuci, a neko prospipa serpu ukislog graha sa 12og sprata.Neko po vas cio dan cisti kucu a pred vrata nakamara 20 pari obuce, da mu komsija ne moze zivjeti od miomirisa.
mrs. zurbrigen

#42 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mrs. zurbrigen »

ja ne kontam ovu diskusiju. meni se cini da ovdje neki argumentiraju po motu "dok se ne ukloni smece (bilo koje vrste), moj pas moze srati gdje hoce kad hoce, zato sto je sranje mog psa generalno manji problem".
kad ja krenem u setnju sa psom, ponesem malu vrecicu, i kad se cuko pokaka jednostavno sve u vrecicu i onda u kantu. fakat nije veliki problem. a sto drugi rade, not my business. i sve i da sam jedina budala koja se trudi da ne ostavlja svugdje tragove bilo kakve vrste, ja sigurno necu mjenjati svoje navike, samo zato sto su drugi nemarni. kad bi svako tako mislio, nikad se nista ne bi promijenilo...
tinchy

#43 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by tinchy »

Prvo, na livadama (travnatim povrsinama) ima vise ljudskog izmeta nego pseceg i ja se bojim da ne ugazim u ljudski izmet. A sto se tice parkova, vecina parkova za djecu je razvaljena i one ljuljacke i klackalice nisu u funkciji. Mame ponesu sokove i grickalice djeci i mrsko im je da naprave par koraka do najblize kante, a da ne govorim o tome da se nijedna ne sjeti da ponese kesu sa sobom u koju moze baciti otpatke. I ako pricamo o tome da li psi unistavaju travnate povrsine i da li su manje cisti od ljudi, sto onda ne spominjemo kako se LJUDI OLAKSAVAJU PO HAUSTORIMA! Znam par ljudi sto imaju psa i nema teorije da bi IKAD njihov pas izvrsio nuzdu u haustoru..
mIRCerka

#44 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mIRCerka »

tempora wrote:
Gospodjice Eldridz, da li si protiv sminke, karmina, krema, sapuna i ostalih kozmetickih preparata? Sama rijec "pasce"govori dovoljno o kulturi zivljenja naseg podneblja.Kako mi je primitivno smatrati da pas nije za kucu, tako se grozim i aktivista zivotinja koji napadaju uposlenike laboratorija, iskopavaju grobove njihovih najmilijih, terorisu im djecu i porodicu, prljaju ruke krvlju nekih drugih ljudi-u ime nekakvih ljudskih ideala. :idea: Covjek nema mjeru prema samome sebi, a kamo li da se moze ocekivati da je ima prema drugima i nekim drugim vrstama ove planete. :!:
To sto je neko izveo psa vani u setnju, govori da je neko izveo psa u setnju.Sve ostalo je nagadjanje, licno vidjenje, koje cesto nema veze sa faktima, vec sa predrasudom, indoktrinacijom i slicnim terminologijama.Neko drzi zivotinje u kuci, a neko prospipa serpu ukislog graha sa 12og sprata.Neko po vas cio dan cisti kucu a pred vrata nakamara 20 pari obuce, da mu komsija ne moze zivjeti od miomirisa.
O tempora, o kakva greshka...samo da te ispravim, Lesli je NINJA i nije sa njim zezat :D

ekstrema ima na sve strane, al u mom haustoru svi mi sto imamo pascad i macketine smrdimo na domestos i stanovi nam tuknu na ajaxe razne :D

naravno ad mi je prece spasiti ljudski zivot, ali ne mogu suplje koja je sveprisutna "sto pomagat pascadiji, vidi gladnih ljudi" i onda sjedit skrstenih ruku i ne pomoci tim gladnim ljudima :D

Zato NE PODNOSIM ORGANSKI kad se neko bukvalno sere po necijem radu, bilo to pomoc jednom pascetu ili prosjaku. Svaka pomoc bilo kome zivom bicu je POHVALNA. A budale koje bi da uspavaju Knuta jer ne moze jedan polarni medo zivjet u zoo vrtu i da ga odgajaju ljudi, su budale i mene je takvih strah...ali postavit PETAu ili bilo koga drugog kao teroriste br.1 je presmijesno :D

Bubim, moram letit cistit pijesak :D
BSn

#45 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by BSn »

Jedini razlog zbog kojeg se bune "ljubitelji zivotinja" je taj sto im je mrsko da rade ono sto moraju.

Izvlakusa tipa "baca i on smece, sto bih onda ja cistio/la za psom" je totalno beze. Ako bi se svi mi vodili tom krilaticom, onda bi nam grad bio mnogo vise prljaviji, nego sto je to danas.
Onda ni ne nabavljaj zivotinju, ako ti je mrsko cisti za njom, jer razlog tvog posjedovanja te iste zivotinje je pomodarstvo, a ne ljubav prema cetvernonoznim krznenim bicima.
mIRCerka

#46 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mIRCerka »

BSn wrote:Jedini razlog zbog kojeg se bune "ljubitelji zivotinja" je taj sto im je mrsko da rade ono sto moraju.

Izvlakusa tipa "baca i on smece, sto bih onda ja cistio/la za psom" je totalno beze. Ako bi se svi mi vodili tom krilaticom, onda bi nam grad bio mnogo vise prljaviji, nego sto je to danas.
Onda ni ne nabavljaj zivotinju, ako ti je mrsko cisti za njom, jer razlog tvog posjedovanja te iste zivotinje je pomodarstvo, a ne ljubav prema cetvernonoznim krznenim bicima.
Ne, jedini razlog zasto se ljubitelji zivotinja na ovom forumu bune je cinjenica da od svih ovih govana oko nas svima smetaju samo pseca govna.
BSn

#47 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by BSn »

mIRCerka wrote:
BSn wrote:Jedini razlog zbog kojeg se bune "ljubitelji zivotinja" je taj sto im je mrsko da rade ono sto moraju.

Ne, jedini razlog zasto se ljubitelji zivotinja na ovom forumu bune je cinjenica da od svih ovih govana oko nas svima smetaju samo pseca govna.
Pa u tome i jeste problem. Napadate druge sto ne ciste svoje smece, a ni vi ne zelite da cistite vlastito.
K tomu jos od zivotinja pravite zrtve, pa kazete kako je najlakse napadti njih. Njih niko i ne spominje, nego njihove vlasnike.
mIRCerka

#48 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mIRCerka »

BSn wrote:
Pa u tome i jeste problem. Napadate druge sto ne ciste svoje smece, a ni vi ne zelite da cistite vlastito.
K tomu jos od zivotinja pravite zrtve, pa kazete kako je najlakse napadti njih. Njih niko i ne spominje, nego njihove vlasnike.
Hajd makar ovdje da izbjgnemo generalizaciju te vrste. Ja cistim i za ovim ulicnim mackama o kojima se brinem, u vanjskoj supi imaju svoj maciji hotel, zove se FILTON i svaki dan im i zdjele od hrane perem...i mrzim one koji kupe rasnu macku ili psa misleci da to nit jede nit sere, pa izbace kad se zivotinja uneredi.
Tako odmjeri malo kad napadas :D
BSn

#49 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by BSn »

mIRCerka wrote:
BSn wrote:
Hajd makar ovdje da izbjgnemo generalizaciju te vrste. Ja cistim i za ovim ulicnim mackama o kojima se brinem, u vanjskoj supi imaju svoj maciji hotel, zove se FILTON i svaki dan im i zdjele od hrane perem...i mrzim one koji kupe rasnu macku ili psa misleci da to nit jede nit sere, pa izbace kad se zivotinja uneredi.
Tako odmjeri malo kad napadas :D
:D

Zato su u mom postu "ljubitelji zivotinja" i bili pod navodnicima. ;) :D
mIRCerka

#50 Re: "Setnja izmedju smeca i pseceg izmeta"

Post by mIRCerka »

BSn wrote: :D

Zato su u mom postu "ljubitelji zivotinja" i bili pod navodnicima. ;) :D
Jah, a koristio si drugo lice mnozine :D :D :D :D :D

I fakat , ima ljubitelja i "ljubitelja" svega, od zivotinja do okolisha :D

Meni je samo smijesno kad procitam ovakav clanak, ispade sve stima sem govana tih :D pa mi hoce nesto bit :D

PS Molim autora clanka da mi se javi PPom kako bih mu dala pristup mom balkonu da vidi, ako cemo deskriptivno, spermu i vaginalne sokove na lotos maramicama u sloju od jedno 10 cm debljine :D a haman u centru grada >D
Locked