znaci, muskarci su pali sa Marsa gledajuci u Venerin brijegaida05 wrote:Ok kolega ako mislis tako,ali muskarci su sa Marsa a zene sa Venerekolega wrote:prvo vrijedi za zene, a drugo - nema se vremena za toaida05 wrote:Ne vole oni kad im se daje na dlanu. Vole da vrebaju.....
Ludost je prati gdje god da ide...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- kolega
#26 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
-
didierdase
#27 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Ma neka ti se to desilo, šta ima veze. Hoćeš ti budućnost s pogrešnim čovjekom i da mu opraštaš. Oprosti mu opet i biće sve ok. Svi smo mi muškarci konji i slijedeći će opet tako.
-
novi55
#28 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
svaka cast, bas takoĆelava cura wrote: DA, istina je. Ludost prati ljubav... Svi mi zidamo neke tvrdjave oko sebe jer je ovaj svijet postao tako ruzno mjesto za zivot...oblacimo slojeve odjece kao oklope..a kad ljubav zakuca, dosta nas, barem oni naivni i iskreni, koji jos znaju da vole, zar po zar skidaju sve dok se ne ogole onom drugom a onda ih taj drugi k'o skorpion ujede za srce...
Ono najgore sto nam prijeti je da na sve, svaki smjesak, bilo cije zanimanje pocnemo gledati kao na prijetnju da ce te neko opet ujesti za srce i ostaviti na putu da krvaris, a ti ces opet tog nekoga voljeti, barem malo, a on/ona nece mariti, trazice razvod, novu krv, osvetu..
Ono sto moramo je- ocvrsnuti i ne dati bas svakome da poviri u nase srce, i nikad ne izgubiti vjeru da postoji neko ko je u potrazi kao i mi sami.
-
novi55
#29 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Uh, alergican sam na ovakve izjaveENICA29 wrote:Ma draga moja zajebi ti to ne luduj, svi su oni u pet dkg.Nedaj se. Preživjet češ!!!!!!!!!!!!!!
- TiDamJa
#30 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
a ja sam skontala da imam posla s nenormalnom osobom, koliko god da sam ja luda, ovo je van granica mog razumijevanja....
jucer smo, al doslovno jucer, sinoc, sve nase, od a do z, a danas sam dobila mail oprostaja....mail u kojem sve receno ponistava....al ok je, nije frka
jucer smo, al doslovno jucer, sinoc, sve nase, od a do z, a danas sam dobila mail oprostaja....mail u kojem sve receno ponistava....al ok je, nije frka
Last edited by TiDamJa on 26/03/2008 05:11, edited 1 time in total.
- TiDamJa
#31 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
a kontam nesto, ovo poteze dva nova topica, ako vec i ne postoje
1. da li je moguce voljeti dvije osobe (znam da nije), i kako to prolazi i kako se rjesava?
2. da li vjerujete u sihire, to jest opsjednutost, kad se osoba ponasa kao d anije sva svoja, skico hebeni i slicne stvari?
1. da li je moguce voljeti dvije osobe (znam da nije), i kako to prolazi i kako se rjesava?
2. da li vjerujete u sihire, to jest opsjednutost, kad se osoba ponasa kao d anije sva svoja, skico hebeni i slicne stvari?
- TiDamJa
#32 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
moj se zivot pretvorio u najgoru i najpateticniju sapuunicu, kojoj izgleda nema happyenda za glavne glumce....totalni uzas...
ljubav, spletke, sihire, magije, druga zena, dijete, ma svega....
sve kontam kad cu se probuditi iz ove more....
ljubav, spletke, sihire, magije, druga zena, dijete, ma svega....
sve kontam kad cu se probuditi iz ove more....
- amrica
#33 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Ne daj se! Muskarci mogu biti gadovi (poznatiji kao MMS=mrski muski stvorovi), mada ima i zena svakakvih, necu da budem sovinista.
Ukini svaku komunikaciju sa njim, glupo da kazem zaboravi ga, znam da je nemoguce, ali izbrisi mailove, sms-ove, pobacaj sve uspomene...
I nesto mi nije jasno, ti si trudna? Da li taj konj to zna?
Ne znam koliko imas godina, gdje zivis, sa kim, ali ako imas porodicu blizu, trazi podrsku od njih, porodica te nikad nece napustiti, bez obzira sta god odlucis uraditi.
Ukini svaku komunikaciju sa njim, glupo da kazem zaboravi ga, znam da je nemoguce, ali izbrisi mailove, sms-ove, pobacaj sve uspomene...
I nesto mi nije jasno, ti si trudna? Da li taj konj to zna?
Ne znam koliko imas godina, gdje zivis, sa kim, ali ako imas porodicu blizu, trazi podrsku od njih, porodica te nikad nece napustiti, bez obzira sta god odlucis uraditi.
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#34 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Kad sam imala 18 godina izasla sam bila iz dvogodisnje veze sa svojim prvim momkom, i mojom prvom ljubavi. Bio je on... i pricali su o njemu.... i bili su u pravu. Mene je ipak fakat volio, i bio je dobar koliko god je to mogao biti, on takav kakav jest. Poslije njega imala sam ih jos u zivotu, ne jedan, ne dva, ni tri.... Ali ipak tog prvog se najcesce sjetim. Ne zato sto je bio prvi, nego sto me je naucio jednom recenicom nesto sto mnogi ne nauce za citav zivot. U pola svadje, meni sentimentalnoj, tuznoj, rasplakanoj, bolnoj, molecoj je rekao: Volim i ja tebe, al ko te j**e!
Do dan danas je to moja vodilja i toga se drzim. Ludost bi puno vise pratila moju ljubav u kasnijem zivotu, ali kad god bi doslo do neke kontraverzne, situacije sa uzrokom kojeg nisam mogla objasniti, kad god bih dosla u pitanje ja kao osoba, pala bi mi na pamet ta recenica.
Drzi se i budi svjesna jednog: posebna si, i niko nije vrijedan toga da se psihicki ubijas zbog njega ili nje. LJubav ili neljubav? Volim i ja tebe, ali ko te ....

Drzi se i budi svjesna jednog: posebna si, i niko nije vrijedan toga da se psihicki ubijas zbog njega ili nje. LJubav ili neljubav? Volim i ja tebe, ali ko te ....
- anais_nin
#35 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
ti si trudna?TiDamJa wrote:a ja sam skontala da imam posla s nenormalnom osobom, koliko god da sam ja luda, ovo je van granica mog razumijevanja....
jucer smo, al doslovno jucer, sinoc, zeljeli nase dijete koje nosim, sve nase, od a do z, a danas sam dobila mail oprostaja....mail u kojem sve receno ponistava....al ok je, nije frka
de ti to nama sada polako i hronoloski
p.s. meni bi svaki lik koji mi salje tekstove a la ovaj uz uvodnog posta bio sumnjiF
p.p.s. ako je istina ovo o cemu pises (a navikli smo na loz ulje na ovom podforumu
- anais_nin
#36 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Ludost prati zaljubljenost....ljubav je ipak puno postojanija...teza za iskorijeniti, teza za oporavak, teza za "uzgajanje" ali zato i nagradjuje vise nego druge emocijeĆelava cura wrote: Ludost, veceras potaknuta zezancijom sjetih se nekoga i necega sto se ne tako davno desilo..
DA, istina je. Ludost prati ljubav... Svi mi zidamo neke tvrdjave oko sebe jer je ovaj svijet postao tako ruzno mjesto za zivot...oblacimo slojeve odjece kao oklope..a kad ljubav zakuca, dosta nas, barem oni naivni i iskreni, koji jos znaju da vole, zar po zar skidaju sve dok se ne ogole onom drugom a onda ih taj drugi k'o skorpion ujede za srce...
Ono najgore sto nam prijeti je da na sve, svaki smjesak, bilo cije zanimanje pocnemo gledati kao na prijetnju da ce te neko opet ujesti za srce i ostaviti na putu da krvaris, a ti ces opet tog nekoga voljeti, barem malo, a on/ona nece mariti, trazice razvod, novu krv, osvetu..
Ono sto moramo je- ocvrsnuti i ne dati bas svakome da poviri u nase srce, i nikad ne izgubiti vjeru da postoji neko ko je u potrazi kao i mi sami.
ono sto je tesko prihvatiti na tom ljubavnom ratistu je cinjenica da i najbolji, najsolidniji, najpostojaniji, najkarakterniji covjek (ili zena) ima potencijal da bude skorpion
Zivot zna biti otrovniji skorpion od bilo kojeg zivog bica....kad zivot ujeda, otima, trga, zadaje udarce, ubija ili oduzima ljubav ili one koje volimo, to su oziljci koji zauvijek ostaju ispod povrsine, cak i kad postanu nevidljivi, tu su, lagani dodir nas moze podsjetiti na njihovo postojanje....tada drugacije boli jer nema krivca, nema onog koga mozemo mrziti, nema onog koga mozemo preboliti, nema nista.....
lazi su svoja vrsta otrova....zbog njih se svaki iduci put sporije, opreznije, manje "pokazujemo" nekom drugom....lazi koje osjetimo sami, lazi koje vidimo oko nas, lazi koje plutaju, lete, razmnozavaju se, na koje niko od nas nije otporan ma koliko se pokusavao zastiti....cak ni "hemijski proces" pretvaranja srca u stijenu, gradjevinski radovi zidanja visokih ili nepremostivih zidova, postavljanje strazara i zamki da nas zastite od te vrste "napadaca" ne mogu pruziti potpunu zastitu od lazi....lakse je zavoljeti, nego vjerovati....raditi oboje istovremeno je izuzetna sposobnost, a i hrabrost
- TiDamJa
#37 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
....
Last edited by TiDamJa on 26/03/2008 05:11, edited 1 time in total.
-
rospija
#38 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
strašno kiliko ljudi živi u svom privatnom paklu
i kod mene slične laži, slična bivša, slična priča
laži, prevare, ponovni pokušaji, druga, treća, koja već šansa, voli me, ne voli me, mene voli više, nju voli više, seks, ljubav, rock n roll, život u krhkoj iliuziji, kada 100% znaš da od te veze ništa nema i nikada i ne može biti, a opet ne želiš da prestaneš da se nadaš i nemožeš da prestaneš da se boriš. sve kontaš, ili će nekako biti bolje ili ćeš napokon doći ta jebena kap koja će preliti čašu i dati ti dovoljno snage da odeš
ali kako kaže jedna stara reklama za Nike "when you find the limit of human endurance, please call us."
i na moju poruku da sam možda trudna nije ništa odgovorio, nije čak htio ni da mi se javi na telefon, kada sam ga u panici zvala, a do jučer smo planrali djecu. potpuna predizborna šutnja, valjda zato što je vjerovatno bio sa njom. i danima baš ništa, čak ni pitanje, jesam li ili nisam... hej čovječe, koliki jad od čovjeka moraš biti da se tako poneseš. ali, jučer kaže test da nisam trudna, a doktor da mi kasni valjda od stresa što mi je tata u bolnici
tako da stoji ona stara, sve je dobro kad se dobro svrši
lm čovjek uvijek misli "to se drugom desi"... i ne slutiš kolika slabost i snaga je u tebi, dok ti život ne priredi ispit. ali uvijek ima novi dan, a svaki novi je još jedan korak koji te vodi van iz tog sranja
lm čovjek uvijek misli "to se drugom desi"... i ne slutiš kolika slabost i snaga je u tebi, dok ti život ne priredi ispit. ali uvijek ima novi dan, a svaki novi je još jedan korak koji te vodi van iz tog sranja
-
novi55
#39 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Obicno nemam obicaj komentarisati, ali ovaj post pratim od pocetka pa nekako imam obavezu da napisem par stvari. Mislim da je bio jos jedan tekst u kojem ti spominjes tvoj rodjendan, dijete... Predpostavljam da ti sada zaista nije ni do cega da bi se najradije negdje sakrila, plakala, pobjegla, vratila vrijeme da se ikako moze..., ali nikako ne mogu da shvatim da znas za drugu djevojku(spomenula si da bi je nazvala, -uzalud, nema ona nista sa tim) a i dalje si sa njim, spavas, pravite dijete za tvoj rodjendan, volis ga..., a on te gazi i omalovazava. Gdeje je tu ljubav? Nadas se da se moze promijeniti to nesto, pitas mogu li se voliti dvije osobe istovremeno, zablude velike. Po mome misljenju bar prema ovome sto si pisala, davno, ali zaista davno si trebala shvatiti da nema buducnosti sa tim tipom, zakljucati sva vrata prema njemu, skontati sta i kako dalje, drzati se tog cilja, a vremenom...TiDamJa wrote:....
- kolega
#40 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
ja mislim da ovde TiDamJa loži raju, ..., ko Natali Dizdar što pjeva zamjeniću te gorim 
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#41 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Ma rekla sam ja,ako je ona njemu pjevala TI DAM JA vidio coek koliko je sati i brisao! 
- kolega
#42 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
skonto je da bi mogo izvuci deblji krajaida05 wrote:Ma rekla sam ja,ako je ona njemu pjevala TI DAM JA vidio coek koliko je sati i brisao!
- BarbaDue
#43 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Cini se da ni ona nije sama sa sobom rascistila....
Stani malo na loptu razgledaj raspored igraca...
, pa onda sutaj na goooool..... 
Stani malo na loptu razgledaj raspored igraca...
- Šeherzada
#44 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
I ja bikolega wrote:skonto je da bi mogo izvuci deblji krajaida05 wrote:Ma rekla sam ja,ako je ona njemu pjevala TI DAM JA vidio coek koliko je sati i brisao!
- TiDamJa
#45 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
hvala na komentarima...
dok je ona pucao na oba gola sve vrijeme, ona je davala svega svoga.
dalje, ona je ostala trudna a on prica sad da dijete nije njegovo i da voli drugu cijelo vrijeme...do jucer je ona bila ta s kojom zeli sve....sad, bujrum za zajebanciju, izvolite
dalje, ona je ostala trudna a on prica sad da dijete nije njegovo i da voli drugu cijelo vrijeme...do jucer je ona bila ta s kojom zeli sve....sad, bujrum za zajebanciju, izvolite
- Šeherzada
#46 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Ja ne kontam nista!TiDamJa wrote:hvala na komentarima...
- BarbaDue
#47 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
Prvo ja ne mogu da skontam u kojem licu ti ovo pises?
Pa ko je ona, a ko si ti?
Nista ni meni nije jasno. Ja ipak mislim da je ovo jos jedna od necijih za*ebancija.
Steta, ljudi nemaju probleme pa ih onda virtualiziraju.
Nista ni meni nije jasno. Ja ipak mislim da je ovo jos jedna od necijih za*ebancija.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#48 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
joj sto voljem sapunice.....evo kospe i kikiriki su tu,hajd dalje da cujemo,sad se zakuhalo 
- TiDamJa
#49 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
BarbaDue wrote:Prvo ja ne mogu da skontam u kojem licu ti ovo pises?
vjeruj mi, ni najmastovitiji um ovo ne bi mogao smisliti....
a problema je i previse da bi se novi izmisljali...
ukratko, sve je laz, farsa, osveta, zlo, ne znam kako nazvati, i sve sto je uspio je smisliti novu laz i do kraja sjebati sve....
samo covjek koji nikog ne voli, pa cak ni sebe, moze voditi dvostruki zivot, biti s dvije osobe tako dugo i uzivjeti se u to do kraja...
na kraju, sve sto je uspio je sjebati sve oko sebe, i ni sad nije u stanju preuzeti odgovornost za posljedice svojih postupaka...
trazi krivca a sam je kriv za sve...i dalje ima hrabrosti pricati da voli iskreno...
nemam vise sta da kazem, za mene je prica zavrsena...
valja spasavati zivot i od njega pokusati napraviti nesto dobro i iskreno...
- Šeherzada
#50 Re: Ludost je prati gdje god da ide...
J jos nista ne kontamTiDamJa wrote: vjeruj mi, ni najmastovitiji um ovo ne bi mogao smisliti....
a problema je i previse da bi se novi izmisljali...
ukratko, sve je laz, farsa, osveta, zlo, ne znam kako nazvati, i sve sto je uspio je smisliti novu laz i do kraja sjebati sve....
samo covjek koji nikog ne voli, pa cak ni sebe, moze voditi dvostruki zivot, biti s dvije osobe tako dugo i uzivjeti se u to do kraja...
na kraju, sve sto je uspio je sjebati sve oko sebe, i ni sad nije u stanju preuzeti odgovornost za posljedice svojih postupaka...
trazi krivca a sam je kriv za sve...i dalje ima hrabrosti pricati da voli iskreno...
nemam vise sta da kazem, za mene je prica zavrsena...
valja spasavati zivot i od njega pokusati napraviti nesto dobro i iskreno...