NNneko wrote:
Tranquil, imao sam s tobom diskusije na religijskom podforumu, pa me ne cudi da bas ti i NIN imate najarogantiji stav prema astrologiji, ono tipa to je totalno sranje. Nisam strucnjak za astrologiju, ali bi bilo fino da svi oni koji sumnjaju u njenu tacnost sto se tice opisivanja karakteristika odredjene osobe porazgovarate malo sa osobama koje se profesionalno bave njom. Najlakse je biti arogantan prema necemu sto dovoljno ne poznajes. Nikad nisam vjerovao u dnevne, mjesecne, godisnje horoskope i vecina drugih ovdje to tvrdi, ali razlicite karakteristike znakova je najljepse opisao/la nick zvjezdica 7, bas sam se nasmijao. Mozda kod tebe i drugih koji nista ne vjeruju astrologiji problem stvara sto nam ona dokazuje da smo ograniceni i da mozemo djelovati u domenima naseg znaka ili kompletne natalne karte, ili je mozda nesto drugo u pitanju. U svakom slucaju, provjeri malo bolje.
Evo ja si dado malo truda, proceprkah po netu pa da upitam nesto.
Astrologija dokazuje da mozemo djelovati u domenima naseg znaka, znaci da ce vecina ljudi mog znaka stoga i funkcionirati u tim parametrima. Sto ce reci da, ja i ljudi iz mog znaka, imamo iste predispozicije za, planetama, odredjene domene i zivotne putanje.
Pa kako onda da ja onda ne ubijam ljude, vladam zemlju svrstom autokratskom rukom, glumim, bavim se boksom, filozofiram, politikujem, pravim dokumentarne filmove, stvaram odlican jazz? Ili razlog zbog kojeg ja uzivam i volim sve gore nabrojano minus prva dva je zbog mog znaka?!?! Ili se ja, u slobodno vrijeme, bavim ekonomijom zato sto sam se rodila u istom znaku kao i Marx?
Saddam Hussein
Adolf Hitler
Robespierre
Audrey Hepburn
Katharine Hepburn
Hank Azaria
George Lucas
Sugar Ray Leonard
Jet Li
George Clooney
Joe Cocker
William Shakespeare
Soren Kierkegaard
Timothy McVeigh
Duke Ellington
Karl Marx
Harry S. Truman
Tchaikovsky
Malcolm X
Napoleon III
Sigmund Freud
Stevie Wonder
Hosni Mubarak
Henry Fonda
Michael Moore
Orson Welles
Ella Fitzgerald
Louis Farrakhan
Al Pacino
Jack Nicholson
Jay Leno
Stephen Colbert
i za kraj
Traci Lords
Ovo zadnje definitivno od sad koristim kao opening line kad upoznam atraktivnog i privlacnog mladica