KONCERT SEKE ALEKSIC???
-
sarajevo63
#26 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Majci svih Sarajlija uputiti zamolbu za neodrzavanje koncerta u srcu grada.
Aqua morrrre, ako joj se da. Majka treba uputiti Aqui zamolbu da nas postedi gledanja plakata.
Je li ovo u nadleznosti majke?
Aqua morrrre, ako joj se da. Majka treba uputiti Aqui zamolbu da nas postedi gledanja plakata.
Je li ovo u nadleznosti majke?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#27 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
dosta puta...jednom mi je doslo da jednoj balavici koja je mozda 7 razred opalim samarcinu jer se smijala sa grupicom nekom dedi koji nije imao gdje da sjedne a oni su zaposjeli 6 sjedistakomi wrote:ljudi jel se vi kad vraćate trambajem kad nahrupi
masa đaka iz škole
kakve su to psovke... kakva se muzika pušta s mobitela
kakvi su to krezavi đaci
kakva je to nekultura
i nema nikakve razlike između muških i ženskih
većina je odron
al reko bolje da presutim
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#28 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Ovako, licno smatram da je malo bezze zazmiriti na situaciju da se daje 400.000 KM za kongres BH strucnjaka, akademika, kuraca palaca od kojeg nikakve koristi nema, dok se daje 100.000 KM za projekte mladih, pa se inovatori, koji osvajajaju medalje po svjetskim takmicenjima, snalaze i bukvalno prose sredstva, a u svemu tome trazit cenzuru ovog tipa.
I dokle god se ne ucini ono sto je i Ceremida rekao "nabaviti opremu i vratiti prostorije neafirmisanim bendovima da sviraju" nek tamo pjeva i selma, i sanela i seka....
Da one kozne fotelje ne zjape prazne.
I dokle god se ne ucini ono sto je i Ceremida rekao "nabaviti opremu i vratiti prostorije neafirmisanim bendovima da sviraju" nek tamo pjeva i selma, i sanela i seka....
Da one kozne fotelje ne zjape prazne.
- Šeha
#29 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Bah, ko pravi koncert u mrtvoj sezoni... Kad mi dijasporci nismo tu

-
TheGodfather001
#30 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Evo ja saljem "Majki" poruku na facebook-u da otkaze odrzavanje sekinog koncerta u Skenderiji i afterparty-a u Domu Mladih inace joj necu uci u grupu podrske...Ruralizacija strikes again...Niti cu joj ici na koncert niti cu kritizirati nekoga ko hoce da ide...bujrum...demokratija do konjica pa k'o voli nek' izvoli...ali odoh semihici poslati jedan private...
-
jasminasab
#31 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Dobar si razlog nasao za prvi post. Aferim.Šeha wrote:Bah, ko pravi koncert u mrtvoj sezoni... Kad mi dijasporci nismo tu![]()
![]()
![]()
- Miki123
#32 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Evo zašto ne volim pričati o turbo-folku. Meni nikako nije jasna razlika između akve i skenderije i zašto u prvom može, a u drugom ne može. Valjda ako seka bude pjevala u akvi to će biti dokaz da se grad manje poseljačio. Shvatite da je došlo vrijeme gdje je Seka ono što je prije 30 godina bila recimo Josipa Lisac. Govorim o nekom stepenu popularnosti, ne o kvaliteti da se odmah razimijemo
Opet ponavljam: da nema potražnje za njenom "muzikom", ona ne bi ni nastupala u Sarajevu. Da li će nastupiti u akvi ili skenderiji je pitanje puke forme, dok je suština to da će napuniti oba prostora našim sugrađanima željnim takve vrste provoda (guzica i sisa). Jbga..
- Šeha
#33 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Da je bog'do prvi...jasminasab wrote:
Dobar si razlog nasao za prvi post. Aferim.![]()
![]()
- sffovac
#34 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
cemu vakat, tome i vrijeme
-
TheGodfather001
#35 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Informacija iz prve ruke: Sekina noga niti noga ijednog krkana nece krociti u Dom Mladih hvala Bogu...A koncert ce biti odrzan u gradskoj dvorani i to je u oblasti kantonalnih vlasti koje ionako nista ne rade...Ne znam kako je vama, ali je meni drago sto nece biti nista od toga u Domu Mladih, a Skenderija je ionako izgubljena u privatnim interesno-kriminalnim krugovima nase drage kantonalne vlade...pozzz
- Comrad
#37 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Ne kontam zasto braniti, pa nek svi vide kakva rulja zivi u nasem super-multi-ultra-kulturnoj metropoli
Prognoziram punu dvoranu.
- chuchumbamayumbe
#38 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Slazem se, dosta lazne kulture i nekakvih Sarajevskih Zima, predstava, izlozbi, qraca-palaca...Comrad wrote:Ne kontam zasto braniti, pa nek svi vide kakva rulja zivi u nasem super-multi-ultra-kulturnoj metropoliPrognoziram punu dvoranu.
Hoche raja veselo, ojha, samo nek je veselo, da nam uz pjesmu i veselje lakse prodje vrijeme...
Selo moje veselo...
Treba roknut 5-6 termonuklearnih, neka sve poravnJaju, zaorat, posijat kumpijera, pametniji bi oni bili od nas 'vakih blentavih i primitivnih.
Seko, Ceco, Sinane, Bubamaro, Mino, Shabane, Krmak, dodjite, ovdje uvijek mozete napuniti svoje dzepove!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#39 Re:
ahaelSaik wrote:Jel' to ona što aspirina nema, a glava je boli?
- suncokret13
#40 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
i ko ide na koncert ???
stara Maria ( Marija Antoinette) Antoaneta je davno kazala,svom narodu :
la brioche - su ovo :

a i Car Neron je rekao :
zasto onda uskracivati narodu zabavu ?
a uostalom u Skenderiji je bilo i mnogo gorih stvari u istoriji Sarajeva,npr osnivacke skupstine/skupcine NACIO stranaka....koje su sigurno donjele vise zla,nego turbo-muzika.

stara Maria ( Marija Antoinette) Antoaneta je davno kazala,svom narodu :
ili u prevodu :S'ils n'ont plus de pain, qu'ils mangent de la brioche
''Ako nemaju kruha/hljeba/hleba,neka jedu kolace''
la brioche - su ovo :

a i Car Neron je rekao :
''kruha/hljeba/hleba i igara ''
zasto onda uskracivati narodu zabavu ?
a uostalom u Skenderiji je bilo i mnogo gorih stvari u istoriji Sarajeva,npr osnivacke skupstine/skupcine NACIO stranaka....koje su sigurno donjele vise zla,nego turbo-muzika.

- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#41 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Kakav bi tek lom bio da ova dođe u skenderiju
- dastonja
#42 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Ja ne znam sta kome smeta koncert Seke Aleksic, ili bilo koga drugog, pa makar to bio Thompson, Sinan, Ceca,...?!
Ako ima neko ko ce doci da ih slusa, sta se vi imate praviti pametni i to kritikovati?!
Ko voli nek' izvoli i to nikom ne treba zabranjivati...
Ako ima neko ko ce doci da ih slusa, sta se vi imate praviti pametni i to kritikovati?!
- Neelix
#43 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
fashisti poput thompsona ili cece nikad nece u sarajevu pjevati. sinan je vec bio.
- Mikado
#44 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Ima li kakve veze M-TEL sa tim koncertom ?
BH Telecom u Zetri je organizovao koncert najvece BH muzicke zvijezde,
Eronet u Skenderiji, organizovao koncert najvece hrvatske muzicke zvijezde i
sad bi na red trebao doc M-TEL, a posto Ceca nije preporucljiva, preostaje im Seka.
sad bi na red trebao doc M-TEL, a posto Ceca nije preporucljiva, preostaje im Seka.
- groar
#45 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
ukratko...glup si........zdravodastonja wrote:Ja ne znam sta kome smeta koncert Seke Aleksic, ili bilo koga drugog, pa makar to bio Thompson, Sinan, Ceca,...?!
-
neshto
#46 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
svirala je već i nije mi smetalo, nije mi smetalo jer je svirala na periferiji gdje joj i jeste mjesto!!!
što dalje od centra to bolje!
ako bude kakvih akcija, peticija.. šaljite PP...
što dalje od centra to bolje!
ako bude kakvih akcija, peticija.. šaljite PP...
- karanana
#47 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
Sekin koncert u aprilu? Odlicno. Jedva cekam a vi sto to ne slusate niko vam ne naredjuje da tu noc budete na koncertu. Ionako ce skenderija biti premala da primi sve sekine ljubitelje, vas ne trebamo.
- karanana
#48 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
M-tel je prvi i poceo sa promocijom tako da je svaki telekom odradio po jedan koncert.Mikado wrote:Ima li kakve veze M-TEL sa tim koncertom ?
- cyprus
A meni je smješno to pozivanje pa pisanje peticije. Koliko god se potpisa prikupi, ako je to neko mjerilo, Sekine pristalice mogu skupit duplo više (haj možda sam pmalo pretjero, al ne previše) i dokle se onda stiglo??? 
- Troll_Happens
#50 Re: KONCERT SEKE ALEKSIC???
TheGodfather001 wrote:Znam ja dobro da nju slusaju i djeca i odrasli, ali meni je najvise zao zbog toga sto ce Dom Mladih biti popriste nemoralnog, priprostog i besmislenog dogadaja, a to je mjesto proslavljeno zbog toga sto su tu poceli pjevatii Indexi, Bijelo Dugme, i itd. koje je bukvalno kultno mjesto za raju, za neke ljude je to dom lijepih sjecanja, prvih ljubavi, prvih plesova, svega sto se uz gore doticnu, ali ne samo nju vec bilo koju "turbofolkericu" sa silikonima i glasom kao kod naseg dragog Zmaja od Sipova dovodi do katarze alkoholiziranu djecu, ljude koji su dosli da se potuku ili napiju, i time unistava ime i reputaciju Doma Mladih. Brate, pa ima toliko drugih lokala gdje ona moze pjevati i osjecati se u "ugodnom i lepom okruzenju", za mene je Dom Mladih mjesto koje apsolutno nije odgovarajuce za nastup te vrste. Zna se ko je pjevao i mogao pjevati u tom prostoru, a tu ni pod razno ne spada ni Seka, Ceca, Meca, Viki, Dara,............
Ajd vrlo vazno sta fali Seki ako je vecina slusa i voli tu muziku nema razloga da ne odrzi koncert na skenderiji sem toga... ko nas pita... Ljudi odgovorni za to koji to organizuju primaju platu i njihov je posao da dovedu nekoga.. Isti mi k.. pjevala u Aqvi ili na Skenderiji...