Ma ne...Nisam ja nikakav zloco samo ipak bar na ovom mjestu su oni koji isto misle (naravno neki i po zadatku od strane sssb;ovo zvuci kao stranka) i mi bismo trebali svima pokazati ko smo i sta zelimo jer vjerujte ima ljudi koji i citaju,ali jednostavno ne ucestvuju u diskusijama,ali to je vec njihov problem.Alhemicarkaa wrote:roditelj wrote: vas dvije DOSTA valjda isto razmisljate,ali malo se mimoilazite.OPROSTITE ali ne mogu da podnesem da se forumasi koji su ovo zapoceli ne slazuKad roditelj kaze nema pogovora, ja prestajem
MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
-
roditelj
- Alhemicarkaa
To nije bilo da ste zloco, vec da postujem vasu rijec i mislim da ste u pravu 
- Asana
Ima puno nacina da pokazemo da ne zaboravljamo.ovo po meni nije eksploatisanje vec dokaz da se ne zaboravlja. mi nismo politicari da bi se ovo moglo okarakterisati kao eksploaatacija. mi smo obicni gradjani i zaista je divno da, kao takvi, organiziramo nesto slicno. to nije ekspoatacija, vec dokaz da ne zaboravljamo.
Ja sam ipak za neki drugi nacin, ove subote.
-
jasminasab
Nepotreban je jer je Sapat ispravio svoj. I to mozes pitati i na pp.nesvjesna wrote:(i da, šta mi se desilo s prošlim postom? )
johnnykola, alhemicarkaa i ostali - za 6. april ima posebna tema, pa molim vas tamo o tome, ok? Ovako cemo imati 5 tema i na svakoj pisati o svemu i nece se na kraju znati ni ko pije ni ko placa.
-
delightful
@roditeljMa ne...Nisam ja nikakav zloco samo ipak bar na ovom mjestu su oni koji isto misle (naravno neki i po zadatku od strane sssb;ovo zvuci kao stranka) i mi bismo trebali svima pokazati ko smo i sta zelimo jer vjerujte ima ljudi koji i citaju,ali jednostavno ne ucestvuju u diskusijama,ali to je vec njihov problem.
upravo se zbog toga do sada nisam bunila ni zbog cega, da ne dajem povoda 'svadjama' izmedju nas, jer sam smatrala, a i sada smatram, da moramo biti jedinstveni, bez obzira na razlicita razmisljanja. medjutim, ova ideja mi je toliko zasmetala, toliko je u suprotnosti sa svim u sta vjerujem, da nisam mogla da sutim. naravno, uradit ce se onako kako odluci onaj ko odlucuje, samo sam htjela skrenuti paznju da postoje i drugacija razmisljanja od nekoga ko je svim srcem u ovome. iako sam do sada mislila da me nista osim nasilja nece odvratiti od protesta, ovo ipak hoce.
-
roditelj
e sad cemo se ti i ja svadati.iz principa ne volim da me zovu gdine jer svi su postali gospoda iako ni sami neznaju definiciju naziva,ali posebno me dirne kad mi neko oslovljava sa VI.Alhemicarkaa wrote:To nije bilo da ste zloco, vec da postujem vasu rijec i mislim da ste u pravu
Ja i ti se nazalost ne znamo ali bice prilike ali ja sve posebno na ovom forumu smatram nekom vrstom prijatelja pa ocekujem takvo ophodenje,a sto se tice mojih godina 46 nemam se cega stidjeti jer ja sam u dusi mlad i bicu dok ne zveknem od zemlju.Moj je Kaktus,Stari sat,Parkusa moje je ono divno vrijeme kad smo mogli setati,nociti u parkovima uzivati u zivotu tj.mladosti pa ako postoji iole mogucnosti da pomognem da se to bar djelimicno ostvari ovim mladima tu sam.
-
jasminasab
@delightful: Mozes li ti dati neki konkretan prijedlog? Kako bi ti izvela sve ovo? (Samo da naglasim da nema ironije, nego me iskreno zanima...)
-
roditelj
Nece sigurno jer si ti preduboko u svemuda bi sve u nastavku gledala sa strane,a sigurno nisi taj tip koji se predaje poslije prve prepreke.Samo je dovoljno da vi iskazete svoje misljenje kao svi,a ako se ne podudaraju postoji nacin da se sve rijesi bez rijeci zbog kojih bste se sutra kajali.I ti imas pravo a i ona pa nadimo neku sredinu i bice sve OK.To da ces mozda napustiti sve je samo trnutni recimo bijes,ali neces,necesdelightful wrote:@roditeljMa ne...Nisam ja nikakav zloco samo ipak bar na ovom mjestu su oni koji isto misle (naravno neki i po zadatku od strane sssb;ovo zvuci kao stranka) i mi bismo trebali svima pokazati ko smo i sta zelimo jer vjerujte ima ljudi koji i citaju,ali jednostavno ne ucestvuju u diskusijama,ali to je vec njihov problem.
upravo se zbog toga do sada nisam bunila ni zbog cega, da ne dajem povoda 'svadjama' izmedju nas, jer sam smatrala, a i sada smatram, da moramo biti jedinstveni, bez obzira na razlicita razmisljanja. medjutim, ova ideja mi je toliko zasmetala, toliko je u suprotnosti sa svim u sta vjerujem, da nisam mogla da sutim. naravno, uradit ce se onako kako odluci onaj ko odlucuje, samo sam htjela skrenuti paznju da postoje i drugacija razmisljanja od nekoga ko je svim srcem u ovome. iako sam do sada mislila da me nista osim nasilja nece odvratiti od protesta, ovo ipak hoce.
-
spectra
Odlicna je ideja, samo sto na ovoj temi govorimo o 15.martu, a ne 6. aprilu..Alhemicarkaa wrote:Je li samo meni ova ideja fenomenalna?johnnykola wrote:bas tako. stoga, kad bude ona svecana sjednica
za 6. april poturiti im sanduk crni sa 'sarajevom' u njemu
ispred narodnog pa nek' kontaju di su i sta su!
-
roditelj
Ovo je najbolji prijedlog do sada.Konkretan,dostojanstven a nadasve civilizovan skup koji ce pokazati da rulja sjedi gdje ne bi trbalo sjediti,a da su napolju mladi skolovani,civilizovani koji imaju i znaju sta recihomo_sapiens wrote:Ja predlazem da odamo pocast minutom cutnje svim dosadasnjim zrtvama nasilja u K.Sarajevo.
Neka to bude na odredistu, u juznom parku ispred zgrade Vlade K.Sarajevo, cime cemo jasno pokazati cija je odgovornost za sve zrtve.
-
delightful
@roditelj
ma nisam ja rekla da cu skroz odustati, samo da cu preskociti ovaj put, ako bude stvarno to sa cvijecem - ne mogu ti opisati koliko me uzasnula ta ideja. naravno da necu odustati - nema sanse
@jasminasab
ja sam presretna nasim okupljanjem pred katedralom i nasim setnjama. mislim da je prerano odustati od njih. mislim da bi ovaj put, izmedju ostalog, trebalo 'pokazati' potpisane peticije, mislim da bi trebalo pozvati na minut sutnje. Isto tako mislim da treba pokusati osmisliti nacin da se sto vise ljudi obavijesti o protestima - ne samo kada i gdje se odrzavaju, nego i zasto. da imam neke fantasticne ideje, vec bih ih podijelila sa svima. nije razlog sto sam se usprotivila ideji sa cvijecem to sto sam htjela 'prodati' neku svoju ideju, nego to sto sam se ovom iskreno sokirala.
ma nisam ja rekla da cu skroz odustati, samo da cu preskociti ovaj put, ako bude stvarno to sa cvijecem - ne mogu ti opisati koliko me uzasnula ta ideja. naravno da necu odustati - nema sanse
@jasminasab
ja sam presretna nasim okupljanjem pred katedralom i nasim setnjama. mislim da je prerano odustati od njih. mislim da bi ovaj put, izmedju ostalog, trebalo 'pokazati' potpisane peticije, mislim da bi trebalo pozvati na minut sutnje. Isto tako mislim da treba pokusati osmisliti nacin da se sto vise ljudi obavijesti o protestima - ne samo kada i gdje se odrzavaju, nego i zasto. da imam neke fantasticne ideje, vec bih ih podijelila sa svima. nije razlog sto sam se usprotivila ideji sa cvijecem to sto sam htjela 'prodati' neku svoju ideju, nego to sto sam se ovom iskreno sokirala.
- Asana
Moram. Isuvise je vazno da se sve do sad ucinjeno ne kompromitira na tako nepotreban nacin.
sa teme http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=48258jasminasab wrote:@delightful: Mozes li ti dati neki konkretan prijedlog? Kako bi ti izvela sve ovo? (Samo da naglasim da nema ironije, nego me iskreno zanima...)
Ako nista drugo, dajte da izbjegnemo okupljanje pred Katedralom i povorku, te prepoznatljive karakteristike protesta...jasminasab wrote:Ja u vecernjem terminu necu moci doci. Vjerovatno ce se svakako paliti svijece ispred KSC, tako da cu ja otici tamo.
Ako bude po danu ispred Katedrale, onda se ne treba Denisa mijesati u to. Njegova majka je trazila da se Denisovo ime ne koristi u takve svrhe.
Dakle, moj prijedlog je da se ne organizuje nista povodom njegove smrti, nego ako neko individualno ima potrebu da nesto uradi, ima nacina za to.
- Asana
Da rezimiram svoj stav:
ako se organiziraju "tradicionalni" subotnji protesti u 13 sati, neka se ne spominje Denis, i neka se ni ikonografija ni marsh ruta ne vezu za njegovu smrt;
ako se odaje pocast zrtvama, ili Denisu kao simbolu, neka se to ne veze ni sa lokacijom ni metodama dosadasnjih protesta .
Bilo kakva kombinacija je neumjesna i ne ide nam u prilog.
ako se organiziraju "tradicionalni" subotnji protesti u 13 sati, neka se ne spominje Denis, i neka se ni ikonografija ni marsh ruta ne vezu za njegovu smrt;
ako se odaje pocast zrtvama, ili Denisu kao simbolu, neka se to ne veze ni sa lokacijom ni metodama dosadasnjih protesta .
Bilo kakva kombinacija je neumjesna i ne ide nam u prilog.
-
ribadori
A sto ne bi upitali da li KSC ima namjeru obiljeziti 40 dana, a mi gradjani se prikljuciti njihovoj zelji i ideji... mislim da bi to bilo najvise fer, sto se tice Denisa i na taj nacin ukazali na postovanje i da ne zelimo da iko dovodi u vezu u pogresnom kontekstu njegovu tragediju sa demonstracijama, izuzev da je njegova smrt bila katalist za sve sto se desilo poslije...
Odati pocast svim drugim zrtvama, moze poslije ovoga...
A onda moze i okupljanje... I predlazem da to uradimo i ovim redom... isto je moguce da ce biti misa u Katedrali za Denisa...
Odati pocast svim drugim zrtvama, moze poslije ovoga...
A onda moze i okupljanje... I predlazem da to uradimo i ovim redom... isto je moguce da ce biti misa u Katedrali za Denisa...
-
jasminasab
Ja sam u proslu subotu sakupljala peticije po Ferhadiji - i tada sam, prema ranijem dogovoru da cemo odrzati kontinuitet subonjih okupljanja, ljudima rekla da dodju i sljedece subote pred Katedralu u 13h. Zato se tamo kanim i pojaviti u subotu u 13h.
Sto se tice setnje, pored mjesta koje je predvidjeno za ostavljanje cvijeca cemo svakako proci, pa ne vidim zasto ne bismo usput i ostavili cvijece? SVIM zrtvama, ne samo Denisu. Meni je ta ideja ok. To sto je u subotu 40 dana od njegove smrti "se potrefilo" i zasto da ne?
Denisu mogu zapaliti svijecu ispred KSC-a, prouciti Fatihu bilo gdje. To je nesto sto cu ja uraditi kao indiviua, a ne u necijoj organizaciji.
A u licne rasprave se upustam samo sa osobama koje smatram konstruktivnima kad su u pitanju protesti.
@delightful: Nisam ni mislila da pokusavas "prodati" neku svoju ideju, ali bi bilo lijepo da imas neku. Cinjenica je da je malo tesko smisliti nesto novo u cemu ljudi zele ucestvovati i s cime se mogu poistovjetiti. Prosli put je setnja falila ljudima, ovaj put neka je bude. Sa malim izmjenama. Upravo zato se meni ideja sa cvijecem svidja. Ali, to je opet moja individualna stvar. Ako dovoljno ljudi bude za nesto ili protiv necega onda se to valjda usvaja ili odbacuje, barem je tako dosad funkcionisalo. Dakle, ni ovo cvijece ne mora biti konacno.
Sto se tice setnje, pored mjesta koje je predvidjeno za ostavljanje cvijeca cemo svakako proci, pa ne vidim zasto ne bismo usput i ostavili cvijece? SVIM zrtvama, ne samo Denisu. Meni je ta ideja ok. To sto je u subotu 40 dana od njegove smrti "se potrefilo" i zasto da ne?
Denisu mogu zapaliti svijecu ispred KSC-a, prouciti Fatihu bilo gdje. To je nesto sto cu ja uraditi kao indiviua, a ne u necijoj organizaciji.
A u licne rasprave se upustam samo sa osobama koje smatram konstruktivnima kad su u pitanju protesti.
@delightful: Nisam ni mislila da pokusavas "prodati" neku svoju ideju, ali bi bilo lijepo da imas neku. Cinjenica je da je malo tesko smisliti nesto novo u cemu ljudi zele ucestvovati i s cime se mogu poistovjetiti. Prosli put je setnja falila ljudima, ovaj put neka je bude. Sa malim izmjenama. Upravo zato se meni ideja sa cvijecem svidja. Ali, to je opet moja individualna stvar. Ako dovoljno ljudi bude za nesto ili protiv necega onda se to valjda usvaja ili odbacuje, barem je tako dosad funkcionisalo. Dakle, ni ovo cvijece ne mora biti konacno.
- Alhemicarkaa
Meni samo nije jasno zasto je minuta sutnje prikladna, a cvijece nije? Minuta sutnje cak vise asocira da to radimo zbog Denisa. Bacanje cvijeca se moze protumaciti ina drugi nacini, s obzirom gdje cvijece bacamo...
Nijedno od nedavnih incidenata se nije desio u tom parku, moze biti simbolicno, mnogi su pali zbog vas, padnite i vi zbog nas!
Nijedno od nedavnih incidenata se nije desio u tom parku, moze biti simbolicno, mnogi su pali zbog vas, padnite i vi zbog nas!
-
delightful
@jasminasab@delightful: Nisam ni mislila da pokusavas "prodati" neku svoju ideju, ali bi bilo lijepo da imas neku. Cinjenica je da je malo tesko smisliti nesto novo u cemu ljudi zele ucestvovati i s cime se mogu poistovjetiti. Prosli put je setnja falila ljudima, ovaj put neka je bude. Sa malim izmjenama. Upravo zato se meni ideja sa cvijecem svidja. Ali, to je opet moja individualna stvar. Ako dovoljno ljudi bude za nesto ili protiv necega onda se to valjda usvaja ili odbacuje, barem je tako dosad funkcionisalo. Dakle, ni ovo cvijece ne mora biti konacno.
pa i ja mislim da bi bilo lijepo da imam neku ideju
objasnila sam vec na nekoliko mjesta zasto mi je sokantna ideja sa cvijecem. ako je to nesto sto ce privuci mase, u redu, drago mi je. ali ja i dalje ne mogu ucestvovati u tome. jednostavno cu preskociti ovaj put i gotovo. nije to neka velika stvar. to sam samo ja. osjetila sam potrebu da podijelim sa vama ovo svoje misljenje, i to je sve.
- vjesticanametli
#43 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
TVSA kako vas nije sramota???? SInoc je Bajram (zvonko ili kako vec) izjavio da je pokusao da u emisiju dovede nekog od ljudi koji protestuju. E sada Bajrame da ti nesto kazem i da te nesto pitam
Sto nisi dosao na forum i poslao pp nekom s ove teme?
Odgovor tvoj je jucer bio (znas ti o cemu ja pricam) da ti je mrsko lutati po forumu i traziti ljude
mrcino jedna bezobrazna
JA SE NE KRIJEM iza nick-a niti bjezim kao samir.
Gosp. Borovac fino od Vas da sada radite ali je malo kasno.
Bajrame ako ne moze studio moze na otvorenom. Zasto ne pozoves sve ove ljude koji ovdje pisu i da ti svi kazu po jednu recenicu.
Dalje...........sramotno laziranje ankete FUJ
Od 4 ljudi koje ste pitali o ostavkama 3 je reklo da treba da ih podnesu.
I OPET SUPLJA A NAROD VAM JASNO DAJE DO ZNANJA DA NECE VISE DA VAS GLEDA
OSTAVKE.......VI NE ZNATE STA JE MORALNA ODGOVORNOST.....procitajte sta je uradila politicarka u Njemackoj pa vidite sta je pravi politicar.
O TEBI BAJRAME/ZVONKO NECU NI KOMENTARISATI. ZAR MOZE NOVINAR PASTI TAKO NISKO??? TI SI DOKAZ DA MOZE
TVSA prikazuje samo ono sto odobri onaj koji je placa, a znamo ko je to. Objektivnost 0. Dijalog
ZNATE LI VI UOPSTE STA JE TO
pa to nije kad prica samo jedno sto je sinoc u emisiji i bio slucaj.
I OPET DA TI KAZEM BAJRAME NEMA POLITICKE STRANKE NIJE PREDIZBORNA KAMPANJA (pa de malo razmisli sta lupetas
)
A MI tj. RULJA koja vam smeta da ne mozete vise KRASTI, LAGATI, SUPLJIRATI i RADITI STA HOCETE, CEMO I DALJE DA PROTESTUJEMO
SRAM I STID NEK TE BUDE TI OBRUKAO NOVINARSKU PROFESIJU

Sto nisi dosao na forum i poslao pp nekom s ove teme?
Odgovor tvoj je jucer bio (znas ti o cemu ja pricam) da ti je mrsko lutati po forumu i traziti ljude
JA SE NE KRIJEM iza nick-a niti bjezim kao samir.
Gosp. Borovac fino od Vas da sada radite ali je malo kasno.
Bajrame ako ne moze studio moze na otvorenom. Zasto ne pozoves sve ove ljude koji ovdje pisu i da ti svi kazu po jednu recenicu.
Dalje...........sramotno laziranje ankete FUJ
I OPET SUPLJA A NAROD VAM JASNO DAJE DO ZNANJA DA NECE VISE DA VAS GLEDA
O TEBI BAJRAME/ZVONKO NECU NI KOMENTARISATI. ZAR MOZE NOVINAR PASTI TAKO NISKO??? TI SI DOKAZ DA MOZE
TVSA prikazuje samo ono sto odobri onaj koji je placa, a znamo ko je to. Objektivnost 0. Dijalog
I OPET DA TI KAZEM BAJRAME NEMA POLITICKE STRANKE NIJE PREDIZBORNA KAMPANJA (pa de malo razmisli sta lupetas
A MI tj. RULJA koja vam smeta da ne mozete vise KRASTI, LAGATI, SUPLJIRATI i RADITI STA HOCETE, CEMO I DALJE DA PROTESTUJEMO
SRAM I STID NEK TE BUDE TI OBRUKAO NOVINARSKU PROFESIJU
-
superjunak
#44 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Predlažem da se dosadašnjim zahtjevima dodaju pozivi na ostavke odgovornima u Javnom Servisu TVSA (jel' to javni servis ili privatna kuća?)
P.S. Postoji li novinarski sud časti?
P.S. Postoji li novinarski sud časti?
-
zimomor
#45 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Ja sam cuo da je jos neko bio gost u emisiji, pored Semihe?!?
Jel' ono direktor TVSA Emir Zlatar? Zar se onda moze ocekivati ista drugo od njih?
Pitam se kako li Amir Zukic kao urednik gleda na sve ovo? Mogao bi se oglasiti po tom pitanju.
Jel' ono direktor TVSA Emir Zlatar? Zar se onda moze ocekivati ista drugo od njih?
Pitam se kako li Amir Zukic kao urednik gleda na sve ovo? Mogao bi se oglasiti po tom pitanju.
- vjesticanametli
#46 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
I TAKO ZVONKO JEDVA DOCEKA DA KAZE DA GRADANI ODUSTAJU
ZEZNUO SI SE BAJRAME I TI TVOJI POSLODAVCI
ODRON TVSA KOJI PLACAJU GRADANI A OVA VLADA tvsa KORISTI PROTIV GRADANA
ZVONKO JESI LI TI NASLJEDNIK SMILJKA
SRAMOTO JEDNA 
ODRON TVSA KOJI PLACAJU GRADANI A OVA VLADA tvsa KORISTI PROTIV GRADANA
ZVONKO JESI LI TI NASLJEDNIK SMILJKA
-
zimomor
#47 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Eto sta se sve placa iz nasih dzepova. Jos jedan dokaz da je vlast tu radi sebe, a ne radi gradjana.
Evo clanka iz Dana o sadasnjem direktoru TVSA.
Evo clanka iz Dana o sadasnjem direktoru TVSA.
Miješani mrakovi
To je, valjda, od zraka ili vode, možda i neke tajne, podzemne - u svakom slučaju je zanimljivo, skoro misteriozno: iz ničega se i začas u BiH razvije polemika kojoj ne nedostaje ni oštrih riječi, ni demagogije, ni nacionalizma, ni konzervativizma... samo fali gromada važnosti. Evo, od nedjelje se dopisuju Svetlana Broz, najpoznatija po tome što je unuka Josipa Broza Tita, Džemaludin Latić, pjesnik, ideolog, autor nekih od najgorih tekstova u bosanskoj štampi, i, valjda da ne propusti priliku da se osjeti važnim - Emir Zlatar, zvanično direktor Fonda za održavanje šehidskih mezarja Kantona Sarajevo, još zvaničnije čovjek koji se kandidirao gdje je god stigao, tek toliko da se osjeti važnim.
Njih troje su se zabavili famoznim miješanim brakovima, tim inače jedinim neriješenim problemom u idealnom bosanskom društvu, u kojem su najčvršće pozicionirana dva nova staleža: ratni i antiratni profiteri. Počelo je, inače, u nedjelju, na sesiji intelektualne lože Krug 99 na kojoj je, u skladu sa aktuelnim trenutkom i vlastitom važnošću, gostovala Svetlana Broz. Tu je plasirala tezu kako su mješoviti brakovi jedan od kohezionih faktora bh. društva i jedna od najvećih brana nacionalistima, sjetivši se kako su tokom rata u Sarajevu - što je inače tačno - djeca iz tih brakova proglašavana kopiladima. Svetlana Broz, vjerovatno, ima dobre namjere, ali Svetlana Broz je, prosto, nerelevantna, u istoj mjeri u kojoj je glorifikovanje miješanih brakova nepotrebno: uostalom, unuci pokojnog Franje Tuđmana su djeca iz braka Srbina i Hrvatice pa ni njima, a djedu pogotovo, nije smetalo da šire fašizam.
Nacionalisti, međutim, imaju razvijen dar da svugdje i u svemu prepoznaju povod za vlastito djelovanje, pa su se Zlatar i Latić odmah po istupu gđe Broz latili pera i napisali pisma sa druge strane linije razdvajanja dvaju ekstrema. Džemaludin Latić, naravno, nije iznenadio: u svoj vjerski konzervativizam, tek blago obojen prihvatanjem tuđeg prava na intimu, ugradio je i opasnu tezu, u kojoj se fakat koristi kao temelj nove norme: "Četnici i fašisti silovali su 30.000 muslimanki i ne znam ko ima snage danas pozivati muslimanke BiH na mješovite brakove." Latić je, naravno, ignorirao činjenicu da niko nikoga ne može u ime bilo kakve ideološke namjere pozivati u bilo kakav brak, kao što je mudro stavio znak jednakosti između, recimo, prijedorskih silovatelja muslimanki i ljudi koji bi se ženili muslimankama, ali nemaju "atest" predsjednika Komisije za pitanje evropskih muslimana, na kojeg se Latić poziva.
Nije, da ne bude zabune, izborom strane iznenadio ni Emir Zlatar, ali jeste tezom: "Postavlja se pitanje da li opet trebamo imati mješovite kad su gradovi gdje ih je najviše bilo najviše i stradali?" Zlatar se, zapravo, ili pravi glup ili nevješto skriva opasnu tezu. Glup nije, jer u istom pismu precizno konstatira jedinu primjenjivu definiciju uloge miješanih brakova u bilo kojem društvu: takve zajednice nisu ni kohezioni ni destabilizirajući faktor, kao, uostalom, ni bilo kakav drugi brak (o kojima Zlatar ne kaže ništa), između Bošnjaka i Srpkinje, homoseksualaca, Hrvata i Kineskinje… Pronalaziti, međutim, uzrok stradanja gradova u broju miješanih brakova, pored toga što je netačno (Srebrenica nije bila "najmješovitiji" grad pa je stradala kao niti jedan drugi) jeste i "upozoravajuće". Može li se "pitanje koje se postavlja" čitati i kao upozorenje? Kao prijeteća poruka Bošnjacima da će neselektiranjem bračnih partnera sami pripremiti reprizu historije iz perioda 1992-1995?
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... tekst_rb=4
- Discball
#48 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Ja majko onog smeća od novinara, pa ono je dno dna, još jedan razlog više da nas se iskupi veliki broj u subotu...
Samo naprijed RULJO
Samo naprijed RULJO
- Mogly
#49 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
TVSA je odavno postala glasnogovornik vlade i to najbolje znaju ovi iz Ekonomsko-socijalnog vijeća.
Šta bi sa tematskim subotama?
Molim vas, nemojte da miješate razliku mišljenja sa svađom. Pa valjda nam je u interesu da svi kažu svoje iskreno mišljenje (o dobronamjernosti neka vodi računa moderator) a ne da se pretvorimo u jednoumnu masu koja isto misli. Pa time bi postali suprotnost od onoga što forum kao forma jeste.
Sada imam potrebu da podijelim još jednu sudbinu. Momka smo zvali Mirec, na Dobrinji je sa svojih 20tak godina dilao (neću da ulazim u razloge, jamčim da je bio dobar momak jer je bio u ekipi koju sam kao stariji u ratu preko lopte zadržao u ulici i svi su izašli neozlijeđeni), osvanuo je na dobrinjskom parkingu mrtav prije 4-5 godina. Sudski vještak je konstatovao smrt prirodnim putem
Sve svoje protestne subote posvećujem njemu...
Šta bi sa tematskim subotama?
Molim vas, nemojte da miješate razliku mišljenja sa svađom. Pa valjda nam je u interesu da svi kažu svoje iskreno mišljenje (o dobronamjernosti neka vodi računa moderator) a ne da se pretvorimo u jednoumnu masu koja isto misli. Pa time bi postali suprotnost od onoga što forum kao forma jeste.
Sada imam potrebu da podijelim još jednu sudbinu. Momka smo zvali Mirec, na Dobrinji je sa svojih 20tak godina dilao (neću da ulazim u razloge, jamčim da je bio dobar momak jer je bio u ekipi koju sam kao stariji u ratu preko lopte zadržao u ulici i svi su izašli neozlijeđeni), osvanuo je na dobrinjskom parkingu mrtav prije 4-5 godina. Sudski vještak je konstatovao smrt prirodnim putem
- helo
#50 Re: MIRNI PROTEST - Subota, 15.03.2008.
Raja jeste li gledali sinoc kantonalnu, ja kako se ismija Semihi i onom glupom podmicenom voditelju... stvarno kako ih nije stid, onaj voditelj ko brani Semihu a ko ravnopravan je prema jednoj i drugoj strani.... Ništa u subotu svi na ulice!