jah, al kad se njoj TO ne radi, odmah je smak svijetakomi wrote:kad ti se nesto ne radimima wrote:IvyGia wrote:pa ne kazem to, naravno da ima i cura koje ne obracaju paznju al evo konkretno u mom slucaju, moj momak je stvarno super i nemamo nikakvih problema al nema nekog osjecaja za mene kao djevojku. Napr mi nismo obiljezili ni valentinovo ni osmi mart ni pola godine veze ama bas nista. On kaze da "se ne bavi takvim stvarima" tj nesto u tom fazonu a ja se stvarno trudim da mu nekim detaljima pokazem, konkretno zadnji put sam kupila neku slatku cestitku i poslala mu na kucnu adresu iako zivimo 5 minuta jedno od drugog. Nisam neki romantik al nisam ni bezosjecajna.. jel ja trazim previse il sta?
Ma ti bas previse trazis.
onda ti se ne radi...ne znam koliko da traje i koliko treba energije
Sitinice i detalji
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
- anais_nin
male stvari cuda cineregistrovan wrote:da znaju sta propustaju za to malo paznjevjesticanametli wrote:ma suti sace ti rec da onda nisi pravo muskoregistrovan wrote:Sto nas trpate sve u isti kos![]()
Meni se nikada ne bi moglo desiti da zaboravim na te "sitnice".
- mema mo
i ja svog istoja_cura_ wrote:kod mene isti slucaj... ali dzabe, opet ga ljubimmema mo wrote:ti uopste ne trazis previse, to su sitnice koje puno znace. i ja svog dragog povremeno pokusavam iznenaditi malim gestama, ali on meni nistaznam da me voli, ali jednostavno nije taj tip i njemu su to gluposti
ima nas svakakvih na dunjaluku
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
registrovan wrote:da znaju sta propustaju za to malo paznjevjesticanametli wrote:ma suti sace ti rec da onda nisi pravo muskoregistrovan wrote:Sto nas trpate sve u isti kos![]()
Meni se nikada ne bi moglo desiti da zaboravim na te "sitnice".
teško je to objasniti
neki ljudi izadju iz veze bez rezloga... iz principa
neko da otkaz iz principa
- anais_nin
pa dobro nek ih onda princip grije u krevetukomi wrote:registrovan wrote:da znaju sta propustaju za to malo paznjevjesticanametli wrote: ma suti sace ti rec da onda nisi pravo musko:D:D principi
:D:D
teško je to objasniti
neki ljudi izadju iz veze bez rezloga... iz principa
neko da otkaz iz principa
- anais_nin
komi wrote:i to su neki principi
al ženski
vakav je nakav je ništa ne valja al ću opet stavit njegov ud u svoja usta...
to mi je tako neshvatljivo:D:D
samo ne znam da bi se bas moglo reci da su SVI muskarci nesto posebno principijelni po pitanju toga gdje stavljaju taj isti ud
- pausenclown
ni meni takodje nisu jasni opet DRUGI principi
napenalicu je sada iako mi nista ne daje osim rupe
- Truba
noc je ili sam glup pa ne mogu ovo skontati sta rece... nekoliko negacijapausenclown wrote:ni meni takodje nisu jasni opet DRUGI principi
ugavnom
nekoj curi je pojebat se s njegovim najboljim prijateljem ko popiti kavu
a nekoj je stajati samo pored njega velika greška
postoje razni ljudi i razni principi i razmišljanja
ali postoje neke stvari koje su zajedničke većini ljudi... kao i velini muškaraca ili žena
recimo meni je sa 17 bilo apsolutno nevjerovatno da se muškarac ne sjeti neke godišnjice bitnog datuma i tako to... ali tada sam mogao nakon profesoričinog čitanja zapamtiti ravno 30 ocjena kolega iz klupa... i tako iz svih 18 predmeta tokom godine za svako tromjesečje.... NE ZEZAM SE svaku ocjenu sam znao
a evo neki dan sam skontao da se ne sjecam sta sam radio za osmi mart 2007.... ne sjecam se apsolutno što sam radio za svoj rodjendan prosle godine...
tako da... ja iz PROŠLOSTI se sada smije MENI u sadašnjosti
dakle... možda treba gledati biger picture od detalja...
- Truba
anais_nin wrote:komi wrote:i to su neki principi
al ženski
![]()
![]()
ne znam, nisam upoznata s tim principom
![]()
samo ne znam da bi se bas moglo reci da su SVI muskarci nesto posebno principijelni po pitanju toga gdje stavljaju taj isti ud![]()
prema tome 1:1
dakle ne morate se truditi da PROMIJENITE ovog sadašnjeg... možete naći ODGOVARAJUĆEG
- anais_nin
hoces reci da zato sto staris gubis pamcenje pa ako si u vezi povremeno zaboravis da imas djevojku pa je onda samim tim zaboravis i pripaziti?komi wrote:
noc je ili sam glup pa ne mogu ovo skontati sta rece... nekoliko negacija![]()
ugavnom
ali postoje neke stvari koje su zajedničke većini ljudi... kao i velini muškaraca ili žena
recimo meni je sa 17 bilo apsolutno nevjerovatno da se muškarac ne sjeti neke godišnjice bitnog datuma i tako to... ali tada sam mogao nakon profesoričinog čitanja zapamtiti ravno 30 ocjena kolega iz klupa... i tako iz svih 18 predmeta tokom godine za svako tromjesečje.... NE ZEZAM SE svaku ocjenu sam znao
a evo neki dan sam skontao da se ne sjecam sta sam radio za osmi mart 2007.... ne sjecam se apsolutno što sam radio za svoj rodjendan prosle godine...![]()
![]()
![]()
tako da... ja iz PROŠLOSTI se sada smije MENI u sadašnjosti![]()
![]()
![]()
![]()
dakle... možda treba gledati biger picture od detalja...:D:D
- anais_nin
pa nisam upoznata jer ako je vaki naki i gori sa mnom sigurno nijekomi wrote:anais_nin wrote:komi wrote:i to su neki principi
al ženski
![]()
![]()
ne znam, nisam upoznata s tim principom
![]()
samo ne znam da bi se bas moglo reci da su SVI muskarci nesto posebno principijelni po pitanju toga gdje stavljaju taj isti ud![]()
prema tome 1:1
:D:D kako nisi upoznata... ako momak ne ispunjava ono što želite od njega... nogirajte ga... sigurno ima lijepih mladića marljivih vrijednih pametnih vjernih koji uz to pišu ljubavne pjesme salju cvijeće i romantični su... ma super
dakle ne morate se truditi da PROMIJENITE ovog sadašnjeg... možete naći ODGOVARAJUĆEG
a samo zato sto vidim i prihvatam njegove mane ne znaci da mi je zabranjeno da ih ikad spomenem ili prokomentarisem
suma sumarum ako mi ne odgovara vlasnik uda nece ni ud ni vlasnik nigdje blizu mene
- Tesssa
da...sitnice se stereotipski dozivljavaju kao nesto vezano za godisnjice/praznike...sto je cista fulaanais_nin wrote: hoces reci da zato sto staris gubis pamcenje pa ako si u vezi povremeno zaboravis da imas djevojku pa je onda samim tim zaboravis i pripaziti?(sto se moraju pamtiti datumi, moze se pokazati paznja i drugim sitnicama
recimo gledate film zajedno a ti izaberes onaj koji se tebi mozda i ne gleda ali znas da bi ga ona rado vidjela npr)
- Truba
dobro što se filmova tiče tu sam liberalan jer smo svi liberalni u stvarima koje volimo ili nas se ne tičuanais_nin wrote: hoces reci da zato sto staris gubis pamcenje pa ako si u vezi povremeno zaboravis da imas djevojku pa je onda samim tim zaboravis i pripaziti?(sto se moraju pamtiti datumi, moze se pokazati paznja i drugim sitnicama
recimo gledate film zajedno a ti izaberes onaj koji se tebi mozda i ne gleda ali znas da bi ga ona rado vidjela npr)
nisam nešto star... pa da zaboravljam... jednostavno neke stvari ne ostavljaju isti impakt
evo sjećam se da sam 28 februara 2008 u kafiću ikognito poklonio mali privjesak srce
a ne sjećam se šta je bilo u sljedećih nekoliko dana kad mi je rođendan i osmi mart
- anais_nin
Tesssa wrote:da...sitnice se stereotipski dozivljavaju kao nesto vezano za godisnjice/praznike...sto je cista fulaanais_nin wrote: hoces reci da zato sto staris gubis pamcenje pa ako si u vezi povremeno zaboravis da imas djevojku pa je onda samim tim zaboravis i pripaziti?(sto se moraju pamtiti datumi, moze se pokazati paznja i drugim sitnicama
a tako je i najlakse uostalom. Mali znakovi paznje iz vedra nebe, bez ikakvog povoda su puno ljepsi i znacajniji, iako se to mozda i ne cini tako
papagaji svih zemalja ujedinite se
- anais_nin
pa eto recimo da sam primorana birati radije bih veci broj (ali konstantan) priliv naocigled "malih" nego par grandioznih gesti a ostalo corakkomi wrote::D:D dakle bitniji su mali znakovi pažnje od velikih
:D:D znakova pažnje
samo iz mog dosadasnjeg iskustva, onaj ko te voli toliko da radi ove male stvari, obicno zna kako da (povremeno) napravi i ove vece
- pausenclown
posto je zaista nockomi wrote:noc je ili sam glup pa ne mogu ovo skontati sta rece... nekoliko negacijapausenclown wrote:ni meni takodje nisu jasni opet DRUGI principi
napenalicu je sada iako mi nista ne daje osim rupe![]()
ugavnom
a evo neki dan sam skontao da se ne sjecam sta sam radio za osmi mart 2007.... ne sjecam se apsolutno što sam radio za svoj rodjendan prosle godine...![]()
![]()
![]()
tako da... ja iz PROŠLOSTI se sada smije MENI u sadašnjosti![]()
![]()
![]()
![]()
dakle... možda treba gledati biger picture od detalja...:D:D
poceo si sa "al zenski" bla bla
- Tesssa
eh, da dodam jos nestoanais_nin wrote:pa eto recimo da sam primorana birati radije bih veci broj (ali konstantan) priliv naocigled "malih" nego par grandioznih gesti a ostalo corakkomi wrote::D:D dakle bitniji su mali znakovi pažnje od velikih
:D:D znakova pažnje
![]()
samo iz mog dosadasnjeg iskustva, onaj ko te voli toliko da radi ove male stvari, obicno zna kako da (povremeno) napravi i ove vece
meni je recimo poseban pogled, mala gesta paznje cesto puno draza od nekih "krupnijih" stvari, da ne kazem materijalnih
Ali, ako pricamo o poklonima i ako neko smatra da mu je obaveza pokloniti mi nesto i s tim pokazati paznju, onda mi ne treba ni poklanjati.
Nazalost, rijetki ljudi su uspjeli da "potrefe" sa sitnicama u mom slucaju, al kad uspiju, onda nekako znas da je to to u tom momentu