intervju novog lidera Bosnjaka!

Post Reply
Alija Alijagić

Post by Alija Alijagić »

Svi ti potencijalni mesijanski Bošnjački lideri imaju puna usta Bosne i Bošnjaka, a u stvari ne vide dalje od Kozije Čuprije. U ustima Bosna I Bošnjaci, a u mislima i djelima sitnosopstvenički šičar.
Neki novi bošnjački lider ne bi trebao da je pojeo krmetine ko i Ratko Mladić.
doktor30

Post by doktor30 »

sta ti hoces reci, ko je to jeo krmetinu?
Karadoz

Post by Karadoz »

Molio bih gdina Sefera Halilovica da kaze kako se i gdje sakrivao prvih mjeseci rata..zasto mu je sekretarica nosila maskirnu majicu sa naramenicama i jela sendvice sa sirom kad su drugi bili gladni, zasto nije dao trudnicama da udju u atomsko skloniste Skupstine grada gdje se sam krio za vrijeme bombardovanja, kako je trcao ko soko sivi onih 100 metara izmedju grade Predsjednistva i Skupstine grada.. steta da nije bilo stoperice, samo se zna da su tjelohranitelji debelo zaostajali za njim....
Last edited by Karadoz on 09/03/2008 16:44, edited 1 time in total.
doktor30

Post by doktor30 »

a gdje si to ti karadjos bio? sefer je bio komandant i to legendarni, a ko si ti da pricas gdje je ko bio??'
Karadoz

Post by Karadoz »

doktor30 wrote:a gdje si to ti karadjos bio? sefer je bio komandant i to legendarni, a ko si ti da pricas gdje je ko bio??'
Pratio sa legenda radi ...
doktor30

Post by doktor30 »

ti mora da si neki mis, policijski dousnik mali, idi u DB pa smekaj, o komanddantima ne pricaj kad u vojski bio nisi
Alija Alijagić

Post by Alija Alijagić »

Ja, jer sam službovao u JNA dvaest i kusur godina.
Karadoz

Post by Karadoz »

doktor30 wrote:ti mora da si neki mis, policijski dousnik mali, idi u DB pa smekaj, o komanddantima ne pricaj kad u vojski bio nisi
U VOJSKI nikad nisam bio al sam na zalost u VOJSCI bio ...
doktor30

Post by doktor30 »

lapsus lingvae

uglavnom - da si bio u brigadi i na liniji zano bi ja sam sefera na liniji iznad velesica vidio nekoliko puta, cak je jednom pucao iz PM-a

svaka mu cast, pravi komandant

p.s. alijagicu - sefer je iz sandzaka dole je t origorozno, nije on slabi osnjo, on je tvrda linija, tako d od te teze nista
Karadoz

Post by Karadoz »

doktor30 wrote:lapsus lingvae

uglavnom - da si bio u brigadi i na liniji zano bi ja sam sefera na liniji iznad velesica vidio nekoliko puta, cak je jednom pucao iz PM-a

svaka mu cast, pravi komandant

p.s. alijagicu - sefer je iz sandzaka dole je t origorozno, nije on slabi osnjo, on je tvrda linija, tako d od te teze nista
E vidis zbog takvih lapsusa.... ,koji se evo nastavljaju do te mjere da ja tvoj bosanski ne razumijem, jeste i Bosna u curcu ... previse je doslo lapsusa u nju.
doktor30

Post by doktor30 »

nisi odgovorio na kljucne stvari vec na preiferne - ja ti rekoh gdje sam ga vidio i kad i kako. a ti pricas te lazi iz SDB-a i slobodne bosne izdajnika i potirice senada avdica
Maraschino

Post by Maraschino »

doktor30 wrote:hahha - imas itekako, pa vidi se. haski oslobodjenik!!! to ne smijes ispustiti. druga stvar, ratni komandant je plus kod muslimana, ti mora da si neki sdp-ovac cim si mali cinik
Halilovic jeste bio komandant (koliko mjeseci ?) a ja vojnik 48 mjeseci.
Ko zeli nekog tamo bivseg komandanta na celu drzave koja je nacionalno slozena. Niko. Koga bi on mogao da predstavlja ? Bosnjake. Pa mi imamo sada ljude koji predstavljaju Bosnjake, pa vidimo kako nam je svima u BiH.
Halilovic bio u Hagu (ne ulazim u to koliko je i zasto kriv ili nije) i sud rekao svoje.
To za Sandzak, ma zabole me briga odakle je ko ako mu je drzava dala drzavljanstvo.
Da je revansista, jeste.
Dakle. dobra penzija i uzivaj a bilo koje mjesto sto si zauzeo u politici, prepusti mladjima i skolovanijima.
turban

Post by turban »

1gorstak wrote:
hik--meta wrote:zar nije vec ganic davno ispucao "sandzacku kvotu", barem sto se politickog vrha u bosnjaka tice. ionako je fahro u medijskom vrhu, taman posla da jos jedan sandzo preuzme opet i ovu drugu sferu.
Sandzaklije, Krajisnici, Hercegovci, nebitno. Ko ljudima sudi po tom gdje su rodjeni ima ozbiljnih psiholoskih smetnji. Halilovic je smijenjen zbog nesposobnosti.
...i te kakve smetnje... :shock:
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Halilovic pokusava da se ugura malo vise na politickoj sceni dugi niz godina.Sada je valjda skontao da je vrijeme za ofanzivu, pa eto :) Nesto ne vjerujem da ce mu uspjeti, naslov teme je malo pretenciozan, direktno prenesen iz Avaza.Nisam bio sa njim odusevljen ni kada je bio komandant Armije, a kamoli da mislim da bi mogao da bude dobar politicki lider bilo koga.A sto je avazu potreban u ovom momentu otkricemo u nastavku kapanje i reklame :)
paratrooper

Post by paratrooper »

Karadoz wrote:kako je trcao ko soko sivi onih 100 metara izmedju grade Predsjednistva i Skupstine grada.. steta da nije bilo stoperice, samo se zna da su tjelohranitelji debelo zaostajali za njim....
a ti si se kao setao okolo :D

jesi imao Raybanke 8-)
Karadoz

Post by Karadoz »

paratrooper wrote:
Karadoz wrote:kako je trcao ko soko sivi onih 100 metara izmedju grade Predsjednistva i Skupstine grada.. steta da nije bilo stoperice, samo se zna da su tjelohranitelji debelo zaostajali za njim....

jesi imao Raybanke 8-)
Ja nisam ali za njega http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... he_war.jpg i njegove tjelohranitelje odgovorno tvrdim da su imali, cak i sekretarica...
paratrooper

Post by paratrooper »

Karadoz wrote: Ja nisam ali za njega http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... he_war.jpg i njegove tjelohranitelje odgovorno tvrdim da su imali, cak i sekretarica...
to je poznato jarane, zato ga je dedo i smjenio , imao je general smisla za zene :D
brdo

Post by brdo »

basicman wrote:ne mogu da vjerujem koliko sam gluposti procitao na jednoj stranici. jedna od gluposti je da je smjenjen zgob nesposobnosti. sefer je bio jedan od najsposobnijih i najuspjesnijih komandanata u BIH. to isto potvrduje i vecina , ne samo njegovih, boraca. on je smjenjen zato sto je ratno rukovodstvo zeljelo marionetu koja ce samo izvrsavati naredenja politike i koje nece razmisljati svojom glavom. on to naravno nikada nije zelio biti, zato je i smjenjen.

da se je sefer pitao nikada se ne bi desila srebrenica jer se je vise puta protivio da potpise ugovor sa mladicem da srebrenica bude pod zastitom UN-a. protivio se je da potpise jer je tvrdio da srebrenica nece nikada pasti i tvrdio je, da mladic moze vojno da zauzme srebrenicu, nikada ne bi potpisivao ugovor. upozoravao je vise puta da ako ugovor bude potpisan, da ga cetnici nece postovati i da ne vjeruje mladicu, sto se je poslje i kao ispravno potvrdilo.

a argument tipa "mojne mi sefera" i "dosta je sandza" je cisti nacionalizam. zar ne bi trebali oni koji su se zrtvovavali za BiH biti nagradeni i postovani od gradana neovisno o tome odakle su? jesu li ovi sto ga blate uopste informisani koliko je zla ovome covjeku naneseno cak i sa nase strane?

za mene su oni sto osuduju i blate sefera ili neprijatelji BiH ili su neinformisani ili maloumni. a politicari koji to cine sigurno imaju razloge za to, jer ga pokusavaju osuditi, da bi prikrili svoja zlodjela, izdaje, greske i korupciju.
:bih: :bih: :bih: :thumbup:
Real Khan

Post by Real Khan »

paratrooper wrote:
Karadoz wrote: Ja nisam ali za njega http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... he_war.jpg i njegove tjelohranitelje odgovorno tvrdim da su imali, cak i sekretarica...
to je poznato jarane, zato ga je dedo i smjenio , imao je general smisla za zene :D
Ovo je svojevrstan odron teme... Hajde malo da je uozbiljimo. S obzirom na činjenicu da pričamo o prvom komandantu Armije Republike Bosne i Hercegovine, mislim da čovjek iz više razloga zaslužuje ipak nešto više od onih paušalnih i rasističkih komentara u stilu "ma stipu, ba on ti je Sandžaklija", "ma šta se to on borio, ja ga nisam vidio u rovu", "heeej, im'o je on i sekretaricu, ba" itd. Pa šta ste vi očekivali da komandant jedne Armije ide u juriš na neprijateljske rovove i baca bombe okolo kao Boško Buha i guzni mu haver Sirogojno?! Ma dajte, ljudi uozbilite se malo. Previše ste možda gledali partizanske ili Rambo filmove. Dakle, šta mu se može zamjeriti kao komandantu? Koliko se ja sjećam, a sjećanje me služi dobro, dok je on bio komandant, Armija RBiH nikada nije imala manje oružja i MTS-a, a nikada više teritorije pod svojom kontrolom. Armija tada nije bila monoetnička kao što su je pokušali i u dobroj mjeri i uspjeli probraziti Dedini generali nakon Sefera... Ima još mnogo stvari koje se zaboravljaju tek tako. Naravno, niko nije savršen, pa ni Sefer Halilović. Ipak, daleko je od toga da on ili bilo ko drugi može da se "pretvori" u nekakvog lidera Bošnjaka. Pitanje je da li mi uopće trebamo takvu personu? Šta bi Bošnjaci dobili time da imamo (opet) pastira našega stada... Lično mislim da takvo nešto ne treba politički zrelom narodu.
Koliko sam ja upoznat sa programom BPS-a, vidim da imaju slične prioritete kao SDP (socijalni program), dovoljno su patriotski obojeni (po meni više nego SBiH ili SDA pod Tihijem) da zagovaraju obnovu jedine legitimne državne strukture - Republike Bosne i Hercegovine (koju je priznao čitav svijet). Što se tiče članova BPS-a, vidim da imaju i pametnih i sposobnih, i dokazanih patriota, članstvo im konstantno raste, i ko zna, možda jednoga dana i prerastu iz opozicione u vladajuću stranku. Ipak, činjenica da Sefera na neki način Avaz pokušava predstaviti kao "lidera Bošnjaka", mislim da im jedino može škoditi, jer znamo kako su se proveli svi oni koje je Avaz gurao... Na kraju, ne treba zaboraviti kako je Fahru Radončića opisao Seferov junior u svojoj knjizi (čisto sumnjam da mu je ovaj ikada halalio). Eto, hajde sad' malo da čujem konkretnijih komentara na ovu temu.
I naravno, na kraju, nemam nikave lične koristi od Sefera, nisam Sandžaklija, niti sam član bilo koje stranke (jer taj film još nije snimljen), samo sam namjeravao da malo ozbiljnije diskutiramo o prvom Komandantu Armije Republike Bosne i Hercegovine u kojoj sam se časno i pošteno borio od početka do kraja rata.
strujnik

Post by strujnik »

Danas u Avazu - Licnost dana Sefer Halilovic, mislim da ovim Avaz pokusava pronaci bosnjacke politicare koji ce ako zatreba popljuvati "krnji SDP i korumpiranog Lagumdziju", a ko zna mozda i Safu Orucevica (to je vec uradio BPS-ovac, profesor Veledar), a Oslobodjenje se bori za citalacku publiku medju clanovima ove stranke, tako da je do sada objavljena dva teksta o Halilovicu mladjem, negovo misljenje o navodnom skandalu sa Zeljkom Komsicem i intervju u Pogledima.
Real Khan

Post by Real Khan »

strujnik wrote:Danas u Avazu - Licnost dana Sefer Halilovic, mislim da ovim Avaz pokusava pronaci bosnjacke politicare koji ce ako zatreba popljuvati "krnji SDP i korumpiranog Lagumdziju", a ko zna mozda i Safu Orucevica (to je vec uradio BPS-ovac, profesor Veledar), a Oslobodjenje se bori za citalacku publiku medju clanovima ove stranke, tako da je do sada objavljena dva teksta o Halilovicu mladjem, negovo misljenje o navodnom skandalu sa Zeljkom Komsicem i intervju u Pogledima.
Vrlo moguće. Kao što ranije napisah, koga je Avaz hvalio...znamo kako je završavao. Sada ostaje da se vidi da li je Sefer sposoban ovo "provaliti". Da li će pristati da ga Fahro zloupotrijebi u lične svrhe i tako ispadne naivan i politički nedorastao, ili će pokazati nešto drugo. Sada je do njega...
suncokret13

Post by suncokret13 »

Karadoz wrote:
paratrooper wrote:

jesi imao Raybanke 8-)
Ja nisam ali za njega http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... he_war.jpg i njegove tjelohranitelje odgovorno tvrdim da su imali, cak i sekretarica...

po gradu su se setali hekleri,skorpioni,nitroglicerinke,magnumi...
a iz transea se pucalo najcesce s tandzarama,i poslije ispaljenog i trzaja-udarca,metka imao si osjecaj da ti fali 1/2 ramena.

sve je ok,ali zasto su komandanti armije imali svoje tjelohranitelje,to je bila i ostala velika enigma ?
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Maraschino wrote:Nema nista od toga.

Ko ce njega instalisati , ratni komandant, haski optuzenik, revansista...sandzaklija :D ...

Licno , nemam nista protiv Halilovica.

:D :D :D
Better Man

Post by Better Man »

doktor30 wrote:i ja sam bio i jos i vojnik armije rbih. i zato ti pricam - kadrovi sdp-a su se ponasali kao da to nije bio njihov rat. tanja ljuic, pejanovic, komsic, lagumdzija - ucinak ravno nuli. jos je lagumdzija htjeo da uzima pare ko fol za vojsku na privatne racune, pa ga Sefer uhvatio kao zeca malog i od suda ga spasilo ranjavanje
Da li si uopće svjestan koju si količinu gluposti i izmišljotina i paušalnih ocjena napisao?
Better Man

Post by Better Man »

Kao komadantu ARBIH Seferu treba skinuti kapu, jer je on jedan od onih časnih ljudi za razliku od Delića, Muslimovića i ostalih poslušnika. Ako je bio dobra vojnik to ne mora odmah značiti da će biti i dobar političar. Mislim da bi se morao paziti Fahre da i njega na kraju ne povali, kao što to radi sa svim drugim političarima koje je promovisao u zvijezde.
Post Reply